seidthe
17.04.12, 12:22
Witajcie
forum podczytuję od dwóch lat, od czasu kiedy organizowałyśmy ślub siostry.
Mam nadzieję, że watek nie zostanie potraktowany jako spam czy też kryptoreklama, bo nie takie jest założenie.
Otóż - stoję teraz przed dylematem wyboru biura (moja działalność "macierzysta" to projektowanie wnętrz, jednak zorientowałam się, ze mam wokół siebie, wśród najbliższych znajomych, sporo osób związanych z branżą ślubną. Dwóch bardzo dobrych fotografów, dwie świetne makijażystki, uzdolnioną florystkę, koleżanka ma odrestaurowanego pięknie klasycznego jaguara, którego chce wynajmować na śluby, ale nie ma czasu się zająć marketingową stroną przedsięwzięcia...
Zaświtał mi pomysł, że może mogłabym wynająć większe biuro (myślałam o mieszkaniu w śródmieściu, klimatycznym, trzypokojowym) i w jednym pokoju mieć swoją pracownię projektowa, a w drugim zrobić coś w rodzaju agencji usług ślubnych. Nie tyle wedding planning, bo nie wiem czy dałabym radę pociągnąć to czasowo, ale właśnie takie miejsce gdzie dziewczyny mogą przyjść, przejrzeć portfolia trójmiejskich fotografów, makijażystów, florystów, być może poszerzyłabym w przyszłości o wypożyczalnię sukien - mam żyłkę łowiecką i wyszukuję cacka za niewielką cenę. Tak żeby w miłej atmosferze, przy kawie, poszukać sobie odpowiadających wykonawców, móc się z nimi tam spotkać, no i móc targować upusty za pakiet (makijaż+fotograf+florystyka+auto)....
Dla mnie koszt jest średnio-duży - musiałabym wynająć większe biuro i wyposażyć ten salonik tak, żeby chciało się w nim spędzić trochę czasu. Zakładam, że mój zarobek pochodziłby z prowizji od wykonawców. Korzyść dla par młodych - wszystko w jednym miejscu, ale za cenę nieporównywalnie niższą niż usługa organizacji ślubu.
Pytanie - czy byłybyście zainteresowane czymś takim? Szczególnie zależy mi na opiniach dziewczyn z Trójmiasta, z tego co zorientowałam się czytając pobieżnie posty jest tu nawet dziewczyna która zajmowała się organizacją ślubów profesjonalnie.
Muszę zadecydować wkrótce czy iść w tym kierunku, czy też temat odpuścić i tylko na pracownię swoją projektowa szukać miejscówki.