poborowy102 02.09.09, 23:00 i ze trzy pomniki do tego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cortez.the.killer Krakowskie Błonia w ciągu kilkunastu najbliższych 02.09.09, 23:25 lat zostaną "przekleszone".To jest narazie drugie-takie sondażowe-podejście do tematu.Takiego gruntu i to w centrum miasta-klechy nie odpuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Co tam błonia, przecież nie żyjemy w Polsce, 02.09.09, 23:33 tylko w kraju Jana Pawła 2. Kiedy ta papamania skończy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Zmieńmy nazwę miasta - JanoPawłowoDrugie IP: *.zax.pl 02.09.09, 23:43 Debilizm niektórych radnych jest przerażający nie róbcie szopki z tego miasta. Niedawno sprawa z pomnikiem Kuklińskiego teraz znowu idea godna Koziej Wólki. Czy naprawdę proste umysły radnych nie są w stanie godnie uczcić pamięci wielkich ludzi? Wystarczy zrobić jakąś akcję, organizować wyjazdy zagraniczne, stypendium, czy cokolwiek co pomogłoby dzieciom z ubogich rodzin zdobyć porządną edukację. A tu rodziny wielodzietne gnieżdżą się w zagrzybionych barakach, a radni tylko o pierdołach. Ludzie u nas nawet sportu nie ma gdzie trenować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 00:08 Czy moze osoby wspierajace nazwanie Blon imieniem JPII przyjma do wiadomosci fakt, ze Krakow nie sklada sie w 100% z opcji klerykalnej, i ze ze nie zyjemy w panstwie wyznaniowym? Nazywajcie sobie jak chcecie obszary koscielne, natomiast uwolnijcie ludzi o innym swiatopogladzie od nachalnej dominacji kosciola w sfere publiczna, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QraRA Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.ntlworld.ie 03.09.09, 01:05 Jasne. A później to już tylko karać wszystkich, którzy się tam głośniej odezwą za niestosowne zachowanie w Miejscu Pamięci Narodowej i Zdumy Religijnej. Ludzie, to jest łąka mieska, dla pospólstwa, coby sobie mogło w piłkę pokopać i biwak zrobić - i tak niech zostanie. Pomysł równie dobry jak poprzednio nadania tegoz samego imienia stadionowi Cracovi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem dlaczego [...] IP: *.ists.pl 03.09.09, 04:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teramy Re: Jestem osłupiały, jak radny mógł coś takiego IP: 213.17.128.* 03.09.09, 07:02 Taaa, a ostatnie zdanie, to w cudzysłowie, to na własnym przykładzie wymyślone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem dlaczego Oj słaby jesteś w literaturze, oj słaby. IP: *.ists.pl 03.09.09, 07:07 To cytat z polskiego laureata nagrody Nobla Czesława Miłosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teramy Re: Oj słaby jesteś w literaturze, oj słaby. IP: 213.17.128.* 03.09.09, 07:10 Powołujesz się na niego???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem dlaczego Jeżeli przy kielonku wydaje ci się, że ... IP: *.ists.pl 03.09.09, 07:17 Jeżeli przy kielonku wydaje ci się, że masz same genialne myśli, to oznacza, że już najwyższy czas udać się na zasłużony odpoczynek. Czyli do łóżeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teramy Re: Jeżeli przy kielonku wydaje ci się, że ... IP: 213.17.128.* 03.09.09, 07:52 Hm, mój kolega zwykł mawiać: "tak wcześnie to nawet kowboje nie piją". No ale skoro lubisz albo tym bardziej - musisz, to śpij sobie spokojnie i niech Ci się przyśni. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Wiem dlaczego, wiem dlaczego ... 03.09.09, 19:25 Wiem dlaczego radni PiS to nieustajacy gejzer pomyslow na obrzydzenie pamieci Wielkiego Polaka potomnym. Bo to zakompleksione, wredne male szczurki, nie rozumieja w ogole nic z nauczania Ojca Swietego, maja poczucie swojej nicosci - dlatego wycieraja sobie czerwone, spocone pyski jego swietej pamieci Imieniem. I dlatego w ich chorych glowach rodza sie pomysly, aby w miejscu gdzie 250 lat temu krolewskie miasto Krakow zgonilo umierajacych cholerykow na wyspe (obecnie ladowisko helikopterow) - zrobic swoje sado-maso-nacjonalistyczne jaselka pod oslona Wielkiego Imienia. Jakie to do zludzenia przypominajace komunizm... Kosior, idz spac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jestem osłupiały, jak radny mógł coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:56 Do "wiem dlaczego": poszukaj psychiatry, póki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ares Błonia imienia Jana Pawła II? IP: 217.163.49.* 03.09.09, 05:28 Ostatnio zapomnialem obsikac radnego Kosiora, jak mocowal sie ze slupem na drodze mojego codziennego spaceru. A na powaznie - ludzie, czemu glosujecie na takie kreatury? Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Błonia imienia Jana Pawła II? 03.09.09, 07:14 Kochani Radni, czu wzięliście pod uwagę, że krowy (zgodnie z przywilejem królewskim) chodzą po błoniach i SRAJĄ ? Trzeba je bedzie "eksmitować" bo jakże to - sr... na uświęconą ziemię pod wezwaniem JP II ?! Toz to skandal i hańba ! Chyba, że sie te krówska wyrżnie i problem zniknie. Aha. Jeszcze jedno. Czy nie należy skrót "RP" interpretować jako RZECZPOSPOLIRA PAPIESKA ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem dlaczego Chłopie ze wsi IP: *.ists.pl 03.09.09, 11:38 Twoje byki świadczą o Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Re: Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:56 Zapewne się nie zDziwisz ,że psy nadal będą sr..ły na Błonia JPII . Przecież córka radnego Kosiora tylko przypadkiem pracuje na lotnisku Balice pod imieniem JP II . A czy Kraków Airport JP II nie sponsoruje parafii Morawica i wybrańców darowizn przekazanych za pośrednictwem Dobrodzieja ?. Teraz nie Dziwisz sie kto ma w Krakowie prawdziwą władzę Ponad Obywatelami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk A może zmieńmy od razu... IP: 204.27.196.* 03.09.09, 08:07 nazwę tego zaścianka na JanoPawłów? Kult jednostki - jak za Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenua Re: A może zmieńmy od razu... IP: *.mobile.playmobile.pl 03.09.09, 09:32 W końcu po śmierci Stalina wystarczyła jedna noc by Katowice podminić na Stalinogród. Uszanujcie więc kochani umiar radnych z pisu, że tyle już lat minęło od śmierci papieża a oni wciąż się zadowalają przechrzczaniem Błoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wój Bolesny Re: A może zmieńmy od razu... IP: *.152.157.76.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.09, 10:50 Gość portalu: żenua napisał(a): > W końcu po śmierci Stalina wystarczyła jedna noc by Katowice podminić na> Stalinogród. Uszanujcie więc kochani umiar radnych z pisu, że tyle już lat> minęło od śmierci papieża a oni wciąż się zadowalają przechrzczaniem Błoni. Najwyższy czas podjąć prawdziwe wyzwanie Panowie radni i zmienić Krakowowi nazwę na Janopawłogród. W przeciwnym razie, stale będziecie z powodu obciążenia wewnętrznego i niezrealizowania swojej misji dostawali sraczki w godzinach pracy, za co pobieracie niesłuszne wynagrodzenie. Problem z Waszą przypadłością nie zniknie samoistnie a będzie się pogłębiał, więc należy zacząć w końcu działać a nie zajmować się po łebkach najważniejszymi dla miasta i Państwa sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyar Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.autocom.pl 03.09.09, 09:13 Hmmm... jeżeli pan radny uważa, że jest obraźliwe poddawanie papieża pod polityczną dyskusję i mieszanie Jana Pawła II do polityki, to po co w ogóle sam wyskakiwał z takimi propozycjami na politycznym, było nie było, forum Rady Miasta Krakowa? Coś mi się zdaje, że papież miał tu być tylko pretekstem do autopromocji pana radnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:18 Kosior? To ten sam, który domagał się odwołania festiwalu Selector. Był szczególnie oburzony, że do festiwalu odbywającego się na tych samych Błoniach, po których 30 lat temu stąpał polski papież, dopuszczono zespół CSS, którego nazwa jest skrótem od "cansei de ser sexy", co po portugalsku oznacza "zmęczona od bycia sexy", a liderka posługuje się pseudonimem Lovefoxxx. Miał również pretensje, że w najbliższym sąsiedztwie papieskiego głazu umieszczono dziesiątki szaletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 03.09.09, 10:22 Dość tej obłudy! Wielcy chrześcijanie a jeden drugiego by orżnął albo wykończył. Lepiej być dobrym ateistą niż marnym katolikiem. Przynajmniej nie myśli się o bzdurach tylko o rzeczywistym świecie. Od razu zmieńcie nazwę na Janopawłów a wszystkie ulice na Jana Pawła z ponumerowaniem która jest która, do tego wszystkie place i kilkanaście pomników na dokładkę na każdym skwerze. Co za chorzy ludzie rządzą i jak ma być w tym mieście dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 10:28 Najgorsze pe przekleństwa dochodzące ze stadionu Wisły z unoszącym się nad nim ulubionym słowem ,, kur.....a". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:26 A każdemu chłopcu powinno się nadawać imię Jan Paweł! Litości ! Błonia to Błonia czy w Tym mieście wszystko musi być imienia Jana Pawła II? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.chello.pl 03.09.09, 11:34 Tak, tak, tak - a na środku błoń postawić conajmniej 25metrowy pomnik autorstwa Czesława Dźwigaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUMA W innych miastach jeszcze nie powiariowali.... IP: *.pools.arcor-ip.net 03.09.09, 11:45 Głos z miasta wojewódzkiego z Polaki....: "Deklaracje prezydenta i radnych padły, gdy parkowej części placu nadano imię Jana Pawła II. - Doskonale to pamiętam i dlatego dziś przykro mi patrzeć, jak to miejsce wygląda - opowiada pan Wacław, mieszkający obok placu. - Jak urząd miasta nie ma pieniędzy na przebudowę, to przynajmniej powinien zadbać o obecny wygląd miejsca, które honoruje naszego papieża. Tymczasem plac z roku na rok wygląda gorzej. Upływ czasu szczególnie widać na kamiennych murkach, którym brakuje wielu elementów. Popękane są także płytki chodnikowe. - Część trawy na placu nie jest wykoszona - zżyma się pani Halina Wojciechowska, która codziennie spaceruje po placu z wnuczkiem. - Na placu jest gdzie usiąść, są kosze, ale zmian na lepsze nie widzę. Murki są w fatalnym stanie i sama widziałam jak ich elementy leżały na placu. Inicjatorką nadania nadanie imienia papieża wydzielonej części placu Teatralnego była radna Ewa Gajek. Dziś jest już poza radą. reklama - Gdy decydowaliśmy o tej nazwie, pytałam prezydenta czy potrzebuje pomocy w kwestii przebudowy - wspomina Gajek. - Usłyszałam: nie, ale teraz widzę, że może jednak nasza pomoc by się przydała. Plac powinien być przebudowany. Jego nazwa powinna nas do tego dopingować. Mirosław Pietrucha, rzecznik prezydenta powiedział, że na przebudowę placu obecnie nie ma szans. Miasto ma już inne priorytety. Chce inwestować np. w nadbrzeże Młynówki czy stawek Barlickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.filg.uj.edu.pl 03.09.09, 12:25 klerykalne miasto kraków. to zreszta pewnie wstep do inicjatywy budowlanej na bloniach - jakies muzeum ze swiatynia opatrznosci czy czegos tam (do tego hipermarkecik z udzialami paru biskupow) - kto sie osmieli sprzeciwic JPII... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wój Bolesny Re: Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.152.157.76.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.09, 16:32 Na razie, wstępnie, można a nawet powinno się wybudować na Błoniach, na granitowym cokole rzeżbę stolca Pana Jana, która to przypomni niektórym idiotom, że oprocz boskości był w Nim i człowiek i nic co ludzkie nie było Mu obce. Już widzę pielgrzymki odwiedzające nowe miejsce kultu, bo wszystko co związane jest z "Naszym Ojcem Świętym" musi być kultu godne. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonakartka dajcie sobie na wstrzymanie z tymi nazwami 03.09.09, 12:32 gdyby wybudowano od zera i nazwano to na cześć jp2- ok, godne podziwu. ale jeśli zmienia się nazwę symbolu krakowa dla czyjegoś klerykalnego i przesadnego widzimisię to każdy racjonalnie myślący człowiek zaprotestuje. jp2 jest już uhonorowany w tylu miejscach (lotnisko, pomniki, ulica), że naprawdę wystarczy. a w kolejce czeka wielu innych wybitnych i znanych polaków którym należy się upamiętnienie... ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Błonia imienia Jana Pawła II? 03.09.09, 13:13 A dlaczego nie im. "Psiej Kupy Wielkiej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.net.autocom.pl 03.09.09, 13:17 Chyba ich popie...ło! Nie życzę sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy1973 Błonia imienia Jana Pawła II? 03.09.09, 13:18 nazwę Kraków zmieniamy janowopawlowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Kraków na Janopawłogród i po krzyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 13:32 Głupota nie boli. Ale objawy widać. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Aj ta skromnosc. 03.09.09, 14:18 Bedziecie sie bawic z nazywaniem kazdego skrawka po kawalku, lepiej od razu caly Krakow przemianowac na Janopawlograd albo cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Błonia imienia Jana Pawła II? 03.09.09, 15:06 Kiedys Pilsudski, teraz JPII. Czyli jednak zycie goni sztuke i bedzie jak w tym skeczu KNM. "Pojdzie pan prosto, ulica Ksiedza Biskupa Ignacego Krasickiego, dawna Ignacego Krasickiego" http://tiny.cc/ZYzg1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Błonia imienia Jana Pawła II? IP: *.opera-mini.net 03.09.09, 19:09 a może Adolfa Hitlera, Józefa Stalina... w końcu to jedna paczka Odpowiedz Link Zgłoś