zia86 13.02.10, 15:46 Wybiera się ktoś do Spodka? Podobno mają być jakieś gigantyczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ferworia Re: Międzyplanetarne targi 13.02.10, 20:55 Ja się wybieram z moim N. Co ma być gigantyczne, targi? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Międzyplanetarne targi 13.02.10, 21:08 Tak targi mają być duże. My się wybieramy przedpołudniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Międzyplanetarne targi 13.02.10, 21:55 My po południu, bo N. ma szkołę jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Relacja 14.02.10, 19:55 Relacja długa nie będzie bo i za dużo do powiedzenia nie ma. Targi rzeczywiście ogromne, bilet drogi bo aż 15 zł jednak za tą ilość wystawców wydawało by się cena dobra. Mnóstwo fotografów i kamerzystów targi były wręcz zdominowane przez nich. Byli wspomniani tutaj niedawno Mahej Studio, muszę ich pochwalić za naprawdę piękne filmy, dostałam od nich płytkę z najnowszymi produkcjami i jestem pełna podziwu. Niestety cenowo nie jest już tak pięknie, są drodzy i to nawet bardzo. Jednak za to co pokazują byłabym w stanie przełknąć cenę. Wyrastają na silną konkurencje MP Studios co oczywiście jest dobre bo im więcej usług na najwyższym poziomie tym lepiej. Z fotografów kilku nam się nawet spodobało ale nie byłam w stanie zapamiętać nazwisk. Był też pan Łysak z dużym stoiskiem i wielkimi albumami i rzeczywiście zdjęcia robi bardzo ładne. Pani Ewa również miała stoisko niestety nie było jej samej, za to były zdjęcia z najnowszych realizacji i wyglądały pięknie. Widziałam takie kolorowe kule w naszych kolorach i bardzo mi się podobały. Zwróciła moją uwagę też inna florystka jak ktoś był to może pamięta, pani miała we fiolecie całe stoisko. Dużo było zaproszeń, najbardziej podobała nam się Cartalia(dowiedziałam się co to są zaproszenia z sukni ślubnej ) ale widziałam też kilka małych firm które robią ręczne zaproszenia. Niektóre były naprawdę ładne. DJ i zespołów muzycznych nie było prawie wcale a szkoda bo myśleliśmy, że znajdziemy kogoś fajnego. Natomiast było zatrzęsienie aut, bardzo dużo limuzyn i aut retro. Znaleźliśmy też autko dla siebie. Najbardziej na minus zaskoczyła nas moda ślubna. Nie podobała mi się ani jedna suknia, wszystkie były z strasznych materiałów, ciężkie błyszczące w garniturach to samo. Obrączek było również bardzo dużo, wszystkie trzy największe firmy jubilerskie miały swoje stoiska oraz pomniejsi jubilerzy. Niektóre wzory ciekawe jeśli się miało dużo czasu można było coś wybrać. Z atrakcji widziałam dwie firmy zajmujące się fajerwerkami, szczudlarza przechadzającego się po targach i jakąś firmę zajmującą się iluminacjami świetlnymi, niestety nigdzie nie było kogoś kto mógłby udzielić mi jakiś informacji jakie to ma zastosowanie na ślubie. Wyjście uważam za udane, niestety targi zaskoczyły mnie negatywnie jeszcze więcej tandety przy braku wyraźnych perełek. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Relacja 14.02.10, 20:04 zia86 napisała: > (dowiedziałam się co to są zaproszenia z sukni ślubnej ) To podziel się z nami tą wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Relacja 14.02.10, 20:10 Chodzi o kolekcję zaproszeń które będą miały wtopione, dodane elementy koronkowe takie jak na sukni ślubnej. Ta kolekcja się teraz tworzy i pan powiedział, że będzie gotowa do obejrzenia za jakiś miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Relacja 14.02.10, 20:18 zia86 napisała: > Chodzi o kolekcję zaproszeń które będą miały wtopione, dodane elementy > koronkowe takie jak na sukni ślubnej. A jeśli suknia jest bez koronek? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Relacja 14.02.10, 20:24 No to można sobie wybrać z dostępnych koronek chyba. Będą jeszcze zdjęcia z targów tylko muszę się z rozmiarem uporać. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Relacja 14.02.10, 20:53 zia86 napisała: > No to można sobie wybrać z dostępnych koronek chyba. Tyle że to wtedy nie są zaproszenia z sukni, tylko zaproszenia z dostępnymi w ofercie koronkami A to już żadna atrakcja. Ale tak sądziłam, że właśnie w ten sposób to robią... W sumie trudne logistycznie do zorganizowania, bo trzeba wcześniej suknię mieć, żeby zdążyli wtopić te koronki i żeby można było pół roku przed ślubem wysłać zaproszenia. Nie wspomnę już o opcji poligrafii z save the date. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Relacja 14.02.10, 20:40 Szybko napiszę, że byli DJ-e, zespoły i nawet grali na żywo, odbywało się to koło boiska chyba, w każdym razie na tyłach Spodka. My już mamy grajka więc chwilę posłuchaliśmy i udaliśmy się w innym kierunku, ale jeden zespół grał naprawdę świetnie, mieli dużo instrumentów i wspaniałą saksofonistkę. Sukienki nie zachwycały, najwięcej było tych z prześwitującymi elementami, straszne. Swoje stoisko miał salon Sarah, z którego mam sukienkę, ale nowa kolekcja mnie nie zachwyciła. Szczerze mówiąc nie skupiałam się na sukienkach, bo już swoją posiadam. Oglądaliśmy się za to za strojem dla N., butami i dodatkami dla mnie i tu też nie byliśmy zadowoleni. Jedno stoisko prezentowało bardzo przekombinowane męskie stroje, reszta była raczej klasyczna, ale bardzo zachowawcza. Buty dla młodej tylko w odcieniach bieli. Z dodatkami widziałam jedno stoisko i było to kilka welonów, na całych targach widziałam jedną woalkę i jeden stroik. Szukaliśmy też poligrafii, ale też nie było nic, co jakoś szczególnie przykuło naszą uwagę (za dużo błyszczącego papieru ). Cukierni było kilka, chyba trzy i miały całkiem fajne torty, dużo było pokrytych masą cukrową lub marcepanową, były torty angielskie. Wyglądały bardzo ładnie, niestety nie wiadomo co ze smakiem. Fotografów i filmowców było rzeczywiście zatrzęsienie. Z targów przynieśliśmy całą masę folderów i rabatów, nie pamiętam szczegółów, bo jeszcze dokładnie nad tym nie usiadłam, ale Apart dawał 15% zniżki, a Yes 5%. Największe wrażenie zrobił na nas tort z czekoladowymi yorkami. Jak będziecie chciały to mogę wrzucić zdjęcia. Najbardziej zniesmaczyła mnie ulotka pewnego fotografa, na której widniało zdjęcie rąk młodych połączonych kajdankami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Relacja 14.02.10, 20:45 A tak rzeczywiście zespoły grały. Niestety my byliśmy już pod koniec targów i jak usłyszałam jak ktoś kaleczy Dżem to szybko się stamtąd oddaliliśmy. Ale stoisk z zespołami nie widzieliśmy za dużo. Mnie się akurat ta ulotka spodobała moim zdaniem to było takie puszczenie oka do PM. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Relacja 14.02.10, 20:54 ferworia napisała: > Z targów przynieśliśmy całą masę folderów i rabatów, nie pamiętam szczegółów, b > o jeszcze dokładnie nad tym nie usiadłam, ale Apart dawał 15% zniżki, a Yes 5%. A jak się w Aparcie coś kupi, to dają 10% rabatu. Chamstwo > Największe wrażenie zrobił na nas tort z czekoladowymi yorkami. Jak będziecie c > hciały to mogę wrzucić zdjęcia. Chcemy, prawda, dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Relacja 14.02.10, 20:59 Ja chcę! Chętnie zobaczę co udało ci się uchwycić. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Zdjęcia 14.02.10, 21:44 Od razu mówię, że zdjęcia nie obrazują tego co mi się podobało(bo prawie nic mi się nie podobało) a jedynie to co udało mi się uchwycić podczas szybkiego biegu przez całe targi. Wnętrze hummer limuzyna Limuzyny Limuzyny 2 Skrzydlak Retro limuzyna Auto retro Bentley Bukiety Kieliszki Auto retro 2 Winietki Krzesła Stół Szczudlarz Jedzenie Balony Zaproszenia Fontanna mała Stół 2 Winietki 2 Zaproszenia 2 Dekoracje Targi Lód Fontanny smakowe Cartalia plan stołów Cartalia zaproszenia Cartalia zaproszenia 2 Cartalia zaproszenia 3 Winietki 3 Zaproszenia 3 Garnitury Suknie Agnes Suknie Agnes 2 Suknie Karina Suknie Sarah Suknie Suknie 2 Suknie 3 Kareta Skrzydlak czerwony Porshe Suknie Ksymena Suknie Torty Garnitury 2 Iluminacje Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Zdjęcia 14.02.10, 21:59 Zia wrzuciła czek.oladowe yorki, prawda, że zaskakujące Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Zdjęcia 14.02.10, 22:23 ferworia napisała: > Zia wrzuciła czek.oladowe yorki, prawda, że zaskakujące Festiwal kiczu... Jeden koszmar o.O Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zdjęcia 15.02.10, 01:19 miedzyplanetarny przeglad kiczu i kitu ale autka niezly wybor i Cartalia jak zawsze ladna Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zdjęcia 15.02.10, 11:29 No niestety, byłam dość zawiedziona. Myślałam, że jest jakiś progres w targach a tutaj niestety wystawcy nie popisali się. Rzeczywiście Cartalia się wybijała. Myślałam, że będzie Madonna i można będzie jakieś suknie pooglądać ale niestety nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: Zdjęcia 16.02.10, 21:57 Podaje linka do zdjęć, ale wg mnie niewiele ciekawego. forumkwiatowe.pl/forumk/album_cat.php?cat_id=174&sid=5c84dea9140c6996b5b659a4cda879ab Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zdjęcia 16.02.10, 22:22 A tak naprawdę szkoda, bo uważam, że targi mają szansę stać się ciekawymi imprezami dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś