Dodaj do ulubionych

Kult jednostki Jan Paweł II

05.05.06, 01:12
Tp przerazajace co ludzie robia kult papieski przekracza granice ludzkiej moralnosci gdzie Bog gdzie Jezus nikt o tym ni mowi to straszne. Wojtyła umarł nie ma go nie wolno sie modlic za osoby martwe pisma nie czytacie to ciezki grzech jest kosciol katolica oszalal! sam patrze na to wszytsko z boku i przeraza mnie to a mam 22 lata jestem mlody wyksztalcony i patrze jak Ci ludzie jak barany glupieja z tego wszytskiego ten swiat sie sam niszczy!!! Ludzie nie kochaja Boga kochaja martwego papieza dla nich wraz ze smiercoa Wojtyly umarła wiara i tzreba sie modlic i dawac na msze za Karola bzdura!!!!!
Obserwuj wątek
    • dziubassek Re: Kult jednostki Jan Paweł II 05.05.06, 01:17
      Pomniki stawiane przed i po jego smierci przeciez to zenada na biednych by dali cos albo na potrzebujacych a nie stawiaja pomniki!!!
    • marymaid smieszy mnie to 05.05.06, 01:51
      dziewczyna oplakuje zmarlego papieza jako przywodce duchowego, nie znajac jednak
      jego slow i ultrakonserwatywnego podejscia. Ta 17letnia wowczas dziewczyna zaraz
      po wspanialym, plomiennym przemowieniu na lekcji polskiego o tym, jak to ja boli
      odejscie "najwiekszego z polakow", z recepta od ginekologa w zebach biegla do
      apteki, wspierana przez inne "placzki", tabletek rowniez zazywajace.

Tez uwazam, ze nie ma tu miejsca na Boga, ba! nie ma nawet miejsca na
      katolicyzm, tylko na kult jednostki. Nagle caly narod zwariowal, podejrzewam, ze
      wiekszosc z "cierpiacych" nie sluchala przemowien JP2, tylko skupiala sie na
      spiewaniu "sto lat" i "barki" podczas jego wizyt.

Jestem niewierzaca, zeby nie bylo.
    • Gość: mazi Re: Kult jednostki Jan Paweł II IP: *.wrzeszcz.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 03:36
      s8.bitefight.pl/c.php?uid=50144 - Prosze kliknij, wspomozesz mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka