Gość: krótko IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.09, 08:32 wniosek z tego taki, ze wyborcy PIS nie pija alkoholu. gdzie PIS rzadzi, tam po pijaku nikt nie bladzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zrobicKurort Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.chello.pl 08.08.09, 09:49 ach te dutki, górale czy zawsze one będą wam przesłaniać wzrok?... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 08.08.09, 11:30 Szkoda, że autorzy uchwały przespali w szkole lekcje historii. Prohibicja prowadzi nie tylko do wzrostu spożycia alkoholu, ale również do penalizacji procesu produkcji i dystrybucji tegoż. Zaraz pojawią się meliny i próby obejścia prawa. Co za idioci! Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Z tym pijaństwem w PiS'ie to akurat prawda. 08.08.09, 12:59 Kilka lat temu, nowo wybrany prezydent Warszawy, Lech Kaczyński, zabornił sprzedaży alkoholu w okolicach biur Ratusza do godz. 16.00. Podobno niektórzy pracownicy mieli problem z siłą woli w czasie godzin pracy. Już za komuny było lepiej, bo zakaz był tylko do godz. 13.00. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 08.08.09, 10:23 W Polsce za łatwo można sprzedawać alkohol więc każda próba , w każdej gminie ograniczenia dostępności sprzedaży alkoholu jest wskazana. Zazwyczaj zbyt duża liczba punktów sprzedających wyroby alkoholowe oznacza degradację przestrzeni publicznej i degradację społeczności, które uzależniają się od alkoholu. Przykład krakowski, niewielkie osiedle ze szkołą, domem pomocy społecznej, domami studenckimi, domem samotnej matki i sklep osiedlowy (koncesja wódka - wino - piwo), drugi sklep osiedlowy (koncesja wódka - wino -piwo)stacja benzynowa (koncesja wódka - wino - piwo), trzeci sklep osiedlowy (koncesja piwo). Monitoring i ochronę fizyczną ma tylko całodobowa stacja benzynowa, tylko tam nikt nie pije i sika pod murem. Pytanie, gdzie tak łatwo kupić wódkę na świecie jak w Polsce? Czas na restrykcje. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek [...] 08.08.09, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 08.08.09, 15:15 Właśnie dziś widziałem młodzieńców z piwem, przeklinających i zaczepiających przechodni. W nocy głównie niszczy się instalacje świetlne, wybija szyby na przystankach. Skoroś taki odważy to zwróć im uwagę. Wprost pojąć nie mogę, że koło przystanku komunikacji miejskiej może być sprzedaż alkoholu do 22, 23 albo być prowadzona całodobowo, tylko po to, żeby pasażerowie oczekujący na pojazd mogli być zaczepiani, żeby pijani mogli terroryzować pasażerów, kopać w drzwi autobusu i grozić pobiciem. Ciekawe jak wytłumaczysz dziecku sikającego jegomościa z fiutem na wierzchu. Czy wpływy z koncesji na alkohol pokrywają te straty? Tak, tak i jeszcze raz tak dla restrykcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 18:59 ..(...)"Skoroś taki odważy to zwróć im uwagę. (...).... ja ostatnio takiemu zwrocilem uwage....az szedl za mna do klatki i przepraszal.......a aqrat sasiadki byly......poczulem sie glupio ze takiego "zulika" przyprowadzilem za soba.....ale jak widzisz zyje i mam satysfakcje ze nie zachowalem sie jak dupek taki jak ty ktory potrafi byc grozny i upominac tylko w necie.....na ulicy zobaczysz pewnie czlowieka nieprzytomnego od ktorego czuc alkohol to zapewne prejdziesz obok.......tacy z was "bohaterowie";/.... Odpowiedz Link Zgłoś
klikacz.net Połóż się, tak na wszelki wypadek 09.08.09, 14:44 bo możesz się przewrócić Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 08.08.09, 13:30 Dostępność to jedno, a wychowanie, to drugie. To, że pod nosem mam sklep monopolowy nie oznacza, że jestem nałogowym pijakiem. Nikt z tego sklepu nie zmusza mnie do kupowania swoich artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.09, 13:51 > Pytanie, gdzie tak łatwo kupić wódkę na > świecie jak w Polsce? Jakbyś wystawił nos poza swoją pipidówę, bo byś wiedział, że prawie wszędzie w Europie z wyjątkiem Skandynawii. W Niemczech albo w Czechach można kupić wódkę w każdym kiosku (nawet na stacji metra). Nikt nigdy i nigdzie nie wygrał walki z alkoholizmem zakazami sprzedarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 15:01 Malo tego, w Czechach można nawet pić normalnie piwo na ulicy. Nikt z tego większego problemu nie robić, a jakoś nie ma rzeczy pijanych na ulicach. Może to kwestia kultury picia? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok w śmiesznej szfedzji nie wolno i norfekii też nie 16.08.09, 22:54 i co? Szefeci uchlewają sie po domach na smutno lub jadą do Danii(cywilizowanego kraju), aby kupic sobie gazu w cywilizowanych cenach. Kiedy szefeci przejeżdżają do Polski to albo chleją na potęge, albo wszystkie sie boją. Ja nie chce w Polsce ani szfedzji ani norgefii - to zupełnie idiotyczne kraje, pewne skretyniałych socjalistów i rządzone przez feministki. Niedługo będzie tam jak w Matriarchacie, pięknej powieści radiowej Marcina Wolskiego. Piwo nie jest żadnym alkoholem, ale te melibrudy i inne głupki chcą nam niszczyć życie. Odwalcie sie od piwa przygłupy! Chmiel i Słód - to radości życia cud! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwko [...] IP: *.chello.pl 08.08.09, 15:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio @czesiekk nic nowego nie proponujesz 08.08.09, 20:38 czesiekkk napisał: > W Polsce za łatwo można sprzedawać alkohol więc każda próba , w każdej gminie > ograniczenia dostępności sprzedaży alkoholu jest wskazana. > Zazwyczaj zbyt duża liczba punktów sprzedających wyroby alkoholowe oznacza > degradację przestrzeni publicznej i degradację społeczności, które uzależniają > się od alkoholu. > Przykład krakowski, niewielkie osiedle ze szkołą, domem pomocy społecznej, > domami studenckimi, domem samotnej matki i sklep osiedlowy (koncesja wódka - > wino - piwo), drugi sklep osiedlowy (koncesja wódka - wino -piwo)stacja > benzynowa (koncesja wódka - wino - piwo), trzeci sklep osiedlowy (koncesja > piwo). Monitoring i ochronę fizyczną ma tylko całodobowa stacja benzynowa, tylk > o > tam nikt nie pije i sika pod murem. Pytanie, gdzie tak łatwo kupić wódkę na > świecie jak w Polsce? Czas na restrykcje. Nic nowego nie napisałeś. Restrykcje, ograniczenia ,kary... Może zaproponuj kartki na alkohol :-) I gó... z tego wyjdzie. Namnoży się melin i innych miejsc niekoncesjonowanej dystrybucji alkoholu, kupowanie na zapas i inne wynalazki. Jak społeczeństwo (duża część) chce pić to będzie pić i nic na to nie poradzisz ani Ty ani inni mędrcy. Tylko wychowanie wychowanie i jeszcze raz wychowanie. A nie widok tatusia/mamusi/wujka/brata topiącego w butelce każdą radość lub niepowodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Zakopane powinno się zakopać! IP: *.acn.abpl.pl 08.08.09, 11:06 To przecież dziadostwo! Drogo, zachłanni górale, przez jedną noc cię nie przenocują bo się nie opłaca. DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olech Re: Zakopane powinno się zakopać! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 14:24 Ty znowu swoje, nie masz czasem kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Zakopane powinno się zakopać! 08.08.09, 20:16 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > To przecież dziadostwo! Drogo, zachłanni górale, przez jedną noc cię nie > przenocują bo się nie opłaca. DNO. To nie przyjezdzaj. W sumie nawet lepiej bedzie. Jezeli dla ciebie w zako jest drogo, to albo jestes pierdołą, która nie umie sobie znaleźć fajnego miejsca za rozsadna cene albo ... no włąśnie nie ma alternatywy. PS. Na jedna noc to idz do hotelu a nie na kwatery prywatne. Jak zajmiesz sie goscmi, posprzatasz, zmienisz posciel, odprowadzisz klimatyczne to za jedna noc zostanie ci w kieszeni 10-20 zeta. I to za dużo pracy, wiec nie piardol stary tylko sie najpierw zastanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0 Ten Sambor co pijany z siekierą żonę gonił? Chyba IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.09, 11:10 się we łbie pokręciło całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski_zwiedzaczek to juz calkowicie usprawiedliwia IP: *.acn.waw.pl 08.08.09, 11:11 omijanie polskich tzw. kurortów, przykro, ale na narty lepiej jezdzic zagranicę, jak gorale nie dadza sobie rady ze swoimi glupkami to nikt im nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: to juz calkowicie usprawiedliwia 17.08.09, 09:21 Gość portalu: polski_zwiedzaczek napisał(a): > omijanie polskich tzw. kurortów, przykro, ale na narty lepiej jezdzic > zagranicę, jak gorale nie dadza sobie rady ze swoimi glupkami to nikt im nie > pomoze Do kurortów nie jeździ się na narty, tylko jak strzyka w kolanie. Zakopane nie jest kurortem. Odpowiedz Link Zgłoś
baaku [...] 08.08.09, 11:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost [...] 08.08.09, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 08.08.09, 13:34 Uchwała jest dobra. Ludzie przestaną przyjeżdżać do Zakopanego i ceny spadną. Wtedy uchwałę zniosą i wszystko wróci do normy. Tyle, że z innymi radnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieszaw Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: 68.67.1.* 08.08.09, 13:34 Jestem za prohibicja. Czasami strach przejsc kolo knajp, z ktorych wysypuje sie pijane towarzystwo. Niestety cecha narodowa zwycieza i jak sie pije to na umor, a knajpiarz sie cieszy, bo do rachunku doliczy date urodzenia. Tu jest tez pole do popisu dla inspekcji - sprzedales alkohol pijanemu, tracisz licencje. Bylem w Norwegii i tam tak jest. Barman nie sprzeda alkoholu czlowiekowi, ktory wyglada na podpitego. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Banalnie proste. 08.08.09, 13:39 Wystarczy odwrocić uchwałę. Kościoł czy kaplica, nie może być 100 m od knajpy. Ciekawe kto podniesie rękę na kościoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.acn.waw.pl 08.08.09, 14:47 Zawsze mozna pojechac na Slowacje. A tak w ogole co to za roznica czy 100 metrow czy 50 czy 20 jak ktos bedzie sie chcial nawalic to i kilometr przejdzie. W cywilizowanych miastach gdzie nie rzadza juz ciemniaki z PiS-u ludzie zaczeli to rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
senny Co za osły! 08.08.09, 16:02 Zazwyczaj po wycieczce w góry lądowałem na Krupówkach na Guinessa, albo dwa przed kolacją. Miałem zamiar jechać jesienią do Zakopka na tydzień, ale w takiej sytuacji, adieu. Walę do Austrii. Taniej i brak debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veg tak jest! mniej buractwa IP: *.toya.net.pl 08.08.09, 16:08 sam lubie czasem wypic kilka piw z kumplami czy tam wino z dziewczyna, rowniez nielegalnie w miejscu publicznym (tyle, ze ja nie sikam gdzie popadnie i nie bełtam na ulicy ani nie jestem agresywny, no i nie smiece:), ale zakaz popieram. moze bedzie mniej buractwa. mogliby jeszcze zrobic zakaz sprzedazy alko w calej polsce po godzinie 18 w tygodniu i po 16 w łikend. oczywiscie w sklepach, nie w knajpach. tak jest w norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drg Re: Co za osły! IP: *.tvgawex.pl 08.08.09, 17:31 nie ma sie co chwalić piciem tego szmelcu Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Co za osły! 08.08.09, 17:44 Każdy, kto pił Guinessa z beczki, nigdy już nie weźmie do ust jasnego piwa. Poza tym, po przedawkowaniu Guinessa łeb nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soze Do Senny IP: *.galileusz.3s.pl 08.08.09, 20:28 Piłem nie raz i pewnie nie raz się jeszcze napiję. Do dobrych jasnych wiele mu brakuje i twój opłacony marketing tego nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Do Senny IP: 89.100.45.* 17.08.09, 00:47 >Do dobrych jasnych wiele mu brakuje i twój opłacony marketing tego >nie zmieni! ale to nie jest piwo , jak ktos lubi to pije a jak nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 No to siup - inną uchwałę! 08.08.09, 16:51 Zlikwidować tam świetlice, przedszkola, szkoły i kościoły lub przenieść je do lasu. I sprawa się sama ureguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta [...] 08.08.09, 17:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.tvgawex.pl 08.08.09, 17:32 ale jenak warszawka wali tam drzwiami i oknami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pijacy My, narod pijakow, zlodzieji i cwaniakow IP: *.hlrn.qwest.net 08.08.09, 21:05 My, narod pijakow, zlodzieji i cwaniakow Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 W odróżnieniu od ciebie nie poczuwam się do 09.08.09, 00:06 przynależności do tej zgrai.:) Ale ja nie jestem z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga I to ma być lepiej? IP: *.xdsl.centertel.pl 08.08.09, 21:27 > wniosek z tego taki, ze wyborcy PIS nie pija alkoholu. > > gdzie PIS rzadzi, tam po pijaku nikt nie bladzi! Może niech coś wprowadzają jednakowoż ci wyborcy. Może ich oświeci, jakoś się im rozjaśni. Bo skoro głosują na PiS, niechybny to znak, że po trzeźwemu błądzą okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11krzych Re: Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.telpol.net.pl 08.08.09, 22:37 A ja jestem za tą uchwałą, tylko proponuję inne przepisy wykonawcze: Niech w odległości 100 m od knajpy pozamykaja kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I znowu sprawdza się powiedzenie że nadgorliwość 09.08.09, 00:03 jest gorsza od faszyzmu. Ale... uchwała weszła w życie, więc chyba księża podczas odprawiania mszy tez powinni zrezygnować z degustacji wina na rzecz n.p. wody mineralnej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandymann Re: I znowu sprawdza się powiedzenie że nadgorliw IP: 87.205.144.* 09.08.09, 08:51 Ha ha ha, bo najciemniej jest pod latarnia wlasnie.. Wokol kosciolow zakaz sprzedazy alkoholu a piwnice koscielne wypelnione butelczynami... Odpowiedz Link Zgłoś
don-vito-corleone polskie goje nie będą miały 09.08.09, 02:08 się gdzie nawalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandymann Re: polskie goje nie będą miały IP: 87.205.144.* 09.08.09, 08:56 Alkohol wg ciebie sluzy wylacznie do nawalenia sie? To ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Cieszysz się że tylko ty dalej będziesz mógł chlać 09.08.09, 11:41 do nieprzytomności? Oj nieładnie, nieładnie. Podła cecha charakteru:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juhas mlody Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 09:11 No co za hece. Ale mam juz wyjscie. Bacow pozamykac w rezerwacie na ktorego terenie ustawa nie obowiazuje. Beda mieli prawo do calodniowego wyszynku i prowadzenia kasyn. W ten sposob i bace beda tradycyjnie nawaleni, i zachwycone cepry tez sie beda mogly napic z widokiem na gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.lanet.net.pl 09.08.09, 13:57 zakopane trzeba w ogóle zamknąć dla turystów! i dla górali też! Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa 09.08.09, 15:01 Macie problem? Knajpa jest mniej niż 100 metrów od kościoła? Mam dla was rozwiązanie: spalcie ten kościół. Potrzeby żywych są ważniejsze od potrzeb czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAKOPIANKA Jak Zakopane nawarzyło sobie piwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.09, 18:28 NASI RADNI POWINNI ZAJAC SIE DROGAMI I CIAGŁYMI KORKAMI W CZASIE SEZONU NIE DA SIE JEZDZIC PO MIESCIE I OKOLICACH LUDZIE TU MIESZKAJACY WYCHODZA ZE SKÓRY JAK MUSZA COS ZAŁATWIC I DOJAZD DO CELU ZAJMUJE DWIE GODZINY ZAMIAST DZIESIECIU MINUT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Dla grubasa w krawacie 100 metrów IP: *.fdk.abpl.pl 10.08.09, 22:44 Dla grubasa w krawacie, co pisze takie ustawy 100 metrów to może jest dużo do przejścia, ale dla normalnego człowieka to ta cała historia jest niezłym absurdem... Co to ma w ogóle wspólnego z walką z alkoholizmem? Że niby ktoś odpuści sobie bo będzie miał 100 metrów dalej po piwko? Odpowiedz Link Zgłoś