Dodaj do ulubionych

Kolekcje 2012

31.03.11, 02:35
Z ciekawości zajrzałam czy może mamy jakieś sukienkowe przecieki z następnego roku(w zeszłym roku kolekcja Pronovias na 2011 była dostępna początkiem kwietnia) i znalazłam trzy zdjęcia zapowiadające kolekcje Manuela Moty na rok 2012. Myślę, że więcej zdjęć zobaczymy jutro po oficjalnym pokazie w Nowym Jorku. smile A na razie przedsmak dla przyszłorocznych PM, myślę, że będzie na co czekać. wink

https://www.hispabodas.com/img/fotos/wm/936-modelo-praga-vestidos-de-novia-manuel-mota-para-pronovia_wm.jpg

https://www.hispabodas.com/img/fotos/wm/936-modelo-primor-vestidos-de-novia-manuel-mota-para-pronovi_wm.jpg

https://www.hispabodas.com/img/fotos/wm/936-modelo-puebla-vestidos-de-novia-manuel-mota-para-pronovi_wm.jpg

I jeszcze bardzo rozbudzająca ciekawość zapowiedź Rosa Clara:
https://www.hispabodas.com/img/fotos/wm/924-rosa-clara-2012-tendencias-en-vestidos-de-novia-2012-_wm.jpg
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Kolekcje 2012 04.04.11, 13:32
      Trochę zdjęć z pokazu - klik
      Moim zdaniem na razie mało zaskakujących modeli, co oczywiście nie musi być minusem kolekcji, nie można jej odmówić, że trzyma poziom kolekcji z lat poprzednich. smile
      Czekam aż inni projektanci też coś zaproponują. smile
      • bea-luz Re: Kolekcje 2012 04.04.11, 20:45
        Jeśli chodzi o pronovias to mi się zawsze podobały ich suknie z hiszpańską koronką (miałam kupić Polkę, ostatecznie stanęło na modelu z MS). Te suknie mnie nie porażają a wręcz powiem, że chyba widziałam jedną bardzo podobną u Maggie Sottero (model Reese). Nie wiem do jakiego stopnia można być nowatorskim w kolekcjach ślubnych, może tak naprawdę już wszystko było i będą powstawać tylko wariacje?
        • bea-luz Re: Kolekcje 2012 04.04.11, 20:48
          ale wtopa, pomyliłam z san patrick ^^ no ale tak czy siak dla mnie obie te firmy są dość podobne big_grin
    • brytf-anna Re: Kolekcje 2012 05.04.11, 00:28
      Jej, ta ostatnia (Rosa Clara) mnie przeraża. Chyba trzeba być figurą woskową, albo cyborgiem, żeby dobrze w niej wyglądać... Bo w przeciwieństwie do innych sukienek, które najlepiej leżą na anorektyczkach, ta nie leżałaby dobrze na sucharze... no nie wiem. Przeraziła mnie jakoś i musiałam to uzewnętrznić wink
      • media_hole Re: Kolekcje 2012 05.04.11, 09:31
        Środkowa jest zachwycająca, ale nie potrafię wyobrazić sobie siebie w takim modelu (tym bardziej w Rosa Clara, niesamowity efekt, który pewnie nie wygląda tak dobrze na przeciętnej pannie młodej) - wszystkie prezentowane są na tak wysokich modelkach, że pozostaje mi tylko wzdychać, że nie mam metra osiemdziesiąt wink
    • zia86 Re: Kolekcje 2012 10.04.11, 12:54
      Nowa, świeżutka kolekcja Manuel Mota i Pronovias - klik
      Znalazłabym tam kilka faworytek. wink Zwłaszcza MM mi się podoba.
      • violetlake Re: Kolekcje 2012 10.04.11, 13:44
        Wprost przerażająca powtarzalność, nile znajduje tu nic czego bym się nie spodziewała. Nie wiem czy można to nazwać stylem projektanta czy jednak bardziej zachowawczym podejściem... Widać pewne próby podjęcia tematu hollywoodzkiego glamour sprzed parudziesięciu lat. Dobry kierunek, ale jeszcze nie to. Dla mnie bardzo rozczarowywujące, nie ma się czym podniecać.
    • mellona Re: Kolekcje 2012 10.04.11, 14:04
      mój sukienkowy rocznik! widzę że dużo asymetrii, na jedno ramię. pobieżnie przejrzałam, interesujące, ale jak na razie mnie nic nie zachwyciło. mnie propozycja rosy clary bardzo się podoba, choć nie wyobrażam sobie jak miałabym w tym wyglądać. nic to, czas odchudzić się do norm anorektycznych, bo z ostatniego mojego rajdu po salonach z przyjaciółką (ja jeszcze nie mierzyłam), też mam wrażenie że tylko modelki dobrze wyglądają w tych sukniach.
    • humanistka_recydywistka Re: Kolekcje 2012 10.04.11, 14:16
      Suknie ładne, aczkolwiek ja jestem miłośniczką większej liczby koronek smile
    • zia86 Re: Kolekcje 2012 11.04.11, 17:28
      I nowa Vera - klik, widzę, że królują rozłożyste doły. wink
      • audrey_horne Re: Kolekcje 2012 11.04.11, 22:14
        Sukienka jak sukienka, ale co ona ma na głowie?!
    • zia86 Rosa Clara 2012 26.01.12, 22:50
      Koleżanka poniżej w wątku pisze o sukniach używanych RC, z ciekawości zajrzałam na ich stronę czy może jakimś cudem suknie te są już dostępne w PL(jak ja wychodziłam za mąż to mocno się ich naszukałam niestety bezskutecznie) i cud się stał drogie panie! smile W PL są dwa salony, które mają w ofercie te sukienki, więc przynoszę Wam tę szczęśliwą nowinę. smile
      Kurcze, wyszłam za mąż za wcześnie, bo dopiero teraz zaczynają do nas napływać różne fajne suknie zagranicznych projektantów i robi się większy wybór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka