Dodaj do ulubionych

Białe łydki

14.04.25, 21:41
Wraz z temperaturami 20+ pojawia się coroczny wiosenny dylemat: zakładać rajstopy czy świecić białymi (sinobiałymi po zimie) łydkami.
Co wybieracie?
Obserwuj wątek
    • piataziuta Re: Białe łydki 14.04.25, 21:44
      Białe łydki - ZAWSZE.
      W desperacji (gdy ciało jest sinobiałe) rajstopy w sprayu lub b.tan.
    • primula.alpicola Re: Białe łydki 14.04.25, 21:45
      Świecić białymi, jakoś muszą to znieść (patrzący).
      Potem się opalą.
    • little_fish Re: Białe łydki 14.04.25, 22:00
      Balsam koloryzujący 😊
    • koko8 Re: Białe łydki 14.04.25, 22:06
      Nie znoszę rajstop, wybieram gołe nogi (i tym samym białe łydki).
    • angazetka Re: Białe łydki 14.04.25, 22:13
      Nie mam dylematu, póki nie jest bardzo ciepło, noszę rajstopy, acz białe łydki są tak jakby normalne w naszym kraju, kogo miałyby szokować?
    • gru.u Re: Białe łydki 14.04.25, 22:15
      Nigdy nie mam takiego dylematu. Jest ciepło to chodzę z odsłoniętymi nogami
    • alpepe Re: Białe łydki 14.04.25, 22:20
      Świecę białymi.
    • kotejka Re: Białe łydki 14.04.25, 22:58
      Stosuje samoopalacz po prostu. Uwielbiam gole nogi, ale bialych tez nie lubie smile
    • konsta-is-me Re: Białe łydki 15.04.25, 00:40
      Białe łydki.
      Jestem za normalizacja białej /sinej/ nieopalonej skóry.
      • homohominilupus Re: Białe łydki 15.04.25, 00:54
        I słusznie.

Faceci raczej takich dylematów nie mają. I nierzadko jeszcze owłosione te lydki.

Przecież się kiedyś muszą opalić.
      • la_felicja Re: Białe łydki 15.04.25, 21:24
        Gdzie byłaś całe moje życie?
    • kaki11 Re: Białe łydki 15.04.25, 01:44
      Zanim uda mi się opalić, to albo białe łydki albo rajstopy w spreyu. Na tyle dużo bardziej podobają mi się nogi kiedy są opalone, że te rajstopy robią mi robotę, ale nie zawsze mi się chce, mam czas, no to wtedy wychodzę blada, no trudno.
    • gryzelda71 Re: Białe łydki 15.04.25, 07:16
      Ale jak to, twarz kremami smarujemy, zeby choć promień słońca się nie przecisnął, a ludki opalamy? Eeee
      Oczywiście, że jak odsłaniamy to to co mamy.
    • login.na.raz Re: Białe łydki 15.04.25, 07:19
      Takie dylematy to miałam, jak byłam nastolatką. Teraz zawsze wybieram moja wygodę, a więc jak jest ciepło, to nie zakładam rajstop.
    • beataj1 Re: Białe łydki 15.04.25, 08:58
      W ogóle nie mam dylematu. Zawsze wybiorę nieopaloną skórę. Im bardziej tym lepiej.
      Białe mi się podobają bardziej od tych nawet najładniej opalonych.
    • 00zxc00 Re: Białe łydki 15.04.25, 09:32
      Chodzę w rajstopach jeśli jest poniżej 20 stopni a bez powyżej. Co ma do tego kolor łydek? Rajstopy nosi się po to żeby grzały. Zawsze mnie dziwiła nazwa „rajstopy w sprayu”.
    • freja08 Re: Białe łydki 15.04.25, 09:39
      Świecę łydkami, mam bardzo jasną skórę. Jeżeli kogoś to razi, może sobie popatrzeć w drugą stronę. Lubię swój kolor skóry i nie zamierzam się sztucznie przyciemniać rajstopami ani opalać.
    • daniela34 Re: Białe łydki 15.04.25, 09:48
      Wczoraj rajstopy (sezon na: założyłam rajstopy raz i już podarte uważam za otwarty), dziś spodnie, jutro białe łydki. Taki jest plan
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Białe łydki 15.04.25, 10:04
      Nawet opalona jestem sinawa i trochę czerwona, bo pajączki... Świecę i psuje smak życia ludziom, którzy muszą na to patrzeć.
    • figa_z_makiem99 Re: Białe łydki 15.04.25, 10:39
      Kiedyś wyłącznie gołe nogi, teraz lubię rajstopy i wiecznie mi zimno, więc nie mam latem problemu. Noszę też cienkie rajstopy do sportowych sukienek i sportowych butów. Bez tylko plażę, albo spacery w plenerze gdy jest bardzo ciepło.
    • milupaa Re: Białe łydki 15.04.25, 18:19
      Samoopalacz. Lub krem tonujacy do ciała.
    • madame_edith Re: Białe łydki 15.04.25, 18:24
      Widok moich łydek obchodzi dokładnie nikogo, chodzę z białymi big_grin
      Rajstop nie toleruję i nie noszę
    • 3-mamuska Re: Białe łydki 15.04.25, 18:26
      Lepiej teraz swiecic gdy większość jeszcze świeci, niz za chwile świecić gdy juz bedzie mega goraco na rajstopy.
      • la_felicja Re: Białe łydki 15.04.25, 21:19
        Nie rozumiem tej logiki
        • milupaa Re: Białe łydki 16.04.25, 05:55
          Ja też nie ale może chodzi o to, że jak świecisz teraz to się zaraz opalisz i już nie będziesz świecić.
        • 3-mamuska Re: Białe łydki 16.04.25, 14:02
          Ojp teraz świecą wszyscy , więc nie bedzie sie wyróżniać.
          Jak bedzie dalej zakładać rastopy to sie nie opali inni tak.
          A jak juz bedzie mega goraco i bedzie musiała jednak sciagnać te rajstopy to bedzie swiecić za miesic/dwa a wtedy inni juz nie beda świecić i ona będzie się wyróżniać.
    • la_felicja Re: Białe łydki 15.04.25, 21:23
      Czasem odważam się świecić białymi, ale rzadko - i czuję się wtedy taka mega odważna i wyzwolona...chociaż zdaję sobie sprawę, ze nikogo kolor moich łydek nie obchodzi, zwłaszcza w UK. Niestety, rycie mózgu w dzieciństwie i wczesnej młodości zrobiło swoje - wpojono mi, że białe ciało to straszny wstyd.
      Zazwyczaj albo noszę rajstopy, abo spodnie/kiecki do ziemi - albo mam łydki "opalone" samoopalaczem.
    • wapaha Re: Białe łydki 16.04.25, 14:42
      Nie miewam takich dylematów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka