dorothy_mills 11.09.09, 11:46 Drogie przyszłe Panny Młode i drogie Mężatki Co sądzicie o owocach wrzucanych do kieliszka z szampanem? np. truskawek,malin,plasterków cytryny, plasterków kiwi? Moze lepiej umiescić owoc na krawędzi szklanki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: szampan + owoce 11.09.09, 11:49 Któraś z dziewczyn tak miała - truskawki w szampanie. Problem był taki, że truskawi zamiast opaść na dno, pływały po wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: szampan + owoce 11.09.09, 11:55 przeca zawsze plywaja na wierzchu wg mnie wyglada to tez fajnie. sama bym tak chciala ale w sierpniu truskawek chiba juz nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: szampan + owoce 11.09.09, 11:59 Jak nie ma? Nawet teraz są i to całkiem dobre (bo polskie). Kupowałam na bazarku 3 dni temu. A wczoraj widziałam w Piotrze i Pawle. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: szampan + owoce 11.09.09, 12:02 ahaa... no to super. chyba tak zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: szampan + owoce 11.09.09, 12:06 mnie się to podoba, mój przyszły mąż uważa to za głupi pomysł. Ostatnio z kpiną stwierdził, ze zamiast owoców powinniśmy do kieliszka wrzucić żelki w kształcie kłów wampira ale ja się nie poddaje zastanawiam się tylko jaki owoc wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: szampan + owoce 11.09.09, 12:18 > Ostatnio z kpiną stwierdził, ze zamiast owoców powinniśmy do > kieliszka wrzucić żelki w kształcie kłów wampira > ale ja się nie poddaje zastanawiam się tylko jaki owoc wybrać hehehehe... dobry jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: szampan + owoce 12.09.09, 08:46 Polskie? absolutnie. ja z tej branży. polskie są maj, czerwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: szampan + owoce 28.09.09, 12:20 ostatnio piłam szampana z truskawkami - truskawki były mrożone i opadły na dno Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: szampan + owoce 11.09.09, 18:25 dorothy, ja uwazam, ze to super pomysl. My tez tak bedziemy miec. Po slubie w plenerze planujemy zostac jeszcze troche w ogrodzie i wtedy wlasnie ten szampan i te truskawki, ale raczej planujemy je postawic w jakims naszyniu z wykalaczkami czy z widelczykami obok. Kto bedzie chcial to bedzie bral. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: szampan + owoce 11.09.09, 19:04 Ja miałam truskawę na brzegach kieliszków - to był czerwiec, ale przedwczoraj widziałam na ryneczku całkiem zgrabne truskawki po 8 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: szampan + owoce 11.09.09, 22:02 Ja miałam owoce w szampanie - maliny. Wyglądało to tak: Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: szampan + owoce 11.09.09, 22:09 tak bylo u znajomych (truskawki) a ja zamierzam zgapic ten pomysl bo bardzo efektywne ps.truskawki opadly nie plywaly Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: szampan + owoce 11.09.09, 22:56 maliny nie.....do szampana tylko truskawki i to na brzezku szkla, nie wrzuca sie ich do srodka no chyba, ze jak N ktorejs z Was mowi, umiescimy w nim zelkowe kly wersja light to gelmisiek lub żelowa butelka coli ale by bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: szampan + owoce 11.09.09, 23:10 "no chyba, ze jak N ktorejs z Was mowi, umiescimy w nim zelkowe kly wersja light to gelmisiek lub żelowa butelka coli ale by bylo.... " hehehe boskie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: szampan + owoce 12.09.09, 00:02 Też uważam, że do szampana najlepiej pasują truskawki umieszczone na brzegu kieliszka. U mnie były maliny w środku. No ale restauracja mnie uprzedzała, że mogą mieć problem ze świeżymi truskawkami w sierpniu i zaproponowali te maliny. A że maliny ciężko umieścić na szkle, to wrzucili do środka. Ale nie narzekam. Mogło być gorzej, np. mogli wrzucić po ćwiartce jabłka Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: szampan + owoce 12.09.09, 00:08 dzieciuszek a co goscie zrobili z tymi malinami? skonsumowali razem z szampanem,czy zostaly na dnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: szampan + owoce 12.09.09, 09:49 dorothy_mills napisała: > dzieciuszek a co goscie zrobili z tymi malinami? skonsumowali razem z szampanem, czy zostaly na dnie? Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia Byłam zaaferowana tłuczeniem kieliszków i całowaniem męża i przemówieniem do gości i w ogóle... Na to, co goście zrobili z malinami zupełnie nie zwróciłam uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: szampan + owoce 12.09.09, 02:42 Dobre Monika. A my to moglibyśmy umieścić, żelki w kształcie figurek które składa mój N. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: szampan + owoce 12.09.09, 02:45 Ja ogólnie uważam, że jest to pomysł do rozważenia, nie wiem czy u nas będzie ale podoba mi się. Te maliny fajnie wyglądają, ale uważam, że do szampana tylko truskawki. Swoją drogą to ciekawe dlaczego niektóre opadają a niektóre nie. Jak bym miała już coś tam wrzucać, to chciałabym, żeby opadło. A tutaj znalazłam wersję z wiśniami, też ładnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: szampan + owoce 12.09.09, 08:23 ja widziałam wersję z maleńkimi główkami róż, ślicznie to wyglądało, pytanie tylko czy umycie tych róż wystarczy... bo to jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: szampan + owoce 12.09.09, 11:19 fakt, pieknie ale np Emi dostalaby aft, wiec nie bardzo chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: szampan + owoce 12.09.09, 11:32 Zgadzam się, musi to ślicznie wyglądać ale ja też bym się nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: szampan + owoce 16.09.09, 14:01 ostatnio moi rodzice byli na weselu, na kieliszku 'zaczepiony' był kawałek arbuza nie moge doczekac sie zdjeć,zeby zobaczyc jak to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: szampan + owoce 18.09.09, 10:12 Znalazłam takie coś: www.toys4boys.pl/Dziki-kwiat-Hibiskusa-item426.html Wygląda pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: szampan + owoce 20.09.09, 08:48 mnie się pomysł podoba, byłam na dwóch weselach z owocami w szampanie - na jednym truskawki a na drugim chyba borówki, czy coś takiego w jednym i drugim przypadku owoce były na dnie Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: szampan + owoce 22.09.09, 19:22 Byłam na weselu w lutym, w szampanie były mrożone truskawki Spełniały funkcję dekoracyjną i kostki lodu, jak się domyślam )) Aha, nie dryfowały, były na dole kieliszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mon_a_mi Re: szampan + owoce 22.09.09, 21:44 mi bardzo się podoba owoc kiwi i już wiem, że też można go utopić w szampanie www.zesprikiwi.com/images/hires/ZES_KiwiChampagne.jpg Inne owocki: papaja www.chezus.com/wp-content/uploads/2008/12/passionfruit-champagne-1208.jpgtruskawy 3.bp.blogspot.com/_CNe_Ww09xTo/SRi12eWraNI/AAAAAAAAZCQ/yvdbDauuoz4/s400/Champagne-strawberries.jpgwiśnia www.fotosearch.com/bigcomp.asp?path=PHT/PHT511/PAA501000032.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: szampan + owoce 26.09.09, 18:04 Pamietaj tylko, ze niektorzy moga byc uczuleni na truskawki, wiec bezpieczniej byloby je podac na tacce lub w naczyniu obok. A, no i do szampana tylko truskawki, jesli juz koniecznie musi cos byc do tego szampana. Chyba, ze od razu z zakaskami polaczysz i podasz ostrygi. Odpowiedz Link Zgłoś