Gość: Skandal IP: *.chello.pl 01.06.09, 22:39 Dlaczego mała gmina która ma 3 tys mieszkańców dostała 1 orlika, a Kraków który ma 760 tys mieszkańców dostał tylko 3? To niesprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oh Re: Orlik 2012 wylądował w Prokocimiu IP: *.um.krakow.pl 02.06.09, 08:42 pierwsze albo jedno z pierwszych boisk otwartych ze sztuczną trawą powstalo na Czerwonym Prądniku 9 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Orlik 2012 wylądował w Prokocimiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:51 Nie "dostała", tylko sama się nie postarała. Do programu zgłasza się samemu. A Kraków ma to w d/u/p/i/e więc ma otwartego jednego orlika, i może będzie miał jeszcze 2-3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Orlik wylądował w Prokocimiu - relacja sąsiadki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.06.09, 12:33 Zagrała trąbka (czy to był hejnał?), ktoś tam przemówił (niestety większość zagłuszyli przejeżdżający panowie z MPO, ale usłyszałam jak to wszyscy będą teraz korzystać, czyli niby wszystkie szkoły w okolicy, mieszkańcy(!) i dzieci mieszkańców (no no...;)) . No i ksiądz pobłogosławił nawet ... a na koniec uroczystość tę uświetnił występ młodych, baaardzo młodych cheerlederek chyba (w każdym razie dziewuszki miały jednakowe bluzeczki i absolutnie różne spódniczki), pełnych zapału i energii i doskonale, bezbłędnie, wręcz idealnie niezgranych! Fantastyczny muszę przyznać to widok kiedy około 15 dziewczynek tańczy niby to samo ale jednak „we własnym stylu”. Ja płakałam ze śmiechu i szczerze dziękuję za ten punkt obchodów! Aha... całość trwała może z kwadrans. Deszcz na szczęście chwilowo przestał padać, co na pewno pozwoliło nieco przeschnąć chłopcom z 4 pobliskich szkół, którzy w ramach świętowania mieli tu już swoją pierwszą oficjalną „rozgrzewkę” ... od 2 godzin... miejmy nadzieję, że się nie pochorowali... Przy okazji, w imieniu okolicznych mieszkańców, i naszego nowego sąsiada Orlika prosiłabym o pisanie nazwy naszej ulicy przez dwa „L - jak Lucyna”, (cytując za wikipedią... „Lilla Weneda. Tragedia w pięciu aktach" - utwór historiozoficzny napisany przez Juliusza Słowackiego w roku 1839, a wydany w 1840 w Paryżu...”) Ja rozumiem, że wszyscy się mylą, ale dziennikarzom chyba dobrze robi poszerzanie horyzontów i mogliby dać trochę odpocząć Julkowi, który się ciągle w grobie przewraca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik otwarcia Re: Orlik wylądował w Prokocimiu - relacja sąsiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 17:49 Droga Pani woli sprostowania orlik jest na ulicy Jerzmanowskiego 4 więc po co Pani poruszyła temat ul.L. Wenedy a jeżeli chodzi o występ ...baaardzo młodych cheerlederek... to pragnę powiedzieć że tak to miało wyglądać. szkoda tylko że fakt ten tak panią przyśnił iż nie potrafi Pani rozróżnić hejnału od ...zagrała trąbka.. cyt. p.s mimo to gorąco Panią pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annniii Postuluję 02.06.09, 13:06 o więcej ogólnodostępnych boisk - szczególnie do siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś