Dodaj do ulubionych

Piknikowe wesele

09.02.14, 19:44
Witam wszystkie panny młode!!!
Postanowiliśmy wraz z partnerem zalegalizować nasz związek i szykujemy się do letniego ślubu. Jeszcze nie mamy konkretnej daty.
Z wyborem formy ślubu nie mieliśmy problemu, będzie to ślub cywilny.
Nie chcemy też standardowego wesela, dlatego zastanawiamy się nad zorganizowaniem pikniku weselnego.
Niestety nie wiem jak się do tego zabrać, większość poradników opisuje standardowe wesela w salach.
Czy wiecie czy w Polsce jest w ogóle możliwość zorganizowania takiego wydarzenia? Czy musielibyśmy "wypożyczać" ogród położony przy sali, czy możemy zagospodarować ogólnodostępną przestrzeń zieloną? Jak to się ma do ustawy o wydarzeniach masowych, musielibyśmy taką "imprezę" gdzieś zgłosić?
Jak w ogóle zabrać się za organizacje takiej formy wesela?
Myślimy o ślubie poranno-południowym, np. w okolicy 12 a później pikniku, który byłby jednocześnie brunchem. Następnie można by odpalić grilla.
A wieczorem tańce. Myślicie, że udałoby się wynająć np. podest i parkiet taneczny i przeprowadzić tańce pod gołym niebem?
Nie mamy nieograniczonego budżetu i kilka elementów chcielibyśmy wykonać na zasadzie zrób-to-sam.
Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • abihsba Re: Piknikowe wesele 10.02.14, 12:42
      Jeśli mówisz o piknikowym weselu to masz na myśli takie pod gołym niebem rozumiem? Ja swoje wesele też tak organizuję, ale nie do końca pod gołym niebem, raczej w namiocie. Inspiracji zasięgnęłam tutaj: mojewielkieamerykanskiewesele.blogspot.com/p/blog-page.html Wynajęliśmy namiot ( w sumie to go zamówiliśmy) oraz stoły i krzesła. Całość będzie w ogrodzie u moich rodziców, bo mają całkiem spory. Zamówiliśmy catering (sprawdzony niejednokrotnie). Nie chcieliśmy wielkiego wesela, bo ślub też jest cywilny, więc taka opcja się u nas sprawdzi na pewno. Namiot i stoły udekoruję z siostrą dekoracjami z pepco, ikea i home&you smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka