Dodaj do ulubionych

Prośba ogromna

12.10.05, 12:26
Wiem, że napewno już było to wałkowane ale niedawno odkryłam forum i słabo
się jeszcze w nim orientuję.Poszukuję DOBREGO pediatry w Warszawie.Mieszkam w
Raszynie, ale jezeli bedzie to gdzieś dalej a lekarz jset godny zaufania to
miejsce nie ma znaczenia.Dziecko (11 mies) ma od kilku mies powiększone węzły
chłonne a nasza dotychczasowa pediatra tylko się uśmiecha i mówi o ,,takiej
urodzie" i nie chce dać nawet skier na morfologię.Wczoraj wyczułam kolejne
duze ,,guzy" i zamarłam...Problem jest zbyt poważny , zeby tego nie
zdiagnozować dokładniej moim zdaniem.Pomóżcie proszę, bo się z nerwów
wykończę...Dobrego, doswiadczonego pediatrę...
Obserwuj wątek
    • eendo Re: Prośba ogromna 14.10.05, 12:09
      Witam, ja mieszkam w Kajetanach - to jeszcze za Raszynem , obok Nadarzyna, moja
      lekarka jest aktualnie na urlopie - więc odpada, ale mam zaufanie również do
      dwóch podostałych, którzy przyjmują w przychodni państwowej. Ponieważ nie
      obowiązuje rejonizacja, to myślę, że możesz z nich bezpłatnie i bezproblemu
      skorzystać. Kobieta pediatra nazywa się Depczyk, natomiast facet i szef w tej
      przychodni również pediatra to Janusz Sobecki, myslę, że do kogo nie trafisz to
      i tak pomogą. Oboje są doświadczeni i wyrozumiali, zawsze mi pomogli jeśli coś
      się złego działo. Sobecki przyjmuje też prywanie, ale myślę, że najpierw
      spróbuj normalnie w przychodni. Nr do przychodni - 729-91-46, a prtywatny do
      Sobeckiego 729-87-10 lub 0-601-347-208. Aha przychodnia jest przeniesiona do
      Młochowa - bo w Nadarzynie jest remont, więc nie wiem jak z Twoim dojazdem.
      Pozdrawiam i życzę zdrowia - Ewa z maluchami
      • ikaes Re: Prośba ogromna 14.10.05, 12:19
        Ja mogę Ci polecić dr Ewę Obuchowicz w przychodni na ul. Madalińskiego w
        Warszawie (Mokotów), tylko właśnie nie wiem, czy przyjmują spoza rejonu. Jest
        ona jedynym lekarzem pediatrą, do którego mam pełne zaufanie. Telefon do
        przychodni: centrala: 849-91-79.
    • justi17 Re: Prośba ogromna 01.11.05, 22:49
      Jesli nie jest dla Ciebie za daleko to polecam Ci dr Czwarnowską - Malon.
      Przyjmuje na Gocławiu.W przychodni jednoczesnie państwowej i prywatnej.Przychodnia Lekarska "Vita Med" Meissnera 7, Telefon 673-35-00Faks673-35-10
      Jest b. dokładna - przyjmuje od pon do piatku ale trzeba się umówić 2 dni wczesniej. My dzieki Niej trafilismy szczęsliwie do szpitala z serduszkiem Małej, a inni pediatrzy problem ignorowali.Pozdrawiam Cię serdecznie.Trzymaj się.
    • topolania Re: Prośba ogromna 02.11.05, 08:54
      Ja goraco polecam dr Maj-Pucek. Przyjmuje w Medicoverze na Domaniewskiej (tel.
      9596).

Jest bardzo wyrozumiala, odpowiada na kazde nawet najbanalniejsze pytania bez
      zlosliwych komentarzy, ma zyciowe podejscie i wydaje mi sie, ze zawsze probuje
      znalezc zloty srodek (np. nie skresla smoczkow, butelek). Po kazdej wizycie
      czuje sie bardzo uspokojona...
      • demonique2 Re: Prośba ogromna 03.11.05, 08:42
        Bardzo Wam dziękuję.Napewno wybiorę którąś z Waszych propozycji.
        • mami7 Re: Prośba ogromna 03.11.05, 10:04
          Prerabiam temat węzłów od kilku lat.
          Niestety będą Cię zlewać prawdopodobnie.
          To co sama możesz zrobić dla dziecka, to morfologia z rozmazem, OB, CRP.
          Jesli cos wyjdzie nie tak, a wątpię, bo dzieci niestety tak z węzłami mają, to robi się jeszcze usg węzełków. A potem odwiedza specjalistę.
          I najważniejsze, powiększony węzeł, to taki który ma conajmniej 1 cm.

Powodzenia wink
    • aaasta Re: Prośba ogromna 03.11.05, 09:12
      ja mam świetną pediatrę na Romera 4 - dr. Stegawska. Jest jeszcze dobra
      Jabłonowska chyba, ale jej nie sprawdziłam osobiście.
      Warunki są tu naprawdę dobre dla dzieciaków - czyściutko, osobne wejście dla
      dzieci chorych, po wizycie dzieci chorych zakaźnie - gabinet jest ozonowany.
      Być może to standard, ale dla mnie bardzo ważne, że tak właśnie jest i doceniam
      to.
      Nie ma duzych kolejek - jezli rano zadzwonisz - zawsze otrzymasz numerek. Poza
      tym jeżeli jest coś pilnego, a nie masz numerka w dzień (bo zadzwonisz np ok
      11) zawsze możesz wykorzystać dyżur nocny (całodobowy dyżur lekarza ogólnego i
      pediatry). We wtorki pacjentów z ul. Romera przyjmuje przychodnia na Uboczu
      (jeżeli np. zabraknie numerka). Tam dobra jest dr. Leszczyńska (homeopatka).
      Personel bardzo miły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka