Dodaj do ulubionych

Neutralny prezent

03.05.11, 21:38
Wiem, że podobny temat był opisywany w wątku "Nie zaproszenie na ślub, a prezent...", ale to jednak trochę inna sytuacja i nie chcę się wtryniać do cudzego wątku.

Kolega w firmie bierze ślub i chcielibyśmy sprezentować mu coś od firmy [nie prywatnie]. Niestety niewiele o nim wiemy, bo pracuje u nas niedługo, jego żony w ogóle nie znamy. Na ślub nikogo nie zaprosił, bo pobiera się w innym mieście. Z dziewczyną mieszka już jakiś czas, więc jeśli czegoś potrzebowali 'do mieszkania', to już to mają. Myślałam o winie i bombonierze, ale wina dostaliśmy już na Wielkanoc, poza tym on raczej nie delektuje się dobrym winem, ważne, żeby trzepało wink Myślałam o premii od firmy z okazji ślubu, ale jesteśmy na razie z jego pracy średnio zadowoleni i trochę fałszywe by to było. Mimo to firma jest mała i chcielibyśmy jakoś zaznaczyć naszą solidarność. Co można kupić osobie, o której się nic praktycznie nie wie, a o jego żonie jeszcze mniej?
Obserwuj wątek
    • beberebe Re: Neutralny prezent 03.05.11, 21:45
      może jakąś książkę, album, fajny zestaw płyt na romantyczne wieczory z żoną
      • paskud_agg Re: Neutralny prezent 03.05.11, 21:55
        Żeby komuś kupić płyty trzeba znać jego gust. Książki - to samo.

Zostałabym przy winie i czekoladkach, jak dla mnie najbardziej neutralne. Chociaż może voucher na wyjście do knajpy? Hm?
    • gazeta_mi_placi Re: Neutralny prezent 03.05.11, 22:00
      Może gotowy kosz ze słodyczami, kawą, herbatą...
      Są takie gotowe zestawy w skład których wchodzi: bombonierka, najczęściej kilka rodzai "lepszych" czekolad, kawa, herbata, jakieś przekąski w puszkach.
      Mój mąż dostał coś takiego na urodziny.
    • sangrita Re: Neutralny prezent 03.05.11, 22:02
      Jak paskud_egg zaproponowała, może jakiś voucher, talon, gift card czy coś takiego?
    • mun-ka Re: Neutralny prezent 03.05.11, 22:24
      Dzięki smile talon to faktycznie dobry pomysł, przemyślimy też kosz.
    • intern-autka Re: Neutralny prezent 04.05.11, 09:45
      A wytryniaj mi się w wątek-mnie to nie przeszkadza smile

Pozatym jakby nie było widzę, że dylemat masz podobny, więc trudno mi coś poradzić. Jestem zdania (ze swojego wątku), żeby podarować kartkę z podpisami od całej firmy. Jak piszesz nie znacie goście dobrze, nie wiecie co lubi, pracuje od niedawna, żony nie znacie itd. To raczej przemawia za tym, że "solidarna" karteczka wystarczy.
    • anielica.4 Re: Neutralny prezent 04.05.11, 09:50
      odoba mi się pomysł z koszem pełnym niespodzianek smile
      A może pusty ładny album foto zawsze się przyda po Ślubie
    • humanistka_recydywistka Re: Neutralny prezent 04.05.11, 13:49
      Nie wiem, ile planujecie na to przeznaczyć, ale są czasem weekendy dla dwojga w fajnych hotelach w okazyjnych cenach (np. zakupione przez grupona).
      Ja bym się ucieszyła z jakiegoś spa, bo praktycznie z narzeczonym nie jeździmy w takie miejsca smile
    • xxxtabxxx Re: Neutralny prezent 04.05.11, 14:13
      U mnie w pracy jest tak, że zawsze się zrzucamy po 5-10zł z takiej okazji, osoba, która bierze ślub dostaje informację ile kasy mamy zebrane na prezent dla niej i sama wybiera sobie co mamy jej kupić za tę kwotę. Nie ma możliwości, żeby prezent był nietrafiony wink
      • mun-ka Re: Neutralny prezent 04.05.11, 21:06
        My się nie będziemy składać, bo nasz oddział liczy w całości 5 osób, więc albo by nas trzepnęło po kieszeni, albo marna zbiórka by wyszła. Prezent będzie kupiony z kasy firmowej - trochę jakby firma kupowała, ale jako, że jest nas mało, to wszyscy decydujemy wink Myślę, że max do 300-500zł byśmy chcieli coś podarować. O talonie na wyjazd też myślałam, ale to też trzeba wiedzieć co oni lubią, bo gusta są różne, ja np. nie lubię spa wink
        • intern-autka Re: Neutralny prezent-cena/ręczniki 05.05.11, 07:46
          Z kasy firmowej prezent za 300-500 zł??? To trochę drogo uncertain

Moje koleżanki (z mojego wątku/przypadku) też wymyśliły prezent w granicach tej ceny, ale to by nas nieźle szarpnęło po kieszeni, bo grupa nie jest liczna i w zależności od wysokości ceny czy to będzie niższa granica czyli te 300, czy górna 500 to wychodzi po około 40 zł od osoby.

Jak chcecie podarować prezent to kupcie komplet ręczników-2 kąpielowe i 2 mniejsze. Mało która para młoda dostaje taki prezent. A pozatym taki komplet kosztuje w okolicach 120-150 zł.
          • sangrita Re: Neutralny prezent-cena/ręczniki 05.05.11, 08:31
            > Z kasy firmowej prezent za 300-500 zł??? To trochę drogo uncertain

Z kasy firmowej? Firmy operują trochę innymi kwotami niż etatowcy. A już kwotami z kosmosu dla studentów. Ot i tyle.

Skoro właściciel / dyrektor firmy uznał, że tyle mogą sobie pozwolić na prezent, to w czym problem? Właściciel z pewnością nie zbiednieje od tego.
    • flavilla Re: Neutralny prezent 05.05.11, 08:19
      mmałgosiu, uprawiasz marnie zakamuflowaną szeptankę sklepu z gadżetami. To nie jest miejsce na to. Nie zaśmiecaj.

szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=m.malgosiaaa
    • bezia_80 Re: Neutralny prezent 06.05.11, 21:51
      Może bon na zakupy w jakimś sklepie z domowymi gadżetami czy z porcelaną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka