Dodaj do ulubionych

Szybka pomoc potrzebna:)

14.09.10, 11:05
Cześć Dziewczyny!
Na organizację ślubu i przyjęcia-obiadu po ślubie mieliśmy 3 miesiące. Wszystko idzie w miarę. Pojawił się problemik: Obiad po ślubie będzie trwał od 14 do 18. Poradźcie ile ciasta na 1 osobę zamówić przy założeniu tak krótkiego obiadu. Może jest jakiś wątek gdzie dziewczyny o tym mówią? Znalazłam tylko te traktujące o weselu..
Pomożecie? Sprawa pilna, ślub 25 września i cukiernia wyznaczyła mi na dziś ostateczny termin zamówienia.
Tort zamówiłam na zasadzie "na 70 osób", nie wiem co z ciastem.
Ratujcie!
Obserwuj wątek
    • krapheika Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 13:41
      A po co? na 4godziny imprezy wystarczy tylko tort, czy przewidujesz zarlokow?
      • forum_g Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 19:36
        Właśnie wydawało mi się, że na 4 godziny obiad + tort to troszkę mało.
    • alajna85 Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 13:49
      Wydaje mi się, że przy tak krótkiej imprezie oprócz tortu jeszcze 1, max 2 kawałki ciasta.
      • anoussshka Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 14:52
        Ja bym zamowila srednio 1,5 kawalka na osobe.
    • afortunada Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 15:27
      ile płacisz za osobę za taki obiad poślubny? wychodzi dużo taniej, niż "talerzyk weselny"?
      • forum_g Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 19:39
        Płacę 50 złotych na osobę za przystawki, zupę, danie główne i kilka sałatek. Dodatkowo płacę za tort, ciasto i wino. Myślę, że całość zamknie nam się w granicach 75-80 złotych na osobę.
    • zia86 Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 15:35
      Też uważam, że góra dwa kawałki ciasta na osobę wystarczą. A w ogóle to nie zamawiałabym normalnego ciasta na blachy, tylko np. bankietówki, wydaje mi się, że na takim przyjęciu bardziej się to sprawdzi. smile
    • forum_g Re: Szybka pomoc potrzebna:) 14.09.10, 19:34
      Dzięki dziewczyny za odzew!
      Po wszechstronnych konsultacjach smile zamówiłam po 2 kawałki ciasta na osobę + mała górka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka