04.10.10, 23:21
domu weselnego/resteuracji???statek,pociag,plaza,bunkier,lochy,hala fabryczna???
Niecodzienne miejsce na wesele?warto,nie warto?
Mi osobiscie podoba sie pomysl wesela w pedzacym pociagusmile
Chociaz pozostane przy tradycyjnym miejscu czyli resteuracji z murami z cegly palcowki i sklepieniami kolebkowymi.Uwielbiam gotyckie,neogotyckie klimaty.
Nowoczesne wnetrza nie przemawiaja do mnie jako miejsce na wesele.
A wasze gusta odnosnie miejsca na wesele???cos odjechanego,cos zwiazanego z zainteresowaniami czy raczej po prostu pierwszy lepszy dostepny dom weselny,wystroj,zabudowa obojetne?

Obserwuj wątek
    • maddalena81 Re: Zamiast 05.10.10, 09:58

super pomysl z tym pociagiem! Ciekawe czy ktos mial takie wesele. Mysle, ze w np. Krakowie mozna by zorgnizowac impreze w tramwaju smile zreszta sa takie organizowane, wiec czemu nie mialobyc to wesele (w sumie jak teraz o tym pomysle to szkoda ze na to nie wpadlam wczesniej big_grinbig_grinbig_grin ).
      Mnie sie podoba tez pomysl Zia - poprawiny na barce. Mogloby to byc tez miejsce na wesele.

My wybieralalismy restauracje na obiad (nie robimy wesela) w taki sposob: najpierw wybralismy miejsce na slub cywilny - Willa Decjusza w Krakowie, a potem obejrzelismy restauracje, ktora tam jest, i spodobala nam sie (klasyczne wnetrze ze scianami z cegly i kolebkowym sklepieniem). Uznalismy, ze to fajne - slub i obiad w jednym miejscu.
      Poniewaz bardzo lubimy krakowski Kazimierz (tak wiem, to juz nie takie miejsce jak 10 lat temu) to myslelismy, ze moze to by bylo dobre miejsce - jakas restaurcaja tam, ale nie wymyslelismy zadnej konkretnej.
    • asiu-la83 Re: Zamiast 05.10.10, 10:06
      Mi sie podoba slub w plenerze gdzies, w jakims ogrodzie czy na statku wlasnie, ale ze wzgledow pogodowych w Polsce bym sie nie odwazyla. My mamy w hotelu. Pochodze ze 120tys. miasta czyli w sumie malego, wiec wyboru za wielkiego nie ma. Podobal mi sie jeden palacyk pod miastem, ale wyszloby mi to mniej wiecej 2 razy drozej niz teraz place, wiec dalam sobie luz. Poza tym jestem w PL rzadko wiec nie mam czasu, zeby kombinowac wink
    • szosty.bieg Re: Zamiast 05.10.10, 10:54
      Miasto/okolica, gdzie wyprawiasz wesele weryfikuje możliwości. I tak w naszym przypadku ani nie ma statków, okolice stacji pkp masakrycznie zaniedbane, bunkrów, jakiś opustoszałych fabryk itp. też nie ma, więc nic w tym kierunku nawet nie przyszło do głowy.

Ogólnie jestem bardzo na TAK, bo to sprawi, że wesele będzie się czymś różniło od setek innych, niecodzienne miejsce stwarza specyficzny klimat.
      Dla Ciebie i Twojej czerwonej odjechanej sukni pasuje taki neogotycki opuszczony zamek, gdzieś na wzgórzu z burzą w tle tongue_out

Miałabym ochotę na wesele w ogrodzie, ale z drugiej strony szkoda niszczyć działkę, żeby postawić na niej namiot i zrobić parking. Poza tym pogoda tongue_out oraz kwestia cateringu. Za dużo spadłoby na nas i moich rodziców, a tego nie chcę.

Restauracja, w której prawdopodobnie będzie wesele to stary budynek, który został wyremontowany i w środku stworzono nowoczesne, lecz klasycznie proste wnętrze. I o co głównie chodziło, bo dekorację chcę niecodzienną, a w restauracji z milionem ozdóbek, firanek, kokardek nie mogłabym sobie na coś takiego pozwolić.
      • krapheika Re: Zamiast 05.10.10, 12:50
        O ile zamek mozna wynajacbig_grin to burze byloby ciezko zamowicwinkale ogolnie nie pogniewalabym sie na burze bezdeszczowabig_grin fajne fotki mozna byloby strzelic na tle blyskawic.
        • szosty.bieg Re: Zamiast 05.10.10, 13:21
          zawsze można specjalistę od efektów świetlnych zamówić tongue_out
    • mechantloup Re: Zamiast 05.10.10, 11:39
      Gdybym wygrała z 10 baniek w totolotka, to bym sobie w pociągu kolei transsyberyjskiej zrobiła na trasie Moskwa-Pekin, albo Moskwa-Irkuck. Marzy mi się taka podróż, od dzieciństwa. Z "Tomka" Szklarskiego zostało...
      Może jakoś po ślubie sobie skoczymy.
    • chomiczkami Re: Zamiast 05.10.10, 12:05
      Ponieważ uwielbiam pociągi i są one częścią mojego życia od początku wink a teraz nawet bardziej niż częścią... to wesele w pociągu bardzo by mi się podobało, pod warunkiem, że nikt by z niego nie wypadł i usunięto by siedzenia - wesele to wesele, trzeba tańczyć wink.
      Zresztą, stojący pociąg to też fajny pomysł... niestety, nic takiego nie ma w okolicy.
      Ja też bym chciała transsyberyjską gdzieś pojechać sad chociaż gdybym wygrała kilkaset tysięcy w lotka, to bym raczej zrobiła wesele w jakiejś wielkiej hali/remizie/pałacu/ogrodzie/parku i zaprosiłabym WSZYSTKICH chętnych krewnych i znajomych wink. Uwielbiam duże zabawy.
      • krapheika Re: Zamiast 05.10.10, 12:36
        Jak juz bys miala te pare baniek na koncie,to wystraczyloby bys wrzucila zaproszenie na facebooka,przyszloby pare tysiecy ludzibig_grin Ostatnio dziewczyna chciala zaprosic znajomych na urodziny i wyslala zaproszenia przez FB,zapomniala tylko zaznaczyc,ze tylko do znajomych ma zaproszenie zostac wyslane,dotarlo wiec bodajze do wszystkich uzytkownikow z Anglii,przybycie zapowiedzialo pare tysiecy osobbig_grin
        16latka,rodzice chcieli ja zywcem ukatrupicbig_grin

Ten pociag mi sie bardzo podoba,jedyny pronblem,balabym sie,ze komus mogloby sie po paru kieliszka porypac i chcialby powietrza zazycwinkbyloby jak w tym zarcie o taksowce gdzioe facet wystawil buty zanim taksowkarz mu przpomnial,ze nie sa jeszcze w hotelubig_grin
        • chomiczkami Re: Zamiast 05.10.10, 13:29
          Może i tak bym zrobiła. FB i NK i miałabym sporo gości wink.
    • ambrozja08 Re: Zamiast 05.10.10, 17:15
      my uwielbiamy atmosferę staropolskiego dworku i włąśnie w takowym (wiadomo że odnowionym;p) będziemy ieć ślub cyw. plus przyjęcie w piwnicach-restauracja. naokoło park. klasyczna elegancja ale bez przesadysmile
    • alligatorka Re: Zamiast 05.10.10, 20:00
      Przy okazji planowania mojego slubu i wesela, mamie zebralo sie na wspomnienia, i opowiadala mi jak to 30 lat temu byla na weselu kuzynki w stodole nieodmalowanej, po jednej stronie bawili sie weselnicy, po drugiej lezala kopa siana. Wtedy to byla twarda rzeczywisctosc, ale mysle ze gdyby dzis ktos zdecydowal sie na taki pomysl, bylaby to niezla awangarda. Jak dla mnie super pomysl, ja jednak zedyduje sie na najzwyklejsze wesele w hotelu. Choc czasem sie zastanawiam czy nie bedzie zbyt przecietne wlasnie....
      • krapheika Re: Zamiast 05.10.10, 21:52
        Jesli zdecydujesz sie jednak na stodole zamiast hotelu to daj znacsmileklimat wiejski jest b.ciekawy, teraz duzo par ma tzw stol wiejski,mimo,ze wesele nowoczesne na maxawink
        ja bym tam chetnie pieczonego dzika z jablkiem w ryjku widziala na stole,uwielbiam dziczyznebig_grin jakbym miala w stodole to pewnie bym postawila na srednie prosiaczki jako glowne daniebig_grin
        • lipcowa-aga Re: Zamiast 05.10.10, 23:47
          świetny pomysł! Jesli mowa o "ZAMIAST" to my ZAMIAST zwykłego samochodu jedziemy autobusem, razem ze znajomymi.... i zrobimy sobie "before party"
          • krapheika Re: Zamiast 06.10.10, 00:18
            Wynajmijcie w obie trony "after party" jest okbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka