szofeiro 06.06.08, 14:27 Witam sedecznie, chciałabym posłać moje dziecko do podstawówki w warszawie najbliżej mojego miejsca zamieszkania... moglibyście mi doradzić czy szkoła nr 29 na Fabrycznej jest dobrą szkołą??? z góry dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyk.od.zosi Re: szkoła podstawowa nr 29 na Fabrycznej 06.06.08, 21:32 jest dobra szkola _______ pozdr., patyk+2 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroma Re: szkoła podstawowa nr 29 na Fabrycznej 08.06.08, 20:55 Witam! Tez chcialabym wiecej sie dowiedziec o tej szkole. Bylam, rozmawialam z wozna , nie udala mi sie rozmawiac z paniami ktore beda mialy pierwsze klasy w przyszlym roku. Mowila mi, ze pierwsze klasy sa na parterze i nie maja dzwonkow. Szkola jest bardzo zadbana, ma piekne sale na swietlice, bogata oferte w swietlice i bardzo dobrze wyposazona biblioteka. Teren z boiskami tez bardzo ladny i ogrodzony. Ale jak tam jest- moze trzeba pojsc i zaczepic rodzicow po poludniu. Zastanawiam sie nad 29 i nad 190 na Zwierzynieckiej. Tam mialam okazje rozmawiac z nauczycielami i dyrektorka. Budynek i teren nie moga konkurowac z 29ka, ale atmosfera i nauczycielki mi sie spodobaly. Pozdrawiam, mamaroma Odpowiedz Link Zgłoś
karakolwiek Re: szkoła podstawowa nr 29 na Fabrycznej 29.08.08, 13:03 ja tera bende szła do 4b do tej szkoły i warto dziecko tam posłać polecam paniom anne miziołek była mojom wychowawczynią Odpowiedz Link Zgłoś
rezus123 Re: szkoła podstawowa nr 29 na Fabrycznej 22.02.09, 00:02 polecam ,sam niedawno uczeszczalem do tejze szkoly i powiem szczerze, milo wspominam te czasy Odpowiedz Link Zgłoś
vickkk Re: szkoła podstawowa nr 29 na Fabrycznej 05.08.25, 11:33 Ta szkoła wiele mi dała, jednak trochę też odebrała. Gdyby nie Pan Ł. od historii jestem pewna, że przedmiot którego uczył i życie w tej szkole byłoby o wiele trudniejsze. Zawsze będę pamiętać go najlepiej i będę mu wdzięczna za te lata. Reszta nauczycieli - była wymagająca, jednak moim zdaniem w niektórych przypadkach na +. Niektórzy jednak z bardziej optymistycznym podejściem do nauczania, niektórzy bardziej negatywnym. Muszę pochwalić szkołę za remonty m.in. placu zabaw czy rzekome wprowadzenie sali odpoczynku, której nie zdążę już zobaczyć. Bardzo często zmieniali się również kucharze w stołówce szkolnej. Dzięki temu mogę stwierdzić, że nastąpiła znaczna poprawa menu, jak i również jakości i temperatury podawanych posiłków. Szkoła posiada również sklepik w którym ceny są w miarę przyzwoite. Jednym z większych minusów tej placówki była stanowczo opieka gwarantowana przez szkolną pielęgniarkę, która - jak twierdzili uczniowie, ,,jest tylko wtedy, gdy nie jest potrzebna”. Muszę zgodzić się z tym stwierdzeniem. Z początku mojego uczęszczania do tej szkoły pielęgniarka kończyła pracę po godzinie 11:00, więc na wieczór gdy dzieci bawią się i pozostają na świetlicy do odbioru opiekunów nie było zapewnionej opieki pielęgniarskiej. W późniejszych latach pielęgniarki nie było juz wogóle, a po pomoc dzieci kierowały się często do nauczycieli bądź Pani od świetlicy. O osobach uczęszczających do tej placówki powiedzieć nie mogę zbyt wiele, gdyż jest to kwestia ulegająca zmianie każdego roku. Wiem natomiast że większy nacisk powinien kładziony być także na gnębienie w Internecie i w rzeczywistości, gdyż z doświadczenia wiem, jaką pomoc otrzymywałam kiedy dochodziło do wyzywania, a bardziej jakiej pomocy nie otrzymywałam. Leczenie psychologiczne również była częścią niestabilną, gdyż psychologowie/pedagogowie bardzo często odchodzili i zmieniali się, niektórzy darzeni większym bądź mniejszym zaufaniem od uczniów. Nad tym względem szkoła powinna popracować, szczególnie w czasach w których żyjemy i tragediach które zdarzają się wśród moich rówieśników. Egzaminy ósmoklasisty zdawane są zazwyczaj pozytywnie, większość osób z mojego rocznika nie miało problemu ze zdaniem ich na wynik pozytywny. Kwestia indywidualna. Podsumowując, SP 29 nie jest najlepszym wyborem jako szkoła podstawowa. Powinny zostać wprowadzone zmiany które uwzględniłam powyżej i wiele więcej. Jednak jeśli mieszka się w okolicy i nie ma się zbytnio innego rozwiązania, szkoła może zapewnić podstawowe wykształcenie jak również w miarę przyzwoite warunki do rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś