Dodaj do ulubionych

NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH

• Gość: gość nałkowcy IP: *.anonymouse.org 25.05.09, 22:56
      Dlatego studentów AGH nazywa się w mieście A-Gie-Chamy.
      Koło nałkowe rulez!
    • Gość: Ania Najprostrza - inny niezly blad tui IP: *.aster.pl 25.05.09, 23:04
      A na stronie biura TUI jest last minute do UWAGA BŁUGARII
      tui.pl/lastminute/
    • Gość: Janud język polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 23:39
      Ciekawe perełki można spotkać w materiałach Głównego Instytutu Górnictwa.
      "Oksymoron i GIG".
    • Gość: woj NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.san.airbites.pl 25.05.09, 23:45
      Nie tłumaczcie studentów. Jestem nauczycielem, przyjmuję na praktyki
      studentów i stwierdzam jedno: strach pomyśleć kto będzie Wasze
      dzieci uczył w przyszlości. Piszę Wasze bo moje są po normalnej 8
      klasowej podstawówce, 4-letnim ogólniaku... wiem, że cos potrafią.
      Reforma "Handkego" (nomen omen profesora z AGH) zrobiła swoje.
      Szkoły wypuszczają półdebili. Wyrazy wspólczucia dla młodszych,
      ambitnych rodziców.
    • Gość: una zniesmaczuna NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.san.airbites.pl 25.05.09, 23:51
      A kiedyś wykSZtałcenie ogólne znaczyło: znać podstawy ortografii, matematyki,
      chemii, a nawet muzyki i tzwanej plastyki;) Teraz to sobie młodzi tłumaczcie, że
      dys...kalkulia, ...leksja i co tam jeszcze (genetycznie uwarunkowane,
      oczywiście) jest normą, a ja to nazwę zwyczajnie: WAM SIĘ NIE CHCE CHCIEĆ!
      Uczyć, umieć, wiedzieć:)
    • Gość: ava NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 25.05.09, 23:52
      "Róża Thun to jedna z niespodzianek tych wyborów. Jej zadaniem jest odebrać
      jak najwięcej głosów Zbigniewem Ziobrą." z gazeta.pl:)
    • Gość: Frasobliwy NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.cityconnect.pl 25.05.09, 23:59
      Humanista, inżynier czy chociażby żul z dworca ma taki sam obowiązek posługiwać
      się swoim ojczystym językiem. Jest to w końcu podstawowe narzędzie komunikacji.
      Niestety, wraz z rozwojem Internetu kultura słowa drastycznie spadła- wystarczy
      wejść na pierwsze z brzegu forum. Przykre.

Jeżeli chodzi o plakat... Przy tak hm, doniosłym wydarzeniu można jednak
      oczekiwać minimalnej dbałości o detale. Wg. mnie środowisko studenckie AGH nieco
      się skompromitowało.

Pozdrawiam serdecznie i gratuluję pomysłu (oczywiście chodzi o "Żyletę")

• Gość: przewod.sam.agh co za ciemnota IP: *.chello.pl 26.05.09, 00:10
      przecież to dzieło grafików a nie kół naukowych
    • Gość: inżynier NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 00:47
      Dysleksja,dysgrafia i inne dys... nie istnieją.To zwykłe lenistwo i
      nieuctwo!Reguł poprawnej pisowni można się nauczyć.Wiem to z autopsji.
      • Gość: dyslekcja Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 00:59
        Znam przypadek faceta z "dobrego domu", który legitymował się zaświadczeniem o
        posiadanej "dyslekcji". Korepetytor języka angielskiego wziął go w obroty i po
        dwóch latach z angielskiego szło elegancko. Oczywiście z Polaka nadal był
        dyslektykiem. To jest lenistwo !!!
    • Gość: mico NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.05.09, 01:12
      Przypomina sie dowcip: "Jaka jezt roznica miedzy profesorem
      uniwersytetu a politechniki (vide:AGH)....
      wsytarczy posluchac :D
    • Gość: Saginata NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.ds10.agh.edu.pl 26.05.09, 01:58
      Smieszne ze gazeta o takich rzeczach pisze, a w dziale z danymi z
      giełdy pełno błędów.
    • Gość: humanista NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 02:13
      Czego wy wymagacie od studentów AGH? W końcu na pewno przeczytali jedną książkę: "Dzieci z Bulerbyn":P
    • Gość: metyl NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.chello.pl 26.05.09, 02:24
      jak nic panowie z UJ'tu to komentują...:D
    • Gość: i kto to mówi Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 80.54.60.* 26.05.09, 02:34
      I akurat wyborcza wypomina komuś taki błąd? Przyjrzyjcie się temu, co sami
      publikujecie. Byk na byku.
      • kamyk39 Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 26.05.09, 02:45
        Ja sie wpisze w wyszukiwarke,to nawet tak (chyba dobrze?)

"Mam w tych kolumnach taka najprostżą jaką posiadałem czyli
        kondensator i cewka i ..."
    • Gość: wert NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 89.174.254.* 26.05.09, 02:51
      a bo mało tych błędów językowych w jakichkolwiek reklamach? olać AGH. pierwsza
      zbrzegu reklama TV. ING bank. "byłem oszczędzałem" - sorry ale taka forma
      obowiązuje wyłącznie w wikipedii wprowadzona tam przez jakiegoś
      niedoinformowanego klepacza. "był" w zaprzeszłym się po prostu nie odmienia i
      każdy pierwszy lepszy studenciak polonistyki po krótkim romansie z gramatyką
      historyczną języka polskiego wam to powie... czego się zatem czepiacie?;)
    • Gość: gosc NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 165.246.151.* 26.05.09, 03:16
      Przylaczam sie do glosow innych internautow: Niech dziennikarze gazety posypia
      swoje glowy popiolem zanim opublikuja artykul, w ktorym wytykaja bledy
      ortograficzne innym.
    • Gość: Alek Kapota Wielkie mecyje... IP: *.zeblach.com.pl 26.05.09, 06:33
      Za to na wyrywki znają encykliki Karola Kremówy i inne nauki jego. A
      to jest ważniejsze od jakiejś tam ortografii.
    • Gość: x NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.09, 06:53
      Przede wszystkim studenckie kola naukowe to bullshit. Droga do sukcesu jest
      indywdualizm, ignoracja uczelni i samodzielna praca a takze
      gromadzenie prywatnego spreztu komputerowego powyzej szkol i uczelni
      oraz wlasny akademicki dostep do internetu.
      Lepszy bylby:

"Polak potrafi lizac w Parafii"
    • Gość: Sowiet NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.chello.pl 26.05.09, 07:42
      Błąd to błąd, można zwrócić uwagę, ale po co pisać w takim tonie? Takie podniosłe wypominanie należy zacząć od siebie!
    • Gość: kaszkiet NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 08:44
      De bi le
    • Gość: Bublaczek NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 09:00
      błąd śmieszny, a co do komentarzy:
      zawiść ludzka nie zna granic.
    • Gość: agata zu zapominamy, że ci ludzie nie robili w tym punkcie IP: 91.196.28.* 26.05.09, 09:09
      ani za koło naukowe ani za inżynierów, tylko za ekipę robiącą coś
      spektakularnego i medialnego. to nie ma związku ani z ich wykształceniem ani z
      osadzeniem na uczelni. w roli, którą próbowali zagrać - poszło im cienko. to
      tak, jakbym ja chciała wziąć udział w programie badać kosmicznych. gdyby coś nie
      poszło, nie należałoby się mnie czepiać merytorycznie, bo to mijałoby się z
      celem, należałoby mieć mi za złe, że w ogóle się za to wzięłam.

promocja AGH ma to do siebie, że jak nie psujący się telebim to plagiat na
      banerze (kiedejsza "tradycja i nowoczesność", skądinąd też według pomysłu ekipy
      od lokomotywy); straszno i śmieszno, ale nie dziwno. wyrzej dópy nie potskoczyrz
    • Gość: Tomek NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.agh.edu.pl 26.05.09, 11:49
      Właśnie dowiedziałem się, że dysgrafik, czy dyslektyk to to samo co
      analfabeta.

Nie zmienia to faktu, że warto było nie powierzać dyslektykom
      tworzenia napisu...
    • Gość: eso Żenująca GW IP: *.net.autocom.pl 26.05.09, 17:45
      Czy wybiórcza ma prawa do publikowania tego zdjęcia? To pytanie
      pierwsze, po drugie najlepiej po kimś jeździć - popatrzcie lepiej na
      siebie - parę postów wyżej wrzucono wasze popisy ortograficzne!
    • Gość: hm Może chcieli trochę uporządkować język? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:07
      Żeby mniej czasu przeznaczać na zakuwanie a więcej na konstruktywne działania.
      • setip1 coś mi się tu nie zgadza.... 27.05.09, 00:22
        Wczoraj gdzieś (skleroza, nie pamietam gdzie) czytałem, że w poniedziałek w godzinach popołudniowych ten banner zdjęto. Widziałem nawet w TV wypowiedź rzecznika prasowego AGH dotyczącą tego błędu ortograficznego. A dzisiaj (wtorek, 26.05) około godziny 10 zobaczyłem, że banner z błędem ortograficznym wisi dalej/ponownie. Czyżby (o ile informacja o zdjęciu bannera w poniedziałek była prawdziwa) decydenci z AGH (profesura?) tworzyli własne zasady ortografii ? O co (w takim przypadku) mieć pretensje do studentów skoro ich "miszczowie"... są "miszczami" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka