pszczylaszczka 10.09.09, 22:27 brzmi jak program o przemocy, ale ja naprawde uderzylam sie w szafke i od wczoraj na lokciu siniak ciemno czerwony na razie- Slub za tydzien - co robic ? czy da sie przyspieszyc gojenie siniaka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izolda-28 Re: pomocy siniak przed slubem 10.09.09, 22:32 Idz do apteki i popros o specjalny krem/maść na siniaki. W ciagu paru dni powinno zniknac wiec nie przejmuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: pomocy siniak przed slubem 10.09.09, 22:57 O tak, ja polecam Lioton 1000 i jeszcze czegoś używałam, ale nie pamiętam nazwy. Po 2-3 dniach wszystko znika Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 07:14 mi np. lioton nie pomaga. w ogóle żadne maści nie pomagają. (mi) jest jednak taki płyn (zapomniałam nazwę, chya też na "l"), w małej buteleczce. on jest droższy od lotionu i on może minimlnie szybciej działa. ja stosowałam to po operacji i może moje siniaki były za duże. ale już nie popadajmy w paranoję. czasami jak czytam to forum, to mam wrażenie, że wygląd najważniejszy. nie to, że to ślub... ja miesiąc przed ślubem poparzyłam prawy nadgarstek. blizna w kształcie jajka. i nawet nie myślałam o tym. widać na filmie doskonale przy zakładaniu obrączki i jakoś się tym nie przejmowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczylaszczka Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 09:47 juz widze wzrok mamy,ze mnie PM leje przed sluben . wiem ,że to drobiazg. mam slub za 3 tygodnie, wszystko zrobione. Nie mam co robic wiec wynalazlam siniak )) Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle_catastrophe Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 10:59 mnie kiedyś Pani w aptece poradziła lioton 1000 + maść arnikową. to w końcu za tydzień czy 3 tygodnie ten ślub? Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 15:17 czyli za 2 tyg przypomniałam sobie nazwę: LIPOHEP, albo jakoś tak ten mi pomół, lioton nie. ale ja miałam siniaki od uda do kostki)) Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 15:22 też polecam lipohep, to heparyna w płynie a oprócz tego możesz kupić sobie do łykania np esceven albo coś podobnego z wyciagiem z kasztanowca, poprawia przepływ krwii i uszczelnia naczynia krwionośne (mi to zalecił chirurg po tym jak stłukłam palec i mi cały zsiniał) Odpowiedz Link Zgłoś
cinkowa Re: pomocy siniak przed slubem 11.09.09, 18:41 a ja polecam zwykły krem nivea... niegdyś trenowałam sztuki walki i miałam mocno poobijane kostki rąk, jako że dziewczyna wygląda tak sobie wygląda z takimi dłońmi to stosowałam właśnie nivee.. siniaki wchłaniały się bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś