Witajcie,
Chcialam podzielic sie paroma szczegolami planowanymi na moj majowy slub.
Ceremonia cywilna odbedzie sie 24 maja w Bibliotece Ossolineum we Wroclawiu (mam nadzieje, staram sie jeszcze dopiac to na ostatni guzik. Wersja zastepcza to USC we Wroclawiu).
Po ceremonii przejdziemy wraz z goscmi do restauracji Inspiracja na placu Solnym, wesele odbedzie sie w Sali Witrazowej w budynku Starej Gieldy.
Tort bedzie angielski (jak i pan mlody

), pokryty biala masa cukrowa z guzikami w pastelowych kolorach.
Suknia powstaje w malym salonie sukien w moim rodzinnym miescie, na podstawie tej sukni ponizej, ale z pewnymi zmianami: talia bedzie prosta, bez szpica, nie bedzie kwiatow i innych ozdob, a wierzchnia warstwa tiulu bedzie w drobne kropeczki.
Fryzura zajmie sie pani Marta z Wlosorobstwa, ktorej fryzurowe stylizacje od dawna mnie zachwycaja. Pani prowadzi tego bloga:
oncebeauties.blogspot.be/
Zaproponowala mi podobna fryzure do tej ponizej, na fryzure probna bede mogla niestety przybyc dopiero ok. tydzien przed slubem
Bukiet bedzie zamawiany z Bukieterii, bedzie broszkowy z dodanymi guzikami, aby dopasowac sie do glownego motywu

Bukiety tej pani tez sledze od dawna i zawsze wiedzialam, ze taki wlasnie bede chciala miec na moim slubie. Pierwotnie bukiet mial byc w calosci guzikowy (i stad glowny motyw guzika), ale kiedy moja mama i babcia zobaczyly bukiery broszkowe Bukieterii, to nie daly za wygrana dopoki mnie do takiego nie przekonaly

Ponizej przyklad bukietu wykonanego przez Bukieterie.
Zamowilam tez guzikowe spinki na buty od Coquet, a samych butow ciagle intensywnie szukam (mieszkam w Wielkiej Brytanii, wiec szukam na miejscu).
Bizuterie (glownie ozdoby do wlosow oraz kolczyki) bede zamawiac z Bialej Magii, pani ktora tworzy piekne slubne komplety bizuterii.
Na razie rozeslalam samodzielnie zrobione Save the Dates (bylo to dosc wazne dla gosci z Anglii, ktorzy musieli zarezerwowac juz loty).
Niedlugo bede wysylac zaproszenia wraz z pocztowka RSVP. Zaproszenia beda obwiazane Baker's twine z guzikiem, cos jak na zalaczonym zdjeciu. Pocztowka jest nasza, juz wydrukowana.
Zalatwiony jest tez juz DJ oraz makijaz, zostal do kupienia garnitur pana mlodego.
Do zalatwienia jeszcze reszta formalnosci (tlumacz przysiegly, wizyta w konsulacie aby podpisac oswiadczenia), transport gosci z lotniska do hotelu itp.
Chetnie poczytam Wasze opinie o tym zestawie i uwagi jakie macie.