najta 29.09.09, 12:43 Zakładacie na ślub białe, czy cieliste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili-2008 Re: Rajstopy 29.09.09, 12:45 Ja miałam pończochy w kolorze złamanej bieli, pasujące do sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Rajstopy 29.09.09, 12:48 cieliste ponczochy.sukienka byla ecru ze zlota koronka. Wg mnie biale rajstopy wygladaja dziwnie,ale to moje subiektywne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Rajstopy 29.09.09, 14:31 kolor panna z Gatty - pończochy 8 den. Przymierzyłam do mojej sukni w kolorze bardzo jasnego ecru i cieliste i te panna i lepiej wyglądały jaśniejsze. Cieliste miałam na zmianę bo później i tak już na takie rzeczy nikt nie zwracał uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
b_ogna Re: Rajstopy 29.09.09, 17:05 cieliste, może to głupie ale mi białe się kojarzą z małymi dziewczynkami Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Rajstopy 29.09.09, 17:15 Mnie, prawdę mówiąc, kojarzą się podobnie. No i białe trochę pogrubiają, w przeciwieństwie do cielistych. Odpowiedz Link Zgłoś
b_ogna Re: Rajstopy 29.09.09, 22:07 tym, że pogrubiaja bym sie nie przejmowała chyba, że sukienka byłaby krótka ale i tak wole cieliste Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Rajstopy 29.09.09, 22:16 Dzięki za ten wątek! Ja do tej pory myślałam, że pójdę w białych. Zakupiłam sobie 3 pary. Ale po zmianie kolorystyki butów z ecru na różowe obawiam się, że muszę zmienić pończochy na cieliste! I co ja zrobię z trzema parami białych rajstop? Niech to szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Rajstopy 29.09.09, 23:05 Emily - opchnij na allegro a czemu kupiłaś aż trzy pary? Mz, w białych wygląda się trochę trupio blado, nienaturalnie, ale ja nie lubię żadnych oprócz cielistych, super jest kolor Visone z Gatty Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Rajstopy 30.09.09, 21:48 i z komunią nie wiem dlaczego. jeszcze nie jestem na etapie dobierania rajstop,ale myślę,że cieliste Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Rajstopy 30.09.09, 14:52 Cieliste, białe jakoś mi się nigdy nie podobały. Cieliste, jak najcieńsze (8 den), tak żeby nie było ich niemal widać. No i kilka par, bo standardem jest, że na weselu rozwalam co najmniej 2 (no ale może w długiej sukience jest to trudniejsze). a przy okazji zapytam inaczej - rajstopy czy pończochy ? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy 30.09.09, 15:00 e.milia napisała: > a przy okazji zapytam inaczej - rajstopy czy pończochy ? zdecydowanie stawiam na pończochy i to te wyłącznie dopinane do pasa, Niestety, ale zawsze i wszędzie w tańcu w rajtach się pocę od pasa w dół okropnie . Potem mi się drą i tyle za wystąpienie rajtuz wieczorową porą .Także i jako młoda i jako obecnie gość występowałam i występuje w pończochach do paska przypinanych . Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Rajstopy 30.09.09, 20:16 No właśnie, muszę zacząć nosić te pończochy z paskiem, żeby się przyzwyczaić do takiej konstrukcji Do tej pory nosiłam samonośne. A miał ktoś na ślubie samonośne i nie narzekał? Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: Rajstopy 30.09.09, 20:36 A ja sobie kupilam cos jeszcze lepszgo niz pas + majtki. Wiem, ze to jeszcze 7 miesiecy, ale wczoraj bylam w H&M i po prostu nie moglam sie powstrzymac To sa stringi (ale takie bardziej zabudowane, nie typowy sznurek w pupie), kolor jasny rozowy (ale material bardzo cienki, prawie przezroczysty), po bokach troche bialej koronki, bezowa kokardka na srodku i odczepiane bezowe paski do ponczoch (takie jak normalnie przy pasie). Sa cudne, wygladaja jak troche uswpolczesniona bielizna z lat 40. I kosztowaly 39zl Ponczochy bede miala w kolorze bardzo jasnym bezowym (ktos juz pisal o odcieniu Panna z Gatty - no wiec tym albo ciut bardziej bezowym). Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Rajstopy 30.09.09, 22:08 najta napisała: A miał ktoś na ślubie > samonośne i nie narzekał? Ja miałam i nie narzekałam w ogóle ich nie czułam. Miałam 2 pary, jedne w kolorze "panna" [młoda, hehe] a drugie ecru. Włożyłam obie, bo pierwsze szybko sie podarły Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Rajstopy 01.10.09, 00:08 ja miałam i nie narzekałam pończochy samonośne to super wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Rajstopy 01.10.09, 10:07 najta napisała: > A miał ktoś na ślubie > samonośne i nie narzekał? ja miałam pończochy samonośne i nie narzekałam oczywiście cieliste, wykorzystywane jeszcze wielokrotnie pod spodnie np. czy do sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Rajstopy 01.10.09, 10:47 Ja miałam samonośne i trochę opadały. Chciałam pończochy na pas, ale wszystkie pasy, które mierzyłam robiły ze mnie baleron Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Rajstopy 01.10.09, 01:39 O, właśnie ja rajstop też nie lubię - niewygodnie mi i gorąco strasznie. I zastanawiałam się, czy może jest jakaś dodatkowa korzyść z występowania w rajstopach? Na weselach jako gość występuję w pończochach samonośnych, a tych do paska nigdy nie miałam na sobie. Ale może na własne wesele z tym zaszaleję... hmmm. Tylko musiałabym przetestować, co jest wygodniejsze jednak. A drzeć to mi się drze wszystko, zdarzyło się, że poszły mi 2 pary pończoch i nawet zapasowe rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: Rajstopy 30.09.09, 16:36 a mi jakos ze slubem kojarza sie tylko i wylacznie biale nie mowie ze maja byc kryjeca/geste jak mlekoale z bialymi ponczochami (nie rajstopami) jets wg mnie jak z welonem..to sa jedyne okazje kiedy mozna ubrac "takie rzeczy" wiec...tak smietankowe ponczochy owszem Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Rajstopy 01.10.09, 09:01 E,nie tylko - bylam w nd.na wycieczce w ojcowskim parku narodowym i przy jaskini lokietka pani miala biale rajstopy w koronkowe wzory i do ego panofelki... Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Rajstopy 01.10.09, 00:21 Jeszcze nie jestem na etapie kupowania pończoch, ale na 100% cieliste- białe mi się nie podobają. No i oczywiście pończochy, a nie rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: Rajstopy 01.10.09, 09:03 Samonosne sie super sprawdzily,nosze i nosilam je zresztą dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Rajstopy 01.10.09, 11:27 Dziewczyny, a są jakieś pończochy samonośne bez tej koronki na górze? Chciałabym jakieś z gładkim wykończeniem, żeby się pod sukienką nic nie odznaczało (w sytuacji, gdy sukienka będzie dopasowana). Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Rajstopy 01.10.09, 11:29 najta napisała: > Dziewczyny, a są jakieś pończochy samonośne bez tej koronki na górze? Chciałaby > m > jakieś z gładkim wykończeniem, żeby się pod sukienką nic nie odznaczało (w > sytuacji, gdy sukienka będzie dopasowana). tak, ja miałam gładkie. Musisz popytać o takie w sklepach z bielizną. Odpowiedz Link Zgłoś