Gość: Olena IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.01, 11:47 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cmd26 Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 09.07.01, 11:49 To zalezy gdzie sie zatrudni - moze zarabiac troche powyzej 1000, albo i 5000 (place netto oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olena Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.01, 11:51 Ludzie pomozcie rozszyfrowac te zagadke ? Przyjechala do mnie moja krewna i probowala wzbudzic listosc swoja bieda. Ja juz nie wiem co mam myslec ? Czy w Polsce ludzie, ktorzy oboje pracuja musza zyc w takiej biedzie ? Ona glowna ksiegowa od 24 lat (mgr. ekonomii) jej maz ( emerytowany wojskowy po 15 latach sluzby - mgr. inz.elektryk) - obecnie pracuje na 2 dodatkowych poletatach. Co ja mam o tym myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 09.07.01, 11:57 W Polsce rzeczywiscie ostatnio nastaly nienajlepsze czasy (moim skromnym zdaniem dochodzimy do kryzysu gospodarczego: wzrost PKB spada z 4% do 1.5%, potezna dziura w budzecie, deficyt uzyskany w polowie roku, lawinowo wzrastajace bezrobocie, itd.) Jak juz napisalem, Twoja krewna moze zarabiac 1000zl miesiecznie. To zalezy od jej umiejetnosci, sily przebicia (przy poszukiwaniu nowej pracy) oraz czesciowo jej znajomosci (takze przy poszukiwaniu nowej pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: 10.10.41.* 09.07.01, 12:05 A skąd ta księgowa i jej mąż są? Bo jak z Miastka czy Bytowa lub podobnej miejscowosci to jestem w stanie uwierzyć, że bieda aż piszczy. Jesli z Trojmiasta to jakos za bardzo mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 09.07.01, 12:05 Mozna byc ksiegowa, mieszkac w Trojmiescie i zarabiac grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olena Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.01, 22:25 Ale ona jest GLOWNA- ksiegowa po kilku kursach doksztalcajacych ! I z 24 letnim stazem ( magister ekonomii)!!! Pracuje w sredniej Firmie w Gdyni.(Wiec w Trojmiescie a nie w zadnej wiosce ) Napiszcie w koncu cos konkretnego, bo ze zarabia tzw. "grosze" to mi nic nie mowi. Co to sa te "grosze"? Utarlo sie w Polsce ciagle narzekac i mowic: " no wiesz, zarabiam GROSZE a moj maz nie lepiej"! Jak mam to interpretowac ??? Pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky ZNAJOMI ZNAJOMI... IP: *.hg.mdip.bt.net 10.07.01, 02:31 Slyszalem niedawno taka historie. Do znajomego mieszkajacego w Anglii przyjechala krewna. Caly czas jeczala jak malo zarabia i zeby jej pomoc znalezc prace. Znajomy oczywiscie pomogl biednej krewnej. Dal jej nawet troche pieniedzy na pozegnanie. Po jakims czasie przez przypadek zobaczyl zdiecie domu w ktorym mieszka w Polsce..Okazalo sie ze nawet on po calym zyciu pracy w Anglii nie moglby sobie na cos takiego pozwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sat Re: ZNAJOMI ZNAJOMI... IP: *.*.*.* 10.07.01, 12:49 Z takim samym numerem jak opisujesz mialem osobiscie do czynienia, Kumpel opowiadal mi niestworzone rzeczy o tym jak mu ciezko itd. a potem okazalo sie ,ze wszystko lipa - nietylko mial dom bez obciazen hipotecznych, ale i niezla prace - to narzekanie jest jakas moda i tradycja wielu rodakow (byle narzekac to inni wspolczuja - powiesz ze idze ci super - bedziesz osteplowany np. jako zlodzej albo cos takiego.) A moze tak nie jest ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.*.*.* 10.07.01, 12:41 Moj znajomy mowi ,ze zarabia "grosze" - wydatki: na trzy zarabiajace osoby - malzenstwo + babcia emerytka mieszkanie 900 zl wszystkie dodatki - telefon , prad, gaz, benzyna , papierosy etc- 800 zl raty za auto -polonez - 500 zl utrzymanie - zawsze ktos przyjdzie - dzieci wpadna codziennie- wnuczek spedza wakacje u nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 10.07.01, 13:21 Zgadza sie, ze w Polsce dosc czesto sie narzeka - a samochodow i telefon komorkowych przybywa z kazdym rokiem coraz wiecej. Ile Twoja znajoma moze zarabiac? Moim zdaniem 2000-3000 na reke. To zalezy tez od firmy. Jezeli jej maz zarabia podobnie to na pewno moga dac sobie rade z przezyciem. Duzo jeszcze zalezy od dzieci - czy musza je utrzymywac czy juz nie. Jezeli wynajmuja mieszkanie to moga miec klopoty finansowe (wynajem sredniej wielkoci mieszkania - od 800 zl plus wszystkie oplaty - sam czynsz to ok 300 zl). To wszystko co moge napisac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowa Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.unregistered.formus.pl 10.07.01, 13:32 Moja Gł. księgowa była w ostatnim czasie na szkoleniu, powiedziała mi, że była jedyną księgową która nie przyjechała samochodem. Czy to może świadczyć o poziomie zarobków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.01, 14:54 Ksiegowa, a glowna ksiegowa to juz najwiekszy filar Firmy !!!! GLowna Ksiegowa zarabia w Gdansku napewno 3.000 zlotych jak nie wiecej !!! Emeryt wojskowy (kapitan) ma tez napewno 2.000 zl emerytury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olena Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.01, 12:30 Czy mozna w to wierzyc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: ILE ZARABIA KSIEGOWA W GDANSKU ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 20:12 czy w Polsce tak a''propos można w ogóle w cokolwiek wierzyć poza swoimi możliwościami??? Odpowiedz Link Zgłoś