Dodaj do ulubionych

muzyka w kościele

13.10.04, 09:19
Mam pytanie jak nazywa się standardowy kawałek podczas ślubu kiedy to młoda
para idzie DO ołtarza.

pozdrawiam
Grzesiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: muzyka w kościele IP: *.aster.pl 13.10.04, 20:21
      Jak się idzie, to standartowo gra sie marsza, w tym wypadku weselnego.
    • Gość: calla Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:45
      Witaj... jestem zawodowym muzykiem, chętnie doradzę. Domyślam się, że
      chcesz "standardowego" utworu, by było bezpiecznie i by wszystkim gościom się
      podobało. Marszów weselnych jest kilka, najsłynniejszy jest marsz Mendelssohna,
      ale gra się go na "wyjście" pary z kościoła, na wejście pary może byż Marsz
      Weselny Wagnera z "Lohengrina" (b. znany), lub fragment z "Te Deum"
      Charpentiera (kiedyś słysząc go wołało się odruchowo - "o, sygnał Eurowizji").
      Wersji może być jednak wiele, bardzo pięknych i... bardzo oryginalnych! bo po
      co mieć ceremonię identyczną, jaka wszyscy mają?! przecież to najważniejszy
      dzień Waszego życia! Wszystko zatem zależy od Młodych - i od muzyków, o ile ci
      drudzy są profesjonalistami, oczywiście! W trakcie samej ceremonii śpiewa się
      psalm, Veni Creator ( "O Stworzycielu Duchu..."), w czasie komunii najczęsciej
      śpiewa się (lub czasem gra) "Ave Maria" - to wszyscy znają i wszyscy się
      wówczas wzruszają... jakby co, proszę o namiar mailowy - chętnie wyjaśnię
      wszelkie wątpliwości!
      • Gość: andzia Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:37
        ja bardzo prosze o wiecej informacji-dobrze rozumiem, ze zajmujesz się tym??
        jak tak to jaka jest cena??spiewasz, grasz?
        mój e-mail andziaa.andziaa@poczta.fm
        z góry dziekuje za info
      • Gość: marcys Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:49
        calla - mam pytanko moze byc na priv: tcicho@sgh.waw.pl , czy grasz moze na
        jakims instrumencie i przypadkiem jestes z warszawy? mialabym nietypowa
        prosbe...
      • Gość: em Re: muzyka w kościele IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 22:14
        jeśli to możliwe poproszę o jakieś info dot.oprawy muzycznej ślubu w kościele,
        a może sam się tym zajmujesz? bonta@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka