Dodaj do ulubionych

Kiedy przeceny obrączek ślubnych?

21.05.10, 12:55
Dziewczyny,
Czy wiecie kiedy są i ile czasu mniej-więcej trwają przeceny obrączek ślubnych
w sklepach?
Pamiętam, że jakieś 1,5 roku temu jak mój N kupował pierścionek w wakacje, to
były wtedy dość spore przeceny obrączek. Widziałam teraz np. na stronie Yes
czy Apartu, że przeceny jakieś tam są.. ale ile jeszcze mogą potrwać?
Planujemy niedługo zakupić obrączki i myślimy o Aren Jubiler, co myślicie? Jak
wyroby tej firmy?
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 14:07
      Nie znam tej firmy ale np. w Red Rubinie jest teraz promocja 20% na
      obrączki. Te promocje nie są chyba w żadnym konkretnym terminie, różne
      salony jubilerskie różnie sobie to ustalają. W Aparcie jest promocja 5
      albo 10% od zimy.
      • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 14:45
        Nie jestem przekonana do Apartusmile
        Mój pierścionek pochodzi właśnie z Arena z Galerii Mokotów, mają też swój sklep
        przy Alejach Jerozolimskich w Wawiesmile
        Wprawdzie do ślubu jeszcze duużo czasu (czerwiec 2011), ale chcieliśmy już w
        wakacje, ew. po wakacjach kupić obrączki.
        Zastanawiam się czy może przez Bożym Narodzeniem są jakieś przeceny?

Dziewczyny, a jak myślicie - kupować w "firmowych" salonach typu yes, aren,
        kruk.. czy lepiej np. robić u zwykłego jubilera? Znalazłam bardzo ładne obrączki
        u jubilera w mniejszym mieście, których cena wynosi ok. 1800zł za parę, a jak
        przyniosę swoje złoto (a trochę tego jestsmile) to komplet tych obrączek będzie
        mnie kosztował max 799zł! Jubiler ten gwarancji udziela na 2 lata.
        Obawiam się tylko o jakość obrączek.. co myślicie?
        • tomelanka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 15:02
          ja polecam firme Łazur, ale teraz chyba ciezko u nich uncertain
          nie opłaca sie swojego złota-lepiej dac te 1500 chyba ze to jakies naprawde
          nieprzydatne rzeczy typu rozerwany lancuszek, złoto skupuja chyba po 10 zl...
          oplaca sie u malego jubilera, ale tylko jak wiesz, jak beda wygladac te
          obraczki, jesli maja Ci zrobic z projektu to ja bym sie bala ...
          • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 15:10
            Mam dwie "niczyje" obrączki złote + trochę starych popsutych kolczyków, także
            myślę, że spokojnie tego złota by wystarczyło. Bo tak, to po prostu to złoto
            leży bezużyteczniesmile
            Poza tym różnica na nowych a takich robionych z mojego złota wyniosłaby nawet
            jakieś 1000zł, to dużosmile
            Spodobały mi się takie obrączki i ten sam jubiler wykonałby mi je tylko z mojego
            złota.

www.jubiler-jubiler.pl/produkt_1_14_1388_0_0_0_-1_247_zloteobraczkislubnestelmachkolekcjamomentswzor246.htm#1
            Pytanie tylko o jakość tych obrączek - gdzieś tu wyczytałam na forum, że lepiej
            kupić w firmowym salonie, bo przez długie lata wyglądają jak nowe.. no nie wiem,
            przecież to niby ten sam surowiec?
          • odsrodkowa Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 12:04
            tomelanka napisała:

> nie opłaca sie swojego złota-lepiej dac te 1500 chyba ze to jakies naprawde
            > nieprzydatne rzeczy typu rozerwany lancuszek, złoto skupuja chyba po 10 zl...

Tomelanka, to co piszesz jest trochę bez sensu. Jaką ilość złota i jakiej próby
            skupują po 10zł?? Ja miałam 3 stare obrączki (z czego największa była próby
            tylko 333) i jeden mały pierścionek. Normalnie za obrączki zapłaciłabym 1200zł,
            a dzięki swojemu złotu dostałam razem z obrączkami 100zł.
            Tym bardziej, że Mimiko pisze, że oszczędzi tysiąc złotych.
        • niektorymodbija Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 15:25
          My mamy obraczki od Aren, na pewno nie jest tak,ze wciaz sa jak nowe
          (sa normalne slady uzytkowania). Natomiast zawsze mozna do nich pojsc
          wypolerowac gratis. My jestesmy z nich zadowoleni, za klasyczny wzor
          zaplacilismy naprawde nieduzo (ok.500 zl za pare), ale wybralismy dosc
          waskie.
          2 lata temu kupowlismy w wakacje, byly wtedy 25 procentowe rabaty.
    • annataylor Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 20:03
      mój znajomy, który interesuje się jubilerstwem twierdzi, że biżuteria
      Apartu to chiński wyrób...ja tam się nie znam
      dla mnie złoto to zloto i nie ma znaczenia, jaka firma to produkuje
      • jagodowa_panienka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 22:53
        W Aparcie, Kruku... płacisz za firmę sporo pieniędzy. Ceny są olbrzymie w
        porównaniu do rzeczywistej wartości tych obrączek.
        • lvivianka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 21.05.10, 23:09
          Dokladnie smile Ponadto my tam na pewno nie bedziemy kupowac, bo ceny sa od sztuki,
          a nie od wagi w gramach. Mamy male palce oboje i mozemy sporo zaoszczedzic w
          drugim przypadku. smile Z drugiej strony, jak ktos ma duze palce, to bardziej mu
          sie oplaca kupowac wlasnie w tych sieciowkach. smile
          Mnie sie osobiscie bardzo podoba wzornictwo RedRubin. smile
        • marmag2 Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 23.05.10, 22:07
          na cenę obrączek składa się; materiał, projekt, praca, zysk, podatek VAT, koszty
          reklamy. Sama sobie odpowiedz kto ma które koszty mniejsze. Co do tematu,
          obrączki to nie owoce, nie psują się, nikt ich nie przecenia, te wszystkie tzw.
          obniżki to zwykłe chwyty reklamowe. A ostatnio obrączki drożeją bo złoto bardzo
          drogie
          • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 11:09
            Wiem dokładnie, że w sieciówkach płacisz za markę, ale bardziej mi jednak chodzi
            o tą trwałość obrączek i to, jak się będą nosić niż w rezultacie o cenęsmile

Słuchajcie, a jak to jest z białym złotem - nierodowanym? Takie właśnie obrączki
            znalazłam - łączone białe złoto i żółte. Same żółte złoto średnio mi się podoba.
            Czy może któraś z Was ma obrączki z białego nierodowanego złota? Jak się noszą?
          • jagodowa_panienka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 14:43
            marmag2 napisała:

> na cenę obrączek składa się; materiał, projekt, praca, zysk, podatek VAT, koszt
            > y
            > reklamy. Sama sobie odpowiedz kto ma które koszty mniejsze.

No oczywiści ktoś musi zapłacić Kręglickiej wink
        • super_konwalia Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 11:17
          jagodowa_panienka napisała:

> W Aparcie, Kruku... płacisz za firmę sporo pieniędzy. Ceny są olbrzymie w
          > porównaniu do rzeczywistej wartości tych obrączek.

Moja koleżanka, która pracuje w Aparcie w ogóle nie poleca kupowania tam obrączek. Po pierwsze są o wiele droższe niż u "normalnego" jubilera, po drugie bardzo ciężko jest z reklamacjami a zmiana rozmiaru przez tylko 2 lata. Jubilerzy, którzy trudnią się głównie robieniem obrączek wykonają każdy wzór a ponadto dają dożywotnią gwarancję na obrączki i zmianę rozmiaru.
          • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 14:29
            Dziewczyny, ale ja nie biorę nawet pod uwagę Apartusmile
            Podobają mi się takie np:
            1.
            www.yes.pl/obraczki_slubne/obraczki/41496-ZO-Z-R02-OBR-262Z-zlote-obraczki2.
            www.yes.pl/obraczki_slubne/obraczki/41499-ZO-Z-R03-OBR-267-zlote-obraczki3.
            www.yes.pl/obraczki_slubne/obraczki/41504-ZO-Z-R02-OBR-269-zlote-obraczki
            Czy któraś z Was miała może satynowe obrączki?
            Podobno są bardzo podatne na wszelkie zarysowania i jednak szybciej się niszczą
            niż gładkie..?
            • jagodowa_panienka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 14:41
              Bardzo ładnie to wygląda ale niestety nie na długo. Miałam taki matowiony
              pierścionek i długo nie wytrzymał. Może ta ich żywotność zależy też od marki ale
              ja spotkałam się raczej ze złymi opiniami.
              • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 14:56
                Matowione, czy satynowe obrączki/pierścionki chyba szybko się wycierają i
                wyglądają jak gładkie, nie widać wtedy różnicy między matem a nie-matem... mam
                rację? czy ktoś mnie wyprowadzi z błędu? smile
                • jagodowa_panienka Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:18
                  Wycierają się ale nie równomiernie. mój pierścionek miał takie "placki" wytarte
                  aż ostatecznie cały się wytarł.
            • ferworia Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:08
              Kupiliśmy miesiąc temu model, który wkleiłaś jako drugi, tylko że z białego
              złota i moja ma dodatkowo dwa małe kamienie. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
              Obrączki są zaokrąglone do wewnątrz, co początkowo wydawało mi się sporym
              minusem, ale po licznych przymiarkach bardzo sobie to chwalę. Na realizację
              zamówienia czekaliśmy dosyć długo, ale całe szczęście nie spieszyło nam się.
              • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:15
                Z białego złota rodowanego czy nie?
                Podobno rodowanie się wyciera..
                • ferworia Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:19
                  Z białego, nierodowanego złota.
                  • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:40
                    O!! ferworia, czy możesz mi coś więcej nt tych obrączek napisać - tzn chodzi mi
                    głównie o kolor tych obrączek - czy to białe złoto jest w odcieniu lekko żółtym?
                    Wszędzie, gdzie oglądam, to białe złoto jest zazwyczaj rodowane, a to dla mnie
                    wygląda jak srebro..
                    Złoto żółte jest dla mnie trochę za żółte i szukam czegoś po środku - może białe
                    złoto nierodowane będzie odpowiedniesmile
                    Przyznam szczerze, że jeszcze nie oglądałam na żywo obrączek więc nie bardzo
                    mogę sobie wyobrazić kolor białego nierodowanego złota smile
                    • ferworia Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 15:59
                      www.yes.pl/obraczki_slubne/wszystko/zloto-biale/41501-zlote-obraczki-ZO-Z-000-OBR-267WK
                      Nasze wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciu, tylko na żywo są delikatniejsze.
                      Rodowanego złota początkowo nie można odróżnić od nierodowanego, dopiero z
                      czasem to pierwsze się ściera i nabiera żółtawego odcienia. Tak przynajmniej nam
                      tłumaczono, a o to chyba Ci chodzi, by nie były ani żółte, ani białe. Najlepiej
                      wybrać się do wybranego salonu i pooglądać, bo nieraz obrączki na żywo wyglądają
                      zupełnie inaczej. W Yes zostaliśmy bardzo fachowo obsłużeni, pani potrafiła
                      konkretnie odpowiedzieć na każde pytanie.
                      • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 16:50
                        Piękne są te Wasze obrączkismile
                        Tak, właśnie o to mi chodzi żeby złoto nie było ani żółte ani białesmile
                        Wasze na zdjęciu są rodowane, a rod się z czasem wycierasmile
                        Masz rację oczywiście, przejdę się niebawem po sklepach jubilerskich, żeby
                        dokonać oględzinsmile
                        Pozdrawiam
                        • ferworia Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 24.05.10, 18:58
                          Dziękuję bardzo, ale powtarzam raz jeszcze, że one nie są rodowane, są z białego
                          złota.
                          Powodzenia podczas poszukiwań.
                • ana_kimada Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 27.05.10, 18:42
                  Ja tez jestem na etapie szukania obrączek. Też interesuje mnie białe złoto (ale zupelnie biale, zeby wygladało jak srebro smile, bo take podoba mi sie najbardziej) i tez chcialabym miec matowione. Z tego co mówią jubilerzy, a trochę ich już odwiedziłam, to faktycznie mat z czasem sie wyciera i niczym nie rozni od nie-matu. Ale ponoc można sobie pozniej te obraczki zmatowić u jubilera jesli zajdzie taka potrzeba. Jedni oferują to za darmo, u innych niestety trzeba zapłaacić. Tylko skoro one tak szybko sie scierają, to zatanawiam sie, jaki jest sens tego matowienia smile.
                  • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 28.05.10, 10:58
                    Hmm, właśnie.. mi się bardzo podobają matowe satynowe - ew. łączone matowe i
                    niematowesmile
                    Ale skoro to ma mi się wytrzeć, to chyba nie ma sensu się bawić w matowe
                    obrączki, bo nie wiem, czy za jakiś czas będzie mi się chciało nosić obrączki do
                    jubilera w celu zmatowienia...
                    Jeśli chodzi o takie zupełnie "białe" czy raczej w kolorze srebra, to z
                    pewnością rodowane. Rod się wyciera, ale niedawno na stronce jakiegoś jubilera
                    przeczytałam, że oczywiście jak rod się wytrze, to można obrączki ponownie
                    pokryć warstwą rodu - cena jest zróżnicowana - od 30 - 50 zł za obrączkę, jak
                    dobrze pamiętamsmile
                    • sylver80 Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 29.05.10, 22:09
                      Nie znam się na złocie rodowanym, więc w tej kwestii nie pomogę, ale co do
                      salonu AREN JUBILER, to mam od nich pierścionek zaręczynowy. Wiem, że kupując go
                      narzeczony dostał baaardzo duży rabat. Miesiąc temu pojechaliśmy obejrzeć
                      obrączki (mieszkam w Radomiu i wcześniej nie byłam w tym salonie), pani od razu
                      spojrzała na moją dłoń i się uśmiechnęła smile Poprosiła, żebym zdjęła pierścionek
                      i dała do wyczyszczenia. Wybieraliśmy obrączki prawie godzinę, w zasadzie
                      poszłam z zamiarem zamówienia innych, a stanęło na zupełnie odmiennych smile Nie
                      było identycznego modelu, ale powiedziałam, że chciałabym trochę z tej,a trochę
                      z tamtej obrączki, a wszystko jeszcze w szerokości innej ble, ble smile Tu znowu
                      pani zaczęła się śmiać i stwierdziła, że "no tak, 100 czy 200 modeli obrączek, a
                      narzeczeni i tak wymyślą coś innego" wink Rabat też dostaliśmy na "dzień dobry",
                      ale jaki konkretnie okaże się przy zapłacie...
                      W przyszłym tygodniu jedziemy je odebrać, to wrzucę fotkę smile
                      Życzę powodzenia w szukaniu obrączek.
                      • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 31.05.10, 13:29
                        Super! W takim razie czekam na fotkę obrączeksmile Wybieraliście je w tym dużym
                        Arenie przy Alejach Jerozolimskich?
                        Mój pierścionek zaręczynowy także pochodzi z Arena, nadal wygląda ślicznie i
                        praktycznie wcale nie jest porysowanysmile Dlatego jeśli chodzi o obrączki także
                        myślimy o Aren Jubilersmile
    • arwiel Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 01.06.10, 10:02
      My właśnie zamówiliśmy obrączki, cena promocyjna w Aparcie - za parę 1309 zł.Nie
      wiem czy będzie taniej, nie pytałam nawet bo i tak długo czekaliśmy z
      zamówieniem - kłopoty rodzinne byłysmile
      • mimiko Re: Kiedy przeceny obrączek ślubnych? 01.06.10, 13:04
        Arwiel, pokarzesz nam Wasze obrączki?smile
        • mimiko Obrączki YES 28.06.10, 14:14
          Ferworia!
          Widziałam w sobotę Wasze obrączki na żywosmile
          Są piękne!!! Tak mi się spodobały, że są teraz moim numerem 1smile
          I niestety wyglądają inaczej niż na zdjęciach w necie, tzn. dużo lepiej
          wyglądają na żywo!
          Mi bardzo się spodobały z żółtego złota, bo ten kolor złota nie jest żółty, a
          taki wyblakniętysmile Śliczne są!
          • ferworia Re: Obrączki YES 28.06.10, 14:25
            Na żywo tylko i wyłącznie zyskują. big_grin Są delikatniejsze niż na zdjęciach, a
            żółte złoto ma ładny, delikatny kolor.
            • marmag2 Re: Obrączki YES 28.06.10, 19:28
              a myślałyście o obrączkach z palladu? jest ładnie biało szary i sporo tańszy od
              złota, widziałem takie u Bielaka, te rodowania co chwilę , na chwilę, mało mi
              się podobają
              • mimiko Re: Obrączki YES 29.06.10, 12:14
                Ja biorę pod uwagę jedynie obrączki z żółtego złota (ale takiego koloru, jak te
                z YESsmile) Nie chcę rodowanych czy białych nierodowanych.
                Te z YES tak mi chodzą po głowie, że czuję, że inne już mi się nie spodobają big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka