Dodaj do ulubionych

Panna młoda w okularach

10.09.09, 15:31
Dziewczyny, noszę okulary już od kilkunastu lat. Bez nich wyglądam dziwnie,
źle się czuję. Po prostu cała twarz się zmienia, inaczej wyglądam. Do tego mam
oczy osadzone blisko siebie, co mi się nie podoba. W okularach tego nie widać.
I teraz nie wiem, co zrobić. W soczewkach nie chcę iść do ślubu. Moje aktualne
okulary są dosyć wyraziste, ale dobrze mi w nich. Nie wiem natomiast, jak to
będzie wyglądało z suknią ślubną, fryzurą. Może powinnam sobie zrobić drugie
okulary w delikatnych oprawkach? Bez okularów będę wyglądać, jak nie ja. Nie
będę udawać kogoś innego.

Co sądzicie o pannach młodych w okularach?
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 15:37
      mam dokładnie to samo,okulary nosze od 8 roku życia smile ślub mam w najbliższą
      sobotę smile zostaję w okularach, w tych, w których chodzę na codzień. Chociaż
      myślałam, żeby zrobić drugie specjalnie na ślub, ale jakoś się nie zebrałam i
      zostanie tak jak jest.
      • budyniowa123 Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 15:40
        u mnie też okularki i też wyraziste.
        Mam straszne cienie pod oczami (uwierzcie mi, nie da się ich tak zamakijazować,
        żeby nie było widać kilo tapety. Nawet z mamą się smiejemy, że tylko gładź
        szpachlowasmile )
        W okularach chodzę od dziecka i do slubu tez w nich pójdę.
        Zwłaszcza, że na soczewki mnie nie stać za bardzo. Jakbym miała nadwyżki kasy,
        może bym spróbowałasmile
        Ale ze nie mam, to nie zamierzam się martwic okularamismile
        • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 15:44
          Oooo jak dobrze to słyszeć (czytać) smile W takim razie będę czekać na Wasze fotki.

A co robicie z makijażem? Jakiś specjalny, bardziej podkreślacie oczy? Ja jestem
          krótkowidzem, więc okulary odrobinę pomniejszają mi oczy. Bez makijażu wyglądają
          tak sobie. Pewnie trzeba je będzie jakoś specjalnie potraktować...
          • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:08
            A ja jestem na nie.
            Okulary są strasznie niewygodne. Mnie się poci nos i okulary mi
            zaraz zjeżdżają. Poza tym odbija się w nich światło i nie widać
            wtedy oczu. A jak są jeszcze szerokie zauszniki to już w ogóle nic
            nie widać.
            Ja noszę szkła kontaktowe od 12 lat. Okulary tylko po domu. A do
            ślubu nawet mój mąż okularnik ma zamiar dać sobie nałożyć szkła,
            choć nigdy nie nosił. Nareszcie trafia się okazja żeby się przekonał
            do tego cudownego wybawienia od okularów smile

• stworzenje Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:13
              jeśli jest tak jak napisałaś, to ja bym się w soczewki nie pchała na ten jeden
              raz. Gdyż twarz będzie zupełnie inna na foto/filmie. Poza tym,aby je nosić
              trzeba robić próbę na długo przed ślubem.A niech się okaże,że może nie możesz
              ich nosić bo Ci będą drażnić oczy.
              • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:15
                Mogę nosić soczewki, kiedyś już miałam, ale po miesiącu je wywaliłam do kosza tongue_out
                Tylko inaczej wtedy wyglądam, nie podobam się sobie. 16-letnie przyzwyczajenie
                do twarzy w okularach robi swoje...
            • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:18
              Mój nos się poci całe życie big_grin Już niejedną imprezę w okularach przeżyłam,
              niejedną górę zdobyłam. Tylko pływam bez. Także ten argument do mnie nie przemawia.

Właśnie, moje aktualne okulary mają szerokie zauszniki... Dlatego zastanawiam
              się, czy nie kupić innych, delikatniejszych.

I jeszcze jedno - mam garbaty nos. W okularach tego tak nie widać tongue_out
              • stworzenje Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:19
                najta napisała:

> się, czy nie kupić innych, delikatniejszych.
                >
                > I jeszcze jedno - mam garbaty nos. W okularach tego tak nie widać tongue_out

kobieto to się nie zastanawiaj tylko raz dwa trzy okulary na nos i nie kombinuj
                i tak będzie najlepiej smile.
              • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:24
                Natja, no proszę Cię! Przecież nikt się w okularach nie narodził wink
                A na ślub może spraw sobie taką wersję bezramkową. Wiesz szkła na
                żyłce tylko i bardzo delikatne zauszniki.
                • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:27
                  No a co ja poczną z oczami, które są blisko siebie osadzone? No co? big_grin
                  Co do wersji bezramkowej, to nie wiem. Mam grube szkła, mimo pocieniania ich.
                  Jak się patrzy z boku to widać tę grubość uncertain
                  • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:32
                    Ja Ci mówię, załóż kontakty. Do tego zrób sztuczne rzęsy albo jakieś
                    kępki czy co tam jeszcze można wymyśleć. To odwróci uwagę od
                    mankamentów, a Ty dodatkowo będziesz coś miała na oczach i nie
                    będzie "łyso" wink
                    • stworzenje Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:34
                      żeby oczy odpowiednio rozstawić należy odpowiednio umalować powiekę. Są triki na
                      zbliżenie/oddalenie od siebie oczu smile.
                      • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:40
                        No ja wiem, ja wiem, że są triki...
                        Eeee pójdę w okularach i już. Co ja będę wydziwiać. To nie bal przebierańców,
                        więc pozostanę sobą. Bo goście mnie nie poznają! big_grin
                        Co najwyżej inne oprawki.

Aha, Emily, ja nie chcę żadnych kępek między rzęsami. To nie dla mnie.
                        • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:44
                          Dla mnie też, ale czego się nie robi w tym dniu? smile
                          Ja bym się za to źle czuła w okularach. Najważniejsze to wygoda i
                          komfort.
                          • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 16:48
                            Ja to jeszcze przemyślę. Dzięki wszystkim za sugestie smile
                    • paskud_agg Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 22:33
                      Ale po co ma sobie na siłę zakładać kontakty, jak w okularach czuje się dobrze?
                      Dla mnie bez sensu takie kombinowanie.

Moja koleżanka idzie w okularach do ślubu, zauszniki ma szeeerokie, w połowie
                      czarne, pasują do niej i to najważniejsze.
                      • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 22:53
                        Jedni czują się dobrze tylko w okularach, drudzy tylko w kontaktach.
                        Ja należę do tej drugiej grupy, więc wydaje mi się, że dobrze
                        gadam wink Dla mnie noszenie cały dzień okularów to tortura. I tak
                        samo nie trafiają do mnie argumenty, że ktoś się czuje "goły,
                        inaczej, źle" itd. bez okularów. To właśnie bez okularów twarz jest
                        naturalna, bo tak jak wyżej pisałam, jeszcze w okularach się nikt
                        nie urodził. Okulary - rzecz nabyta. Ale niech każdy robi jak chce.
                        Wolny to kraj.

• glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:19
                          emily_valentine napisała:

drudzy tylko w kontaktach.
                          > Ja należę do tej drugiej grupy, więc wydaje mi się,
                          Okulary - rzecz nabyta.
                          Rozumiem, że przy narodzinach dostajemy kontakty... hmmm...
                          • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:21
                            Nie, nie dostajemy. Ale wg. mojej teorii w kontaktach twarz wygląda
                            naturalnie, w przeciwieństwie do okularów. Chyba, że ktoś zarzuci
                            sobie jakiś kolor na oczy wink
                            • glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:28

> Nie, nie dostajemy. Ale wg. mojej teorii w kontaktach twarz
                              wygląda
                              > naturalnie, w przeciwieństwie do okularów. Chyba, że ktoś zarzuci
                              > sobie jakiś kolor na oczy wink

No, to ja w okularach wyglądam nienaturalnie inteligentnie.

• emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:37
                                Ja nic nie napisałam o inteligencji.
                                Poza tym cała ta dyskusja idzie w złym kierunku.
                                Ja się nie czepiam tego w czym komu ładnie i do twarzy, i czy ma
                                mądre oczy czy barani wzrok.
                                Uważam, że kontakty są duuuuużo wygodniejsze od najpiękniejszych
                                okularów i już. Ja stawiam na wygodę. Jeśli komuś pasują okulary
                                niech je nosi.
                                Tylko spróbujcie się w nich wyspać, jak tak żyć bez nich nie
                                możecie tongue_out

ps
                                Po zdjęciu soczewek używam okularów, żeby nie było.
                                • glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:44

. Ja stawiam na wygodę. Jeśli komuś pasują okulary
                                  > niech je nosi.
                                  > Tylko spróbujcie się w nich wyspać, jak tak żyć bez nich nie
                                  > możecie tongue_out

Trudno, przyznam się.
                                  Więcej lat noszę okulary niż Ty masz lat. Co - sama przyznaję
                                  argumentem żadnym nie jest.
                                  A zasypiałam i lazłam pod prysznic w okularach wielekroć.
                                  I z Bałtykiem jedną parą zaślubiona jestem.
                                  Haller to se tylko pierścieniem rzucił, a ja zostałam bez wzroku.
                    • glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:09

> Ja Ci mówię, załóż kontakty. Do tego zrób sztuczne rzęsy albo
                      jakieś
                      > kępki czy co tam jeszcze można wymyśleć. To odwróci uwagę od
                      > mankamentów, a Ty dodatkowo będziesz coś miała na oczach i nie
                      > będzie "łyso" wink

Tera się dopytam.
                      Ile dioptrii posiadasz?
                      Gmerać se w ślipiach nie będę i nie polecam.
                      A ja mam dwuogniskowe w jednym szkiełku. A raczej w obu.
                      Okularów nie zdejmować!!!
                      • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:13
                        Toż napisałam wyżej -4,5 + astygmatyzm w jednym oku 0,5.

• glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:27

> Toż napisałam wyżej -4,5 + astygmatyzm w jednym oku 0,5.
                          >
                          Źle się podpięłam. Wybacz.
                          Ja: L - 6,5; P - 7,0
                          obje oczu po +2,5.
                          O,5 astygmatyzmu - bez cylindrów się przeżywa. Wada tego rozmiaru
                          zaliczana jest do fizjologicznych.
        • kochanka_janka Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 18:16
          > Zwłaszcza, że na soczewki mnie nie stać za bardzo. Jakbym miała nadwyżki kasy,
          > może bym spróbowałasmile
          > Ale ze nie mam, to nie zamierzam się martwic okularamismile
          raz chyba mozna zaszalec i kupic soczewki...
          • monikapers Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 18:28

nie stac Cie na soczewki???40 zl za obie...
            ja nie chcialabym okularow na 100% bo suknia i okulary to slabe duo ale w
            przypadku braku sukni i gadzetow typowo slubnych /bukiet, loczki i inne
            przylizania, etc/ zostalabym w okularkach
            ale tylko wtedy
            • najta Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 18:31
              O braku kasy na soczewki pisała budyniowa...
              • mycha0211 Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 22:13
                najta,jeśli chcesz iść do ślubu w okularach to idź nikt nie może Ci
                tego zabronić tym bardziej że dobrze się w nich czujesz,możesz kupić
                delikatniejsze oprawki.
                Ja noszę okulary od 11 roku życia i nie wyobrażam sobie że mogłabym
                na ten jeden dzień z nich zrezygnować a ślub planujemy na przyszły
                rok,mam delikatne oprawki ale pewnie kupię nowe i tak samo jak Ty
                mam dość grube szkła więc takie bez ramkowe chyba raczej nie wchodzą
                w grę.
                • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 22:17
                  Zawsze można się też dać zoperować wink
                  • monikapers Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 23:09
                    wlasnie sie zastanawiam bo wkurza mnie moja meczaca czasem wada -3 dioptr
                    ale poniewaz nie wierze sluzbie medycznej w PL ani na jote mam duze wahania i
                    czekam, az ta operacja stanie sie czyms rutynowym, czy sie doczekam....
                    wiesz cos Emi?
                    • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 10.09.09, 23:27
                      Ja mam więcej: -4,5 + astygmatyzm 0,5 w jednym oku.
                      Póki co daję radę w soczewkach. Od 2 lat używam jednorazówek, bo są
                      najwygodniejsze.
                      O operacji myślę czasem, ale jak widzę w tv coś takiego, to mnie
                      skręca na samą myśl.
                      A co do zabiegu, to znajomy ma mieć operację oka (po wypadku) w
                      Czechach. Podobno duuuużo taniej niż u nas. A czy dobrze robią, to
                      się niedługo przekonamy.
                      Ja na razie nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś grzebał w oku. Muszę
                      to przetrawić psychicznie. Do kontaktów też "dojrzewałam" kilka lat.
                      • lapwing123 Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 07:25
                        dziewczyny ja od 4 lat leczę się we wrocławiu u ortokeratologa. nosze
                        ortosoczewki.(zakładam na jedną noc, budzę się, zdejmuję i widzę w 100% przez
                        cały dzień, noc,dzień- zależy od organizmu i indywidualnej podatności rogówki na
                        odkształcenia, ponieważ one są twarde jak plastik te soczewki i za zadanie mają
                        spłaszczyć wadę).
                        to jest rozwiązanie dla tych co nie chcą operacji.

polecam.

słyszałam, że niedawno w mavicie w waw wprowadzili te ortosoczewki bo jedyną
                        klinika w PL był Wrocław. ale jednak uważam, że wrocław lepszy, bo znają się na
                        rzeczy. mavit jakiś świeży jeśli chodzi o ortokeratologię i jak byłam na wizycie
                        orientacyjnej to jakoś mnie nie przekonali do siebie.
                        • budyniowa123 to nie jest wszystko takie proste... 11.09.09, 09:33
                          operacja odpada u mnie bo po pierwsze mam wystarczająco dużo problemów z oczami,
                          żeby sobie robić kolejne, a po drugie- jest b. duża szansa, że po zabiegu zrobi
                          mi się blizna na rogówce (takie skłonności) i wtedy oko do przeszczepuuncertain

Soczewki dla mnie, dla astygmatyka, z początkami zaćmy są bardzo drogie. Mam
                          Zupełnie pokręconą wadę i ie wiem czemu, ale nigdy nie zażądali ode mnie mniej
                          niż KILKASET złotych za 3 miesięczne.
                          Tak czy siak będę dopytywała, bo idę na wizytę niedługo i i tak zmieniam
                          okulary- moze coś się zmieniło i chociaż na miesiąc bym kupiła takie
                          jednodniowe, własnie na okazje...
                          KochankaJanka- wiesz, ja jakoś nie wyznaję zasady "zaszaleć z okazji slubu" i
                          szaleję tak samo jak na co dzień, czyli jak mnie nie stać, nie kupujęsmile

Co do okularów bezoprawkowych z żyłką- dla mnie są brzydkie po prostu.
                          Juz 1000 raz badziej wolę moje, wyraźne, z grubym bokiemsmile

Ale soczewki kiedyś sobie sprawię, bo chciałabym zobaczyć jak to jest mieć pole
                          widzeniasmile
        • lili-2008 Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 10:13
          Też mam masakryczne cienie pod oczami, ale udaje mi się je częściowo zamaskować
          korektorem HR Magic Concealer - polecamwink
          • najta Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 10:21
            Monikapers i Emily - Wy nie narzekajcie na swoją wadę!!! Chciałabym mieć tak małą smile
            • monikapers Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 11:52
              budyniowa, soczwki polecam pole widzenia nie do porownania, jak ja nakladam
              okulary to placze sie, jak pijana bo wszystko mi sie znieksztalca i faluje
              oprawki sa przeciez waskie, a swiat za nimi ogromniastyyyyy
              • emily_valentine Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 11:55
                Tak tak, zainwestuj w opakowanie jednodniowych soczewek. Będziesz
                mieć na specjalne okazje. Ja ich używam na codzień bo mi się nie
                chce bawić z płynami, pojemniczkami itd. Zdejmuję, wyrzucam do zlewu
                i mam spokój.
                • budyniowa123 Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 12:02
                  Osobiście zainwestowalabym właśnie dla tego pola widzenia, i jakos przebolałabym
                  moje mega-sińcesmile
                  ale nie wiem czy juz teraz i czy na ślub.
                  W środę mam wizytę u okulisty, pogadam, zapytam a w optyku o cene zapytam
                  Jak mi nie zaśpiewa chorej kwoty to sprawę rozważęsmile
                  • k.l2 Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 12:24
                    Dla tych co ew. bede myslec o soczewkach mala podpowiedz - znajdzcie
                    strone (nie wiem czy linka moge podac) "nosze soczewki" pisane razem,
                    ja tam kupuje i sa sporo tansze niz nawet w sieciowkach typu vision
                    express, nie mowiac juz o optykach.
                    Dla mieszkajacych za granica - dzialaja na terenie kiku krajow.
                    Ja, jak Emily, nosze jednodniowe i bardzo sobie chwale.
        • zabciap Re: Panna młoda w okularach 15.09.09, 14:24
          soczewki nie są drogie. osobiście noszę i zapewiam że nie jest to
          duży koszt. mozna kupić parę soczewek jednodniowych, tylko wczesniej
          okulista musi dostosowac ich moc do wady wzroku.
    • diameh Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 12:25
      Ja na swoim slubie bylam w okularach. Zostalam za nie skrytykowana-
      ze nadaja sie na codzien a nie na slub, ze oprawki za masywne, za
      ciemne itp. Wyrozumiale w opiniach byly tylko te osoby ktore nosza
      okulary na codzien i wiedza co znaczy przyzwyczajenie sie do nich.
      Ale ja nawet nie myslalam o tym ze mam je sciagac!!!! Ja siebie nie
      lubie bez okularow wiec bardzo dobrze Ciebie najta rozumiem. Dla
      mnie bylo oczywiste ze okulary musza byc!!!! Makijazystka namawiala
      mnie zebym sciagnela okulary chociaz do zdjec, ale nawet o tym nie
      pomyslam- inna twarz itp.
      Slub to bardzo wazne wydarzenie ale robienie czegos wbrew sobie -
      nawet mi to do glowy nie przyszlosmile
      • najta Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 13:16
        Diameh, malowałaś się jakoś specjalnie? Tzn. ze względu na okulary? Masz jakieś
        fotki może?
        • diameh Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 20:54
          Najta- jakiegoś specjalnego makijażu nie miałam. Dziewczynie, która
          robiła mi makijaż, powiedziałam że w okularach bedę podczas ślubu i
          wesela i żeby wzięła to pod uwagę.
          Poniżej fotka na której makijaż oczu jest najbardziej widoczny.

https://lh3.ggpht.com/_QHjciVP0AEM/SqqYiWzjQKI/AAAAAAAABU0/4-
xnEssZCuY/s720/IMG_4336.JPG

Moje oprawki sa masywne, ale ja sie w nich dobrze czuje. I wcale nie
          żałuję że występowałam podczas tego dnia w okularach.
          Parę innych zdjęć możesz obejrzec pod tym linkiem:
          picasaweb.google.com/diamehh/SLUB090509#5380284408749270274
          • monikapers Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 22:10
            wygladalas slicznie i z charrrakterem smile
          • najta Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 23:02
            Super wyglądałaś smile Ja mam podobne okularki smile
    • majself Re: Panna młoda w okularach 11.09.09, 23:40
      Jak dla mnie - jeśli dobrze się czujesz, to idź w okularach i pod okulary
      dobierz resztę, czyli fryzurę, makijaż i sukienkę. Beza mi do okularów nie
      pasuje ani żadna księżniczkowa.

Ja bym nie poszła do ślubu w okularach, na co dzień noszę soczewki, bo w każdych
      oprawkach wyglądam jak surowa nauczycielka z jakichś łagodnych fantazji
      seksualnych. Ale to TWÓJ ślub! TY się masz czuć dobrze.

A dobrze wygląda ta panna młoda, która nie jest przebrana i czuje się sobą.
    • kontodopisanianaforum Re: Panna młoda - lepiej: w aparacie orto :) 11.09.09, 23:45
      Nie przejmuj się okularami. Ja biorę ślub w aparacie smile))
      • emily_valentine Re: Panna młoda - lepiej: w aparacie orto :) 11.09.09, 23:51
        kontodopisanianaforum napisała:

> Nie przejmuj się okularami. Ja biorę ślub w aparacie smile))

Nie będę oryginalna i powiem tyle - zdjąć, a po ślubie założyć na
        nowo wink
        • kontodopisanianaforum Re: Panna młoda - lepiej: w aparacie orto :) 12.09.09, 00:50
          > Nie będę oryginalna i powiem tyle - zdjąć, a po ślubie założyć na
          > nowo wink

Nie, bo ja aparat założyłam po to, żeby mieć ładniejsze zęby, a nie po to, żeby
          je niszczyć ;>
          Zresztą skoro w sumie będę go nosiła jakieś 2-2,5 roku, to nie ma co udawać, że
          w okresie, gdy brałam ślub, aparatu nie miałam smile
        • lapwing123 do kontodopisanianaforum 12.09.09, 08:53
          ja też miałam mieć w aparacie, ale z przyczyn niezależnych musieliśmy przełożyć
          ślub o 4 miesiące i już byłam bez aparatu.
          no i się cieszę.

chociaż uważam, że tak czy siak byłoby ok.smile miałam porcelankę, więc widać było
          tyci tyci.
          • kontodopisanianaforum Re: do kontodopisanianaforum 14.09.09, 19:29
            A my nie będziemy tyle czekać. Będę miała jasne łuki i gumki, więc nie będzie za
            bardzo widać.

No dobra, koniec tego oftopikowania.
    • glonik Re: Panna młoda w okularach 12.09.09, 00:03
      najta napisała:

> Dziewczyny, noszę okulary już od kilkunastu lat. Bez nich wyglądam
      dziwnie,
      > źle się czuję. Po prostu cała twarz się zmienia, inaczej wyglądam.
      Do tego mam
      > oczy osadzone blisko siebie, co mi się nie podoba. W okularach
      tego nie widać.
      > I teraz nie wiem, co zrobić. W soczewkach nie chcę iść do ślubu.
      Moje aktualne
      > okulary są dosyć wyraziste, ale dobrze mi w nich. Nie wiem
      natomiast, jak to
      > będzie wyglądało z suknią ślubną, fryzurą. Może powinnam sobie
      zrobić drugie
      > okulary w delikatnych oprawkach? Bez okularów będę wyglądać, jak
      nie ja. Nie
      > będę udawać kogoś innego.
      >
      > Co sądzicie o pannach młodych w okularach?

Pytanie: plusy czy minusy masz?
      Bo od tego makijaż zależy.
      Jestem okularnicą i nie jestem sobą bez okularów.
      Wiesz, herezję powiem, ale do okularów dopasowuj.
      Okulary, to część mnie.
      Twoją chyba też.
      Jak oprawki kolorowe - wybierz coś pasownego.
      Jak czarne - tu trudniej, albo pójdziesz w konwencję surowości, albo
      wybierzesz coś delikatniejszego.
      Hi hi, a wiesz jak fajnie jest, kiedy Pan Młody zdejmuje Ci okulary?

• najta Re: Panna młoda w okularach 13.09.09, 23:38
        Mam minusy. Oprawki okularów są brązowe.

A tu załączam link gaby86, też była w okularach smile
        forum.gazeta.pl/forum/w,619,100194306,,zdecydowalam_sie_moja_relacja_.html?v=2
    • maszmi Re: Panna młoda w okularach 14.09.09, 10:51
      Panna młoda w okularach i do tego może nie
      umalowana,brrrrrrrrrrrrrrrrrr
      • majself Re: Panna młoda w okularach 14.09.09, 21:41
        maszmi napisała:

> Panna młoda w okularach i do tego może nie
        > umalowana,brrrrrrrrrrrrrrrrrr

A już katastrofa, jak ma krzywe nogi czy rzadkie włosy, nie?
        Nie wiem, która użytkowniczka podawała link do zdjęć na Picasie, ale uważam, że
        wyglądała ŚLICZNIE! Zwłaszcza podobało mi się zdjęcie nr 8 - z siostrą?
        • diameh Re: Panna młoda w okularach 14.09.09, 21:55
          majself napisała:
          > Nie wiem, która użytkowniczka podawała link do zdjęć na Picasie,
          ale uważam, że
          > wyglądała ŚLICZNIE! Zwłaszcza podobało mi się zdjęcie nr 8 - z
          siostrą?

To chyba do mnie te komplementysmileDziekuje bardzo. Tak - na zdjeciu
          nr 8 jestem z siostrasmile

Tak naprawde to ten, kto nie nosi okularow na codzien, nie zrozumie
          naturalnosci ich zaklozenia w dniu slubu.

Już po...
          • majself Re: Panna młoda w okularach 14.09.09, 22:26
            diameh napisała:

> To chyba do mnie te komplementysmileDziekuje bardzo. Tak - na zdjeciu
            > nr 8 jestem z siostrasmile

Tak, to było do Ciebie. Zapomniałam nicka.

> Tak naprawde to ten, kto nie nosi okularow na codzien, nie zrozumie
            > naturalnosci ich zaklozenia w dniu slubu.

Zgadzam się z Tobą w 100%!
            Jeszcze gaba86 miała okulary na swoim ślubie, sądząc po zdjęciach.
          • najta Re: Panna młoda w okularach 15.09.09, 16:10
            O to to! Dokładnie.
            Nikt się w okularach nie rodzi, ale po wieloletnim ich noszeniu (pod warunkiem,
            że się je lubi) stają się częścią twarzy i nadają jej jakiś charakter. Poza tym
            goście by takiej panny młodej bez okularów nie poznali big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka