Gość: tmp IP: 83.13.74.* 20.08.09, 21:10 Ustawic na stale zakaz ruchu motocykli na wszystkich pasach oprocz jednego i gotowe, moga sobie trzymac w tajemnicy. Za zlamanie zakazu ruchu jest 5 pktow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: houk Jak oni nam tak my im IP: *.chello.pl 20.08.09, 21:31 Ja już nie będę NIGDY robił przejazdu dla motorów. KONIEC! jezeli oni nie szanuja mojego czasu - to dlaczego ja mam szanować ich??? niech zapomną o luce między autami w korku, niech zapomną o zjechaniu z lewego pasa na dwupasmówce czy autostradzie. KONIEC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macki Re: Jak oni nam tak my im IP: 93.159.132.* 20.08.09, 21:49 Gdybyś się nad tym chwilę zastanowił to byś wywnioskował, że protest prowadzi między innymi do oszczędzenia Twojego czasu w przyszłości. Nie robienie miejsca w korku to też marnowanie czasu, tyle że innych kierowców jadących za Tobą. Jeżeli więc trafisz na podobnego osiołka z przodu będziesz miał przed sobą tyle motocykli więcej ile ten matoł zablokował. Na to też pewnie nie wpadłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Jak oni nam tak my im IP: *.chello.pl 20.08.09, 22:22 dopóki taki cwaniaczek wyprzedzający korek na trzeciego nie urwie ci lusterka lub przerysuje samochód, tak jak mi to zrobił w zeszłe wakacje. Oczywiście postąpił z honorem. Zwiał że aż się kurzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macki Re: Jak oni nam tak my im IP: 93.159.132.* 20.08.09, 22:57 Są wśród nas czarne owce, oj są. Jak wszędzie. Rozumiem, że do tej pory nie stawałeś w korku na środku drogi-ilu motocyklistów Cię ominęło nie urywając lusterka ? Zauważ ile miejsca jest pośrodku np ul. Nowohuckiej kiedy ustawisz dwie osobówki w miarę z boku. Jeśli ktoś nie trafia w tę lukę to powinien zrobić jakieś badania lekarskie, fakt. Ale czy kiedy urwano Ci lusterko to stałeś właśnie tak, z boku ? Shit happens, czy jakoś tak, mówią na dzikim zachodzie. Im bliżej krawędzi staniesz, tym więcej masz szans na wyjście bez szwanku. A i pewnie motorzysta kiwnie głową lub podniesie rękę w geście podziękowania. Czy to nie jest miłe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Jak oni nam tak my im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:50 pewnie, tylko że odwdzieczasie sie tym, ze jezdzicie po osiedlu po nocy - nie dajac spac, tym ze pedzicie na dwupasmowce na dlugich z wyrytym haslem "zjezdzac z drogi", tym ze macie gdziec ludzi ktorzy stoja przez was w korkach na dojazdach na autostradzie, bo liczy sie tylko dla was oszczednosc paru zlotych, wy jedziecie na bramki w ramach swego wolnego czasu, a nie patrzycie ze inni uzytkownicy drog, ktorzy z tego zyja stoja przez pare godzin w korkach. jestescie egoistami! i dlatego nie bede wam zjezdzal z drogi. oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belor Re: Jak oni nam tak my im IP: 213.199.205.* 22.08.09, 21:30 Zwróć uwagę, że jednak większość młodych gniewnych szaleje po osiedlach nocą i nie tylko zresztą tam w samochodach (najczęściej marki "Golf" rocznik starszy lub podobne bmw) - jakoś ci to nie przeszkadza? Jeśli ktoś jedzie na dwupasmóce na długich to dotyczy w yakim samym stopniu motocykli jak i samochodów i jest naganne. Specyficznie definiujesz egoizm. Niestety najczęściej trudno jest walczyć o swoje prawa nie szkodząc równoicześnie innym. To dosyć dziecinne podejście i jeszcze kiedyś w życiu pewnie to zrozumiesz, najprawdopodobniej prónując walczyć o jakieś swoje prawa, a wtedy, ktoś na forum napisze ci, że jesteś egoistą i dlatego będzie ci robił brzydkie rzeczy na drodze... Do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gervee Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: 80.50.235.* 20.08.09, 22:06 Protest jest w sumie w interesie wszystkich użytkowników (w tym samochodów). Samochodziarze też powinni się przyłączyć bo w przeciwnym wypadku Stalexport Autostrada Małopolska będzie robił wała ze wszsystkich uzytkowników tej drogi autostradopodobnej. Kierowcy samochodów powinni dołączyć się do protestu motocyklistów z trochę innym postulatem - "obniżenia cen gdy droga nie spełnia standardów autostrady" a ta jak widać na codzień cały czas jest rozgrzebana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 20.08.09, 22:24 takie protesty kiedy im płacisz sa bez sensu. najlepszym protestem jest nie korzystanie z autostrady, jest w koncu droga przez Olkusz. Ale do tego potrzeba wytrwalosci, solidarnosci i konsekwencji, a z tym juz gorzej. lepiej zrobic zadyme i pojawic sie w mediach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macki Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: 93.159.132.* 20.08.09, 22:59 Tu pełna zgoda, osobówką protestuję w ten sposób od kilku ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.chello.pl 21.08.09, 10:27 i tu dochodzimy do sedna sprawy. ten wasz protest nie jest wymierzony w operatora autostrady tylko w normalnych użytkowników dróg! to tak jakbym ja zablokowal aleje bo benzyna jest za droga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:28 Sednem sprawy jest drogi panie, że w tej sprawie nie ma innej możliwości protestu. Ta forma została już przetestowana na Zachodzie i przyniosła tam pozytywne rezultaty - opłaty zniesiono. Metoda wydeptywania ścieżek do Ministerstwa albo stawania w pozycji błagalnej wobec wielce szanownego konsorcjum autostradowego - to strata czasu, bo nic nie da. Żadne petycje nie załatwią sprawy, bo u nas nie liczy się dobro człowieka, ale pieniądze. I dlatego trzeba walczyć o swoje racje chwytając się niestandardowych metod. Rolnicy protestowali blokując drogi - jakoś nikt z kierowców aut stojących na bokadzie nie wysiadał i z pyskiem nie skakał rolnikom, bo bał się w zęby dostać. A wielu się znalazło takich, co postulaty rolników uważali za słuszne i formę protestu uważali za zło, ale konieczne. Pojawia się pytanie - czy rolnicy też mieli się pod petycją dla jakiegoś darmozjada z Ministerstwa podpisać i cierpliwie czekać, aż może łaskawie ktoś ruszy tyłek i coś zrobi? Osobiście cieszy mnie konsekwencja i opór motocyklistów, że nie spoczęli na jednorazowej akcji, ale konsekwentnie rozszerzają protest na cały kraj. Tylko w ten sposób odniesie od pozytywny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.mynet.com.pl 20.08.09, 22:31 tobie ustawić zakaz wypowiadania się gdziekolwiek na jakikolwiek temat, ponieważ twoje wypociny przyprawiają wszystkich o odruchy wymiotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: *.chello.pl 20.08.09, 22:52 Niech blokują sobie tą autostradę. Ja już dawno przestałem jeździć do Krakowa czy z Krakowa tym dziadowskim, wiecznie remontowanym i do tego płatnym odcinkiem. Lepiej jest zjechać za Gliwicami na Tychy i jeździć albo przez Alwernię, albo górą przez Olkusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:10 mozna tez przez trzebinie i jaworzno (Jaworzno ma obwodnice) a za adcinek a4 wokół Chrzanowa się nie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: 188.33.52.* 20.08.09, 23:10 Tym razem motocykliści zapowiadają, że na blokowaniu bramek ich działania się nie skończą. List ze swoimi postulatami napisali już do premiera. jełop dziennikarz znów majaczy coś o blokowaniu. na szczęście nasza dzielna policja państwowa umożliwi blokowanie trzech bramek przez samochody i pięciu przez motocykle :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:34 Premier nie pomoże, nie ma czasu na takie sprawy. Musi Orliki budować ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:35 Ustawic na stale zakaz ruchu motocykli na wszystkich pasach oprocz jednego i gotowe Nie pomyślałeś o jednym - mały procent kierowców samochodów posiada także uprawnienia do kierowania jednośladami - a w przypadku motocyklistów jest odwrotnie; przeważająca większość z nas poza kategorią A posiada także B, ma duże doświadczenie na drogach. Duża część z tego przyjedzie na akcję samochodami więc wyznaczone dla motocykli pasy nie mają sensu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: *.ghnet.pl 21.08.09, 00:19 to już się robi nudne. Nie mają co robić dzieciaki, więc będą blokować bramki. "A nuż będę w telewizji i będę jeszcze bardziej super niż teraz jestem...Bo przecież jestem super i lepszy od tych, co motocykla nie posiadają..." Sam mam motocykl i wielu znajomych pochwala pomysł, ale nie jako sposób na lepszą przyszłość na A4 bo tamtędy 99% z nich na Boga nie jeździ, tylko sposób na dowartościowanie się poprzez integrację w buncie... stare chłopy co poniektóre a podejście stricte dziecinne. Za każdym razem mijając się z innym mtocyklem pozdrawiamy się i to jest fantastyczne. Zatrzymasz się na poboczu - najprawdopodobniej inny motocyklista zatrzyma się i zapyta czy wszystko OK. To jest extra Ale wstyd mi za tych mających się za lepszych od innych użytkowników ruchu dlatego, że mają gaz w manetce... może dlatego, że miesięcznie jeżdżę 3-5tys. km samochodem :? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Motocykliści znów na bramkach autostrady IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:37 Może jak wywalczą zniesienie opłaty to te 99% zacznie tam jeździć ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 08:57 Ja się pytam jak to się stało....jak do tego doszło że paru cwaniaczków uwłaszczyło się na majątku narodowym? Trzepią kasę, śmieją się wszystkim w oczy a jak się jedzie ty odcinkiem A4 to chyba wszyscy wiemy. Pytam się nie ma na nich prawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Trzeci protest motocyklistów na A4 IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:39 Jak się ma dużo kasy (albo jest się politykiem) to się jest ponad prawem, albo się prawo dla siebie tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motocyklista my bezrobotni harleyowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:57 Na szczęście mamy dużo wolnego czasu, bo większość z nas to bezrobotni harleyowcy. Utrzymują nas kochani rodzice - dzięki im za to. Będziemy blokować aż nam się ta zabawa nie znudzi. A reszta pracującego społeczeństwa niech sobie czeka w korkach. Może napiszemy list do Premiera albo Strasburga tylko musimy znaleźć kogoś potrafiącego pisać, bo trochę mamy z tym problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: my bezrobotni harleyowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:45 hehehe, dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik działania prawne - tak, terror - nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:00 nie blokujcie bo to nikomu na dobre nie wychodzi - wam w szczególności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: działania prawne - tak, terror - nie IP: *.mobile.playmobile.pl 21.08.09, 11:01 niektórym "prawnikom" , "Motocyklistom" i "harleyowcom", że o dziennikarzach nie wspomnę - "zablokowało" procesy myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: działania prawne - tak, terror - nie IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:41 Taki z ciebie prawnik jak z koziej dupy trąba :P Odpowiedz Link Zgłoś
ddtt Trzeci protest motocyklistów na A4 21.08.09, 12:15 A Stalexport ma to wszystko w nosie - jak nie będzie zysku z kierowców, to państwo dopłaci. Inna sprawa, że taki protest jest możliwy właśnie z powodu braku dopracowania metody płacenia za autostradę. Płacenie w kasach na bramkach to w XXI wieku anachronizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBI Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigów !!! IP: *.chello.pl 21.08.09, 16:21 A ja jestem pewien,że tym idiotom na motorach,którym staje tylko przednie koło,chodzi nie o przejazd autostradą jako taki,tylko wpadli na pomysł,że bezpłatna autostrada świetnie nadawałaby się na miejsce ich popisów,prowokowania i ścigania się z ABS-ami (Absolutny Brak Szyi) w BMW i Audi !!!\ Mam rację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motocyklista Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 17:14 IBI - wreszcie trafiłeś w sedno sprawy! Kto z blokujących bramki nie wie co to jest "sedno" - odsyłam do wikipedii (usługa bezpłatna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó IP: *.mobile.playmobile.pl 21.08.09, 18:38 ibi trafił Motocykliste "w sedno". ;-) Motocyklista szczytuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belor Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó IP: 213.199.205.* 22.08.09, 21:37 Przede wszystkim masz problemy z mózgiem. Da się coś z tym zrobić. Nie wnikam w to co ci staje, bo czuć tu jakiś malutki kompleksik, ale z tym też da się coś zrobić. A wszystko sprowadza się do zbyt mocnego przytulania przez tatę w dzieciństwie i odkręconej główki misia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsyy O ktorej zaczyna sie to blokowanie??? IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 28.08.09, 21:52 jak wyzej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó IP: 195.205.151.* 31.08.09, 09:50 Ale ozzochoodzi? Dresoloty i motocykle to różne tematy. Taki wiejski batmobil kozaczy na wiosce, na autostradzie nie ma publiki tak jak na wiosce ;). Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó 31.08.09, 23:17 (...)Protest motocyklistów zgromadził na punkcie poboru opłat spore siły policyjne. Akcji przyglądał się z boku wiceprezes Autostrady Wielkopolskiej Andrzej Lewandowicz, ubrany w pomarańczową kamizelkę.(...) Panie prezesiku Olewandowicz, żeby ta kamizelka nie była noszona przez pana w złą godzinę. Chłopaki łatające dziury w tej "pańskiej" srautostradzie mogą pana wysyłać z wiaderkiem po asfalt jak pan do nich trafi... ;-) Radzę, już teraz ponieść im stawkę! Pan kumendant naszej państwowej policji ma jakieś wspólne interesy z panem Lawendą Olewiakiem? To, jego ludzie nie mają nic lepszego do roboty, tylko służyć Lawendzie za bramkarzy? Niech ich wydeleguje pod dyskoteki i gogo bary. Chłopaki więcej zarobią a w razie czego przywrócą ład i porządek prawny. Chyba, że "łamaniem prawa" jest płacenie polskim bilonem bitym przez Mennicę Państwową? A może, jak przyjedzie jednocześnie, trzydziestu kierowców granatowymi samochodami różnych marek, to pan komendant też wyśle "spore siły policyjne" i skieruje ich do jednej z bramek? Krótko i węzłowato: nasze kochane państwo, ma nas obywateli głęboko w d.pie. Z mojej strony, wielkie viceversa ;-) miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,6979434,Protest_na_A_2__grosz_do_grosza__a_czas_plynie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fahrer Re: Tym debilom chodzi o bezpłatny tor do wyścigó IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.09, 22:25 Popieram motonitow! Powinni wam doplacac za korztstanie z tego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś