Dodaj do ulubionych

Moj slub we Wloszech

23.01.13, 14:25
Poniewaz organizacja slubu zajela mi duzo czasu i energii, a szczegolnie zbieranie informacji na temat formalnosci, przepisow itp. postanowilam zalozyc wlasna prosta strone z krotkim opisem mojego slubu oraz praktycznymi informacjami.

Na razie jestem w trakcie budowania strony, wiec chetnie uslysze komentarze, zeby pomoc innym parom planujacym slub we Wloszech:

sites.google.com/site/mezzanawedding/
Strone chce docelowo przetlumaczyc na angielski, bo mam wielu niepolskojezycznych znajomych, dlatego w adresie jest "wedding" a nie "slub".

No i dziekuje wszystkim z tego forum za rozne rady, wiele sie nauczylam przez ostatnich kilka tygodni smile
Obserwuj wątek
    • jagoda_pl Re: Moj slub we Wloszech 23.01.13, 16:06
      Bardzo fajnie to wyszło - ślub i wesele jak z marzeń smile

Co do strony: layout jest dość oldschoolowy i nie wiem czy ma sens pisanie informacji w pierwszej osobie - wygląda to jak kawałek bloga. Ja bym chyba napisała bezosobowo.

P.S. Jak rozwiązałaś kwestię kwiatów?
      • mary_an Re: Moj slub we Wloszech 23.01.13, 16:12
        Kwiaty jak juz pisalam w watku o bukietach zamowila mama w Polsce i w piatek pani z kwiaciarni uzyla do tego swiezo scietych kwiatow. Potem rodzice w sobote przez 12h wiezli bukiet samochodem na kolanach w sloiku, raz sie wylala cala woda, ale bukiet przezyl smile W srode w czasie slubu wygladal jak nowy, jak wyjezdzalismy w sobote ciagle wygladal pieknie. A bukiet byl bardzo waznym elementem, jest na wszystkich zdjeciach smile

Co do strony to zaczelam dzisiaj rano, nigdy nie zakladalam strony i to w sumie jest chyba cos à la blog, nawet sie nad tym nie zastanawialam. Z jednej strony chce miec pamiatke, z drugiej pomoc innym, wlasciwie to spontaniczny pomysl i musze moze przemyslec cel i strukture smile Layout ustawia sie automatycznie, bo nie mam wielkiego pojecia o tworzeniu stron i nic nie modyfikowalam smile Ale moze jak juz skoncze zajmowac sie trescia to pomysle o tym jak zmienic layout zeby byl milszy dla oka.
        • jagoda_pl Re: Moj slub we Wloszech 23.01.13, 16:46
          > Kwiaty jak juz pisalam w watku o bukietach zamowila mama w Polsce i w piatek pa
          > ni z kwiaciarni uzyla do tego swiezo scietych kwiatow. Potem rodzice w sobote p
          > rzez 12h wiezli bukiet samochodem na kolanach w sloiku, raz sie wylala cala wod
          > a, ale bukiet przezyl smile W srode w czasie slubu wygladal jak nowy, jak wyjezdza
          > lismy w sobote ciagle wygladal pieknie. A bukiet byl bardzo waznym elementem, j
          > est na wszystkich zdjeciach smile

A to nie doczytałam. Fajnie, że przyżyły. Z Twoich postów wywnioskowałam, że nie będzie na tym ślubie nikogo oprócz Was (którzy na miejsce docierają samolotem).
    • slupikk Re: Moj slub we Wloszech 09.02.13, 14:33
      super! nareszcie coś ciekawego!
    • carusotti Re: Moj slub we Wloszech 09.02.16, 00:01
      Zapraszam Wszystkich zainteresowanych na nową stronę poświęconą tematyce organizacji ślubów we Włoszech: Rzym, Wenecja, Toskania, Ravello, Lacjum, Mediolan, Liguria itp... Śluby cywilne, kościelne i konkordatowe (tam gdzie jest to możliwe) i symboliczne.
      www.wloskislub.com
      oraz blog
      wloskislub.blogspot.it/
      Pozdrawiam
      Barbara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka