Gość: TM Re: Za dorosła na leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:22 Nie do końca spychologia - Tylko system zły. Jak jakiś lekarz podejmie decyzję żeby leczyć a potem NFZ nie zapłaci za leczenie to ktoś musi pokryć te koszty. Znam przypadki że takimi kosztami został obciazony lekarz. I nie dlatego że ktoś był złośliwy i chciał go obciążyć, tylko dlatego że takie sprawy z urzędu trafiają do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Za dorosła na leczenie 29.07.09, 11:49 > Nie do końca spychologia - Tylko system zły. Naprawde? A mnie się wydaje, ze to klasyczny "computer says 'no'". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: te lekarze to bydlaki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:12 szkoda że nie wycieli w pien rodziców, ale tych lekarzy!! jeszcze nie widziałem, ani słyszałem, żeby lekarz zapłacił, za taki przypadek, nie płacą za ewidentne dziadostwo, a co dopiero za taki przypadek, jakoś kieszen do brania mają szeroko otwartą, to taka swołocz psuje nam POLAKOM dobre imie, jakby jeden z drugim znalazł sie w takiej sytuacji, nie byłoby problemów, zastanawia mnie to, że ci pseudoludzie niczym nie różnią sie od rasistów, antysemitów żeby nie powiedzieć-nazistów. przykre to że w naszym wolnym kraju, spotykamy takich wykształconych ograniczonych pseudolekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Kto tu jest bydlakiem IP: *.broker.com.pl 29.07.09, 16:42 zastanów sie co piszesz,może ty jesteś takim małym Polaczkiem siejącym nienawiść...nie słyszałeś o pani doktor z Krakowa która na zniżkę wypisywała recepty dla ubogich i NFZ kazał jej zwrócić pieniądze/sprawa jest prawdopodobnie w sądzie/.Kto tu jest bydlakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: to tylko potwierdza, to co pisze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:47 to tylko potwierdza, to co pisze, a sam mam traumatyczne doswiadczenia z częścią krakowskich lekarzy, oczywiscie , że istnieją Lekarze z powołania, ale jest ich coraz mniej i ten fach, z racji oczekiwań jest coraz ostrzej krytykowany, a przykład cwanego debila, który nie przyjmuje [no bo kto ma przyjąć?], bo ważniejsze jest dla niego: czy nfoz zapłaci-czy nie? Jak o pensje-to lekarze walczyli, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Za dorosła na leczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 13:49 TO SKANDAL. Skandal całej naszej SŁUŻBY /niby/ ZDROWIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala Za dorosła na leczenie IP: *.tvkdiana.pl 02.08.09, 15:16 Najlepiej żeby tacy ludzie ON nie istnieli w naszym "kochanym" kraju. Tylko same kłopoty z nimi.Oczywiście pisze to w tonie ironicznym, gdyz sama wychowuję syna z mpdz i wiem ile to troski,pieniędzy i kłopotów. A im dziecko starsze tym trudniej.Zarówno z przemieszczaniem się, leczeniem jak i dofinansowaniem do cholernie drogiego sprzętu rehabilitacyjnego kiepskiej jakości.Jednak nasi decydenci zdają sie nie zauważać, a raczej nie chcą, gdyż już prowadzimy akcję "uświadamiania" ich co do naszych bolączek.I na obiecankach się kończy a konkretów nie widać.Daleko nam jeszcze do krajów cywilizowanych w tym temacie.a Odpowiedz Link Zgłoś