Dodaj do ulubionych

buty na ślub

14.05.04, 14:30
Jakie miałyście lub będziecie miały buciki ?
Jak sądzicie, czy mogą być w lipcu z odkrytą piętą, czy lepiej z zakrytymi
palcami i piętą ?

-----------------------------------
stronakobiet.w.interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: buty na ślub IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.05.04, 14:38
      Ja mialam z zakrytymi palcami i pieta, palce zakryte obowiazkowo- ze wzgledu na
      przesadsmile)), a piety byly zakryte ze wzgledu na tren- balam sie, ze buciki z
      samym paseczkiem beda "klapaly" i bede sobie przydeptywac tren. Ale poza tym na
      lipiec sa jak najbardziej w porzadku.
    • Gość: ewa Re: buty na ślub IP: *.myslenice.net.pl / 80.48.244.* 14.05.04, 14:42
      moja kolezanka miala slub w lipcu i buty z zakrytymi palcami i odkryta pieta i
      odradzala, suknie miala bez trenu i brzeg wchodzil jej miedzy piete i buty, wg.
      mnie najladniej wygladaja zakryte palce i pieta i zapiecie na paseczkismile a co
      to za przesad z tymi palcami, bo nie slyszalam?
      • Gość: Ania Re: buty na ślub IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.05.04, 14:50
        Jesli chodzi o przesad to podobno buciki z odkrytymi palcami
        przyniosa "dziurawe zycie" , moga nie trzymac sie nas pieniazkismile)) Na wszelki
        wypadek wolalam nie ryzykowacsmile)) Ale tych przesadow jest tak strasznie duzo,
        smiac mi sie chce jak wspominam moj slub ( rok temu ) i tyle roznych
        drobiazgow, ktore musialam miec, i o tylu rzaczach pamietacsmile)) Pozdrawiam!
    • Gość: best5 Re: buty na ślub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:57
      A ja (slub w sierpniu) będę miała buciki z zakrytymi palcami i pięta i
      koniecznie z paseczkiem wokół kostki. takie buty najlepiej trzymają się nogi i
      właśnie w takich najlepiej mi się tańczy. No i koniecznie musząbyć z
      mięciutkiej skórki, bo muszą spełnić swoją rolę do końca wesela smile
    • wojtow Re: buty na ślub 14.05.04, 15:03
      Chyba buciki kupię wcześniej, jest teraz duży wybór w sklepach !
      • Gość: L Re: buty na ślub IP: *.icpnet.pl 14.05.04, 21:43
        Kupilam już buty chociaz ślub we wrześniu bo chcę je mieć podczas szycia
        sukienki by całość wypadła ładnie smile
        Kupiłam buty z zakrytymi palcami i piętą z paskiem wokól kostki bo w takich
        czuję się najlepiej smile Piękne atłasowe z wstawką koronkową (firmy Growikar)...
        Są bardzo wygodne smilesmilesmile
    • wojtow Re: buty na ślub 15.05.04, 10:05
      Widziałam fajne buty, kolor ecru ze złotym obcasikiem w kształcie "grzybka" to
      jak na razie dla mnie nr 1.
    • Gość: misia Re: buty na ślub IP: *.icpnet.pl 15.05.04, 17:44
      a ja mam problem! nie moge miec butow tylko z zakryta pieta i palcami, bo mam
      niewielka deformacje kosci na boku stopy i wlasnie w takich butach bardzo to
      widac, po prostu wystaje mi stopa z boku. a w sklepach dominuje tylko taki
      fason, wlasciwie nie moge dostac klasycznych, zabudowanych bialych butow (bez
      czarnej podeszwy itp.). O niskim obcasie juz nie wspomne, a moj luby nie
      grzeszy wzrostem... Macie moze jakies namiary (sklepy,producenci)?
      Pomozcie!
      Pozdrawiam!
      • ma-ja Re: buty na ślub 17.05.04, 12:45
        Dziewczyny a jak wogóle kształtują się ceny butów ślubnych. Będę miała suknię w
        kolorze budyniu śmietankowego i na razie jeszcze nie szukałam butów. Czy ceny
        są wyższe od takich normalnych na co dzień?
        • kruszt Re: buty na ślub 18.05.04, 10:30
          buty widzialam w cenie 180-360zl.osobiscie kupilam sobie rylko za 195zl oraz
          jakiejs innej firmy za 280zl(w tych przetanczylam prawie cala noc pomimo tego
          ze byly waskie i na bardzo wysokim obcasie).pozdr
      • wojtow Re: buty na ślub 18.05.04, 07:48
        To muszą być butki z miękkiej skórki.... tak aby ci było wygodnie, ale
        konkretnych namiarów nie mam.
        Moja znajoma która miała ten sam problem nosiła szmaciaczki, były drogie i tak
        wykonane że nie wyglądały na szmaciaki,ale do ślubu odpada chyba raczej.
      • becia_be Re: buty na ślub 18.05.04, 11:55
        wiec prosze tu cos jest pełnego
        jeszcze gdzes widzialm sliczne jak znajde to ci podesle linka
        szukam, nie martw sie te ktore mam na mysli sa piekne
        • becia_be Re: buty na ślub 18.05.04, 11:55
          www.buty-slubne.com.pl/oferta_slubne.htm
          ale z emnei gapa a gdzie link prosze
          • zdrowazocha Re: buty na ślub 19.05.04, 17:04
            dziekuje za link! smile

misia vel zocha wink
      • Gość: ewa Re: buty na ślub IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 12:11
        Misia, nie martw się, ładne niskie buty produkuje firma La Marka i Growikar- na
        niskiej 2-4 cm szpileczce- są ładne i niedrogie do 200 zł. U mnie na dodatek
        doszedł problem z rozmiarem-40, ale u nich jest wszystko. Polecam
    • k.chojecka Re: buty na ślub 17.05.04, 16:07
      Dziewczyny, śłub w sierpniu, jakie buty ??? Podobno całe zakryte sa
      najwygodniejsze ?? Ale jak tu w temp letniej wytrzymac ? Preciez stopy max
      napuchną?? Można w połowie weselicha zmienić na jakieś odkryte sandałki ?
      Powiedzcie równiez gdzie można kupić buty do śluby w Wawie ??? Gdzie jest duży
      wybór ? Pomocy !!!!!!!
      • Gość: ewa Re: buty na ślub IP: *.myslenice.net.pl / 80.48.244.* 17.05.04, 18:51
        też mi się wydawało, że całe zakryte najwygodniejsze i na inne nawet nie
        patrzyłam, ale mój mąż mnie namówił na zakryte palce i pięty i to był super
        wybór, dużo wygodniejsze od całkowicie zakrytych, dobre i na lekki chłodek i na
        upał, jakiś czas przed moim ślubem rozglądałam się za butami w W-wie, wprawdzie
        tylko przez jeden dzień, ale przeraził mnie całkowity brak wyboru, jak coś było
        fajnego to nie ten rozmiar, wróciłam do Krakowa i wybrałam się z przerażeniem
        na poszukiwanie butów, już pierwszego dnia znalazłam takie, które bym mogła
        kupić (chociaż kupiłam inne trochę później), wybór jest duży, ceny nie, polecam
        wycieczkę do Krakowasmile
        • Gość: Anka buty na ślub - szukam szewca szyjacego na miare IP: *.krakow.pol.pl 18.05.04, 09:44
          Szukam szewca szyjacego buty na miare w Krakowie i w okolicach. mam bardzo maly
          rozmiar i niestety nie moge znalezc w sklepie numeru 34-35. Gdybyscie cos
          slyszaly na ten temat - dajcie prosze znac
          Anka
          • ataglu Re: buty na ślub - szukam szewca szyjacego na mia 15.06.04, 12:20
            Poszukaj dobrze. Ja bez większych problemów (nie w Krakowie wprawdzie, ale w
            znacznie mniejszym mieście) kupiłam eleganckie i na wysokim obcasie. Rozmiar 35.
            Powodzenia.
      • Gość: justa Re: buty na ślub IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 14:32
        W Warszawie jest fajny sklep ze ślicznymi butami ślubnymi na ul. Chmielnej 7,
        tylko ceny wysokie (od 400 zł)
    • wojtow buty do pomalowania 19.05.04, 07:38
      Słyszałyście o czymś takim ? Słyszałam o tym od koleżanki, podobno można kupić
      buty do pomalowania, jeśli komuś zależy np. na jakimś nietypowym kolorze.
    • Gość: emi Re: buty na ślub IP: 217.153.178.* 19.05.04, 14:40
      W W-wie polecam sklep Cymbeline na Świętokrzyskiej, kupiłam tam super wygodne i
      bardzo ładne buty. Ceny od 350 PLN.
    • Gość: ryyba Re: buty na ślub IP: 195.85.249.* 22.05.04, 15:02
      wazne zeby z przodu byly zabudowane- z tylu moga byc odkryte-w koncu to lato
      • Gość: M. Re: buty na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 18:49
        Ja miałam całe zakryte - ale to była już jesień. Kupiłam razem z suknią, więc
        od razu można było sprawdzić czy pasują. Były z materiału, więc b. wygodne.

A na zmianę miałam białe sandałki na obcasie - też ładnie wyglądały.

• nisiabu Re: buty na ślub 28.05.04, 15:16
      Ja na swoj czerwcowy slub mialam rylki na wysokim obcasie, z zakrytymi palcami i
      pieta i paseczkiem, przesliczne, ecru 179pln, kupione na Chmielnej w Warszawie.
      Bardzo miekka skorka, polecem, przetanczylam w nich cala noc. Rylko produkuje
      tez (z tej samej skorki) nizsze obcasy (o ile pamietam dwie inne wysokosci), ale
      u nas roznica wzrostu jest 30cm.
      Pozdrawiam
    • wojtow Re: buty na ślub 15.06.04, 11:27
      Kupiłyście już buty ?
      • Gość: kasia Re: buty na ślub IP: 81.210.119.* 15.06.04, 11:36
        kupilam w cymbeline na świętokrzyskiej - całkiem nice..

generalnie buty na ślub raczej mi sie nie podobają w ogole, ale udało się
        jakies normalne wybrać.. eleganckie i nie prostackie..

polecam, to byl pierwszy sklep do ktorego weszlam (raczej nie cierpie kupowac
        butów, a juz szlak mnie trafia ze te buty sa tylko na kilka godzin)
        Więc jesli wejdziesz z nastawieniem , że nie wyjdziesz bez butów - to coś można
        wybrać..

pzdr
    • wojtow Re: buty na ślub 15.06.04, 12:09
      Kasiu a jak to cenowo wygląda ?
      • Gość: kasia Re: buty na ślub IP: 81.210.119.* 15.06.04, 12:19
        ja zaplacilam 350 zł.
        sa ze skóry ze wstawką koronkową - i przez to inne od tych wszystkich .. i
        oczywiscie nie wielki obcas, dosc wygodny..
        bez piety, na dwie gumki

ceny są różne... były inne , fajniejsze i tańsze, ale nie bylo mojego
        rozmiaru...sad((
        • wojtow Re: buty na ślub 18.06.04, 08:14
          Kasiu a gdzie ty swoje kupiłaś ?
      • mimina Re: buty na ślub 15.06.04, 18:03
        Ja mam slub 14 sirpnia i buciki z zakrytymi palcami i pięta i
        z paseczkiem wokół kostki....białe z atłasu, pokryte malutkimi kuleczkami i
        gdzieniegdzie przeźroczystymi cekinami...ślicznie się mienią w świetle
        dziennym...a koraliki nie ocieraja skóry wokół stopu, bo mają lamówkę z
        satyne....no są lekko do szpica (bo ogromniaste czuby mi sie nie podobają) i na
        średnio grubej szpilce.....mojemu lubemu bardzo sie podobają....
        Zamówiłam tylko nowa prae bo te co mierzyąłm to była oststania i troszke
        przybrudzona...w sobotę odbiór...aha zapłaciłam 150 zł....i myslę że jak na
        buty weselna to nawet ujdzie...
        • wojtow Re: buty na ślub 16.06.04, 07:25

A w jakim mieście je kupiłaś ?
        • wojtow Re: buty na ślub 18.06.04, 08:13
          A gdzie kupiłaś te buciki ?
          • mimina do wojtow!!! 18.06.04, 19:20
            JA kupiłam te buty w Olkuszu (małopolska)w salonie "paola" na ul. Mickiewicza 8.

pozdrawiam.

Aha...a kiedy masz ślub i gdzie???
    • Gość: anna czy to bardzo niestosowne odsprzedać buty? IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 18:44
      Buty ślubne często są tylko na ten jeden raz.Trudno mówić o ich wielkim
      zniszczeniu. Wiem,że to nie higieniczne ale przecież każda panna młoda jest
      najczyściejszą osobą na świeciesmile. Czy to naprawdę takie nie na miejscu, że
      myślę o sprzedaniu butów po weselu?

Nie krytykujcie za bardzosmile . Ja się dopiero zastanawiam.
      • wojtow Re: czy to bardzo niestosowne odsprzedać buty? 17.06.04, 07:20
        Widziałam oferty sprzedaży na Allegro i w komisach, nie uważam tego za
        niestosowne, czsami te buciki są tak "ślubne", że trudno by je było założyć do
        innego stroju, więc lepiej sprzedać.
    • wojtow Re: buty na ślub 18.06.04, 08:07
      Jestem podłamana poszukiwaniem butów ! Wydawało mi się że tyle ich jest a tu
      okazuje się, że miałyście rację.

Wszędzie czuby, brrrrrr......
      A gdy już znalazłam sensowne buty to albo miały ciemno-brązowy obcas albo
      czarne fleki !

Jak oni robią te buty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka