IP: 194.3.110.* 15.04.04, 12:58
Jakby ktoras z Was chciala sie dowiedziec co do formalnosci zwiazanych ze
slubel z Francuzem, to sluze pomoca gdyz jestem w trakcie zalatwiania tego
wszystkiego i szczerze powiem ze czasem wymiekam i brak mi juz sil i odwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: bombonierka Re: inny slub IP: 194.3.110.* 15.04.04, 13:01
      zapomnialam dodac ze slub we Francji, niestety nie w Polsce.
      • marina101 Re: inny slub 15.04.04, 13:09
        Witam. Och wiem coś o tym, ja też już duzo nerwów stracilam!! W czercu wychodze
        za Niemca na Jamajce i ogarnąc to bylo także trudno ale wkońcu się udało!!
        A gdzie bierzecie slub?? We Francji??
        Może są tu jeszcze inne osoby ktore powiedziały TAK, niekoniecznie po polsku,
        gdzies daleko od domu???
        • mickey13 Bombonierko!!!! 06.07.04, 17:41
          Salut!!
          A robilas juz badania medyczne??? Na czym one dokladnie polegaja?????? Jak to
          wyglada?
          POzdrawiam!!
          • Gość: bombonierka Re: Bombonierko!!!! IP: 62.160.165.* 06.07.04, 17:57
            czesc mickey!!!
            juz zrobilam.pierwsza wizyta - idziecie razem do lekarza ogolnego. pyta sie was
            o zdrowie, jakie choroby byly przechodzone, czy cos szczegolnego. mierzy
            cisnienie, osluchuje pluca a na koniec daje skierowanie na badania krwi, tzn:
            na hiv, na grupe krwi, na toksoplazmoze i ogolnie na sklad chemiczny. trzeba
            sie potem zglosic do laboratorium aby wykonac te wlasnia badania. kluja ci 2
            rece ( jedna za grupe krwi, druga na pozostale badania). po wyniki mozesz sie
            albo sama zglosic albo przysylaja.
            a potem juz z wynikami idziesz do tego samego lekarza(niekoniecznie we dwoje) a
            on , jesli jest problem serologiczny wyjasnia jak postepowac, jesli jest sie
            negatywna na toksoplazmoze( jak ja) wyjasnia co robic aby zapobiec zakazenia
            plodu. no i podpisuje na koniec karteczke z merostwa.
            i tyle mickey.
            mozesz sie zdziwic wysokoscia stawki za same badania, my zaplacilismy okolo 380
            euo za nas dwoje!!!!!!!!!!!!!!!!!
            powodzenia
            pozdr
            • mickey13 Re: Bombonierko!!!! 06.07.04, 18:08
              Dziekuje za super-szybki odzew!!
              badnia okropne...nie cierpie strzykaweksad(
              A cena...tak, "bardzo" zabawnasad(( A czy to jest sciagane z ubezpieczenia (w
              przypadku Polki i Francuza)??
              • Gość: bombonierka Re: Bombonierko!!!! IP: 62.160.165.* 07.07.04, 07:52
                musisz byc ubezpieczona i wtedy SS oddaje wiekszy procent.
                pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka