Dodaj do ulubionych

Rodzaj muzyki na wesele

04.05.11, 21:27
Forumki czy w sprawie wyboru muzyki zdajecie się na zespół / dj czy też stawiacie na np. lata 70 / 80 czy też wszystko w tonacji jazz a może coś innego ?
Napiszcie proszę
My dzisiaj zgłupieliśmy ciezko każdemu dogodzić ....
Pozdrawiam
Anielica
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Rodzaj muzyki na wesele 04.05.11, 21:31
      U nas zespół. Repertuar nie jest może jazzowy (chociaż mi by odpowiadałosmile), ale za to lepszej jakości niż proste "majteczki w kropeczki". Dużo lat 70, Rock'n'roll, Santana, Sting, trochę polskich przebojów, żeby co niektórzy mogli sobie poszaleć (w stylu "Małgośka") - wszystko w fajnej, starannej aranżacji. Zespół duży, z 6 czy 7 osób, grają na żywo. Zapowiada się fajniesmile
    • izu21 Re: Rodzaj muzyki na wesele 04.05.11, 22:46
      Ja mogę jedynie zakreślić plany na przyszłość, aczkolwiek są to plany dość sprecyzowane. DJ (do tego mówiący po angielsku) i repertuar różny od lat 40 do współczesnych, niekoniecznie najnowsze hity typu Lady Gaga, ale coś bardziej wyszukanego i nieznanego. Do tego oczywiście garść klasyków typu przytoczonej Małgośki, trochę wolnych kawałków, rock'n'rolla, pewnie trochę muzyki musicalowej smile i garść hitów nepalskich (tutaj zastosuję bardzo ostrą selekcję, gdyż nie przepadam za ichnią muzyką.... ale cóż robić) I na pewno będzie "zupa romana" ("zuppa romana" w oryginale) Każdą piosenkę sprawdzimy pod względem łatwości tańczenia, nie za szybko, nie za wolno.
      • sangrita Re: Rodzaj muzyki na wesele 04.05.11, 22:54
        > ale coś bardziej wyszukanego i nieznanego.

Podobno ludzie najbardziej lubią te piosenki, które już słyszeli tongue_out
        • izu21 Re: Rodzaj muzyki na wesele 04.05.11, 23:04
          Daleko mi do toku myślenia inż. Mamonia smile Ale z obawy przed takimi Mamoniami wśród gości będzie ta garść (mniejsza lub większa) znanych hiciorów. O, Lambada jeszcze musi być.
          Generalnie chodzi mi o to że nie chcę iść na łatwiznę i wyszukać w necie artykułu pt "lista hitów weselnych", tylko poświęcić na to trochę czasu i swojej uwagi i przygotować piosenki, które na prawdę lubię, dobrze brzmią i są idealne do tańca.
    • zia86 Re: Rodzaj muzyki na wesele 04.05.11, 23:24
      U nas pod wszystkich gości przekrój muzyki rockowej i jej odmian, plus znane hity muzyki nazwijmy to popularnej. smile Oprócz tego DJ dostał listę piosenek "must have". smile
    • brown_aurelia Re: Rodzaj muzyki na wesele 05.05.11, 18:32
      moja znajoma miała zespół i to on ustalał repertuar, wyszło tak, że było samo disco polo uncertain a nie każdy lubi taki rodzaj muzyki.
      moim zdaniem lepszy jest DJ, który może puścić muzykę dla każdego gościa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka