Dodaj do ulubionych

BUKIET ŚLUBNY

IP: *.chello.pl 21.02.04, 10:57
Pracuję w warszawskiej kwiaciarni i robię wiązanki ślubne itd. Chcecie o coś
zapytać ?
Obserwuj wątek
    • cesarzowa Re: BUKIET ŚLUBNY 22.02.04, 13:27
      Hej!
      Ciekawi mnie cena bukietu z 30-40 małych bordowych różyczek? I na ile wcześniej
      trzeba taki bukiet zamówić?
      Dzięki
      • Gość: Gosia Re: BUKIET ŚLUBNY IP: 217.11.136.* 23.02.04, 14:17
        Biorę ślub pod koniec września. Sukienka bedzie pewnie beżowa, garnitur
        brązowy. Jakie kwiatki w kolorach beżu lub pomarańczu (tylko nie róze) beda się
        nadawały na ślubny bukiet?
        I jeszcze jedno - czy tulipany są na tyle trwałe, że można z nich zrobić
        bukiecik?
        • Gość: biedermayer do Gosia IP: *.chello.pl 23.02.04, 21:48
          Bardzo ładnie wyglądają storczyki, są w różnych odcieniach i można by było coś
          ładnego dobrać. To jest bukiet raczej tradycyjny, choć zależy jak go się zrobi.
          Można zrobić z tulipanów, nie ma problemu.Do tej kolorystyki, o którą pytasz
          dołączyłabym kolor żółty, będzie dobrze widoczny na tle beżu. Wszystko zależy
          od tego jaka będzie Twoja sukienka i fryzura. Czasem przy sukience znajdują się
          dodatki, które można powtórzyć w bukiecie (np.różyczki przy sukience lub we
          włosach, to różyczki w bukiecie), można dodać kawałek tiulu, takiego jak w
          sukience, perełki na gorsecie - perełki w bukiecie. Ładnie to wygląda bo tworzy
          całość. Podobnie przystrój samochodu, czasem widzę jak podjeżdża ładny samochód
          i wysiada z niego panna młoda z bukietem z całkiem innych kwiatów i w innym
          kolorze niż kwiaty na samochodzie to wygląda to tak jakby wsiadła nie do tego
          samochodu co potrzeba. No ale to nie o to teraz chodzi, przepraszam, że się
          rozpisałam nie na temat. Wracają do łask goździki, bardzo dobrze zresztą bo są
          rewelacyjnymi kwiatkami i w różnych kolorach, są lilie, jest frezja, są
          margarytki barwione na różne kolory, są słoneczniki, jest alstromeria,
          miechunka, montbrecja, może będzie jeszcze krokosz, a poza tym z innych kwiatów
          mogę polecić strelicję oraz proteę i może banksję ale to już na nietypowe
          wiązanki. Pa, Gosiu.
          • Gość: Gosia Re: do Gosia IP: 217.11.136.* 24.02.04, 11:38
            Bardzo dziekuje za radę smile)
            Do września jeszcze trochę czasu, ale już powolutku sobie wszystko planuję smile
            Ostatnio zapałałam wielką miłością do tulipanów i stąd moje pytanie o te
            kwiatki. A obawy biorą się z tego, że zazwyczaj bardzo szybko się rozwijają i
            rosną...
            Mam jeszcze jedno pytanie - czy w kwiaciarni, w której pracujesz, jest jakiś
            katalog z bukiecikami ślubnymi, czy też same coś doradzacie i nie można
            przewidzieć efektu końcowego?
            • Gość: biedermayer Re: do Gosia IP: *.chello.pl 24.02.04, 17:07
              dobrze, że wcześniej planujesz w końcu jest to niepowtarzalna uroczystość. Nie
              przejmuj się tulipanami, nie rozwiną się tak szybko i nie zdążą urosnąć.
              Jeżeli chodzi o katalogi mamy ich kilka i własne zdjęcia, doradzamy też
              wypytując właśnie o takie dodatki i inne sprawy. Oczywiście ważne też jest jak
              Ty wyglądasz, bo co innego można proponować osobie szczupłej, wysokiej a co
              innego niższej itd. Ważny też jest kolor Twoich włosów, no i kolor kreacji pana
              młodego (to podałaś). Teraz idę się znów szkolić na warsztatach w Warszawie (14
              marca), poczekaj może coś ciekawego pokażą, to będę mogła zaproponować.
      • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 23.02.04, 20:53
        cena jest zależna od pory roku, więc nie mogę dokładnie podać ceny bo nie wiem
        ile wtedy będą kosztować takie róże. U nas mówimy klientkom, żeby przyszły na
        tydzień (półtora tyg.) wcześniej wtedy można już dokładnie ustalić cenę.
        Niektóre kwiaty są polskie a niektóre z Holandii, a te są cenowo uzależnione od
        ceny EURO.Oni też potrafią podnosić ceny kwiatów np. przed Walentynkami, czy
        podobnymi świętami.Dlatego trudno jest mi teraz powiedzieć cenę za taki bukiet.
        Kontaktuj się jak będzie niedługi termin do ślubu, powodzenia.
        • anna.b Do BIDERMAYER 24.02.04, 11:22
          A co polecilabys na bukiet w kolorze bialo-granatowym? Piekne sa tulipany, ale
          czy bede dostepne we wrzesniu? Chcialabym raczej mala wiazanke, nie
          przedluzana. Mozesz cos zaproponowac?

Pozdrawiam,
          Ania
          • Gość: Gosia Re: Do BIDERMAYER IP: 217.11.136.* 24.02.04, 11:34
            Aniu, ja tez biore ślub we wrzesniu i tez zastanawiam sie nad tulipanami smile)
            • Gość: biedermayer Re: Do Gosi IP: *.chello.pl 24.02.04, 17:46
              Przepraszam Cię Gosiu bo się wcześniej niechcący pomyliłam i zaproponowałam
              proteę a ona nie jest w tym kolorze o który pytałaś. W zamian mogę Ci jeszcze
              polecić kalle które pięknie wyglądają w bukiecie
          • Gość: biedermayer Re: Do Anny.B IP: *.chello.pl 24.02.04, 17:40
            Aniu,tulipany są dostępne prawie cały rok. Holandia robi różne cuda, tylko
            czasem są mocne i ładne (wtedy gdy jest ich pora) a czasem marniejsze.
            Najładniejsze są wiosną i latem, to nie ulega wątpliwości. Pytałaś o kolory
            biało-granatowe, białych kwiatów jest dużo ale z granatem jest większy problem.
            Są barwione róże i margarytki w wielu odcieniach niebiesko-granatowych.
            Planujesz niebieską sukienkę ? To by ładnie wyglądało. Są też róże białe i
            wpadające w lekką zieleń, z granatem to by było cudo.Z niebieskim kolorem jest
            łatwiej, bo jest na jesień np.hortensja, która nie jest łatwym kwiatem do
            roboty ale ładnie wygląda w bukiecie, jest też gentiana (goryczka) dostępna do
            późnej jesieni ale nie jest to granat. Owoce śliwy tarniny są ciekawe ale to
            też nie jest całkiem granat. Najlepsza jest margarytka i to nasza polska, bo te
            są pięknie wybarwione nie tak jak holenderska.Jeżeli odpowiedziałam na Twoje
            pytanie to dobrze a jeżeli nie to pytaj. Pa.
            • Gość: anna.b Re: Do Anny.B IP: 5.5.* / 80.58.32.* 25.02.04, 21:53
              Dzieki za odpowiedz i za propozycje. wink
              Przyznam, ze chyba bede miala problem z dobraniem kwiatow do mojej wiazanki,
              poniewaz nie chce roz (najwyzej tylko kilka wsrod innych kwiatow), ani tez
              margarytek (nie podobaja mi sie wlasnie te barwione, tylko biale). Moze wiec
              jakims rozwiazaniem bedzie wiazanka z bialych kwiatow, a dodatki granatowe
              (wstażka i inne cuda, ktorymi teraz dekoruje sie wiazanki). Ale podoba mi sie
              pomysl, aby bylo rowniez kilka akcentow pieknej, jasnej zieleni.

Pozdrawiam,
              Ania
      • Gość: agnieszka23 Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.connector.net.pl 13.04.04, 00:07
        witam!
        mam pytanie - a jaki bukiet pasuje do niebieskiej sukienki, ale taki
        skromniejszy,bo do cywilnego???
    • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 25.02.04, 16:32
      macie jeszcze jakies pytania ?
      • elf Re: BUKIET ŚLUBNY 26.02.04, 17:49
        Ja mieszkam daleko od Warszawy, ale do takiej specjalistki jak Ty chętnie bym
        się udałasmile) Nie masz przypadkiem jakiejś strony internetowej albo możesz znasz
        jakąś, na której można zobaczyć slubne bukiety? Bo zawsze i tak trzeba samemu
        zobaczyć, żeby się przekonać, czy coś będzie dobrze wyglądało.
        • Gość: biedermayer Re: elf IP: *.chello.pl 26.02.04, 22:49
          Elfiku, ja jeszcze swojej strony nie mam bo nie bardzo mam czas na to.Ale
          znalazlam pare niezlych zdjeć i podaje Ci
          adreswww.allegro.pl/show_item.php?item=21833001.
          dzieki za nazwanie mnie specjalistką, to mój zawód.
          • Gość: biedermayer Re: elf IP: *.chello.pl 27.02.04, 07:40
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=619
            cos sknociłam, przepraszam, teraz chyba dobrze skopiowałam, nie wiem czemu mi
            weszła inna strona.
            • Gość: biedermayer Re: elf- - to oglądaj nie tamte IP: *.chello.pl 27.02.04, 07:55
              mój syn coś tu robi w komputerze i dlatego nie wchodzi mi ta strona co potrzeba
              Podaj mi swój adres to Ci prześle na skrzynke albo spróbuje jeszcze :
              www.album.com.pl/album.php?id=2126&start_opinie=0&start_opinie=0 , o
              chyba mi sie nareszcie udało
    • karolina_bk Re: BUKIET ŚLUBNY 26.02.04, 23:46
      Ja też mam pytanie.
      Ślub w październiku a ja wymarzyłam sobie konwalie. Czy będą wtedy dostępne,
      czy przetrwają całą noc, do jakiej sukienki /skromnej czy raczej bogatej/ oraz
      do jakiej kobiety /postura/ najbardziej pasują?
      Proszę ślicznie o odpowiedź.
      Pozdrawiam!!!
      • elf Re: BUKIET ŚLUBNY 27.02.04, 17:21
        Biedermayer, dzięki!!! Weszłam sobie na tę stronke i bukiety są super, na pewno
        coś sobie wymyślę na tej podstawiesmile) A nie masz jakich kolezanek po fachu do
        polecenia w Poznaniu?
        Pozdrawiam
        • Gość: biedermayer do elfika IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:48
          teraz nic mi do głowy nie przychodzi, ale w Poznaniu są często pokazy,
          szkolenia i szkoła więc nie powinnaś mieć raczej problemu ze znalezieniem
          dobrej kwiaciarni (tak myślę). Najlepiej popytaj to najpewniejsze albo zaglądaj
          do miejsc, gdzie jest u Was dużo ślubów i jak zobaczysz ładną wiązankę to
          podejdź i zapytaj gdzie ją robiono, to przecież nie tajemnica a panna młoda
          będzie zadowolona, że ktoś docenił jej wybór. Jak się coś dowiem to Ci napiszę,
          Pa, pa.
      • Gość: biedermayer do Karoliny IP: *.chello.pl 27.02.04, 21:35
        Konwolie dalabym do raczej skromnej sukienki i do niewysokiej, szczuplej
        osoby.Niestety z konwaliami w październiku jest klopot i mozna je jedynie
        ściągnąc specjalnie z Holandii ale to juz jest równoważne z inną ceną i sa
        slabiutkie. One raczej kojarza sie z komunią i nie sa takie mocne jak by sie
        chcialo, chociaz są sposoby na utrzymywanie dłuzszej trwalosci kwiatow.Moze
        lepiej zaplanuj inne kwiaty ? Pa.
    • Gość: iwonaw77 Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.02.04, 17:35
      Cześć,

Czy mogłabyś mi doradzić wybór wiązanki ślubnej?
      Ślub biorę na początku maja i nie wiem jakie kwiaty będą wtedy dostępne (w
      przystepnej cenie).
      Mam 162 cm wzrostu i jestem szczupła (ale nie chudasmile). Mam jasną karnację i
      ciemne włosy - (nie czarne), o długości "za ucho", tak więc fryzura ślubna to
      bedą włosy rozpuszczone. Myślałam o wpięciu w nie jakichś drobnych kwiatków.
      Sukienka jest koloru ecru, ale taki delikatny ecru a właściwie to nawet
      bardziej złamana biel. Suknia składa sie z gorsetu i prostej spódnicy. Materiał
      jest gładki, bez zdobień i haftów.
      Aby ożywić mój wygląd myślałam o wiązance z bordowych kwiatków i takich samych
      kwiatków we włosach, ale niekoniecznie wiązance z roż. Może bukiet z kwiatów
      mieszanych? Ale nie znam wielu w kolorze bordowym.
      Jak myślisz, czy połączenie jasnej sukni (bez żadnych dodatków kolorowych) z
      bordowymi kwiatami będzie dobrze wyglądało?
      Z góry dziękuję za pomoc.
      A przy okazji, czy mogłabyś podać adres kwiaciarni w której pracujesz? Chetnie
      wybrałabym się na konsultacje.
      • Gość: biedermayer do Iwonaw77 IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:27
        cześć, masz dobrą sukienkę do dobrania bukietu, ważny jest jednak też kolor
        garnituru Twojego faceta. Jeżeli myslałaś o drobnych kwiatkach do włosów to
        takie kwiatki powinny znaleźć sie tez w bukiecie. Skoro chcesz wpaść do
        kwiaciarni, to podaję adres: Wolska 80,róg Sokołowskiej, przy kościele
        św.Wojciecha. Jeżeli chcesz rozmawiać ze mną szukaj osoby z plakietką, na
        której będzie napisane Małgorzata, możesz też śmiało rozmawiać z p.Alicją, jest
        fachowcem w tej dziedzinie. Jutro (to jest w sobotę)akurat obie pracujemy od
        ósmej do dziewiętnastej. Niedzielę mam wolną, pracuję w następną (10-18).
        W tygodniu kwiaciarnia jest czynna od 7.30 do 19-tej. Obejrzysz katalogi i
        zdjęcia i coś dobierzemy ale już mi chodzi po głowie berło z kalli. Jest też
        jedna wiązanka z różnych kwiatów (jest tam lilia i niestety róże), zobaczysz,
        może Ci się spodoba. Może spodoba Ci się jakiś inny kolor bukietu ?
        • Gość: iwonaw77 Re: Re: do Iwonaw77 IP: *.zapora / 217.96.25.* 02.03.04, 09:14
          Dziękuje za pomoc i adres. Na pewno wpadnę do kwiaciarni ale niestety czas będę
          miała dopiero za dwa tygodnie w niedzielę. Mam nadzieję że będziesz wtedy.
          Iwona
          • Gość: biedermayer Re: Re: do Iwonaw77 IP: *.chello.pl 02.03.04, 21:58
            jeżeli chodzi o moje niedziele to będę w pracy 7-go,21-go marca, 4-go kwietnia.
            Dalej nie mam pojęcia bo święta mogą nam pomieszać zmiany. W tygodniu pracuję:
            w pon.śr.piąt. 12 - 19-ta, a we wtorek i czwartek 7.30 - 15-ta.
    • baaaa egzotyka 27.02.04, 21:55
      Cześć
      Ja też mam tylko 163 cm wzrostu i jestem szczupła. Będę miała suknię w chłodnym
      odcieniu bieli - mam jasną skórę i ciemne włosy i oczy. Noszę króciutką fryzurkę
      - więc planowałam jakiś egzotyczny kwiat wpiąć we włosy i mieć bukiet
      zawierający tego samego gatunku kwiaty. Suknia będzie skromna, prosta - dlatego
      chciałam trochę poszaleć z kwiatami. Czy mogłabyś mi coś poradzić (ślub we
      wrześniu)? Myślałam o nieco ciemniejszych kwiatach - może czerwień, róż? Dzięki
      za wszelkie pomysły smile - oglądałam tę stronę z bukietami - podobają mi się
      storczykismile A może podesłałabyś mi na maila adres kwiaciarni - to bym wpadła i
      obejrzała katalogi smile Dzięki, na razie.
      • Gość: biedermayer do baaaa IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:37
        Cześć, cieszę się, że mogę Wam doradzić i mam nadzieję, że zrobię to dobrze.
        Dobrze pomyślałaś ze storczykami, są dostępne i w różnych kolorach, no i można
        z nimi poszaleć. We włosach też świetnie wyglądają, naprawdę dobry pomysł.
        Adres podałam chwilę wcześniej, zapraszam, pogadamy.Pa.
        • Gość: Inez Re: do baaaa IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 12:23
          Witam. Zadam ponownie pytanie o konwaliach. Jak z nimi pod koniec czerwca? Czy
          równie drogie jak jesienią?
          • Gość: justme Re: do baaaa- IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 01.03.04, 14:22
            a SŁONECZNIKI???? czy to w ogóle mozliwe??
            i konwalie>??
            bardzo proszę o rade
            dzięki
            • Gość: biedermayer Re: do justme IP: *.chello.pl 01.03.04, 22:37
              słoneczniki bardzo ładnie wyglądają w wiązance, więc jest to możliwe i pora
              także dla nich dobra, pamiętaj tylko, że są to kwiaty, które nie do każdej
              sukni i osoby pasują. To nie są kwiaty, które mozna łączyć ze wszystkimi
              kwiatami, mają swój styl, musisz je sobie wyobrazić już z suknią i panem młodym
              obok, pa,pa
              • girasole7 Re: do justme 02.03.04, 09:47
                dziekuje za odpowiedz! bardzo sie cieszę że słoneczniki mogą być, tylko
                niestety nie mam wyobrazenia do jakiej sukni pasują (jeszcze jej nie mam, ale
                wiem ze chciałabym suknię skormna, prostą i napewno nie bez ramiaczek). Pan
                młody też musi do słoneczników pasowac??!! a w jaki sposób? pan młody jest
                brunetem...jesli to ma jakieś znaczenie. Prosze o rade . pozdrawiam
                • Gość: biedermayer Re: do justme IP: *.chello.pl 02.03.04, 21:34
                  właśnie chodzi o suknie prostą (może być z ramiączkami) ale nie z jakiegoś
                  błyszczącego materiału z dużą ilością haftów, jakimś trenem , czy bufiastymi
                  rękawami. Jeżeli chodzi o pana młodego to miałam na myśli,żeby nie był na
                  przykład we fraku czy z jakimś żabotem na koszuli. Może być brunet (nawet
                  będzie lepiej pasował do koloru słoneczników.... żartowałam).Fryzura w loczki
                  czy jakieś wymyślne uczesanie też mi sie nie widzi. O to mi chodziło. Do takich
                  kwiatów jak słoneczniki pasuje elegancka prostota, pa.
                  • Gość: justme Re: do justme IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 03.03.04, 14:47
                    Bardzo dziękuję!
                    proszę mi jeszcze powiedzieć jakie kwiaty miałyby być w bukiecie ze
                    słonecznikami?
                    z uwagi na to, ze słoneczniki są duze same w sobie, chyba duzo ich wdo bukietu
                    nie wchodzi?
                    Czyli pasowałyby do sukni prostej, skromnej, ale z warstwą koronki?
                    • Gość: biedermayer Re: do justme IP: *.chello.pl 03.03.04, 18:12
                      wydaje mi sie, że będą do takiej sukienki pasować. Nie wchodzi ich dużo, mozna
                      dać ewentualnie te drobniejsze słoneczniki, same z zielenią ładnie wyglądają
                      ale można by dodać akcenty np. niebieskie lub czerwone.Jeżeli byłaby to suknia
                      typu <<wiejskiego>> tzn. z lnu, płótna to można by było dodać jakieś polne
                      kwiaty, trawy itd. Mogą być zgrupowane obłożone zielenią lub w wiązance
                      przedłużanej, ułożone luźniej.
                      • girasole7 Re: do justme 04.03.04, 10:31
                        bardzo dziękuję!!
                        suknia nie będzie typu "wiejskiego" wiec polne kwiatki odpadają.
                        • Gość: biedermayer Re: do girasole7 IP: *.chello.pl 05.03.04, 08:49
                          wiem, że nie będzie to typ wiejski bo tak się domyśliłam z wcześniejszego
                          opisu, dałam Ci tylko przykład dostosowania kwiatów do typu sukienki.Ale
                          akcenty kolorowe by pewnie pasowały ?
                          • Gość: justme Re: do girasole7 IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 05.03.04, 10:16
                            akcenty kolorowe jak najbardziej! A jakie kwiatki można połączyć ze
                            słonecznikami? Ile mniej więcej moze kosztowac taka wiązanka?
                            I co mozna dać jako akcent panu młodemu w klapę? bo słonecznik to chyba
                            śmiesznie by wygladał... a może się mylę?
          • Gość: biedermayer Re: do Inez IP: *.chello.pl 01.03.04, 22:26
            Pod koniec czerwca raczej nie bedzie konwalii normalnie tylko na zyczenie z
            Holandii, cena bedzie zalezna od EURO, wiec nie wiem teraz jak bedą drogie.
        • baaaa Re: do baaaa 28.02.04, 19:04
          dzięki, postaram się w wolnej chwili wpaść. Do zobaczenia
    • Gość: aga Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 12:21
      moje wesele bedzie w czerwcu. Bede ubrana w bialy gorset z platynowym haftem i
      z tiulowymi dlugimi rekawkami, dol prosty z trenem. Szukalam w internecie
      jakiejs wiazanki ale nie wiem jaka pasowalaby do takiej sukni. Wiem jedno nie
      chce zadnych wielkich bukietow. Moze ktos mi cos doradzi?
      • Gość: biedermayer Re: do aga IP: *.chello.pl 05.03.04, 08:58
        podaj opis swojego wyglądu i w co ubrany bedzie pan młody.
        • mmaagg Re: 05.03.04, 10:43
          Mój ślub odbędzie się w sierpniu. Jestem osobą wysoką - 174 cm, sukienka będzie
          napewno w kolorze ecru, raczej prosta w kroju. Mam rudo - kasztanowe włosy,
          napewno będą upięte w kok. Czy przy moim wzroście lepszy będzie mały bukiet czy
          może jakiś taki wiszący? Podobają mi się bukiety żółte lub łososiowe - czy
          będzie pasował? I z jakich kwiatów (nie za bardzo drogich) można go zrobić?

Majka
        • Gość: aga Re: do aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 11:51
          Dol mojej sukni bedzie prosty, kroj w ksztalcie litery A,bez rzadnych
          dodatkowych ozdob i podpiec, z tylu tren.Gora to gorset ze platynowym haftem z
          przodu i tiulowe rekawki. Sa to takie dluzsze rekawkiz rozcieciem od lokcia w
          dol,tak ze przy zgietej rece beda swobodnie zwisac. Do tego dlugi welon. Pan
          mlody w ciemnym garniturze,kamizelka i musznik w szaro-platynowym kolorze. I
          naprawde nie wiem jakie kwiaty beda pasowaly.
    • Gość: Angela Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.tkchopin.pl 05.03.04, 18:46
      Jestem osoba puszysta i mam problem z suknia i bukietem prosze o pomoc
    • Gość: Angela Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.tkchopin.pl 05.03.04, 19:29
      To znowu ja.Kolor moich wlosow baklazan a Pan Mlody bedzie mial ubrany czarny garnitur
      • Gość: dalloway Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 06.03.04, 19:22
        Jezus Maria, czarny? czarny przystoi wyłącznie grabarzom!!! elegancy mężczyźni
        noszą ciemne, ale nigdy całkiem czarne!
    • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 06.03.04, 10:04
      dziewczyny,odpowiem Wam na pytania po 8-mym marca bo teraz nie wiem jak sie
      nazywam.
      • nina39 Re: BUKIET ŚLUBNY 06.03.04, 11:54
        no to po tym 8 marca, jak juz bedziesz wiedziala jak sie nazywasz to mozesz mi
        jeszcze powiedziec czy we wrzesniu dostane ladne kalie, beda one bardzo drogie??
        chodzi mi oczywiscie o te male kalie, cantedeski czy jakos tak,
        ehhh, tak mi sie marzy ślubny bukiet z kaliismile)
    • Gość: Przyszła_PM Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 08.03.04, 18:53
      Mam pytanie, ile orientacyjne kosztowalby taki bukiet
      www.wiggyflowers.com/images/portfolios/Maritime_Wedding/Bridal2.jpg
      i taki
      www.wiggyflowers.com/images/portfolios/PeachesCreams/Ho_Bouquet.jpg
      I w jakich miesiacach mozna dostac takie kwiatki??
      Dziekuje
    • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 10.03.04, 23:01
      czesc dziewczyny, troche doszlam do siebie po tym szalenstwie.No dobrze teraz
      po kolei. Aga, prosiłam o Twój wygląd to znaczy kolor włosów, wzrost itp.Z tego
      co opisujesz to nie bedziesz miala kłopotow z doborem bukietu.
      Justme, słoneczniki to trudne kwiaty i do tego te drobne nie zawsze są a one by
      były najlepsze (moim zdanie) do wiązanki i ewentualnie do butonierki, te duże
      raczej dziwnie by wyglądały przypięte do klapy. A co do nich? Musze pomyslec i
      Ci jeszcze potem napisze. Cena też bedzie zależna od tego co tam bedzie.
      Mmaagg, jestes wysoka wiec nie proponowalabym Ci bukietu przedlużanego tylko
      raczej okrągły (i troche wiekszy), w kształcie położonego księżyca, berło lub
      lekko wydłużona, no i kwiat wpięty we włosy, z boku koka. Nie wiem jakiego
      koloru bedzie garnitur pana mlodego a to by tez pomoglo w wyborze koloru, w
      kazdym razie do ecru ładnie wyglada np.pomarańcz z lekkim brązem.
      Angela,pomysl nad sukienką nie odcinaną prosto w pasie,tylko żeby gorset
      wchodził w dół sukienki literą V.Bukiet proponuje przedłużany to Cie optycznie
      wyszczupli i nie za wielkie kwiaty.
      Nina 39, sa we wrzesniu kalle i o ile sie nic nie zmieni to moga byc od 6-10zł,
      są rewelacyjne do
      wiązanki.
      PrzyszłaPM, te zdjęcia były robione na wiosne i niestety drogo by te kompozycje
      wyniosły bo nie są to typowe kwiaty tylko np. w pierwszym bukiecie są same
      kwiatki z rośliny, która jest droga i trzeba by było policzyć do bukietu jedną
      lub dwie takie rośliny a to by podniosło cene o jakieś 90zł. Ogólnie takie
      bukiety kosztują ok.250-300zł.Można by było coś w nich zmienić.
      Pa,pa
      • Gość: justme Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 11.03.04, 13:44
        jeszcze raz dziekuję za odpowiedż i przepraszam, że Cię tak męcze o te
        słoneczniki smile
        Też sie zastanawiałam, jak by słonecznik wyglądał w butonierce i rzeczywiscie,
        nie będzie to łatwe.
        Mam zatem kolejne pomysły: frezje, stokrotki lub margaretki... bo te kwiaty
        bardzo lubię. Co możnaby z nich zrobic (oczywiscie nie razem, a oddzielnie)
        Pozdrawiam
        • Gość: biedermayer Re: do justme IP: *.chello.pl 12.03.04, 08:35
          stokrotki sa drobne, same nie bardzo mi sie podobają, to trochę jak do komunii.
          Wymieszane z innymi kwiatami to co innego. Czemu nie chcesz róży? Z innymi
          kwiatami ładnie wygląda. Można ją połączyć i frezją i z margarytką i to w
          różny sposób.Podaj mi opis swojego wyglądu (wiem tylko, że Twój facet to
          brunet).pa
          • Gość: justme Re: do justme IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 15.03.04, 11:08
            o róży nie pomyslałam, bo od poczatku uczepiłam sie tych słoneczników wink

mam 168 wzrostu, włosy ciemny blond, jasniejsze pasemka, kręcone. sukienka
            skromna i prosta, jeszcze nie mam ale tak sobie ja wyobrazam.
    • kruszt Re: BUKIET ŚLUBNY 11.03.04, 09:33
      probowalam wejsc na strone internetowa biedermayera,ale nie dziala.sama takze
      poszukuje jakiegos pomyslu na bukiet.skad wiadomo,ze jak sie cos ustali, to
      bedzie dokladnie to o co nam chodzilo.przeciez efekt moze calkiem inny niz
      zalozony i co wtedy?przeciez w dniu slubu nie da stworzyc nowego bukietu...
      k
      • Gość: biedermayer Re: do kruszt IP: *.chello.pl 12.03.04, 08:53
        strona moja dopiero bedzie, dlatego nie dziala. Przychodzisz do kwiaciarni i
        ogladasz katalogi, jak Ci sie cos spodoba to dobrze, sprawa zalatwiona bo to do
        mnie nalezy, zeby kompozycja wygladala tak jak na zdjeciu. Jak znajdziesz
        zdjecie gdzie indziej to znim przychodzisz i my to robimy. Jak chcesz sie
        zobaczyc ,,na gotowo,, to sobie skanujesz zdjecie swojej sukienki, nakladasz na
        to zdjecie bukietu i masz koncowy efekt. Ale jak Ci ktos zrobi nie taki bukiet
        jak chcialas to juz nie moja wina i pamietaj, ze wiazanke slubna robi sie od
        pół godziny do trzech godzin.
    • Gość: Agnieszka Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.03.04, 09:47
      Witam Cie serdeczniesmilei rowniez ja postanowilam zapytac Cie o bukiet slubny i o
      butonierkesmileSlub mamy w maju(29),jestem dosc szczupla i mam 156 cm wzrostu,
      wlosy ciemny braz i ciemna karnacje,moja druga polowa ma 177 cm wzrostu(no i
      nie jest taki szczuply jak jasmile),moja suknia bedzie koloru bialego(z
      ewentualnymi zlotymi dodatkami-ale tego jeszcze nie wiem)-gora prosty gorset a
      dol rozkloszowany.Myslalam nad bukietem z konwalii-pisalas juz,ze moga dlugo
      nie wytrzymac-czy mozesz polecic cos na przedluzenie ich zywtnoscismile?A moze
      bukiet z margaretek?-i w tym przypadku jaki kolor bys mi polecila? A...i mysle
      o bukiecie malutkim gdyz duzy mam wrazenie ze moglby mnie przytlaczacsmileMoze
      bylby to bukieciec bezposrednio owiniety wstazaka z materialu mojej sukni albo
      wlozony do mikrofonu(nie wiem jak to sie fachowo nazywa).A co do butonierki-to
      czy powinna zawierac drobne czy wieksze kwiatuszki?i jak powinno sie ja mocowac
      w przypadku gdy w garniturze nie ma tej kieszonki na butonierke?Bede Ci bardzo
      wdzieczna za odpowiedz.Widze,ze bardzo indywidualnie podchodzisz do kazdego
      pytania-i za to Cie cenie i podziwiamsmilePozdrawiamsmile
      • Gość: biedermayer Re: do Agnieszki IP: *.chello.pl 12.03.04, 09:21
        dzieki za slowa uznania, to takie spaczenie zawodowe, my zawsze staramy sie
        robic tak, zeby klientka byla zadowolona. Nie napisalas jaki kolor garnituru
        bedzie mial mlody a to troche utrudnia.Proponuje Ci maly bukiet bo rzeczywiscie
        przy Twoim wzroscie i wygladzie to najlepsze. Moze byc w mikrofonie, nie beda
        to ciezkie kwiaty to nie wypadna. To dobry pomysl, zeby wykonczyc go materialem
        z sukienki, taka kokarda na raczce ladnie wyglada. Przedluzenie trwalosci
        konwalii to niezla zabawa w tzw.watowanie i sa specjalne aerozole do
        przedluzania trwalosci kwiatow. Wsadzanie konwalii do mikrofonu nie jest takie
        proste, bo maja cienkie, wiotkie lodygi, wybierz cos innego. Do butonierki
        dobiera sie jeden wiekszy kwiat i doklada sie do niego mniejsze z zielenia.
        Wszystko to doczepia sie do zapinki i wcale nie potrzeba kieszonki. Margarytki
        moga byc ale kolor to juz Ci napisze jak podasz kolor garnituru. pa
      • Gość: Magda-Poznan Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:50
        Witaj,Agnieszko! Jak milo znalezc kogos,kto ma slub tego samego dnia,co ja! Nie
        jestem kwiaciarka,ale obeszlam juz kilkanascie poznanskich kwiaciarni i
        wreszcie wybralam jedna, w ktorej kobiety maja takie podejcie do klienta jak
        biedermeyer! Tez nie oszalamiam wzrostem (mam 160cm),pewnie Twojej postury a i
        panowie nasi dosac chyba zblizeni gabarytamiwink)Sukienke tez mam biala,pan mlody
        bedzie mial ciemny garnitur.Moze pomoze Ci moj wybor bukietu.Po wielu debatach
        zddecydowalam sie na niewielki okragly bukiecik z margaretek i rozyczek
        (rozyczki zoltawe,margaretki biale) i dookola troche zieleni.Margaretki to
        ponoc jeden z najtrwalszych kwiatkow (tu wiecej moze powiedziec autorka forumsmile)
        Ale najlepszy jest dol! Otoz z bukietu beda zwisac liscie trawki do ktorych
        poprzyczepiane beda zywe miniaturowe margaretki.Pozdrawiam majowe mpannyn mlode!
    • kruszt Re: BUKIET ŚLUBNY 12.03.04, 09:44
      dzieki za informacje.ja nadal szukam mojej idealnej wiazanki...ale pocieszam
      sie,ze do 17kwietnia cos wymysle.dzieki pa
    • Gość: aga Re: BUKIET ŚLUBNY IP: 195.94.211.* 12.03.04, 13:24
      Dzień dobry wink
      Juz mam sukienke moze trochę wcześnie bo ślub 21 sierpnia ale decyzje podjęłam
      i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest to prosta sukienka na ramiączka
      dopasoana w tali i rozchodząca sie na dole, tył jest trochę przedłużany. Jest
      koloru ecru a całośc jest pokryta warswa koronki co sprawia ze materiał z
      ktorego jest uszyta wyglada jak by byly tłoczone na na nim listki.Będzie to
      tylko ślub cywilny i zastanawiam sie nad jakas wiazanka do tej sukienki i tak
      mysle o jednym kwiatku dość długim (podpatzryłam na targach). Tylko nie wiem
      jaki to moze byc kwiat.
      Jescze dodam ze jestem wysoka ok 176cm.
      Bardzo proszę o radę.
      • Gość: biedermayer Re: do aga IP: *.chello.pl 12.03.04, 22:03
        moze to byc jedna dluga róża lub np. kalla, jesli chcesz byc oryginalna mozesz
        wziąć jedną strelicje (pasuje do ecru), tylko w takim przypadku do włosów
        strelicja nie bardzo bedzie pasować. Zmieniłaś date ślubu? najpierw pisałaś o
        czerwcu, czy jesteś inna Aga?
        • Gość: aga Re: do aga IP: 195.94.211.* 15.03.04, 09:33
          Dziekuję bardzo za radę. Cały czas sie zastanawiam czy wlasnie lepiej jeden
          kwiat czy jakas mala wiazanak (bedzie to śłub cywilny).
          Jestem inna Aga i nie zauważyłam ze juz iedna jest. Pozdrawiam cieplutko.
          • Gość: aga Re: do aga IP: 195.94.211.* 24.03.04, 11:13
            Ostatnio zastanawiałma sie nad małym bukiecikiem z kalii, tylko nie wiem czy sa
            np pomaranczowe albo zołte ktore by pasowały do sukienki? Pozdrawiam wink
    • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 15.03.04, 09:08
      jestem po warsztatach ale z uczuciem niedosytu, niestety. Spodziewalam sie
      wiecej ślubnych wiazanek a nie okolicznościowych bukietow, ale trudno. Moze w
      koncu zrobie swoja strone to zobaczycie co robilam. pa
    • Gość: biedermayer Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 21.03.04, 19:50
      witam ponownie. Bylam teraz na targach i popatrzylam co Holendrzy proponuja ale
      niestety nie tylko na sluby. O tej porze roku daja w bukiety hiacynty,
      tulipany,szafirki(brr..nie sa dobre do niektórych robót), gerberki,
      ornithogalum,kalina, margarytka,hortensja,eucharis i inne kwiaty. Pokazywali
      ciekawe kompozycje na inne okazje, np. za zdanie matury robi sie dla ucznia
      bukiet i jeszcze wywiesza sie flage na drzwiach czy przed domem na znak, że tu
      mieszka ktos kto skonczyl szkołe. Bukiet zaś robi sie w barwach narodowych,
      miłe co ? Jak wiadomo, że kobieta jest w ciąży to dostaje bukiet, jak urodzi
      dziecko to też(u nas Bogu dzieki też), dla dziecka nowonarodzonego też, jak
      ktos zda prawo jazdy dostaje specjalny bukiet czy kompozycje w naczyniu,
      powiedzialabym, że dość oryginalną i ciekawą. Widac, że dają częściej kwiaty
      niz my. Jezeli chodzi o ślubne to gdzies zaginely juz chyba piórka, jest za to
      sporo perełek, drutu, szpilek itd.(jakies krawiectwo czy co?, no, żartuję
      sobie!) Ładne to wszystko jest, naprawde. Uroku dopełniaja elegancko dobrane
      kwiaty we wlosach, takie jak w wiązankach i w małych ilościach ale gustownie.
      Nic tylko brac slub!!!
    • Gość: best5 Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 10:48
      Bardzo proszę o poradę. Właśnie wczoraj wybrałam suknię. Ecru, tafta, gorset
      bez ramion, pokryty koronką, spódnica lekko drapowana, u dołu delikatna
      koronka, lekki tren. Mam 165 cm, ciemną karnacją, ciemne - brązowe oczy,
      czarne, krótkie włosy włosy, jestem szczuplutka. Nie wiem, czy bedzie welon,
      czy nie. Chociaż bardzo chciałabym. Zobaczymy jak to wyjdzie. Slub jest 14
      sierpnia. Nie mam pojecia jakie do tego kwiaty???????? Aha Pan Młody jest
      ciemnym blondynem, jego stroju jeszcze nie skompletowaliśmy. Bardzooo proszę o
      jakieś rady smile smile smile Pozdrawiam!
      • Gość: biedermayer Re: do best5 IP: *.chello.pl 25.03.04, 22:04
        napewno bedzie Ci pasowac bukiet okrągły a jeszcze lepiej leciutko przedłużany
        bo masz idealną sukienke nie mowiąc juz o figurze. Do ecru mozesz wybrac kwiaty
        w odcieniach od żółci,pomaranczu po brąz, ładnie to wygląda i bedzie Ci pasowac
        do oczu. Mogą tam byc np. akcenty czerwone lub wpadające w czerwień, jak np.
        kalla, mogą tam być róże czy storczyki. Możesz zachowac kolorystyke zielono-
        żółto- brązową (to np. storczyk jako główny kwiat). Oczywiscie jest wiele
        różnych kwiatów.A zobacz to - www.lejardinblanc.com/spring.html .
        Oczywiście nie wszystko z tej strony polecam ale popatrzec można i wyobrazić
        sobie troche też można. Możesz wybrać też berło czy inny kształt wiązanki byle
        nie była wielka i mocno przedłużana, to nie Twoja figura. Kolor bukietu jeszcze
        bedzie zależeć od koloru garnituru. pa,pa
    • Gość: biedermayer Re do Aga IP: *.chello.pl 26.03.04, 07:38
      są kalle i w żółtym kolorze i jakby pomarańcz i takie ni bordo ni złamany
      odcień buraczka i to wszystko pasowało by do ecru i pięknie wygląda.A do tego
      jedna we włosach to poprostu cudo !
      • Gość: Gosia Kula a moze wachlarz IP: 217.11.136.* 29.03.04, 08:57
        Witam Cie bardzo serdecznie, to jeszcze raz ja smile
        Pytalam Cie juz o kwiaty na wrzesniowy slub a teraz mam jeszcze kilka pytan.
        Mam 168, jestem szczupla dlugiem,proste ciemne wlosy, pewnie zwiazane w kok.
        Pan mlody szatyn, wysoki, postawny, garnitur pewnie ciemny braz.
        Sukienki jeszcze nie mam, ale wymarzylam sobie barzdo prosta, bez zadnych
        ozdob, leciutko tylko rozszerzona na dole. Ecru, moze capucino lub zgaszony,
        jasny roz. I tu moje pytanie: przy tak propstej sukience wymarzyly mi sie
        jakies oryginalne kwiatki: moze jakas kula na wstazeczce a moze kwiatki ulozone
        w wachlarz? Nigdy nie widzialam takich bukietów, wiec moze bzdury gadam... aha-
        i najchetniej nie roze smile
        Bardzo Cie prosze o pomoc smile
        Gosia
        • Gość: biedermayer Re:do Gosia IP: *.chello.pl 30.03.04, 18:47
          wachlarz moze byc z roznych kwiatow, ktorych glowki z daleka beda wielkosci roz
          czy tulipanow. Mniejsze zginą a sporo wieksze beda dziwnie wygladac. Kula jest
          ciekawym pomyslem, widzialam kule z zielonej margarytki na jakims pokazie i
          wygladalo to swietnie, tylko panna mloda trzymala ją w rece nie na wstazce, ale
          doczepic tam cos to zaden problem. Inne pomysly podam Ci potem.
          • Gość: Gosia Re:do Gosia IP: 217.11.136.* 31.03.04, 09:41
            na inne pomysły czekam i z pewnością pojawię się u Ciebie w kwiaciarni we
            wrześniu smile)
            • Gość: biedermayer Re:do Gosia IP: *.chello.pl 03.04.04, 22:30
              po swiętach podejde na dłuzej do komputera i w koncu mam nadzieje, ze te
              pomysly bedą do obejrzenia a narazie...do września, pa
    • korencjuszkaa Re: BUKIET ŚLUBNY 29.03.04, 10:44
      Gość portalu: biedermayer napisał(a):

> Pracuję w warszawskiej kwiaciarni i robię wiązanki ślubne itd. Chcecie o coś
      > zapytać ?
      jesli mozna zapytaćć?wink)))
      ślub będzie w czerwcu - sukienka ecru zdobiona na górze drobnymi kwiatkami-niby
      to rózyczki niby niewink) ręczna robota -małe z listkami na górnej częśći
      gorsetu- bardzo delikatna i subtelna -i garnitur młodego jasny-kawa z
      mlekiem ...i jaki bukiecik żeby nie przesadzić..delikatny żeby niegryzł się z
      sukienkąąąwink) bo czasami mozna przedobrzyć!!!pozdrawiam
      • Gość: biedermayer Re: do korencjuszkaa IP: *.chello.pl 30.03.04, 18:57
        www.lejardinblanc.com/spring.html przedtem podawalam te strone
        dla Best5, zobacz czy te kolory by Ci pasowaly. Nie musza byc takie duze i
        ztych kwiatow ale kolory sa dobre. Wazne jakiego koloru sa te kwiatuszki u
        Ciebie na sukience i zeby w bukiecie tez byly takie kwiatki (gatunek i
        kolor,jesli są innego koloru niż sukienka). Poczytaj wcześniejsze wypowiedzi i
        popatrz co jest jeszcze ważne przy wyborze wiązanki ślubnej.
    • Gość: kreska Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.zep.com.pl 05.04.04, 08:38
      Wesele i stroje będą "na styl" wiejski tzn. stara karczma i sukienka w stylu
      Zosi z Pana Tadeusza, zwiewna i delikatna. Jakie kwiaty do tego pasują? I do
      bukietu i do dekoracji sali (sala w drewnie i ciemno zielonych obiciach). I czy
      można do bukietu dodać kwiat gardenii?
      • Gość: biedermayer Re: do kreska IP: *.chello.pl 07.04.04, 22:46
        nie napisalas kiedy bedzie wesele. Mozna dodac kwiat gardenii, choc nie nalezy
        do super trwalych kwiatow (ale nie padnie od razu).Slub Ci sie szykuje ciekawy
        i do tego co planujesz napewno pasuja sloneczniki, margarytki, eustoma jest
        delikatnym kwiatem,takze glorioza, kilka samych kalii zwiazanych wstazka i
        przerzuconych przez reke tez by ladnie wygladalo, tak zrobione tulipany też. W
        srodku oczywiscie przewaga kwiatow takich jak w bukiecie a jezeli inne to :
        gerbery (np.żółte, pomaranczowe) ,irysy, narcyzy,jakies trawy,gałęzie itp.
        Kolorystyke bym zachowala w żółci, pomaranczu, zieleni (różnych odcieniach),z
        dodatkami czerwieni czy fioletu. Nie wiem jaki masz kolor sukienki i wlosow ale
        skoro masz pomysl na taki styl to znaczy, ze dasz sobie z doborem koloru i do
        sukienki. Mozesz jeszcze pomyslec o wianuszku z kwiatow na glowe, tez tu
        pasuje.Moze byc przypinka na ramie,tzn.kwiaty ulozone w ten sposob, zeby mogly
        lezec na ramieniu i opadac lekko i z przodu i z tylu (lub tylko z przodu) i
        wtedy bez bukietu. W sali mogą np.wisiec kule z oasisu ozdobione margarytka
        (jasnozielona) i połączone ze soba bluszczem (jakos nie widzą mi sie tam tylko
        balony)ale to rzecz gustu. Nie planuj rozyczek do butonierki Waszym rodzicom
        jesli nie bedzie tych kwiatow w bukiecie! Powodzenia.
        • Gość: kreska Re: do kreska IP: *.zep.com.pl 08.04.04, 07:19
          Dzieki bardzo, szkoda że nie mieszkam w Warszawie bo na pewno bym skorzystała z
          usług. Ale cóż będę musiała poszukać u siebie kogos równie pomysłowego i
          miłego.
          Sukienkę mam w kolorze ivory, jestem ciemna blondynką, raczej szczupłą, 166cm,
          a wesele bedzie w sierpniu. A czy w sierpniu mozna kupic białe tulipany, bo
          znajoma we wrześniu miała problem? I balonów nie bedzie na pewno smile
          Dziekuje jeszcze raz.
          • Gość: biedermayer Re: do kreska IP: *.chello.pl 08.04.04, 19:17
            tulipany beda pewno holenderskie (na wczesniejsze zamowienie w kwiaciarni) i
            znajdziesz kogos, kto Ci dobrze poradzi. Powodzenia.
            • Gość: kreska Re: do kreska IP: *.zep.com.pl 21.04.04, 14:40
              Coraz powaźniej myśle o wianku z zywych kwiatów na głowę. Ale mam juz zamówiony
              welon (z materiału takiego jak sukienka, bardzo delikatnego i zwiewnego, 3m) i
              chcę miec ten welon. Mam raczej krótkie włosy i dosyć cienkie i problem z
              zamocowaniem tego welonu, więc może wianek rozwiązałby ten problem. Tylko
              zastanawiam sie czy to nie będzie za dużo: i wianek i welon? Czy może robiłaś
              już komus wianek z długim welonem? I czy to bedzie ładnie wyglądac?
    • Gość: sabinka TAK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 12:43
      Ja biorę ślub w sierpniu/wrześniu. Mam 160 cm wzrostu, ważę ok. 50 kg, jestem
      raczej drobna, z wąską talią i kobiecymi biodrami. Suknia będzie szyta, w
      kolorze jasnożółtym, lub, jak kto woli, ecru. Do talii dopasowana, potem lekko
      rozszerzająca się, ale bez bezy. Ślub będzie cywilny. GArnitur pana młodego:
      stalowy. Welonu chyba nie przewiduę, bo do cywilnego to jakoś... Buty i torebka
      beżowe (chciałabym jeszcze w nich pochodzić). Jestem naturalną blondynką (złoty
      blond), blada karnacja, orzechowe oczy, ciemna oprawa. Jaki kolor kwiatów
      wybrać? Jaki kształt wiązanki? Marzyłam o purpurowych różach kiedyś, teraz
      raczej o niezapominajkach... Chciałabym też ususzyć bukiet: jakie "zielone"
      dodatki wybrać? Koleżanka radzi bluszcz. Co Pani na to???
      • Gość: biedermayer Re: do Sabinka IP: *.chello.pl 07.04.04, 23:20
        my tu mówimy do siebie na Ty, niezaleznie od wieku, wiec mów mi ty nie pani.
        Ksztalt wiazanki radzilabym typowy, czyli biedermejer - tzn.okrągły lub lekko
        przedłuzony. Mocny kolor róż byłby calkiem niezly i bez porównania lepsze sa od
        niezapominajek do zasuszenia. Z zieleni dobrze zasycha galax, salal no i tez
        bluszcz. Ładnie tez usycha hipericum (moze byc w brązie lub zieleni) choc traci
        kolor.Pasowalyby Ci te kolory do oczu. A we wrzesniu juz nie bedzie
        niezapominajek. No to pa pa Sabinka.
    • Gość: sabinka Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 12:58
      Jeszcze się chciałam spytać, czy da się zrobić bukiecik ze słoneczników? Co byś
      polecała jako zielone dodatki? Ile by to kosztowało???
      • Gość: biedermayer Re: cd do Sabinki IP: *.chello.pl 07.04.04, 23:32
        odpusc sobie sloneczniki bo uschną Ci tylko same srodki a płatki pospadaja. Do
        slonecznikow (ale tylko tych drobnych) moze byc tanacetum, solidago, złocienie,
        buwardia itp. ale nie bedzie tego duzo bo przy Twojej posturze nie mozna robic
        duzego bukietu i nie bedzie oczekiwanego efektu.
    • Gość: Marta A. Proszę o 'artystyczne spojrzenie' :) IP: *.chello.pl 06.04.04, 21:28
      Jak to miło z Twojej strony tak pomagać ludziom. smile
      Proszę Cię i ja o radę.
      Mój wygląd: 171,normalnie zbudowana,ciemny brąz włosy, jasna cera, suknia biała
      w kształcie lit. A, pokryta tiulem a na nim haft koronkowy z motywem kwiatów-
      coś jak 1cm koreanka, bez rękawów, dwa welony.
      On:wyższy ode mnie i szczupły, raczej delikatnej urody, garnitur brązowy -lekko
      lśniący.
      Myślimy o kamizelce w starym złocie i dodatkach do bukietu, które połączą zimną
      i ciepłą kolorystykę tz. bukiet z dodatkami s. złota i mat. srebra. Nie jestem
      przekonana jeszcze i nie mam pojęcia JAKIE KWIATY?
      Bardzo Cię proszę o pomoc.
      • Gość: Aleksandra Wiem że późno, ale prosze pomocy!!!! IP: 80.48.232.* 07.04.04, 12:01
        Ślub 24 kwietnia - cywilny
        Do slubu kostium z krótka spudnica bardzo jasny bezyk.
        Brunetka, 170 cm,po 30 smile sredniej budowy czyli nie za szczupla z wydatnym
        biustem
        Jakie kwiaty??? tylko nie tradycyjna wiącha...
        Butonierka??
        Czy kwiaty na samochód ( jest w tym samym kolorze co kostium)takie jak
        wiązanka ??

• Gość: saralee BUKIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:41
          Mam ślub w czerwcu. Mam dość oryginalną sukienkę, jasną cerę, krótkie czarne
          włosy. (zdjęcie pod www.katrin.com.pl/zdj/foto/e%20costa/e_gala.html)
          Jakie kwiatki? Proszę o radę profesjonalistkę smile Pozdrawiam i dzięki za odp!
          • Gość: biedermayer Re: do saralee IP: *.chello.pl 08.04.04, 18:49
            Ale sukienka !! Opisz jeszcze w co bedzie ubrany Młody.
            • Gość: saralee Re: do saralee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 20:58
              smile Pan Młody będzie ubrany na jasno, prawdopodobnie beż (w końcu to czerwiec, a
              na bordowo sięn ie ubierze big_grin.
              • Gość: biedermayer Re: do saralee IP: *.chello.pl 09.04.04, 22:07
                podobalyby mi sie u Ciebie żółte kalle, pasowalaby tez róża Vendela, slicznie
                by wygladal storczyk (taki w kolorze od ecru do żółci z lekkim brązem, czy
                wpadający w zieleń). Żółć doda Ci ciepła, zieleń troche ochłodzi ale też ładnie
                bedzie, ecru jest ni cieple ni zimne, ale ma raczej chęć iść w kierunku zimna.
                Mozesz jeszcze wybrac kwiaty w różu, tez będzie pasowal ten kolor. Jak chcesz
                mocne kolory to moze byc róż z odrobiną fioletu. Tylko żeby nie były to
                pospolite kwiaty, tak mi sie wydaje,że tu raczej nie może być margarytka. No
                ale to moje zdanie, być może błędne. Narazie, pa
                • Gość: saralee Re: do saralee IP: *.bremultibank.com.pl 10.04.04, 23:13
                  dzięki wielkie smile
        • Gość: biedermayer Re: Wiem że późno, ale prosze pomocy!!!! IP: *.chello.pl 08.04.04, 00:21
          czy Ty powaznie pytasz czy chodzi o co innego ?
      • Gość: biedermayer Re: Proszę o 'artystyczne spojrzenie' :) IP: *.chello.pl 08.04.04, 00:00
        postaram sie oto spojrzenie choc juz mi sie oczy troche zamykaja. widze u
        Ciebie kolor żółty ale zastanawiam sie czy bedzie widac te kamizelke? A gdzie
        bedzie te srebro? Z kolorow dodatkowych (do żółci) moze byc czerwien, takze
        niebieski (na szczescie), jakby byla czerwien to tez brąz (w bukiecie nie w
        butonierce), zreszta sama żółć z brazem i zielenia tez by ladnie wygladala.
        Moze tez byc czerwien, czerwien z żółcią, czerwien z niebieskim (taki kontrast)
        itd. Kwiatow mozna dobrac bardzo duzo, zalezy od koloru i od pory roku. pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka