kizmeig 13.10.04, 09:19 Mam pytanie jak nazywa się standardowy kawałek podczas ślubu kiedy to młoda para idzie DO ołtarza. pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: muzyka w kościele IP: *.aster.pl 13.10.04, 20:21 Jak się idzie, to standartowo gra sie marsza, w tym wypadku weselnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calla Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:45 Witaj... jestem zawodowym muzykiem, chętnie doradzę. Domyślam się, że chcesz "standardowego" utworu, by było bezpiecznie i by wszystkim gościom się podobało. Marszów weselnych jest kilka, najsłynniejszy jest marsz Mendelssohna, ale gra się go na "wyjście" pary z kościoła, na wejście pary może byż Marsz Weselny Wagnera z "Lohengrina" (b. znany), lub fragment z "Te Deum" Charpentiera (kiedyś słysząc go wołało się odruchowo - "o, sygnał Eurowizji"). Wersji może być jednak wiele, bardzo pięknych i... bardzo oryginalnych! bo po co mieć ceremonię identyczną, jaka wszyscy mają?! przecież to najważniejszy dzień Waszego życia! Wszystko zatem zależy od Młodych - i od muzyków, o ile ci drudzy są profesjonalistami, oczywiście! W trakcie samej ceremonii śpiewa się psalm, Veni Creator ( "O Stworzycielu Duchu..."), w czasie komunii najczęsciej śpiewa się (lub czasem gra) "Ave Maria" - to wszyscy znają i wszyscy się wówczas wzruszają... jakby co, proszę o namiar mailowy - chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:37 ja bardzo prosze o wiecej informacji-dobrze rozumiem, ze zajmujesz się tym?? jak tak to jaka jest cena??spiewasz, grasz? mój e-mail andziaa.andziaa@poczta.fm z góry dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcys Re: muzyka w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:49 calla - mam pytanko moze byc na priv: tcicho@sgh.waw.pl , czy grasz moze na jakims instrumencie i przypadkiem jestes z warszawy? mialabym nietypowa prosbe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: muzyka w kościele IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 22:14 jeśli to możliwe poproszę o jakieś info dot.oprawy muzycznej ślubu w kościele, a może sam się tym zajmujesz? bonta@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś