Gość: Yanek IP: 77.223.195.* 13.08.09, 19:51 Tak oto Policja jest na smyczy i unizenie sluzy Stalexportowi do lupienia obywateli. kompletna dzicz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 12pm Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.prz.rzeszow.pl 13.08.09, 19:56 taaak - cokolwiek by sądzić o słuszności wysokosci opłat za przejazd motorem - nie pozwolcie by ta motocyklowa banda narzucała innym jakiekolwiek warunki. Najdobitniej pokazują co potrafią na codzień na drogach. To dla mnie to samo jakby spełnić żądanie kiboli by sie mogli swobodnie napie.... na stadionach...a moze i oni powinni w zamian za widowisko zażądać niższych opłat za bilety?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.08.09, 20:07 Żeby tu chodziło tylko o obniżenie. Ale mtocykliści - co wynikało z wielu ich wypowiedzi w TV chcieliby zniesienia całkowicie oplat za bramki bo przecież"zdejmowanie rękawic, zdejmowanie kasku, zdejmowanie kominiarki, szukanie po plecakach czy saszetkach portfela, wydłubywanie drobniaków, płacenie, chowanie portfela do plecaka/ saszetki, ponowne zakladanie kominiarki, kasku (trzeba go dobrze zapiąć, bo inaczej grozi to wypadkiem), rękawic, ruszanie" trwa tak dłuuugo, że kierowcy z animi bardzo się denerwują. A gdyby im znieść oplaty - nie musieli by się zatrzymywać i tamować ruchu samochodowego... A wystarczy zrobić jedną bramkę - tylko dla motocykli, i było by po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 07:29 Kolejna grupka po kibolach, która próbuje urządzić świat wg ich widzimisię. Cena niejednego motocykla znacznie przewyższa cenę samochodu, więc dlaczego nie mieliby płacić????? A że jest to dla nich niewygodne - nie są przecież zmuszani do korzystania z autostrady, są inne drogi. BASTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: popieram IP: 94.254.166.* 14.08.09, 14:57 tutaj sobie pofilozofuj: forum.gazeta.pl/forum/w,28,99000067,,Ile_stracilismy_na_blokowaniu_autostrady_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,28,99000067,,Ile_stracilismy_na_blokowaniu_autostrady_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 16:21 Zapoznałem się. Nadal popieram to, co napisałem rano. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: popieram 15.08.09, 03:22 jakie to piękne, że popierasz. sie ześmiałem ze śmiechu jak pszczoła! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:55 Tak malutko ci potrzeba do szczęścia. No to uważaj, tylko nie zesraj się ze śmiechu - nadal popieram to co napisałem wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: popieram IP: 188.33.2.* 15.08.09, 18:39 dżipi, robaczku! nie denerwuj się! misiu, pysiu... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Autostrady powinny byc bezplatne ! IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.09, 20:10 Ja jakies prawa czlowieka czy nie ....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an. Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 20:30 Czemu nie blokują siedziby Stalexportu? Kto na proteście w tej formie traci? Stalexport czy kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.197.89.212.edial.pl 13.08.09, 22:08 Stalexport. Zablokowana autostrada przymnie mniej kierowców. Problem rozwiąże wprowadzenie winiet. Nikt nie będzie musiał czekać przy korkogennych, idiotycznych bramkach. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady 13.08.09, 20:31 Policja robi to, co powinna: zapewnia obywatelom korzystanie z autostrady, za którą płacą. Niech sobie motowściekliści demonstrują pod Stalexportem, albo Ministerstwem, a z auttostrady wyp...! Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik ale autostrada nie należy do obywateli 13.08.09, 20:37 tylko do prywatnej firmy dla której jak się okazuje usłużnie pracują policjanci, którzy bądź co bądź żyją z podatków obywateli czyli nas a nie firmy stalexport no chyba że to państwo za pomocą stalexportu robi nas bezczelnie w wała jeśli chodzi o jakość A4 i wysokość opłat za przejazd rozkopaną dwupasmówką nazywaną szumnie autostrada. ps.czy to prawda że stalexport wynegocjował monopol,czyli zakaz na budowę innych dróg dwupasmowych (nawet przez państwo)w odległości 30 km od "autostrady"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: ale autostrada nie należy do obywateli IP: *.chello.pl 13.08.09, 21:20 Stalexport wynegocjowal, ze zadna alternatywna droga nie bedzie remontowana. Ciekawe jak ja wezwe Policje by kierowala ruchem bo mi ktos przeszkadza, czy przyjada i beda kierowac na inna droge kierowcow. Oczywiscie, ze rzad robi obywateli w wala !!! Ja place za prace policji, a ona wykonuje robote dla prywatnej firmy. Zagrozenia zycia nie bylo, wiec nie rozumiem, czyzby w kodescie drogowym powstal przepis ktorym pasem moze, a ktorym nie, jezdzic motocyklista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.197.89.212.edial.pl 13.08.09, 22:02 Taką formę protestu jaką wykorzystali motocykliści (płacenie bilonem o drobnym nominale) powinni zastosować wszyscy użytkownicy polskich "autostrad". Być może wówczas osoby odpowiedzialne za bramkowy sposób pobierania opłat nieco by zmądrzały i wprowadziłyby winiety. W Polsce zarejestrowanych jest ponad 16 mln aut i ich liczba stale rośnie. Jeśli co trzeci użytkownik wykupi roczną winietę za np. 300zł daje to ok 1,6 miliarda złotych! Do tego dojdą wpływy z winiet krótszych kilkudniowych, czy nawet za jednorazowy przejazd. Wielomiliardowe dochody nie są mrzonką. Ja teraz omijam autostradę bo zwyczajnie jest zbyt droga, zarabiam "tylko" średnią krajową. Winietę za 300zł kupię, będę miał bliżej (szybciej) do pracy. Jaką sumę zarządzający dzisiejszymi autostradami zarabiają na winietach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacu Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.08.09, 22:31 ty wypierd... z autostrady, ty puszkozj*bie Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady 15.08.09, 03:25 chris30 napisał: > Policja robi to, co powinna: zapewnia obywatelom korzystanie z autostrady, obywatelu! nie pieprz bez sensu! :-D sie ześmiałem ze śmiechu jak pszczoła. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulus z Moskvy Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:38 Popieram motocyklistów - Stalexport powinien zostać pozbawiny praw zarządzania tą drogą. Przez lata udowodnił że się do tego NIE NADAJE !!! To firma MAFIJNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubaa Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.net-serwis.pl 13.08.09, 21:02 A niby z jakiej paki mają nie płacić? Ja też chcę mieć wszystko za darmo! Jutro blokuję supermarket, że mi papu za darmo nie dają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 13.08.09, 21:22 debilu, gdzie motocyklisci twierdza ze nie chca placic? Chca ale nie tyle co samochody. Skoro jest rozgraniczenie na osobowe i ciezarowe, to dlaczego nie na motocykle. A za darmo to mozesz dostac w papu debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
tredve Motory znów na bramkach autostrady 13.08.09, 21:07 Cieszy, że Policja potrafi wykonywać swoje zadania. Cieszy też fakt, że motocykliści, jak cywilizowani ludzi, skierowali petycję do odpowiednich władz. To znacznie lepszy pomysł, niż odgrywanie się na przypadkowych współuczestnikach ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak zza buga [...] IP: *.chello.pl 13.08.09, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precursor Motory znów na bramkach autostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:36 Prawda jest taka, że motocykliści chcą sobie zrobić darmowy tor wyścigowy i za friko zap... tam i z powrotem. Tych, którzy naprawdę korzystają z autostrady jest pewnie nikły odsetek. Banda zadymiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Motory znów na bramkach autostrady 13.08.09, 21:43 zapie...ć na płatnym odcinku a4? paradne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 13.08.09, 21:53 precurosor jestes albo pier****niety albo nigdy nie jechales A4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Motory znów na bramkach autostrady IP: *.ver.abpl.pl 13.08.09, 21:58 Motocykliści twierdzą że powinni płacić mniej ze względu na to że ponoć mniej zużywają nawierzchnię ... Drodzy motocykliści: otóż nieprawdą jest fakt że kwota opłaty za przejazd autostradą uzależniona jest od tego jak pojazd zużywa nawierzchnię/infrastrukturę. Kwota ta uzależniona od stopnia ryzyka na ile dany delikwent ma szansę "rozpieprzyć" się na tej że autostradzie (z czegoś przeciez trzeba opłacać służby porządkowe, ... itd.). Tak więc cieszcie się że płacicie tylko tyle co osobówki, bo w moim odczuciu powinniście płacić co najmniej tyle co samochody ciężarowe. A ponieważ wiele razy, musiałem już stać w korkach czekając aż służby porządkowe posprzątają autostradę po rozwalonym debilu (zazwyczaj trupie) na dwóch kółkach, więc wiem co piszę. Życzę bezpiecznych jazd ("z głową") i więcej samokrytyki w stosunku do swojego środowiska. z poważaniem Zmotoryzowany Realista ps. a za oknem, na ulicy znowu jakieś debile ścigają się na motorach ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacu Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.08.09, 22:38 i takie debile psują nam doświadczonym motocyklistom opinie :/ ja mam 51 lat jeżdze motocyklem od wieku 8 lat, zaczynałem od komara, potem wsk no dudek, to byly czasy ;) ja nie zaliczam sie do "szlifierek" jeżdzę ciężkim sprzętem kupe lat i niech mi nikt nie mowi że kazdy motocyklista to idiota, bo motocykle zawsze byly, będą i są ponad puszkami, niekiedy to przez nich lądujemy na glebie, przez chamskie zajeżdzanie, mnie akurat uratowały gmole, ale gościa mordy juz nie uratowało, także jedźcie bracia z głową, nie jestesmy sami na drodze, SZEROKOŚCI, z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 188.33.107.* 13.08.09, 23:09 Pięknie qrwa, pięknie! Najpierw dziennikarzyna pisze o "blokowaniu autostrady". Potem policja państwowa! zapieprza w ineresie prywatnej firmy, "kierując motocyklistów do jednej a potem dwóch bramek"! Otóż, ty matole dzienikarzu i ty matole kumendancie, wiedzcie,że motocyklista to taki sam użytkownik dróg jak inni. Ma takie same prawo podjechać do każdej bramki tej srałtostrady i po uiszczeniu opłaty, przejechać określony odcinek. Wszelkie kierowania do innych bramek to zwykła prywata i sqrwysyństwo godne kraju III świata.! Tak samo można kierować do innych bramek kierujących skodami czy bmw. Podobało by się?? Wstyd panie kumendancie! Kiedyś pan za to zapłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.i24.pl 13.08.09, 23:12 LOL, to wy jestescie tacy sami uzytkownicy jak reszta??? To dlaczego chcecie placic mniej?! AHAHAHAH mniej placimy, mniej dostajemy... PS. Jak ciezarowki wjezdzaja na autostrade inna bramka to tez rasizm? Wedlug mnie powinien byc osobny wjazd dla ludzi, ktorzy wyciagaja kase przez 20 minut. Sadze ze spoleczenstwo jest po mojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Re: Motory znów na bramkach autostrady 13.08.09, 23:17 ...zgadzam się z twoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 188.33.107.* 13.08.09, 23:33 lol, dla tego: forum.gazeta.pl/forum/w,410,98924338,98925859,Zamiast_krytykowac_przeczytajcie_.html Poza tym, gdzie napisałem coś o rasizmie? i nie rżyj jak osioł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 14.08.09, 05:18 dlaczego kierowcy osobowych placa mniej niz ciezarowych? Za trudna to dla ciebie odpowiedz? Troche refeleksji ci nie zaszkodzi. O ile masz mozg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.i24.pl 14.08.09, 12:43 oJa rozumiem dlaczego ciezarowka wazaca 30 ton placi wiecej niz 1 tonowy samochod, albo motocykl ktory razem z kierowca wazy 500kg. Chodzi o to ze ciezarowki maja osobne bramki, dlatego sadze ze skoro motocyklisci generuja tak malo ruchu to powinni miec bramke tylko dla siebie, jedna - gdzies na uboczu. No przeciez o tym piszecie! Dlaczego na sile staracie sie byc gorsi niz TIRy PS. Oplata za autostrade to nie fundusz remontowy, nie liczy sie ile niszczy sie autostrade - liczy sie to ze samo WYBUDOWANIE kosztowalo kilkaset milionow. To nie jest prezent - to jest obciazenie dla uzytkownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 14.08.09, 14:54 Rozumiem, ze wiesz dzieciaku kto wybudowal autostrade. JEsli nie liczy sie kto bardziej czy mniej niszczy droge, to pytam poraz wtory, dlaczego TIR placi wiecej niz osobowy? A z tym wyliczeniem motocykla 500kg tom sie usmial haha. Idioci sa wsrod nas, nie mam watpliwosci. NA zachodnich autostradach motocyklisci placa mniej niz samochody osobowe, my tak lubimy brac przyklad z zachodu, dlaczego nie w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Motory znów na bramkach autostrady 13.08.09, 23:14 ...popieram...policję! Porządek musi być. Normalni kierowcy,użytkownicy polskich dróg nie poprą motocyklistów w sprawie opłat za przejazd autostradą,gdyż coraz bardziej mają dosyć "szczeniactwa" i "szpanerstwa" jednośladowców łamiących na każdym kroku zasady ruchu drogowego,jeżdżących z nadmierną prędkością i powodujących ciągłe poważne niebezpieczeństwo na drogach ! Jeżeli motocykliści są zorganizowani to niech zadbają o swoją "reputację" i wyeliminują jednostki nieodpowiedzialne. STOP WARIATOM JEDNOŚLADOM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 188.33.107.* 13.08.09, 23:40 to może ty, misiu pysiu, rysiu zajmij się kierowcami, gdyż: "coraz bardziej mamy dosyć "szczeniactwa" i "szpanerstwa" > kierowców łamiących na każdym kroku zasady ruchu drogowego,jeżdżących z > nadmierną prędkością i powodujących ciągłe poważne niebezpieczeństwo na > drogach ! Jeżeli kierowcom zależy na bezpieczeństwie rd to niech zadbają o swoją > "reputację" i wyeliminują jednostki nieodpowiedzialne. STOP KIEROWCOM WARIATOM !!!" Co ty na to misiu uszatku? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 14.08.09, 05:21 doklADNIE, jak sie nie myle w weekend 20latek zabil puszka 4 osoby wracajc z dyskoteki, jak sie nie myle ojciec rodziny zabil puszka w gliwicach zone i dwoje dzieci, jak sie nie myle policja zlikwidowala nielegalne wyscigi samochodowe pod Lodzia, jka sie nie myle na A4 w strone Wroclawia zlapano puszke pedzaca 205km/h. Takie przyklady mozna mnozyc. Pytam dlaczego osobowe placa mniej niz TIRy, a motocykle musza palcic tyle samo co osobowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 21:42 Co ty z tymi misiami? Wracasz z Love Parade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 94.254.194.* 16.08.09, 03:16 jak sobie tylko życzysz, palancie. i zapomniałeś "się poprzeć". :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 08:27 No widzisz Misiu - nie denerwuj się, wyluzuj, potem nie możesz spać po nocach, tylko piszesz bzdety w internecie. A tak w ogóle, to masz jakiś motocykl, czy najwyżej starą motorynkę? To się nazywa "wizualizacja marzeń" tzn. twój nick. Powinno być: kolarz lub zakompleksiony motoryniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 94.254.242.* 16.08.09, 13:54 oj, głupiutki ty jesteś dzipi, głupiutki! wykombinuj coś sam bo misia , nerwy i luz już kto inny w stosunku do ciebie użył. nie stać cie na więcej niż taktyka przedszkolaka? - Jesteś gupi! - A nie! ty jesteś gupi! Jak wymyślisz, to pisz śmiało! Jak do tej pory.... już się nie popierasz?? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:58 Masz motor, czy nie? Nadal się popieram - MISIU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 94.254.169.* 17.08.09, 02:41 mam, dzipi, mam. i nie wrzeszcz, bo mamusia sie wkurzy, i nie da się pobawić samochodzikiem, misiowipysiowi. ;) tak trzymaj! popieraj się at mortum usrandum! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
bicicl Motory znów na bramkach autostrady 14.08.09, 07:02 Wzorem wielu państw Europy powinno wprowadzić się winiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.i24.pl 14.08.09, 12:47 Ja nie chce winiet, sadze, ze jak ktos zarabia na transporcie (ciezarowki) powinien placic wiecej. Jezeli ktos wozi tylko siebie moze placic mniej - ale placi sie za sam fakt - ze ktos wybudowal autostrade. Dlatego kierowcy powinni byc maksymalnie szczegolowo rozliczani - nie z tego ile asfaltu zdarli ale tego jak bardzo korzystaja z autostrady - niewazne czy spaceruja czy lataja smiglowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manius Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 14.08.09, 14:57 Durniu, co ty z ta budowa autostrady? Stalexport wybudowal? PIS, PO, PSL wybudowalo? Te autostrade wybudowal Gierek !!! CZesc jego pamieci, bo teraz sprzedaje sie wszystko co on wybudowal. NIe byloby co ukrasc przez kacykow rzadowych jakby nie bylo Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Motory znów na bramkach autostrady 14.08.09, 15:04 Gość portalu: manius napisał(a): > Te autostrade wybudowal Gierek !!! Poważnie? Tylko ją trzeba było spod ziemi odkopać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Motory znów na bramkach autostrady IP: 94.254.171.* 14.08.09, 23:13 jeszcze jej srałexport dobrze nie odkopał ale już kasę bierze... ty się zenek szykuj do zimy, zamiast popisywać się (nie) znajomością historii. (...)Pięknie qrwa, pięknie! Najpierw dziennikarzyna pisze o "blokowaniu autostrady". Potem policja państwowa! zapieprza w interesie prywatnej firmy, "kierując motocyklistów do jednej a potem dwóch bramek"! Otóż, ty matole dzienikarzu i ty matole kumendancie, wiedzcie,że motocyklista to taki sam użytkownik dróg jak inni. Ma takie same prawo podjechać do każdej bramki tej srałtostrady i po uiszczeniu opłaty, przejechać określony odcinek. Wszelkie "kierowania do innych bramek" to zwykła prywata i sqrwysyństwo godne kraju III świata.! Tak samo można by skierować do innych bramek kierujących skodami czy bmw, albo tych w koszulach z krótkim rękawem, bo ich za dużo pod bramki przyjechało... Podobało by się?? Wstyd panie kumendancie! Kiedyś pan za to zapłaci...(...) Odpowiedz Link Zgłoś