Dodaj do ulubionych

moje wielkie niegreckie wesele ;)

04.03.12, 00:32
Bry wieczor smile W koncu trafilam w miejsce gdzie nie tylko ja uwazam ze satynowe bolerka to obciach oraz ze piekielny ogien mnie nie spali jesli pojde do slubu z golymi nogami. Alleluja! smile

A teraz konkrety: slub pod koniec pazdziernika, sala, ksiadz i orkiestra - są smile
Stoję obecnie przed wyborem sukni...marzyła mi się prosta, zwiewna, cos w stylu Abaco (lub cos mniej wybkowatego). Po pierwszych przymiarkach dzis jestem mocno podlamana. 3 salony w moim malym miescie zaliczone - wszedze 95% sukni to gorset+beza/ksiezniczka, a ja chcę coś albo asymetrycznego na gorze (Pronovias Farnes) albo gora jak Abaco wlasnie. I tutaj duza prosba o radę w kwestii wyboru fasonu. Wymiary:
174 cm + zakładam 7-10 cm obcas, bo PM zostawia mi pole do popisusmile
malutki biust + szersze biodra (gruszka)
dosyć kościste i szerokie ramiona
szczupła talia, długie nogi.
Generalnie zadowolona jestem z figury, natomiast od czasu studniówki obiecałam sobie, że więcej mnie nikt w gorset nie wciśnie i tego się bede trzymacwink

Wiec fason sukni to jeden problem. A drugi to okrycie. Z racji pory pazdziernikowej musze miec na sobie cos cieplejszego (jestem w ogole zmarzluchem totalnym) - jak zaznaczylam na poczatku, odpadaja wszelkie bolerka, satynowe zakieciki ze stojka itp brrrrr. No i biale sztuczne futerka tez (akurat mojej mamie dzis jedno wpadlo w oko - koszmarek). Myslalam owszem o futerku, ale raczej takim w naturalnym kolorze - bez, jasno szarawy...strach powiedziec ze myslalam o naturalnym futrze w ogole, bo zostane przekleta przez ekolozkiwink Przez mysl przeszledl mi tez krotki sweterk z angory albo dopasowana skorzana kurteczka/zakiet - ale nie wiem czy to do sukni bedzie pasowac.

Wybaczcie przydlugi post...jesli ktos dotrwal do konca to będę wdzieczna za rady smile
Obserwuj wątek
    • bukfa Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 02:42
      Abaco piekna!! Do tego widze angorkowy sweterek/wdzianko a'la Jackie Kennedy. Zapowiada sie bardzo dobrze!
    • too Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 10:25
      anna kara ma ładne sukienki dla wysokich i kościstych, zobacz sobie na stronie, bo jest we flashu i nie umiem wkleić z niej zdjęć. zresztą, wydaje mi się, że z kolekcji 2012 wszystkie by ci pasowały, są takie asymetryczne, lejące się.

mam b. podobną figurę (wysoka gruszka) i zdecydowałam się na krótką sukienkę, bo akurat nogi to mój duży atut - co o tym myślisz? krótkie sukienki nadają lekkości i biodra wyglądają w nich na mniej szerokie.
      • too Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 10:34
        jeszcze a propos okrycia: ja jestem fanką sweterków, pasują nawet do eleganckiej sukienki, są ciepłe i nie poszerzają ramion.
        https://media.bodaclick.com/img/img_reportajes/8562_1299753333_4d78a97575d69.jpg
        • krooliszka Sweterków szukam! 04.03.12, 10:38
          Jeśli miałabyś coś fajnego jeszcze to poproszę - na gazetowego lub w moim wątku. Mam niestety spory biust (pomimo ogólnie szczupłej sylwetki) więc szukam czegoś o zapinaniu/wiązaniu kopertowym. Jestem też wysoka 175 - jeśli coś to zmienia
        • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 13:53
          Too, widziałam już to zdjęcie...dla mnie supersmile
    • niebieski_lisek Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 10:51
      > piekielny ogien mnie nie spali jesli pojde do slubu z golymi nogami

Naprawdę zamierzasz iść do ślubu z gołymi nogami pod koniec października? Podziwiam determinację smile Jeśli chodzi o okrycie, to odrzuciłabym pomysł sweterka - pod koniec października temperatury mogą być naprawdę niskie. Może płaszczyk - np. poszukaj sobie zdjęć Kasi Cichopek - moim zdaniem miała całkiem zgrabny jeśli chodzi o krój.
      • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 13:53
        Z tymi golymi nogami to jest tak, ze rzeczywiscie pora niekoniecznie sprzyjajaca, aczkolwiek mam te wymarzone buty bez paluszkow...nie sadze zebym zmarzla pod warstwami sukni, acz nie chcę też biegac po sniegu w sandalach (kto wie co aura przyniesiewink)...wiec temat do przemyslenia. Ale jesli beda jednak peeptoe to przeciez zadne rajstopy w gre nie wchodzauncertain

Dzieki za linki z sukienkami smile Odnosnie tego czy w sweterku bedzie zimno czy nie to mysle, ze nie bede miala okazji az tak bardzo zmarznac. Kosciol mam pod domem (jest raczej cieply), potem do auta i na sale.
        Co do plaszcza Cichopek to rzeczwyscie ona wyglada w nim ladnie, ale ja wolalabym raczej cos krotkiego. Mysle, ze przy moim wzrosie taki fason by mnie wydluzyl jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że może w wiosenno/letnich kolekcjach beda jakies biale/jasne, zgrabne zakieciki lub inne okrycia.
        • niebieski_lisek Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 18:29
          > Ale jesli beda jednak peeptoe to przeciez zadne rajstopy w gre nie wchodza:/Może coś takiego?

• nowy_login123 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 18.03.12, 18:00
            O to to to to.
    • twojewymarzonewesele Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 10:56
      Zajrzyj na strone sukien Anna Kara albo www.josephine.pl
      Mają tam bardzo duzy wybór, mysle ze Ty tez znajdziesz cos dla siebiesmile
    • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 14:12
      Wybaczcie mnogość moich postów, ale mam autostradę myśli dzisiaj wink
      Too, ja o krótkiej akurat nie myślałam...trochę ze względu na porę, a trochę ze względu na to, że to pewnie jedyna okazja żeby założyc długą białą smile Aczkolwiek krótkim sukienkom nie można odmówić urokusmile Na pewno krótka będzie na poprawiny.
      • madzirek85 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 16:47
        Tak jak ktoś tu wspominał są bardzo ładne długie białe płaszcze na pewno coś znajdziesz. A może na ślub załóż jakieś pończochy i później je zdejmiesz?
    • dedukcja_watsonie Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 04.03.12, 22:10
      ja mialam na cywilnym ten (zakupiony w necie) i bardzo bylam zadowolona - moze cos podobnego?
      https://assets3.notonthehighstreet.com/system/product_images/images/000/495/953/zoom_mona_cardi1.jpg?1315307581
      • 5th_element Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 05.03.12, 08:31
        piekny ten sweterek, dasz moze namiary na priv gdzie kupilas?
        • dedukcja_watsonie Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 05.03.12, 09:22
          done smile
    • ylfeth Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 05.03.12, 16:06
      rewanżuję się smile
      jestem za krótkim futerkiem w naturalnym kolorze - moja znajoma miała naturalne, krótkie futerko jasnobrązowe, wiązane, o ile pamietam, na wstążkę. Jeżeli chcesz buty niebiałe to tym bardziej. W futerko można wtedy zainwestować - będzie na lata. Z kolei moja przyjaciółka, której ślub był z końcem października na Podhalu (czyli lekki przymrozek i początki śniegu) miała biały kożuszek - te kudełki miał schowane do środka, więc było ciepłe a nie kosmate.
      Sweterki to raczej na lato, przy deszczu czy chłodniejszej temperaturze, w październiku raczej się nie sprawdzą.
    • maddalena81 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 05.03.12, 22:32
      Pod koniec pazdziernika moze byc zimno. Po pierwsze powinnas dostosowac ubior do pory roku. Mozesz miec suknie na ramiaczkach i cos na nia (choc z dlugim rekawem byla by odpowiednia na padziernik). Trzesaca sie z zimna w zwiewenej sukience bez ponczoch na nogach mozesz wygladac niespecjalnie. Na grupowym zdjeciu goscie beda w plaszczach a Ty z sinymi ustami.
      A jesli chodzi o okrycie, to wyprodukowanie sztucznego futerka jest bardzo bardzo nie ekologiczne wink
      A co myslisz o pieknej etoli?
      https://stylio.pl/members/styliopedia/0/288_l.jpg
      https://i46.tinypic.com/11r9jd0.jpg
      https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1hGKa42tUwFYivpNp7y8pzlwTUwAIIRA-Ipw-T_F9idQ1zMGPZCW_ijRt
      • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 12.03.12, 21:41
        Hej smile
        Etola fajny pomysł...ciekawam jaki koszt takiej z naturalnego futerka...rozejrzę sięsmile Jakbyście miały coś konkretnego na oku to proszę o podrzucenie linka.

W weekend byłam w celach turystycznych w Krakowie no ale nie mogłam nie skorzystać z okazji żeby nie zajrzeć do Madonny smile) Niesamowitym zbiegiem okolicznośći dziewczyna akurat mierzyła jedną z moich upatrzonych sukni (Pronovias Balandro)...niestety...cena mnie powaliła (5800zl), ale stety w rzeczywistości nie wygląda tak ładnie jak na modelcewink Jako że byłam w towarzystwie panów nie było mowy o siedzeniu i czekaniu w kolejce do przymiarekcrying
        Zajrzałam też do Anny Kary (akurat przejeżdzałam obok - zupełny przypadek) - nic nie wpadło mi w oko. Kolekcja w internecie inna niż w salonie, być może nie wszystkie suknie były wystawione.
        To tyle newsow z kraju i ze światasmile Najbliższe przymiarki za tydzień we Wrocławiu. Zdam relacjęsmile
        • maddalena81 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 13.03.12, 11:31

> Hej smile
          > Etola fajny pomysł...ciekawam jaki koszt takiej z naturalnego futerka...rozejrz
          > ę sięsmile Jakbyście miały coś konkretnego na oku to proszę o podrzucenie linka.

Polecam wertowanie allegro. Ja szukalam etoli dla siebie, wkoncu kupilam bialy plaszczyk. Bo niestety nie pasowala mi etola brazowa, miodowa czy zlota, musialam miec srebrna (znaczy szara), a szarych jest mniejszy i sa drozsze. Jesli nie przeszkadza Ci kupic uzywana (a jest to bardziej ekologiczne niz kupic nowa) to w brazach zanajdziesz cos nawet za 500zl. Wiec jesli nie kupilas jeszce sukienki, a rzeczywiscie myslisz o futerku to polcem zdecydowac sie na cieple odcienie.
          Znalezienie bialego ladnego graniczy z cudem smile
          • jill5 Przymiarki v1 20.03.12, 09:07
            Spieszę donieść, że pierwsze przymiarki za mną. Wczoraj byłam w salonie Celebrity we Wrocławiu. Mierzyłam głównie sukienki zgodne z moim założniem czyli "nieręcznikowe" góry i prosty doł. No i rzeczywiście było kilka ładnych. Zalinkuję, bo nie umiem zdjęć wstawić (wstyd, wiem).
            Fado - www.eternitybridalwear.co.uk/wedding-dresses/index.php?app=ecom&ns=prodshow&ref=cymbeline_fado_wedding_dress
            Fadela - www.carnevalispose.net/bride-dresses/2012/Cymbeline_277/Fadela_2764.html

I moj number one: Qui 33 (tez Cymbeline): tinyurl.com/7ltchfd

Ta ostatnia lezala super, ten lejacy dekolt (mimo ze bluzek tego typu nie lubie) wyglada pieknie, tyl ma taki sam, tylko dekolt jeszcze glebszy. Co myslicie?
            Kolor jest niebialy...taki jasny ecri ale podoba mi sie smile

Przymierzyłam jeszcze dwie bezo podobne sukienki, model Annais Sentence oraz Cymbeline Fauvette. Po tych prostych czulam sie w nich jak krolowa sniegu. I nawet pani w salonie stwierdzila, ze mi nie pasuja.

Jedynie moja mama, po zobaczeniu QUI powiedziala "taka? prosta? bez kola? bez haftow, sraftow i dziecikow?" No ale nie od dzis wiadomo, ze gust mamy inny.

Co sadzicie o moim wyborze (wstepnym)?
            • 5th_element Re: Przymiarki v1 20.03.12, 10:52
              MiSie bardziej te koronkowe podobaja, ale wiadomo ze inaczej na zdjeciu a inaczej w rzeczywistosci. wszystkie trzy moele imo super
              • jill5 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 11:04
                Cieszę się smile Mnie też te koronkowe się podobają...myślę, że ostateczny wybór będzie trudny. Chociaż cena przemawia za tą gładką (2700), a te koronkowe pod 5 tys...teoretycznie mogłabym się szarpnąć na taką ekstrwagancję, ale czy to warto? Niby ślub tylko raz w życiu itd., ale nie samą sukienką człowiek żyje... wink
                • 5th_element Re: Przymiarki v1 20.03.12, 11:25
                  nie rozwazalas uzywanej? No cena jak najbardziej przemawia za tą gładką. I sama w sobie jest b.ladna i ponadczasowa.
                  • jill5 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 12:27
                    Rozważam smile
                    Jak już będę po maratonie po salonach to wtedy się rozejrzę czy może wybrane modele są dostępne na allegro czy gdzies.
                    Słyszałam tez że w niektórych salonach można zamówić suknie dla siebie, ale na zasadzie wypozyczenia i po slubie się ją oddaje. Cena o ok. połowę niższa. Ale niestety akurat tych wczorajszych sukni koronkowych i gladkiej to nie dotyczy...za to bezy z gorsetem - of coursewink
                    • dedukcja_watsonie Re: Przymiarki v1 29.03.12, 10:25
                      tak mi sie przypomnialo ze mi do flosmana mozna odsprzedac - oni potem uzywaja jako modelu- pewnie jakos kupe kasy sie za to nie dostnie ale jak nie pojdzie na allegro czy inaczej to zawsze jest jakas opcja smile
                      wiem bo mierzylam taka wlasnie odkupiona (po jakiesj malej osobie bo nawet na mnei byla za krotka a ja ledwie 166 cm )
            • maddalena81 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 12:32

Mnie podobaja sie te koronkowe.
              Jak juz wspominalam nalezy sie ubrac stosownie do pory roku. Moze byc Ci zimno i w kosciele bedziesz musiala zostac w okryciu. Moim zdaniem latwiej bedzie jakies wdzianko dobrac do tych koronkowych sukienek, tak, zeby calosc wygladala ladnie.
              A moze prosciej znalezc suknie, ktorej przynajmnienj we wnetrzach nie bedziesz musiala zakrywac z powodu ewentualnego chlodu.
              A
              • jill5 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 12:48
                A ja nawet do tej gladkiej sukni widze ladna etole w kolorze jasno bezowym...mysle, ze to by sie nie gryzlo.
                Dalam sie wczoraj wpakowac w satynowe bolerko i w biale futerkowe cos...ale upewnilam sie tylko, ze to NIE TO.
                Osobiscie nie jestem za ubieranim sie w suknie np. z dlugim rekawem, bo taka pora roku. Bo jak ktos ma slub w styczniu to co, ma miec suknie z golfem? Jak juz znajde pasujace okrycie, ktore mi sie spodoba to nie widze problemu zeby w kosciele je miec na sobie. A na sali na pewno bedzie cieplo, w ruchu itd, wiec wydaje mi sie, ze lekka suknia lepsza. Ale wiadomo, kazdy ma swoje zdaniesmile
                • maddalena81 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 14:37
                  > A ja nawet do tej gladkiej sukni widze ladna etole w kolorze jasno bezowym...my
                  > sle, ze to by sie nie gryzlo.
                  Jak bedzie pasowalo to swietnie. Ale na prawde wybierajac suknie przemysl 3 razy, czy dobierzesz do niej okrycie.
                  Moja zdanie w tej sprawie jest takie, ze elegancja i klasa polega na ubraniu sie odpowiednio do okazji i pogody. Na trzaskajacym mrozie (akurat w Twoim wypadku nie wielkie jest takie prawdopodobienstwo, ale przykladowo w styczniu juz tak) panna mloda w zwiewnej sukience z sinymi z zimna ustami bedzie wygladala raczej kiepsko. Nie mowie, ze musi byc to koniecznie suknia z dlugim rekawem, ale tak jak pislam, cos co z okrycmiem gryzc sie nie bedzie (np. duza ozdoba z przodu moze nie pasowac z plaszczykiem, bo sie wybrzuszy z przodu).
            • zia86 Re: Przymiarki v1 20.03.12, 14:41
              Bardzo ładna ta lejąca! smile Oryginalna, ponadczasowa i elegancka. smile Mnie sie podoba. Koronkowe mi się przejadły, ale ta pierwsza też fajna, chyba ją nawet kiedyś przymierzałam i była bardzo ok. Jednak ja bym wybrała tę lejącą, jest ciekawsza moim zdaniem. smile
    • jill5 Sala +dekoracje 23.03.12, 14:29
      Zanim dalszy ciąg sukni, dawa słowa o mojej sali i prośba o rady.
      A zatem sala jest typu elegancka, świeżo odremontowana, cała utrzymana w kolorach ciemnoczerwono-złotych. Krzesła też są czerwone, ze złotymi okuciami - nie zamierzam ich "przebierać". Stoły podłuzne na 16-20 osob, będą ustawione w koło sali.
      I teraz pytanie o dekoracje stołów i kwiaty. Przypominam, że termin to połowa października, ja kiepska jestem w te klocki, jakie kwiaty są wtedy dostępne?
      Sala bardzo nam sie spodobała, ale teraz mnie trochę ogranicza ten wystrój, nie chcę żeby było sztywno, tylko elegancko. Co do kolorów dla siebie to myślałam o pudrowym różu lub ciemnym fiolecie, ale żaden nie będzie współgrał z salą...co o tym myślicie?
      Olać jeden ton i siebie zrobić tak jak chcę, a salę tak żeby było ładnie? Bo w swojej styliacji nie przewiduję czerwonych akcentów (nie lubię czerwonych kwiatów).
      • pamoz Re: Sala +dekoracje 23.03.12, 16:39
        Masz jakies foto sali?
        Trudno ocenic ile tej czerwieni jest i jak bardzo dominuje, ale napewno nie zestawilabym jej z niczym ciemniejszym lub w rownie intensywnym kolorze. Dlaczego uwasz ze rozowy pudrowy nie bedzie pasowal? Ja optuje za pudrowymi kwiatami.

Na stol nie dawalabym zadnych kandelabr, bo dodatkowo dodadza ciezkosci przy tej czerwieni, nie mowiac ze te zwylke sa srebrne, wiec napewno by sie gryzly ze zlotem.

• jill5 Re: Sala +dekoracje 23.03.12, 19:28
          No cos mam, tylko zdradz mi jak je wkleić, please smile
          A co do kandelabr to rzeczywiscie raczej nie, ale myslalam o swiecach, moze tea ligtach w jakichs szklanych naczyniach...
          • pamoz Re: Sala +dekoracje 29.03.12, 10:55
            Wklejanie wlasnych fotek (nie z netu):
            idz do swojego profilu (po prawej stronie, u gory). Kliknij 'dodaj zdjecia' => browse => wyszukaj zdjecie ze swojego komputera = > dodaj = > opisz foto = >zachowaj zmiany => kliknij na zaladowana fotke = > wklej link (na samym dole fotki) = > opcja 'wklej na forum' albo duze, lub miniatura = > wklej w watku na forum.
            Voila!
      • tomekpol0000 Re: mfinity.pl/polecam.html Sala +dekoracje 16.04.12, 09:36
        Polecam wystrój sali weselnej który organizuje Pani Beata Zwolenkiewicz
        Dane do Pani Beaty mfinity.pl/polecam.html
        Sala po wystroju wyglada naprawde dostojnie i bogato - w ten jeden dzień musismile
        Naprawde Polecam
      • designdecorations Re: Sala +dekoracje 29.05.12, 19:05

Moje dekoracje kwiatowe:
        www.facebook.com/pages/Design-Decorations/271977116181601?cropsuccess
        cena do uzgodnienia
    • jill5 Przymiarki v2 27.03.12, 15:05
      Już po kolejnych przymiarkach...no i narodził się nowy pomysłsmile Koronki:
      suknieslubne.pl/pl/produkt/25/8596/
      Ten model zachwycil moja mame, mnie sie podoba acz nie jestem przekonana czy to ja...czy moj styl. Ale rzeczywiscie bardzo wytworna i elegancka sukienka. Zupelnie odmienna od tej prostej poprzedniej...mam wielki dylemat. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta w salonie z komitetm doradczym, bo sama nie wiem...jak sadzicie? Jedyne co bym zmienila to nie robilabym az takiej rybki, tylko lagodniejsze przejscie na dole.
      • dedukcja_watsonie Re: Przymiarki v2 27.03.12, 22:27
        fajowo! Ja tez poszlam w koronki smile
        • jill5 Re: Przymiarki v2 27.03.12, 22:36
          Aa tak, odswiezylam sobie Twoj watek...zazdroszcze lokalizacji i suknia tez piekna smile
          Przeczytalam u Ciebie, ze panie powiedzialy, ze masz retro urodę...dokładnie to samo hasło usłyszalam...albo one wszystkich karmią tym kawałkiem, albo rzeczywiscie cos w nas jestwink
          Trochę się obawiam tylko tego rybiego fasonu czy bede mogla wlasnie sie swobodnie poruszac. Jednak 5 minut na podescie w salonie to nie to samo co cala noc...ach, och, alez to trudne wink
          • dedukcja_watsonie Re: Przymiarki v2 27.03.12, 22:47
            hihi ja tez przegladam Twoj watek- a zdradzisz skad jestes dokladnie/ tzn. gdzie dokladnie wesele?

fajnie ze znalazlam kogos z kim mozna konkretne wrazenia wymienic smile

co do koronek to poza amy love jeszcze mi sie san patrick podobal -
            i we flosmanie papa michel- hotan-
            tylko ja sie wlasnie w takich obcislych na biodrach nie czuje swobodnie a zamierzam na wlasnym weselu sie dobrze bawic a nie stac i brzuch wciagac smile ale jak sie umiesz z klasa poruszac ( anie tak jak ja chlopczyca wiecznie w trampkach) to na pewno bedziesz wygladac bomba!
            • jill5 Re: Przymiarki v2 27.03.12, 23:18
              A wesele poza Wrockiem zupełnie, bo ja do ludności napływowej należę a nie rdzennej wink I nie chciałam tu całej rodzinki ciągnąć.
              Zobaczymy jak to będzie z tą gracją i swobodą. Mam plan we czwartek poruszać się w tych sukniach jakoś bardziej, posiedzieć i zdecydować. No i koniecznie muszę metkę obejrzeć Amy, dam znać jak moje śledztwo smile
              • jill5 Re: Przymiarki v2 30.03.12, 09:00
                Rozprzestrzeniam sie juz na dwa watki, no ale trudno. Jestem w kropce. Zakochałam się w tym Justinie 8596, komitet wlacznie z narzeczonym powiedzial, ze cudnie. No ale ta cena...nawet teoretycznie moglabym sobie na nia pozwolic, ale jakos tak z rozsadku czystego cos mnie blokuje...no bo jeden dzien. Ale z drugiej strony, to moze predzej sprzedam "firmowa" suknie niz marke widmo Amy Love...jak uwazacie? Patrzylam na wykonanie, no wiadomo, drozsza jest ladniej odszyta, a poza tym ma ladniejszy dol i lepiej sie w niej czuje...i jest w moim rozmiarze wiec tez odczucie inne. A druga, ktora jakoby mogla przerobic na wzor tamtej, byla za ciasna w biodrach wiec z poruszaniem bylo ciezko, no i w ogole z wyobraznia ciezko...boje sie co bedzie jak mi ją poprawią, przeszyją tu, doszyja tam i sie okaze ze "to nie to"...

A jak to jest z ta sprzedaza realnie? Bo allegro zawalone sukniami wszelakimi...liczyc na to ze sie uda, czy lepiej nie brac tego pod uwage?
                • pamoz Re: Przymiarki v2 30.03.12, 10:26
                  Jesli stac, to kupuj. Owszem to tylko na jeden dzien, ale to rowniez jedyny taki dzien w zyciu i powtorek nie bedzie. Pewnie wszystkie tutaj chcemy sie kierowac zdrowym finansowym rozsadkiem, ale czasem powinnysmy sobie pozwolic na szalenstwo.
                  Najwazniejsze, zebys w dniu slubu dobrze sie czula. Pozniej bedziesz miala czas na allegro i komisy. taka moja rada.
                  • jill5 Re: Przymiarki v2 30.03.12, 12:10
                    Dzieki Pamoz smile
                    Obdzwonię jeszcze okoliczne miasta w poszukiwaniu tego modelu. Okazuje się, że można kupic nawet 1 tys taniej. Niestety ta oferta byla akurat daleko, ale widze, ze warto sie rozejrzec.
      • niebieski_lisek Re: Przymiarki v2 30.03.12, 12:57
        A ile ta sukienka kosztuje?
        • jill5 Re: Przymiarki v2 30.03.12, 12:59
          Prawie 5 tys. sad
          • niebieski_lisek Re: Przymiarki v2 31.03.12, 11:51
            Aua uncertain
            • jill5 Re: Przymiarki v2 31.03.12, 12:42
              Ale okazuje się, że ceny są różne. Znalazlam w innym miescie za 4,5 tys, a nawet w jednym za 4100...ale to 150 km ode mnie wiec chyba i tak sie nie oplaca. Bo trzeba jechac zamowic, potem jechac na przymiarki/poprawki, po odbior itd.
    • impresionn Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 30.05.12, 14:01
      Zapraszam na naszego bloga i fanpage'a gdzie codziennie pojawiają się nowe pomysły i inspiracje ślubno - weselne. Z nami zaskoczysz swoich gości, ciekawie zaaranżujesz ceremonię, uatrakcyjnisz wesele, a sobie sprawisz piękną pamiątkę.

ZAPRASZAMY i życzymy owocnych, bezstresowych przygotowań.

IMPRESION - Pracownia Wyjątkowych Chwil

www.facebook.com/Impresion.Pracownia.Wyjatkowych.Chwil
      pracowniawyjatkowychchwil.blogspot.com/
      • jill5 Re: bukiet i kolor 21.08.12, 23:02
        Reaktywuje wątek na dwa miesiące przed ślubem.
        Sukienka jak wcześniej planowane Justin 8596 (nie mogę za cholerę znaleźć zdjęcia do wklejenia).
        Bolerko- sweterek z angorki wkleilam juz w innym watku.
        Buty ryłko, gładkie kremowe czółenka.
        Kolczyki - perełka z malutką cyrkonią. Poza tym żadnej biżuterii nie mam...chciałabym bransoletkę, ale na pewno nie z pereł...myślicie, że coś innego wchodzi w grę? Akceptuję tylko srebro lub białe złoto.

Wciąż nie mam przekonania co do kwiatów...myślalam o bukiecie w pastelowych odcieniach kremu, rozu, lososia. Ale czy nie bedzie za nudno? Eustoma, frezja, gozdziki - te lubie najbardziej.

Poszukiwania sukienki na poprawiny wciąż trwają.
        • 5th_element Re: bukiet i kolor 22.08.12, 08:43
          jill5 napisała:

> Reaktywuje wątek na dwa miesiące przed ślubem.
          > Sukienka jak wcześniej planowane Justin 8596 (nie mogę za cholerę znaleźć zdjęc
          > ia do wklejenia).

taaa?
          www.katrin.com.pl/galeria/justin_alexander_8596,s,22.html
          cudna jest!
          • jill5 Re: bukiet i kolor 22.08.12, 09:15
            Ano ta właśnie smile) Dzięki 5thsmile
    • tomorro.w Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 22.08.12, 15:51
      jill daj namiary na swterek z angory, albo przynajmniej pokaż jak wygląda, bo nie mogę znaleźć, a pisałaś, że gdzieś wklejałaś..
      • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 23.08.12, 08:48
        Proszę bardzo:
        www.100layercake.com/market/view/2563/ivory-angora-bolero-shrug
        Sweterek pochodzi z UK-owskiego Monsoona.
        • tomorro.w Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 23.08.12, 15:18
          Bardzo ładny. W stylu Kate Middleton tongue_out
    • jill5 Reaktywacja na 5 dni przed 22.10.12, 18:14
      Zostało mi 5 dni.
      Do załatwienia jeszcze:
      - spotkanie z orkiestrą
      - spotkanie z fotografem i kamerzystą
      - kupno napoi i wina
      - poćwiczenie pierwszego tańca
      - w piątek rozstawienie winietek i próba generalna tańca na sali
      - kosmetyczka, manicure itp.

Reszta chyba gotowa...jak myślicie o czym zapomiałam?
    • jill5 Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 29.10.12, 18:18
      Nie wiem czy ktos tu jeszcze zagląda, ale informuję, że już po smile
      Było pięknie, wszystko poszło po naszej myśli, jedynie pogoda nieco dała się we znaki - ale przedarliśmy się przez śnieg do kościola, a potem już z górki.
      Dziękuję za pomoc w przygotowaniach smile
      • chomiczkami Re: moje wielkie niegreckie wesele ;) 30.10.12, 09:46
        Ja zaglądam smile gratulacje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka