ewa796 jest pralka 09.08.14, 10:33 Dziękuje ślicznie wlasnie dotarła pralka teraz tylko podłaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka zasłony 09.08.14, 13:18 Ewa, mam materiał na zasłony koloru niebieskiego, czy masz kogoś kto mógłby ci uszyć z niego zasłony? Wymiary to około długości 2,22 m a szerokość 1,5 m, wyśle ci na gazetowego zdjęcia tego materiału. Jeśli się zdecydujesz to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp ewa 10.08.14, 22:19 Ewo, napisz proszę czy potrzebujesz ubrań dla córki jeszcze, mogłabym coś podesłać , jaki nosi rozmiar oraz nr buta. Mam do oddania plecak szkolny, jeśli chcesz, fioletowy z konikiem, używany ale w dobrym stanie. Proszę o adres na priv. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
alpy72 ubrania dla synka 11.08.14, 20:23 Pani Ewo w sobote zastalam opiekunke u pani i zostawilam paczke z ubraniami oraz slodycze dla dzieci. Mam nadzieje ze ubranka pasuja? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 podziekowanie do alpy :) 12.08.14, 17:44 Droga Pani oczywiscie opiekunka odebrała paczuszkę za która bardzo dziękuje Pani,oczywiscie ze ubranka dla synka sa dobre nawet niektore koszule z kołniezykiem wieksze ale zostana wyorzystane ,wkońcu dziecko nie stoi w miejscu a cały czas rosnie ,pzule oczywiscie im pochowalam bo jak narazie to raczej by wiecej je pogubiły jak je układaly ,a jednak schowam im i za jakiś czas dostana narazie dałam im poczte do zabawy ostatnio zabawialy sie ze mną i robiły mi wypłaty w kopertach ale było smiechu co nie miara ,Co do slodkosci to dostają w ramach nagród bo tak by wszystko jadły na raz a tak dostana jak coś dobrego zrobia .Jeszcze raz dziękuje Pani za te ubranka ,buciki dla czarusia przepiekne za które tez dziękuje .Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 dodatkowa praca poradzcie mi co robic:) 12.08.14, 17:53 Kochane emamy mam zapytanie może ktoras z mam miała by pomysł na dodatkowa prace w domu bardzo bym podjeła ,otóz dlaczego pytam ten miesiac jest dla mnie okropny ponieważ 2 tygodnie przesiedzialam na urlopie bezpłatnym co spowodowalo u mnie małe długi bardzo chetnie bym popracowała chociaż po pracy ,mam opłaty a one raczej nie poczekają a kazdy grosz by mi sie przydał ,mogła bym cos w domku wykonywać albo chociaż posprzatac u kogoś a nie wiem jak sobie poradzic ,Malwinka idzie do klasy zero ale nawet jej w tym miesiacu nie kupie ksiązek ponieważ wszystkie pieniązki poszły na rachunki , czynsz, opiekunka poprzednia gaz i w dodatku mam jeszcze telefon w zastawie ,niechce by mi przelewano pieniązki ponieważ bardzo mi pomogłyście w zakupie pralki za co jestem bardzo ale to bardzo wdzięczna ale może któras z mam mam pomysł jak zarobic jaki kolwiek dodatkowy grosz .Mam dostac celowke ale cały czas czekam tez pewnie nie wiele dostane ale dla mnie chociaz jaki kolwiek grosz sie przyda w pracy teraz tez albo mamy wolne albo idziemy tak w kratke chodzenie co mnie denerwuje ,bo opłaty sie nie beda pytac a trzeba płacic .proszę doradzcie mi co robic Odpowiedz Link Zgłoś
myfmyf Re: dodatkowa praca poradzcie mi co robic:) 12.08.14, 18:08 Ewo napisalam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: dodatkowa praca poradzcie mi co robic:) 12.08.14, 19:08 Ewo, masz wyprawkę dla Malwinki? To wprawdzie zerówka, ale parę rzeczy trzeba kupić. Może mi odpisać na priv Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: zasłony 12.08.14, 17:46 Witam Panią akurat sie składa że mam kolezankę z pracy która jest krawcowa i posiada maszyne a ja potrzebóje zaslonki ,mysle że nie stanowiło by problemu aby je uszykować ,Bardzo dziękuje odpiszę na priv Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: zasłony 14.08.14, 15:25 Wysłałam materiał na zasłony oraz 3 części firanki, też trzeba ją podszyć, proszę o informację jak wysyłka dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: jest pralka 12.08.14, 22:22 Czy udało się podłączyć pralkę i czy działa ? Jeśli nie to ile by kosztowało podłączenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 podlaczenie pralki 12.08.14, 22:55 Dziś była tata Zuzi od mamy z forum i mnie nie było w domku ponieważ byłam w pracy i opiekunka powiedziała ze bedzie dzwonił do mnie powie co i jak ,ale dzis nie zadzwonił.Pewnie jutro zadzwoni i dowiem sie co z podłaczeniem wiem tylko tyle ze bedzie trzeba zdjąc zlew by wsunać pralkę w miejsce gdzie ma stac ,o kosztach nic nie wiadomo mi jak co bede infomować .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: podlaczenie pralki 12.08.14, 23:38 Ewa a czy udało ci się odzyskać poprzednią pralkę od pani właścicielki i inne swoje rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do nitka 14.08.14, 21:43 Bardzo dziekuje jak tylko dojdzie dam znac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tara:) 16.08.14, 20:42 Witam Pania ja chcialam oznajmic ze ten proszek jeszcze nie dotarl ,moze pani sprawdzi dlaczego ,bo to jednak tydzien czasu to cos długo idzie ,a pralke bede miala podłaczone w poniedzialek.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania3gwiazdki Wyprawka szkolna 18.08.14, 11:48 Ewo zgłoś proszę dzieciaki do Akcji Dobry Start , bo widzę ,że nie ma tam Ciebie . Bardzo cieszę się z Twojej udanej przeprowadzki, zakupu pralki i pomocy dziewczyn . Zawsze w Ciebie wierzyłam i wierzę dalej ,że sobie poradzisz kruszynko . Ja już po długim urlopie , teraz już na bieżąco będę mogła śledzic jak sobie poczynasz Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wyprawka szkolna 18.08.14, 13:21 Haniu, Ewa wysłała zgłoszenie, ale na moją prywatną skrzynkę, nie na adres akcji. Dobrze, że zajrzałam Odpowiedz Link Zgłoś
hania3gwiazdki Re: Wyprawka szkolna 18.08.14, 14:06 Chwała Ci za to . A zatem wysyłam zgłoszenie ze swoją skromną kandydaturą na adres Akcji . -- Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do hania 3 gwiazdki 18.08.14, 19:48 Pani Haniu staram sie jak moge chodz wyczerpana jestem po pracy ,pilnie szukam kolejnej ale jest ciezko , mam rachunki nie zapłacone telefon i internet pewnie za jakiś czas wylaczą bo juz sa terminy zapłaty ,i dlatego szukam coś dodatkowego by uporac sie z długami poprzez wolne ktore było 2 tygodnie sporo pięniazków uciekło z wypłaty.Dlatego z tad poszukiwanie dodatkowej pracy ,dzis znow wypadek ja sobie kiedys coś narobie spadlam z drabiny zbiłam ręke i uderzyłam glową w drabine ,troszke boli ale myśle ze do jutra przejdzie bo trzeba do pracy ,juz pytam po znajomych ale bez efektu , ale jestem cały czas dobrej myślize sie coś uda znalesc Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do pitachaya 18.08.14, 19:49 Bardzo Pani dziękuje za to że Malwinka dostała sie na liste do akcji Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: do pitachaya 18.08.14, 20:02 Ja tylko przekierowałam wiadomość tam, gdzie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 otrzymałam proszek:) 18.08.14, 20:28 Dziekuje slicznie za proszek dzis własnie dotarł Odpowiedz Link Zgłoś
hania3gwiazdki Re: do hania 3 gwiazdki 18.08.14, 22:13 Uważaj na siebie Ewo. Dzieci mają tylko Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aelmira Re: Wyprawka szkolna 13.09.14, 09:53 po to jest możliwość edukacji domowej - realizacji obowiązku szkolnego poza szkołą - aby dzieci nie posyłać do szkół publicznych, które niczego pożytecznego nie uczą a uczą jedynie patologii im więcej rodziców zabierze dzieci ze szkół - tym szybciej ten zgniły system upadnie - już dawno powinno się zlikwidować publiczne szkolnictwo - nie ma z niego żadnych korzyści a jedynie same koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do nitka:) 19.08.14, 21:46 ślicznie dziękuje Pani za te zaslonke i firanki jutro wezme je by kolezanka mi je zszyła .dzis paczuszka dotarła Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do julka:) 19.08.14, 21:47 Dzis dotarła paczuszka z recznikami dziekuje pani bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 pralka :)podłaczona 23.08.14, 08:33 Kochane juz mam pralke podłaczoną ,jeszcze tylko kupie przedlużacz bo kabel nie dosiega do gniazdka i moge dziś juz prać .Jeszcze raz bardzo wam dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: pralka :)podłaczona 23.08.14, 19:13 Super. Będzie Pani zdecydowanie łatwej Odpowiedz Link Zgłoś
jakikato Re: pralka :)podłaczona 23.08.14, 20:43 fajna wiadomość cieszę się, że mogłąm pomóc miłego prania Odpowiedz Link Zgłoś
chmurecka Re: wyprowadzka i bierzące informacje 25.08.14, 00:51 Dobry wieczor Ewo..Przeczytalam wszystkie posty.Jestes bardzo dzielna dziewczyna i dobra mama .Napisz prosze,czego jeszcze potrzebujecie?Moze bede mogla cos Wam podeslac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do chmurecka:) 25.08.14, 05:58 Witam Miło staram sie jak mogę , robie dla dzieciaczków to wszystko ponieważ niechce by miały spaskudzone to zycie jak ja miałam, szukam dodatkowej jeszcze pracy bo samej cięzko to ogarnać wszystko ,ale staram sie jak moge ,zaczał sie sezon grzybowy bardzo chętnie zarobiła bym ale do lasu z dziecmi to cięzko sie jezdzi mały jak ostatnio był to bał sie krzaków itd potykał sie o gałezie , cieżko znaleść coś dodatkowego dzieki pomocy emam mam pralkę i inne rzeczy dla dzieci zgłosiłam do akcji corke bo z wyprawką tez miałam problem .ale staram sie byc dzielna pomimo choroby Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 pralka 25.08.14, 06:00 dziekuje kochane jeszce raz za te pralke ja sie ciesze jak małe dziecko pierze bardzo cicho a jeszcze ile smiechu bylo przy pierwszym praniu bo dotykowo dziala ahahahaha nie mogłam sobie poradzic proszek jest rewelacyjny ,sylwus napisz do tego pana komentarz ze swietny jest Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: pralka 25.08.14, 12:01 pierz na okrąglo,to mi pozniej rady udzielisz,czy firma dobrawkrotce mnie wymiana pralki czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: pralka 25.08.14, 15:14 Ewa, nie odpowiedziałaś na moje pytanie które gdzieś poniżej zadałam, ale doczytałam się że udało Ci się odzyskać od pani właścicielki u której wynajmowałaś mieszkanie wirówkę. A co z pralką? Czy ona poszła na spłatę zadłużenia za wynajem ? Jeśli gdzieś pisałaś o tym i przeoczyłam, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: pralka 25.08.14, 17:17 Pralka tam zostala poniewaz ona miala popsuta wtyczke i co chwile spadala guma z wirnika a w dodatku nawet czasem wirnik stawal -wiec uznalam niech tam zostanie bo po co źabierac i w domu zagracac lub piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: pralka 25.08.14, 23:22 Rozumiem, dziękuję za odpowiedz i miłego korzystania z nowej Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do chmurecka 25.08.14, 06:08 Proszę mi podać adres email bo wysłałam i coś mi odrzuciło wpisałam nick i gazeta .pl i nie doszło.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chmurecka Re: do chmurecka 25.08.14, 09:35 Ewus ,napisz prosze na adres wieczorynka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 corka i jej badanie oraz praca 26.08.14, 07:10 wczoraj byłam na kolejnym badaniu i jednak bedzie miala odroczenie w 100% teraz jeszce w piatek psychiatra ciekawe co tam wyjdzie boje sie zeby nic nie miała w genach po mnie ,zastanawiam sie tez nad zmiana pracy bo wczoraj tak sie zdenerwowalam ze szok ,człowiek zasuwa jak murzyn naprawdę a jak chce zmiane zmienic to wielka łaskę robią inni tam chodzą jak chca , nie umieją zrozumieć że człowiek ma dzieci i sam je wychowuje i musi to wszystko ogarniac ,dzis dzwonie do pani ktora mowi ze była by praca w Michalku to taka produkcja cukierków od wrzesnia ma byc nabór zobacze tam bo te dojazdy codziennie 15 km i wykorzystują jak coś ,albo czekac na tzw telefon bo pracy nie ma i wolne i wolne ile mozna ,ja nie moge sobie na to pozwolic bo opaty sie nie bedą pytac .bede was informować Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tosiaczek:):) 29.08.14, 08:35 Witaj kochana muszę byc teraz bardzo dzielna i grunt sie nie załamać to podstawa ,jestem dobrej mysli ze sobie poradze w znaezieniu nowej pracy choć mam też obawy ze sie nie uda ale trzeba nastawic sie pozytywnie bo cóz innego pozostało,muśze byc silna i dzielna dla dzieci bo to one s a dla mnie priorytetem teraz , bede was informować na bierzaco ,przesłałam dokumenty do bj32 odnosnie wypadku i ma potwierdzic ze wlasnie tak jestjeszcze dzis to badanie mAłej mam nadzieje ze tu nie bedzie trzeba sie martwic.pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ania_mama_wiki_i_grzesia Składka na PZU 12.09.14, 11:27 Ewo, z tego co jest przekazywane w naszych szkołach i było też mówione w przeszkolu, jakiś procent dzieci(chyba 10 ) może zostać zwolnionych z opłacenia składki na ubezpieczenie.Są to dzieci /rodziny mające trudną sytuacje życiową.Może i Ty mogłabyś z tego przywileju skorzystać, jeżeli jest w Twoim przedszkolu taka możliwość?Zapytaj i a nóż widelec ps.U córy też zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 obuwie nr 36 26.08.14, 07:05 Mam zapytanie do was kochane ma ktoś z was w posiadaniu obuwie nr 36 poniewaz mi sie adidasy rozwaliły juz ledwo w nich chodzę odklejone od spodu juz nic sie z nimi nie da zrobicnawet posklejaćmam jeszcze sandaly ale teraz są juz deszzczowe pogody i nie bardzo w nich chodzic ,moze miał by ktoś w domku nie potrzebne była bym wdzieczna bardzo gdyby ktoś jakies mial i nie potrzebował by .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
la_vida_loca Re: obuwie nr 36 26.08.14, 07:44 Jestem tu nowa i witam wszystkich serdecznie. Ewo, powinnam mieć adidasy 36 - sprawdzę po pracy i dam znać. Mam też chyba jakieś półbuty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: obuwie nr 36 26.08.14, 10:56 BYLA bym ogromnie wdzięczna bo bede biegać na boso pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
la_vida_loca Re: do lavida :) 28.08.14, 10:23 Ewo nic nie dostałam, napisz do mnie na olka.rom@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: obuwie nr 36 27.08.14, 15:52 Ewo a możesz podać długość wkładki w cm? Mam kilka par butów za małych na córkę, tyle że to rozmiary 37, a jak sama wiesz rozmiar rozmiarowi nie równy i mogą się okazać dużo z duże. Odpowiedz Link Zgłoś
la_vida_loca Re: obuwie nr 36 28.08.14, 12:45 Buty wyślę dziś po południu lub jutro rano. Pozdrwawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 wypadek w pracy:) 28.08.14, 22:18 Kochane emamy kolejna smutna wiadomosci po raz kolejny mam szyta dłoń lewąOtoz tak w pracy mielismy zamowienie na material z Electroluxa robilismy spody od pralki sa tam w tym rozne zaczepy itd i rozne do wykrojenia zakamarkiDostalismy nozyki nowe bardzo wąskie by wjechać w kazdą szczeline materiału mało dostepnego dla oka,i dzis naprawdę dostalam w kosć bo ja i kolezanka ze zmiany byłyśmy na 2 maszynach ,materiał taki wychodzi co 59 sek.i trzeba go zrobic zanim wyjdzie następny ale były dzis awarie pod wpływem nagrzania oleju wychodziły duze wylewki ktore trzeba bylo oskrobać i na domiar złego szef biegal i trzeba bylo bardzo szybko robic ,nawet z nastawiaczem do komputera zasypalo nas materiałem i chciałam nadgonic i człowiek chciał dobrze a wyszło znowu nie tak bo jakim kosztem moim zdrowiem,jak by ktos nie wiedział o czym piszę to pracuje na produkcji i na maszynach wtryskowych na tzw wtryskarkach ,tak obrabiałam dzis materiał ze jeden z nich ostygł i jak wiadomo plastik robi sie bardzo szybko twardy chciałam obciać jeden kikut i odskoczył mi nozyk przeciał rękawice i dlon , pomimo tego zawinełam w byle jaką rekawice ale czystą i chcialam dalej robic materiał bo nie słabałam nic sie nie działo po zatym ze krew strasznie leciała koledzy z pracy wyganiali mnie do do szpitala ale ja nie miałam autobusu a ja dojezdzam codziennie około 15 km i na autobus trzeba by było i tak czekać ,ale przyszedł kierownik i mowie ze muszę jechać do szpitala w tym samym czasie popsuły sie maszyny i kolezanka tez dostała wolne wiec pomogła mi zaopatrzyc rane ,Najgorsze w tym wszystkim ze w apteczce nic nie bylo tylko chusta która zakłada sie na złamania i 1 bandaz ,wzieła to i zatamowała mi krwawienie dosć mocne ,pojechalyśmy odrazu do szpitala ,Tam zrobiono mi rtg oraz szycie .mam szyte sciegno jak i dłoń Tydzien teraz opatrunek który muszę zmieniac i dezynfekować by sie dobrze goiło.Jutro jadę po zwolnienie lekarskie i uznałam ze nie wroce tam do pracy juz poniewaz ciagle kaleczenie i fizyczne przemeczanie nie jest dla kobiety tymbardziej tam dzwigajac element o wadze 3 kg czy palet i innych rzeczy ,czasem człowiek do domu wrócił z bólem kregoslupa i opuchnietymi rekoma kiedy to na trzeba było 408 szt a czasem człowiek zrobił 436 .Muszę poszukać innej pracy bo tam nie widzę przyszłosci od dzis znów kierownik zapowiedzial wolne i nie wiadomo do kiedy poniewaz nie ma pracy ,a ja naprawde nie bede czekać aż zadzwonia bo ja mam opłaty i życ też trzeba a z samego mOPSU sie nie wyżyje przesle dokumentacje i dłoń moją do bj32 by potwierdziła ze jest to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 poszukiwania nowej pracy :) 28.08.14, 22:23 Moje kochane ja i tak nie bede siedzieć bezczynnie i czekać byście mi ciagle pomagaly ,dalej zaczne dzialać i bede szukać innej pracy ,byc moze uda mi sie znaleść lepiej zarobkowo ,koło nas jest biedronka prawdopobnie od wrzesnia mają byc przyjecia ,dzis bedąc w sklepie żabce po szpitalu weszlam po tabletki przeciwbolowe bo reka jak wiadomo rwie zapytałam czy nie potrzebóją do pracy pani powiedziala ze moge złozyc cv bede robiła wszystko co w mojej mocy by isć do pracy choćby miało byś to kosztem szytej dłoni ,wazne jest dla mnie dobro dzieci i dla nich zrobie wszystko ,nie moge tylko ciągle liczyc na innych i pomoc z forum .Ponieważ bardzo dużo mi pomogłyscie wszystkie od samego poczatku za co wam z całego serca dziekuje bede was informować jak mi idzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 jutro wizyta z córką u lekarza :) 28.08.14, 22:25 jutro na 17.30 idę z córka na badania psychiatryczne ciekawe co tam bedzie:0 mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ,wiecie bardzo mi cieżko to wszystko samemu ogarnać ale staram sie byc dzielna i isć do celu jaki sobie wytocze mam nadzieje ze mi sie uda trzymajcie kciuki kochane Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: poszukiwania nowej pracy :) 28.08.14, 23:29 Ewa, bardzo mi przykro z powodu Twojej ręki. Jeśli masz dostać zwolnienie to przypilnuj, żebyś miała to zakwalifikowane jako wypadek przy pracy. Zapytaj koniecznie o to lekarza. Będziesz miała płatne 100% a nie 80% jak zwykłe zwolnienie. Poza tym chyba Ci się należy jakieś odszkodowanie. Trzymam mocno kciuki za Malwinkę i za szybkie znalezienie nowej lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_vida_loca Re: obuwie nr 36 29.08.14, 09:20 Wysłałam 2 pary butów: adidasy i półbuty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 synek idzie do przedszkola 29.08.14, 14:08 dzis otrzymalam telefon ze synek zalapał sie do przedszkola ,teraz 1.09 bede wiedziała co potrzeba dla niego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myfmyf Re: synek idzie do przedszkola 30.08.14, 23:23 Ewo jak wyszlo badanie Malwinki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 wyprawka dla córki 28.08.14, 08:21 Dzien dobry własnie wczoraj otrzymałam wyprawke do szkoły dla Corki do szkoły za co slicznie dziekuje pani Hani3 gwiazdki Córka bardzo zadowolona juz nie moze sie doczekać kiedy pójdzie do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 córka i jej badanie 31.08.14, 09:17 corka musi mniec koniecznie korzystac z pomocy psychologa ma zaburzenia emocjonalne,oraz logopede w srode bede dzwonic by ja umowic na wizyte.logopeda ma byc w szkole zgłoszone i za 2 miesiace do lekarza z opinia ze szkoły jakie sa postepy w nauce,mam ja zglosic na takie zajecia gdzie bedzie mniala rytmike i zabawe w formie nauczania ma byc w srodowisku dzieci i jak najwiecej z nimi przebywać,bede robiła wszystko by tego nie zaniedbac Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: córka i jej badanie 31.08.14, 09:37 Ewa, zorientuj się czy w szkole nie ma psychologa i logopedy. U nas jest. Moja córka korzystała z logopedy zarówno w przedszkolu jak i szkole. Efekt jest fantastyczny. Rozejrzyj się też wśród zajęć dodatkowych w szkole. Nie wiem jak u Was, ale u nas sporo jest nieodpłatnych. Może u Was tez coś się zajdzie co spełni wymagania przebywania w grupie i integracji z rówieśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: córka i jej badanie 02.09.14, 10:30 Ewa, jak się zakończyła sprawa z Polsatem? Wypowiedziałaś umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 paczuszka z butami dla mnie:) 01.09.14, 21:07 witam serdecznie chcialabym bardzo podziękować za obuwie dla mnie ,paczuszka dotarła dzis buty pasują i ladnie leżą na nodzę przymierzalam je i naprawdę bardzo mi sie podobają .Ślicznie pani dziękuje .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 synek i pierwszy dzien w przedszkolu 01.09.14, 21:13 No aż mnie dzis zamurowalo zaprowadziłam synka do przedszkola został bez problemu,ale gorzej było z odbiorem ahahhahahha niechcial wracac do domu ,biegalam za nim po klasie hehehhe az wkońcu sie udało a ile sie nasmialam smykol tak mu sie spodobało ze niechciał wracac ,w domku pytam podobalo ci sie a on bawiłem sie strażakiem i samochodami,ciesze sie ze dobrze zaakceptowal przedszkole .Jak ja to mowie to 360 stopni zywotnosci Malwinki hehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
la_vida_loca Re: paczuszka z butami dla mnie:) 01.09.14, 21:40 Bardzo się cieszę, niech się dobrze noszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tosiaczek":):) 02.09.14, 19:22 Kochana mam juz pismo sporzadzone i czekam teraz na pieniażki by go wysłac zobaczymy co odpiszą Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 dzieciaczki i wrazenia w przedszkolach:) 07.09.14, 21:15 Malwinka o wiele lepiej zaklimatyzowała sie w szkolekolezanki sie nia bawiai mysle ze bedzie dobrze synus mały rozrabiak ugryzł juz kolege i kolezanke i dostał czarna kropke na rece jako kare,ciekawe co jeszcze smyk mały wymysli hihi ale tak w porzadkujest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 reka i zdjecie szwów:) 07.09.14, 21:24 Byłam z reka do zdjecia szwów i zdjeto mi 4 pozostało mi 2 i koljny tydzien wolny bez pracy ,w pt ide zdjac ostatnie powstal jakis obrzek i dlatego teraz kolejne zwolnienie jak tylko dostane pieniazki przesle bj32 dokumentacje bo teraz nie mam mozliwosci .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakikato Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 08:58 Pani Ewo, mogłaby Pani napisać do mnie na gazetowego ? Czy Pani potrzebuje czegoś do domu ?? Jakieś pilne potrzeby?? Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 09:04 Ewo, a Ty miałaś umowę o pracę? Bo jak tak to przecież był to wypadek przy pracy. Płatny jest 100%, a nie jak normalnie 80% Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 09:18 Witam miło ,jezeli chodzi o umowe miałam ją do czerwca z tego co mowil kierownik została przedluzona z tym że do dnia dzisiejszego jeszcze nie otrzymałam jej na pismie oni jak zwykle sie nie spiesza bo po co ,w dodatku juz mu wspominałam ponieważ ja tez musze to dostarczyc do Mopsu ,a jesli chodzi o chorobowe to prosiłam o protokół wypadkowy i powiedział mi tak ze to za dużo paprania bhp itd ,ja im nie popuszcze ponieważ juz nadgarstek tam mialam tez zalatwiony i to zaniedbalam ale teraz napewno nie ,odpowiedział ze szef mi to wyrowna ale ja do końca w to nie wierze ponieważ to chytry lis na na kasę .Teraz jak dostane pieniazki 10 zawioze L4 i powiem ze ma mi z bhp zalatwic ,bo jak nie to zglosze do PIPU i nie bedzie wtedy pieknie tymbardziej że apteczka wogole nie była na miejscu zdarzenia chusta do złaman to nie bandaż czy plaster czym to owinać miałam.Wiem ze za chorobowe nie bedzie to duzo ale poki co reka jeszcze mnie boli i nie mam możliwosci podjecia pracy,ten miesiac bedzie piekielnie ciezki gdyz mam opłaty do zapłacenia dodatkowo dochodzi mnie niecale 200 zł wyprawka syna w szkole bo tam oni sami kupują dla dzieci i zapłacic opiekunke plus czynsz ,bedzie to dla mnie bardzo cięzki miesiac ale muszę byc dzielna pomimo wszystkoBynajmniej dla dzieci bo to one są dla mnie prorytetem Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 11:20 ewo o jakiej wyprawce dla syna piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 13:01 pewnie zrzutka na materialy papiernicze,reczniki papierowe,paste do zebow itp.u nas to nie jest obowiazkowe i jak kogos nie stac,to nie placi.inna sprawa jest to,ze ci co ich stac tez nie placa Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 13:10 no pewnie tak, ale 200 zł?! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 wyprawka dla syna 08.09.14, 14:41 To ja może wyjaśnie dokladniej napisałam niecale otoz pani poinformowala mnie że 85 zł sa jakieś ksiażki dla dziecka ,potem 70 pare złotych wyprawka dla synka i to jest tylko na polowe semestru czyli półrocze no i do tego dochodzi ubezpieczenie jutro zapytam dokladniej czy wyprawkę mogła bym zrobic samemu bo macie racje zdecydowanie o wiele mniej to wyjdzie niz oni sobie tam wyliczaja ,Jutro dokładnie wam napiszę co i jak ale w takim badz razie takie uzyskałam informacje na zebraniu rodziców .Kochane ja tutaj niechce nikogo naciągac i broń boże klamać poprostu informuje was na bierzaco co u mnie sie dzieje .Ponieważ nie tylko prosic was tu o pomoc ale też zmiana mojej sytuacji powinna byc przedstawiona bo każda z was bardzo mi pomogła za co naprawdę jestem wdzieczna z calego serca także czekajcie na infrmacje do jutra ,dzis w Mopsie byłam załatwiać dozywianie ale jutro dopiero bede robić wniosek bo socjalny pracownik był na szkoleniu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wyprawka dla syna 08.09.14, 15:45 Ewo dowiedz się również jakie książki. NIe musisz kupować z przedszkolem, rozejrzyj się czy nie będzie taniej ksiegarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: wyprawka dla syna 08.09.14, 16:17 ależ ja nie twierdzę, że kogoś chcesz naciągnąć, raczej Ciebie ktoś chce Tak niestety bywa w przedszkolach, że wymuszają składki na wyprawki i książki. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: wyprawka dla syna 08.09.14, 18:17 Ewo, Atena ma rację. 140 zł na wyprawkę dla 3-latka to bardzo dużo. Tyle to wydałam do pierwszej klasy gdzie musiałam kupić znacznie więcej niż potrzeba do przedszkola. Na Twoim miejscu powiedziałabym wprost, że Cię nie stać i możesz dać np. połowę tego. W przedszkolu płaciłam 100 zł na rok a i tak nie wszyscy dawali. Mam nadzieję, że wiesz, że rada rodziców oraz ubezpieczenie nie są obowiązkowe? Co do ubezpieczenia mam mieszane uczucia, bo to jednak dla dziecka, choć z drugiej strony nauczyciele mają tez ubezpieczenie. Na radę rodziców zwróć uwagę, bo niektóre przedszkola wymagają naprawdę dużych składek. Nie daj sobie wcisnąć, że to obowiązek, bo tak nie jest. Książki możesz kupić sama, choć wątpię, czy uda Ci się kupić je taniej. Swoją drogą po co 3-latkowi książki do nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 14:41 Wysłałam dzisiaj paczkę dla Ewy - po trochu wszystkiego, ciuszki, książeczki, ręczniki, pościel. pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: reka i zdjecie szwów:) 08.09.14, 18:20 Ewa, ale jak to przedłużona tylko do dzisiaj? Ja bym próbowała negocjować do końca zwolnienia. Nie masz zamiaru tam wracać, więc może warto ich trochę postraszyć PiP? Z jakiego dnia masz to zwolnienie? Na dostarczenie L4 jest tylko 7 dni. Mam nadzieję, ze to świeży dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 podziękowanie do jakakato 09.09.14, 20:00 Witam Panią przelew dzis dotarł,kwota 20 zł z tego sciąnieto mi za konto 2.99 resztę pieniązkow przeznaczyłam na żywnosc.Kupiłam jajka z ktorych zrobilam obiadek w postaci jaj w sosie musztardowym,chlebek,parę sliwek z ktorych zrobiłam kompot i cukier,jeszcze na jutro pozostało mi na pieczywko.jeszcze raz ślicznie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 dopytanie o wyprawkę dla synka 09.09.14, 20:04 Kochane dzis zapytałam panią o tę wyprawkę i ksiązki.Ksiązki powiedziała ze zostaly zamówione ale nie stanowiło by problemu jak bym nie wziela ,ale powiedziala tez ze znalazla w internecie jedna ksiegarnie gdzie są tanie te ksiażki róznica to 5 zl i powiedziala ze to by sie nie opłacało,ponieważ koszt wysyłki i tak trzeba poniesć.Co do wyprawki to nie mam możliwosci zakupu samemu ,mowiła ze naprzklad jak są swieta np.wielkanocne to robia jajka wtedy ona zakupuje wiekszą ilosc a nie że kazdy z rodziców przynosi .I juz takie zmiany mają wprowadzone od zeszlego roku .Niewiem jak to ogarne ale postaram sie Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: dopytanie o wyprawkę dla synka 10.09.14, 10:23 Ewa, z książkami moze być tak jak nauczyciel mówi. Co do wyprawki powiedz, ze Cie nie stac na tyle. Najwyzej możesz wpłać w ratach. Popros też o rachunek, powiedz, ze Ci do alimentów potrzebny. A tak na marginesie, jaki masz alimenty, moze daloby się je podniesc? Mogę Ci pomóc z pozwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_mama_wiki_i_grzesia Składka na PZU 12.09.14, 11:31 Ewo, z tego co jest przekazywane w naszych szkołach i było też mówione w przeszkolu, jakiś procent dzieci(chyba 10 ) może zostać zwolnionych z opłacenia składki na ubezpieczenie.Są to dzieci /rodziny mające trudną sytuacje życiową.Może i Ty mogłabyś z tego przywileju skorzystać, jeżeli jest w Twoim przedszkolu taka możliwość?Zapytaj i a nóż widelec smile ps.U córy też zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do miedzymorze:) 09.09.14, 20:36 Slicznie dziękuje za paczuszkę dzis dotarła posciel w owieczki juz zalożyłamubranka tez sie przydadzą .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: do miedzymorze:) 09.09.14, 20:48 Mam nadzieję, że na Ciebie tez coś pasowało pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: do miedzymorze:) 10.09.14, 09:21 Oczywiscie że pasowalo , a córcia juz dzis pobiegla w iebieskich leginsach .Ale byla zadowolona .Jeszcze raz bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Przelew 12.09.14, 09:29 Ewo, puściłam Ci przelew. Mam nadzieję że dojdzie dzisiaj. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 dalsze informacje i dokumentacja 12.09.14, 12:32 Kochane emamy dziś przesłałam dokumentacje do bj32 ,są tam rachunki ktore musialam zapłacic,ostatni przelew z wypłaty ,moja dokumentacja medyczna oraz jakie koszta sa u synka w przedszkolu takze czekajcie na potwierdzenie bj32 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tosiaczek:):) 12.09.14, 12:34 Kochana jęsli nie sprawi ci to problemu to ja bardzo chetnie skorzystam z twojej pomocy.Wkońcu dzieci rosną i mają nieco juz większe potrzeby ,a wiec podwyższenie alimentów jak najbardziej tutaj wskazane,tymbardziej ze oby dwoch chodzą do szkoły a wiec jestem jak najbardziej za bede ci bardzo wdzieczna .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do anka:) 12.09.14, 12:36 Bardzo Pani dziękuje za pomoc ,napewno dobrze rozplanuje pieniązki gdyż teraz naprawde dostane lekcje zycia ale bylam juz na Jasnej gorze i mam nadzieje ze Matka bOSKA czestochowska bedzie czuwac nad moją rodziną pozdrawiam ciepło jak tylko dojdzie napewno napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do ania mama viki 12.09.14, 12:37 zapytam w przedszkolu wiem ze u Malwinki mozna napisac specjalne podanie dzis własnie idę w tej sprawię .Jak pójdę do synka także zapytam .ślicznie dziękuje za radę Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Poszukiwanie pracy i chirurg 12.09.14, 12:42 Dziś kupiłam gazete pośredniak ,musze zajzeć i do dzieła ,reka jeszcze mnie troszkę boli ,ale obrzek juz zniknał dziś jeszcze zostaną usunięte mi 2 szwy .Koleżanka z pracy dzwoniła i umowy niby mamy do końca roku przedlużone czekac mamy az ksiegowa je zrobi ale co to daje jak dopiero ma tam ruszyc praca od pazdziernika a przyjdą kolejne rachunki ,musze pilnie poszukać pracy chocbym miała poswiec jeszcze chorą ręke ale dam radę jestem silną kobięta ,i nawet bol mi nie przeszkodzi .Napewno was poinformuje jeśli trafie pracę Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: Poszukiwanie pracy i chirurg 12.09.14, 13:11 Nie warto poświecac chorej ręki.Ewa, co ty piszesz.rękę trzeba wyleczyć.Jesteś na L4, tak?więc bądż dalej.Masz z tego pieniądze przecież.Może rehabilitacja bedzie potrzeba.Co z odszkodowaniem za wypadek w pracy? Wiem,że dzielna jesteś ale nie przesadzaj, zdrowie jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Poszukiwanie pracy i chirurg 12.09.14, 14:04 Ewa, proszę oprzytomniej i nie pisz głupot o poświęcaniu reki, bo z niesprawną reką jest masakra. Tak jak piszą dziewczyny - załatwiaj to do czego masz prawo, odszkodowanie za wypadek w pracy i 100% płatne zwolnienie, rehabilitację. Miałaś chyba (nie jestem na 100% pewna) przyznaną asystentkę, może niech Ci pomoże w załatwianiu spraw ? Dzielność to jedno, a zaniedbanie leczenie to zupełnie inna sprawa. pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Poszukiwanie pracy i chirurg 12.09.14, 21:18 Ewa czy potrzebujesz ubrań dla synka? Koleżanka może mieć ubranka na 110 do oddania Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: do tosiaczek:):) 12.09.14, 15:38 Ewa, sama tego pozwu nie stworze, bede potrzebowala od Ciebie sporo informacji w emailu Ci napisze dokladnie co potrzebuję, Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: do tosiaczek:):) 12.09.14, 21:15 Pamiętajcie o wpisaniu w pozwie numeru pesel - Ewy i dzieci, to jest teraz brak formalny i z tego powodu sąd zwraca pozew, a poza tym nie można wydać tytułu egzekucyjnego (czyli wyroku z klauzulą wykonalności) - czyli skutecznie prowadzić egzekucji. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Mam dokumenty: 12.09.14, 13:35 Zaświadczenia ze szkoły, PPP, poradni, wypadku, opłaty, screen przelewu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do anka:) 13.09.14, 21:28 Dziekuje ślicznie za przelew doszły pieniażki miałam duży problem z internetem i nie mogłam odpisać ślicznie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tosiaczek:) 13.09.14, 21:31 Kochana w poniedziałek udam sie do kafejki i zrobie ci wszystkie scany dokumentow z sądu ,jak i komornika wszystko co potrzebujesz ci przesle .Nie moge przez telefon ponieważ juz ostatnio jak przesłałam do bj32 miała problem z odczytaniem zalączników .Na poniedziałek ci to załatwie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 rajstopki dla corki i synka 13.09.14, 21:33 Mam pytanie do was moze ktores z mam maja w szafach juz nie potrzebne rajstopki po swoich smykach.Jak wiadomo zrobiło sie juz chłodno i chciałabym juz ubierac dziecią .Maja jedynie skarpetki a juz teraz na dworze jest bardzo chłodno .Byla bym bardzo wdzieczna.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwaczworka Re: rajstopki dla corki i synka 13.09.14, 21:39 A przypomnij rozmiary? Synka. Mam sporo a moj nierajstopowy wiec i nowe glownie to sie podziele. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: rajstopki dla corki i synka 13.09.14, 21:51 Synek ma 99-104 a córka na 122 Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: rajstopki dla corki i synka 14.09.14, 07:10 Ewa a czy potrzebujesz dla synka cos oprocz rajstop? Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: rajstopki dla corki i synka 14.09.14, 07:12 Blanko wiem - sygnatura. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 reka i zdjecie szwów 13.09.14, 21:49 Wczoraj zostaly mi zdjęte ostatnie szwy .Co za matoł z tego lekarza ja mu mowie ze ona mnie boli i ze nie moge do końca zgjąc kciuka ,ze chce na rechabilitacje a on że pani nie przesadzac.Rechabilitacje ma pani dobra w kuchni i przy dzieciach masakra jakaś.Mam kolejne L4 do 20 .09.2014 i powiedzial ze 3 .10 .14 bedzie zakończenie leczenia.Mam pytanko czy lekarz musi wystawiac L4 tylko na 7 dni czy to zalezne od schorzenia jest?.Bo był ze mną tez pan co miał szyte w brzuchu cos i mu dał bez problemu do 3.10.2014 .Czy od 20-3.10 .14 musze isć do chrurga ponownie by mi dal zwolnienie do tego 3 .Prosze napiszcie mi Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwaczworka Re: reka i zdjecie szwów 14.09.14, 11:15 Nie, oczywiscie ze moglby dac Ci dluzsze, skoro anwet sam podal termin... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: reka i zdjecie szwów 14.09.14, 11:21 Dokładnie a jednak dał tylko do 20.09.2014 dla mnie to chore ,tymbardziej ze sam powiedział ze idzie na urlop ,cala nasza służba zdrowia totalna masakra Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 ubranka dla synka 14.09.14, 11:23 Z ubranek przydały by sie także majteczki i jakies bluzki z długim rekawkiem ,bo z krotkim rękawkiem oraz koszule z kołniezykiem długim i krótkim dostaliśmy od alpy Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: ubranka dla synka 14.09.14, 19:18 Ewa wrzuć mi na pocztę swój adres, wyślę dla Twojego synka majteczki, rajstopy, bluzki i co tam znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mnadmorska Re: ubranka dla synka 15.09.14, 09:06 Przekaż mi proszę adres korespondencyjny na monika@merkel.pl, mam rajstopy dla córki, majtki, skarpety i jakieś inne ciuszki. Mam też kurtkę zimową dla dziewczynki na 122 cm., czerwona, z kapturem, przyda się? Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: do agula 2006 15.09.14, 13:48 Ewa, na szybko zapakowałam kilka par rajstop i majteczek, piżamy, bluzki z długim rękawem, jakieś bluzy i 2 kurtki: jesienną i zimową. Jeszcze dziś zawiozę na pocztę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: do agula 2006 15.09.14, 20:29 ślicznie Pani dziękuje jak tylko dojdzie zaraz do pani napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do mnadmorska :) 15.09.14, 20:28 Witam Panią odpisałam na pani pocztę email . Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 kochane emamy poradzicie mi w sprawie synka:) 15.09.14, 22:19 Synek ma katar i kaszel ale mu sie odrywa ,mam aplikator odsluzwoałam mu nos wkropliłam mu kropelki otrivin a na kaszel podalam mu syrop ambroksol ,co mu jeszcze moge podać ma lekka chrypke ale nie ma gorączki póki co .Macie moze jakieś pomysły by nie wydawać pieniedzy w błoto a by mu coś pomogło ?bo teraz liczę sie z każdym groszempoprosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 tosiaczek:) 15.09.14, 22:21 Kochana ja jutro robie dla ciebie scany i zajme sie tą sprawą z danymi z poczty Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwaczworka Re: kochane emamy poradzicie mi w sprawie synka 16.09.14, 10:35 Na gardlo moze atomizer tantum verde albo tanszy odpowiednim o identycznym skladzie UNIBEN, albo moze i zwykly syrop prawoslazowy (jako oslonowy na gardlo) koszt jego ok 3 zl. A otrivin pamietaj ze niby maks. 3 dni bo wysusza sluzowke strasznie (lekarz nam kiedys mowil ze niby do 5 mozna). Inhalacje z soli fizjologicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: kochane emamy poradzicie mi w sprawie synka 16.09.14, 10:38 otrivin tylko przed snem, by odetkać nos. Na kaszel nic Ja przy takich infekcjach podaje jedynie lek przeciwgorączkowy i to dopiero powyżej 38 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
myfmyf Re: kochane emamy poradzicie mi w sprawie synka 16.09.14, 20:13 co mama to inny obyczaj U mnie w takiej sytuacji leci witamina c , calcium ,paracetamol i skarpety ! Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: kochane emamy poradzicie mi w sprawie synka 16.09.14, 20:20 myfmyf napisała: > co mama to inny obyczaj no wiesz, najważniejszy jest efekt końcowy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do tosiaczek dokumenty i chory synus 17.09.14, 10:01 Przepraszam cie ze nie podesłałam ci jeszcze tych skanów,ale wczoraj byłam z czarusiem u lekarza,na szczescie nie ma zaatakowanych ani płuc ani oskrzeli.Złapał jakiegos wirusa ma mocny odrywajacy sie kaszel ,nie ma temperatury i potezny kaszel.Dostał syrop flavamed oraz witaminke c i kropelki do nosa do końca tygodnia nie mam mozliwosci wyjscia gdzie kolwiek ,i z pieniązkami też krucho bo wczoraj kupiłam lekarstwa dla synka a dzis do krupniczku ziemniaczki i marchewke oraz kawalek koscia od schabu by ta zupa nie była taka jałowa .Takze jeszcze raz cie przepraszam jak tylko bede miala mozliwosc to zaraz ci wyśle Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: do tosiaczek dokumenty i chory synus 17.09.14, 10:05 Ewo, czy lekarz zabronił Ci wychodzić z dzieckiem? Pytam, bo według mnie jeśli dziecko dobrze się czuje i nie ma gorączki, to przy takiej pogodzie spokojny spacer wskazany Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: do tosiaczek dokumenty i chory synus 17.09.14, 11:46 Ewa, nie ma problemu. Duzo zdrówka dla Was wszystkich życzę Czy w pracy juz wszystko wyjasnilas? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 synek choroba 18.09.14, 11:54 No czaruś jest niewielka poprawa ,ale kaszel mu sie odrywa.Pani doktor zaleciła zeby do końca tygodnia nie wychodzic z i nim nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do agula 2006 18.09.14, 11:56 Ślicznie dziekuje za paczuszke dotarła ,wczoraj założyłam juz czarusiowi rajstopki i nasamrowałam go i buch pod kołderke .Wszystko sie napewno przyda .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: do agula 2006 18.09.14, 15:25 Ewo mozesz odpisac na moja wiadomosc? j Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: do prochottka:) 18.09.14, 15:33 ale nie na wiadomosc z 16. wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 mam prożbe 23.09.14, 08:53 Kochane emamy zwracam sie do was z prozba o zakup jedzenia .Otoz do 1.10 jestem bez pieniażkow bo wydatki zwiazane ze szkołą oraz opłaty tj czynsz,woda ,gaz ,i prąd pochłoneły wszystko.Bylam w Mopsie ale mam dopiero przyjsć 1.10 ponieważ na teraz zrobiła mi dożywianie dzieci w szkole.Ja natomiast do 3.10.14 mam L4 na tę reke .Pieniązki takze pochlonely mi lekartswa dla dzieciaczków ,bylam nawet w Caritasie ale pani oznajmiła mi że dopiero od MARCA ma ruszyć żywnosc ,nie wiem co robić gdzie pójśc .Pożyczyć też nie mam od kogo .Najbardziej najpilniejsze rzeczy to,chleb maselko ,mleko ,płatki do mleka dzieci bardzo uwielbiają .Ja w sobote pojadę dopiero do Parafi sprzątać do księdza to parę groszy zarobię najedzenie .Na dodatek w piątek mam lekarza i też nie wiem za co wykupie lekarstwa na moją chorobę .Może umiał by mi ktoś jakoś pomoc?,bylabym ogromnie wdzieczna ,nie oczekuje pieniązków nawet może to byc zywnosć .Pomimo ze dzieciaczki jedzą w szkole to jak przychodzą to jeszcze też jedzą ,Bardzo proszę pomozcie jeśli mogę o to prosic .Rozglądam sie za pracą ,ale jak potrzeba to z rejestracją a ja narazie nie mam mozliwosci bo na l4 I dostala bym jeszcze po tyłku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mnadmorska Re: mam prożbe 24.09.14, 11:02 Wysyłam dziś - kurtkę puchową dla córki, dwie pary rajstop, trochę bielizny, skarpetek, spodenki dresowe i kilka bluzek z długim rękawem, mam nadzieje, że będą dobre (rozmiar 122 cm) Dołączam płatki śniadaniowe, nutellę i trochę słodyczy dla dzieci. Będę wdzięczna za informację o dotarciu paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
minimikro Re: mam prożbe 24.09.14, 13:04 Napisz mi na priv swój numer konta, przeleję Ci trochę kaski, to kupisz te parę podstawowych rzeczy. Pozdr, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 minimikro :) 24.09.14, 16:56 Juz odpisuje pani na priv .Ślicznie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 mnadmorska :) 24.09.14, 16:57 Kochana Pani jak tylko dojdzie paczuszka dam znac napewno.pozdrawiam i slicznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do minimikro 25.09.14, 20:21 Bardzo dziękuje za przelew pieniażki doszły slicznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 mnadmorska :) 26.09.14, 14:08 Własnie 30 min temu odebrałam paczuszkę za którą bardzo dziękuje ,bluzki pasują i kurteczka takzę ,spodnie beda lekko dlugie ale to nic najwyzej jej podszyje .Wszystko sie napewno przyda.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minimikro Re: minimikro :) 24.09.14, 18:37 Odpisałam, przelew też poszedł. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 i się doprawiłam:( 26.09.14, 09:37 U mnie to jakieś fatum jest .Własnie wróciłam od lekarza ,ostatnio bylam i zapisał mi Eurespal oraz na noc tabletki Thiocodin ,po nich zrobilo sie jeszcze gorzej .Dzis nie przespałam calą noc bo dusiło mnie nie samowicie i myslałam ze wyjdą mi wnętrznosci w klatce piersiowej .Po zbadaniu Pani powiedziała mi że mam ostre zapalenie oskrzeli zapisała mi antybiotyk ktory muszę brac rano i i wieczorem i najlepiej jak bym lezała ale,nie moge ponieważ o 14 muszę isć po dzieciaczki do szkoł ,na dodatek pogoda jest okropna pada jak smok.A o 15.50 mam do lekarza psychatry wizyte bo do dziś mam leki .A jutro chcę jechać do koscioła posprzatać by coś zarobic.Bo potem z rachunkami sie nie pozbieram .Juz wczoraj dostałam za gaz ,potem woda przyjdzie prąd i czynsz .Dokumenty odnosnie zaswiadczen z Urzedu Skarbowego i komornika muszę czekać .Aż podeslą a to troszkę potrwa .Na dodatek wczoraj zadzwonił do mnie Kierownik z pracy i mowi do mnie tak Pani Ewo potrzebujemy pani na teraz do pracy ,tłumacze mu ze ja jestem chora ze opiekunka także i nie mam możliwosci pójscia .A on z takim tekstem ze jak znajdzie na dzis kogoś to dla mnie nie bedzie juz pracy .Ja powiedziałam ale kierowniku ja mam L4 wiec jak mogę podjąc pracę przecież jak by mi sie coś znow stało ,to i on i ja dostaje pod dupie .Ale zobaczymy co dalej powiedział dobrze to niech pani jest na tym L4 jak by jakaś to moja wina była zę chora ,a Umowę niby zostały przedłuzone do końca roku wiec zobaczymy co powie mi 3 jak zadzwonie .Dzwoniłam do koleżanki z pracy i powiedziała ze on nie zwolni mnie tylko próbowal postraszyc ,no co za matoł że tak brzydko powiem .Ja mu powiedziałam ze zalezy mi na pracy ,tymbardziej że wynajmuje mieszkanie i ze ta praca jest bardzo pilna w moim przypadku .Jestem zalamana normalnie tym wszystkim ,czlowiek nie przewidzi ani wypadku ani choroby .Buzka kochane Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 12:18 Ewa, jak czytam,że jutro chcesz jechac na sprzatanie do kościoła, to mi ręcę opadają. Rozumiem,że musisz po dzieci , bo nie ma kto. Czasami rozwala mnie twoje myslenie.Sorry ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 14:06 Ja wiem ze glupie jest moje myslenie ale rachunki sie nie oplacą a tak chociaż zarobie na rachunek gazowy tj 53 zl z groszami ,za chorobowe przecież nie wiele dostane a dojdzie mnie jeszcze czynsz i inne oplaty .Ubiore sie cieplej .A jak tylko wróce zaraz sie połoze do łozka Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 14:12 Pozwól,że nie skomentuje dosadnie Twojej... nieroztropności.Bo jak dostaniesz zapalenia płuc, to pojdziesz do szpitala i rachunki nie opłaca sie tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 14:32 Rachunek TRZEBA opłacić. Zrobi to Ewa, zasmarkana i kaszląca, lub ktoś inny (pewnie jakaś forumka). Renato, jesteś w stanie opłacić ten rachunek? I pewnie kolejne, które się pojawią, też będzie trzeba opłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 14:53 Owszem, trzeba opłacic rachunki,Jest tylko kwestia zdrowia ,Czy jesli Ewa po wysprzatniu koscioła zachoruje bardziej(tfu, tfu, tfu)to te zarobione pieniadze pójda na rachunek czy bedzie zmuszona wykupić lekarstwa. Nie opłace Ewie rachunku, z prostego względu - sama teraz mam trudna sytuację.Nie znaczy to jednak,że jestem tu od pustego gadania.Ale nie chce o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 16:03 Proszę was nie kłocice sie z mojego powodu ,ja kochane nie oczekuje żeby ktoś mi teraz zaplacił ten rachunek ,jak juz wczesniej napisalam ze mam rachunek do zapłaty ale też nie piszę zeby ktoś mi zaplacił,napisalam ze ubiore sie ciepło i 2h sprzatania nic nie powinno sie stać a zawsze to jakiś grosz.Niechce kochane ciągle liczyć na pomoc ze ktoś mi z forum pomoze ,bo każdy z was ma też swoje życie ,rodzine jak i opłaty .Jesli chodzi o ubrania czy jedzenie owszem poproszę bo tego w stanie człowiek nie jest ,ale uwierzcie mi ja tak samo jak i wy pomagam innym z czego czerpie radość .Ostatnio corka miała w szkole zbiorke w szkole rzeczy zbytecznych ,za malych ,jakis pluszaków ktore miały powedrować do biednych dzieci ,które nie mają zwykłego pluszaka.Postanowilam wraz z córka przebrac ich zabawki ,jakieś ubrania które juz wyrosly ,oraz obuwie które juz wynosily.Zanioslam caly worek dla dzieci ktore sa biedne i niestac ich na zakup takich rzeczy.Kochane emamy zdaję sobie sprawe ze zdrowie jest najważniejsze tymbardziej że mam dzieci i muszę byc zdrowa i silna przedewszystkim wkońcu wychowuje je sama .Ale czasem trzeba wziac sprawę w swoją dłoń i jakoś zaczać działać .Nie mogę ciagle tylko czekać aż ktoś wyśle mi paczkę czy zrobi przelew ,renatko rozumiem twoje zdenerwowanie .Ale uwierz ten okres nie nalezy u mnie do najlepszych .3.10.14 bedzie miesiac jak jestem na zwolnieniu lekarskim jak wiadomo Zus nie wypłaci kolosalnych pieniażkow za chorobowe,kolejna rzecz alimenty odebrała ostatnie w wrzesniu ponieważ trzeba ponawiać jak co roku ,czekam na zaswiadczenia z Urzedów Skarbowych ,no i zaświadczenie od Komornika z Pomorza .W pazdzierniku odbiore tylko zasilek rodzinny na 2 dzieci oraz zasiłek pielegnacyjny ze wzgl,na moja chorobę i chorobowe .A dopiero na początku pazdziernika mam udać sie do Mops w celu złożenia na zasilek celowy wniosku.Oplaty nie bedą sie pytac ,wiec zrozum mnie kochana .Myśle ze nie robie w tym nic złego ze chce coś zarobic .A nie czekać na manne z nieba i ciągla pomoc z waszej strony.Naprawdę bede ostrożna obiecuje.Chcialam was tylko poinformować Chce dojsć do czegoś a samym pisaniem i proszeniem sie nie dojdzie ,tylko bierze sie w garsc .Mam juz antybiotyk wykupiony wezme dawke wieczorem i osłone no i aspiryne i do łozka ,jutro zaraz jak wróce też wskoczę i bede leżeć w poswiece sobie na niewychodzenie po za teren mieszkania by tylko wyzdrowiec.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-717 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 17:46 Ewa czy załatwiłaś protokół powypadkowy? ZUS za zwolnienie z powodu wypadku w pracy płaci 100%. Poza tym powinnaś się starać o odszkodowanie. Jesteś dzielna, ale skorzystaj też z tego co Ci się należy z tytułu ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 18:07 Ewa, nie napisałam tego złosliwie.Tylko czasami zachowujesz sie jak kamikadze i boje sie,że mozesz przekombinowac,Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 18:52 Renata, ja Cię rozumiem, ale Ewa też ma sporo racji. Ona naprawdę się stara wyjść na prostą. Pracuje ile się da. To trochę taka Kobieta Pracująca z Czterdziestolatka. Nawet gadatliwa jak Kwiatkowska Ewa, czy szef płacił Ci za nocki wyższą stawkę? Nocki są więcej płatne niż praca w dzień. Wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: i się doprawiłam:( 26.09.14, 19:26 Wiem,że gadatliwaWiem,że pracowita i że sie stara i wiem jak to jest, niestety być w czarnej d... .Dlatego dobrze by było,żeby mimo wszystko zadbała o siebie na ile może a własciwie w granicach rozsądku.Znam sytuacje ,że się niby nie da .Kibicuje Ewie jak mało komu i martwie sie o nią.Tak normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 do Renatki:) 26.09.14, 20:06 Bardzo ucieszylo ,mnie to ze trzyma pani za mnie kciuki naprawdę to jeszcze bardziej mnie mobilizuje do działania,wiem ze martwi sie panii .Ale z mojej strony obiecuje że zadbam o zdrowie bo wiem ze musze mam dwójkę wspaniałych smykow które kocham ponad cały świat i chce by mnialy lepiej niz ja.pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
ewa796 praca ,bhp,oraz nocki 26.09.14, 20:00 kochane dzwonilam ostatnio do kierownika i zapytałam jak z odszkodowaniem bo trzeba zlozyc protokuł .odpowiedział mi ze musi zadzwonic do prezesa bo on ma kontakt z bhp ,zaraz jak wróce z zwolnienia do niego podejdę ,bo cwaniaki niechętni są coś ale ja tego tym razem nie popuszcze .Nadgarstek tez tam miałam szyte .U nas nie ma za nocki wiecej płacone .Jesli chodzi o pracę to szukam innej ,przedewszystkim w Czestochowie bo te dojazdy do pracy tez mnie kosztują (8zł ) dziennie a jak kolezanka z pracy jedzie to 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
tosiaczek06 Re: praca ,bhp,oraz nocki 26.09.14, 20:49 Ewa, jak nie zamierzasz tam wracać to zastanów się, czy się nie upomnieć o te nocki. To nie ma znaczenia czy tam się płaci czy nie. Od tego jest kodeks pracy, który wprost mówi co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś