Dodaj do ulubionych

prezenciki dla gości

IP: 195.94.206.* 22.11.04, 09:09
ostatnio oglądałam próbkę filmowania ślubu, ale nie o filmowanie mi chodzi,
tam widziałam jak młodzi rozdają wszystkim gościom w trakcie przyjęcia takie
malutkie śliczne woreczki z czymś w środku strasznie mnie to zaintrygowało,
ale nie z ciekawości tylko strasznie mi się to spodobało i mysle że byłoby to
faktycznie bardzo fajne żeby tak gościom coś podarowac z podziękowaniami za
przybycie.
i takie moje pytanie czy ktos z was spotkał się z takim zwyczajem i co w
takich prezencikach mogłoby być, wiecie żeby się nie wygłupić, może wogóle
jakieś firmy coś takiego przygotowują.
jak ktos wie to poproszę o rady
Obserwuj wątek
    • marthas Re: prezenciki dla gości 22.11.04, 16:00
      Takie prezenciki sa bardzo popularne w usa. Rozne sa te prezenciki : np ramki
      na zdjecie mlodych, ktore to zdjecie wysyla sie po slubie z "thank you" card,
      albo bo cos innego w zapisanymi imionami i data sluba, moga to byc swieczki,
      szklany dzwoneczek itp.

Pozdrawiam,
      Marta
      • Gość: kasia Re: prezenciki dla gości IP: 195.94.206.* 22.11.04, 16:12
        dziękuję za odpowiedź, a myslicie że moga tez byc np.jakiec oryginalne
        czekoladki czy coś podobnego.
        a co wogóle myslicie o takim pomysle, jak to goście odbiorą dobrze czy źle?
        • madeleine7 Re: prezenciki dla gości 22.11.04, 16:33
          ja też to widziałam w USA - tam były porcelanowe wazoniki z gołąbkami - taki
          potworny kicz ale było to miłe. u nas goście mogą byc skonsternowani - chyba,
          ze ogłosicie, ze np.chcecie im podarowac drobiazg na pamiątkę uroczystości.
    • cannella Re: prezenciki dla gości 22.11.04, 21:25
      Nasi goście na pamiątkę dostali od nas malutkie pudełeczka przewiązane
      wstążeczką z bilecikiem - podziękowaniem za przybycie i datą uroczystości. W
      środku były glazurowane migdały - zgodnie z włoską tradycją koniecznie białe i
      obowiązkowo pięć sztuk.

Pudełeczka (do samodzielnego montażu wink ) i migdały przywiozłam specjalnie z
      Włoch, a bileciki wydrukowaliśmy przy okazji druku zaproszeń. Goście, którzy
      już wychodzili dostawali na pożegnanie taki właśnie pakiecik. Ponieważ pomysł i
      jego przygotowanie udało nam się utrzymać w tajemnicy, była to dla wszystkich
      miła niespodzianka.
      • Gość: kasia Re: prezenciki dla gości IP: 195.94.206.* 23.11.04, 09:21
        więc w takim razie poszukamy czegoś oryginalnego, pasującego do naszej
        uroczystości jak nie znajdziemy jakiegoś fajnego bibelociku to poszukamy
        własnie oryginalnych słodkości, szczerze mówiąc miałam nadzieję że pójde na
        łatwiznę i po prostu kupie gdzieś cos takiego gotowego, ale skoro raczej trzeba
        samemu coś takiego przygotować to tez fajnie...
        dziękuję za opinnię naprawde mi pomogły, naświetliły mi jak to może wyglądać.
    • annb Re: prezenciki dla gości 23.11.04, 09:33
      w Polsce jest zwyczaj przygotowywania paczuszki ze słodkościami "ze slubu"
      a do tego się dodaje bilecik z podziekowaniem
      też niegłupi zwyczaj i goscie nie wychodzą z pustymi rekami
      • Gość: Anusia Re: prezenciki dla gości IP: 217.153.18.* 23.11.04, 11:22
        na slubie znajomych wszyscy goscie dostali plyte pt najpiekniejsze piosenki o
        milosci, młodzi sami wybrali utworysmilebyl i kult i clapton;do tego maly obrazek
        z miejscowoscia w ktorej byl slub. bardzo to mile bylosmile)
        • Gość: zanka Re: prezenciki dla gości IP: *.teleaudio.com.pl 23.11.04, 15:38
          Macie racje to bardzo miłe gesty ale ..niestety nie nasze ..jak zwykle ściągamy
          coś od innych ...Przyznam się że i ja myske o jakis drobiazgach dla gości ..
          Ja podobnie jak jedna z koleżanek poniżej ..byłam na Włoskim ślubie i na
          pożegnanie dostałam Migdały i Malutki szkalny wazonik ze szkalnym kwiatuszkiem
    • andzia_0 Re: prezenciki dla gości 25.11.04, 10:37
      U mnie każdy z gości na ślubie po życzeniach dostawał po cukierku z kokardą i
      karteczką z podziękowaniem za przybycie na ślub i życzenia. Wszystkie cukierki
      były w koszyczku, który trzymała świadkowa.
      Był to naprawdę drobiazg, ale który bardzo ucieszył i mile zaskoczył gości. smile
      A poza tym każdy wychodzący z wesela dostawał paczuszkę z ciastami.

Takie większe cukierki można owinąć np. w tiul i udekorować w podobnym stylu
      jak np. zaproszenia czy sala.
      Wszystko zależy od tego ile masz gości i ile kasy możesz wydać na prezencik.
      • Gość: kasia Re: prezenciki dla gości IP: 195.94.206.* 25.11.04, 12:45
        gości nie będzie dużo bo około 40 osób, nie robumy wesela tylko obiad weselny,
        więc tymbardziej chciałabym podziękować gościom za przybycie i dac jakiś mały
        drobiazg,więc to nie będzie jakiś strasznie duży wydatek,
        jak już pisałam wcześniej i jeszcze się powtórze dziękuję za wszystkie pomysły
        bo naprawdę mi pomogły i mam teraz większą wyobraźnię co to może być
        • Gość: m Re: prezenciki dla gości IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 13:53
          W Polsce też mamy taką tradycję - dostaje się pól litra i niektórzy talerz
          ciasta!!! Nie musimy brać tradycji z zachodu czy południa - mamy swoją
          • Gość: kasia Re: prezenciki dla gości IP: 195.94.206.* 25.11.04, 14:00
            tak jak napisałam nie robimy wesela tylko obiad weselny w restauracji, więc nie
            będę miała dla gości po pół litra i talerzu ciasta, a z drugiej strony nie
            każda tradycja pomimo że jest nasza musi się każdemu podobać, myslę że będzie
            bardziej elegancko i sympatyczniej podarować gościom drobny upominek niż pół
            litra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka