Dodaj do ulubionych

suknie Serenity

13.03.11, 20:23
Dziewczyny, znacie tę firmę? Dzisiaj w serwisie grupowych zakupów MyDeal jest kupon rabatowy 500 zł na ich suknie. Szyją suknie wg wzorów, albo swoich albo jakie sobie wymyślisz. Nie mają droższych niż 2500 zł, ta co mi się podoba jest za 2000 zł, więc mogę ją zamówić za 1500 zł. Tylko nie wiem, czy warto? Zamawiała któraś z Was u nich kieckę? Jak z jakością, terminami? Na stronie jest informacja, że wystarczy im 3-5 tygodni. Coś to wszystko dla mnie zbyt kolorowe wink
Obserwuj wątek
    • kati_p Re: suknie Serenity 13.03.11, 21:50
      Wygląda to na firmę szyjącą podróbki... Lepiej poszukaj opinii i skocz oglądnąć te suknie.
    • mechantloup Re: suknie Serenity 14.03.11, 11:11
      Właśnie. Wygląda raczej na szycie podróbek- są modele min. Demetrios i Pronovias, LaSposa, etc.
      Poza tym dział "zrealizowane projekty" nie zachwyca. Raczej marność i kiepścizna, że tak ujmę.
      • brytf-anna Re: suknie Serenity 14.03.11, 11:19
        Też zwróciłam uwagę, że są to suknie szyte "na wzór". I o ile jestem zagorzałą przeciwniczką piractwa i podróbek, to jeśli chodzi o suknię ślubną to nie podchodzę do niej zbyt pedantycznie. Szczególnie że to taki produkt, który i tak przerabiamy po swojemu. Tutaj oferują np dowolną górę do wyboru, a ja chcę prostą sukienkę z tafty, więc chyba nie można za dużo technicznie sknocić przy takim zamówieniu... Podoba mi się dół tej:

https://suknieserenity.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/0083_4d25224dbdc4b.jpg

a górę mogę wybrać inną, z oferowanych przez nich, ale może na moją propozycję też by się zgodzili. Sama nie wiem. Umówię się na obejrzenie ich dzieł wink

• mylady21 Re: suknie Serenity 14.03.11, 12:04
          Chińska masakra. Poza tym nie wiadomo jak będzie z chińskimi zamówieniami, bo za chwileczkę Kanał Sueski zostanie zablokowany, i wszystkie statki będą lecieć wokół Afryki. A Chińska gospodarka się wali. Więc różnie być może.
        • monial24 Re: suknie Serenity 16.03.11, 15:07
          czesc, ja kupowałam suknię w tym salonie i jestem bardzo zadowolona. Nigdzie w Warszawie nie znalazlam tak niskich cen, suknia byla szyta rzeczywiście 4 tygodnie. Wszyszła idealnie tak jak tego chciałam, jakosc bardzo dobra. I obsługa baaaaaaardzo miła.
    • pinacolada86 Re: suknie Serenity 14.03.11, 12:04
      Nie spotkałam jeszcze żadnego "salonu szyjącego na wzór" który by uszył dokładnie identyczną suknię. Krawiec kroi jak mu pasuje. Krawiec projektuje swój krój, dobiera swój materiał.
      Przykład (przepraszam że takie duże)
      Szyta (wybaczcie wielkosc):
      https://img262.imageshack.us/img262/3359/img6497o.jpg
      Oryginal
      https://media.preownedweddingdresses.com/images/dresses/12030/1024x768//Maggie-Sottero-Ball-Gown-Sabelle-Diamond-White-2009-48821.jpg
      Radzę ci poszukać może w salonach tańszych (w Warszawie Carmen ma fajne sukienki - sukienka salonowa 1800zl)
      • brytf-anna Re: suknie Serenity 14.03.11, 12:33
        Ja nie chcę dokładnie identycznej sukni, tylko właśnie "coś w tym stylu" wink Do tego chcę prosty wzór, bez koronek, aplikacji, drapowań, etc - w tym momencie ryzyko się zmniejsza wink W salonach nie ma śladu takich sukni jak sobie wymyśliłam, a jeśli są, to zaczynają się od 3 tys i trzeba czekać pół roku (chyba, że trafiałam na złe salony, ale zrobiłam rajd po większości tych z Jana Pawła). I założę się, że te salonowe też mają chińskie korzenie wink
        No dobra, umówiłam się na spotkanie z panią z tej firmy na jutro. Dam znać co to za przybytek.
        • zia86 Re: suknie Serenity 14.03.11, 13:59
          Ja proponuje wybrać się np. do salonu jakiś młodych projektantek, projektantów, którzy za tą cenę stworzą dla Ciebie projekt indywidualny taki jak chcesz. Ja miałam dla siebie tego typu suknie na poprawiny szyć u Z&P i cena wychodziło około 2000 zł, Anna Kara też myślę zaprojektuje dla Ciebie taką suknie i też będzie to w okolicach nie większych niż 3000 zł, w Warszawie na pewno też są salony takich projektantów. smile Naprawdę nie ryzykuj z firmą szyjącą podróbki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka