Gość: E&M IP: *.chello.pl 24.11.04, 17:41 Zastanawiamy się nad urządzenia wesela z didżejem a nie z zespolem. Czy ktoś z was też tak robił? co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrian4u Re: wesele z didżejem 24.11.04, 18:30 ja robiłem - nawet parę razy - jako DJ/wodzirej A rzeczowo, to obiektywnie plusy i minuzy - zarówno kapeli jak i DJ'a: Kapela - plusy: 1. Grają na żywo, co spodoba sie starszym i tradycjonalistom 2. Przyjdą pod dom młodej 3. Zawsze mogą zaimprowizować 4. Jak nie są tylko "elektroniczni", to podejdą z gitarą/akordeonem pograć akustycznie 5. więcej ich Kapela - minusy: 1. często udają, że grają 2. często śpiewanie wychodzi tak, że ech... 3. mało "flexible" repertuar 4. CENA 5. jak jest ich nawet trzech, oznacza to, że z reguły "kierowcą" jest tylko jedna osoba DJ - plusy 1. nieporównywalnie większy wybór muzyki dla każdego 2. nawet najlepszy jest i tak tańszy od nawet najgorszej kapeli 3. pić nie może bo kieruje 4. repertuar można ustalić w detalach przed weselem i mogą to być numery, które są nie do zagrania przez kapelę DJ - minusy: 1. jest z reguły jeden - "mało go" na scenie 2. nie gra na żywo - tradycjonaliści nie będą ukontrentowani 3. pod dom młodej nie podjedzie z muzyką Specjalnie nie pisałem nic o prowadzeniu imprezy... tu nie ma reguł - kapela - choć teoretycznie większy skład co ułatwia interakcję z gośćmi (wtrącanie się w słoo, dialogi, żarciki) wcale nie musi lepiej poprowadzić imprezy niż DJ. Z drugiej strony wielu DJ myśli, że ich praca ogranicza się do puszczania muzyki, a nie zabawiania gości, ze o oczepinach nie wspomnę. Ja miałem to szczęście, że od dawna śpiewałem i występowałem publicznie, i wychowałem się z nmuzyką, więc wiem, jak muzyka i prowadzenie są ważne - zwłaszcza na weselach. Rozpatrz argumenty ZA i PRZECIW każdego z rozwiązań, a najlepiej porozmawiaj z kapelami i DJ'ami i oceń - ich profesjonalizm, poziom kultury, poczucie humoru, zaangażowanie, podejście do sprawy, ich kreatywność.... i wtedy zdecyduj POzdrawiam, Adrian (DJ nadwoDny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E&M Re: wesele z didżejem IP: *.chello.pl 24.11.04, 19:45 Jesli czytaja to tez jacys profesjonalni weselni didżeje to chetnie zapoznamy sie z Wasza oferta. Zostawiajcie adresy swojej strony www, albo piszcie na email: mk79pl@yahoo.com Dzieki, pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E&M Re: wesele z didżejem IP: *.chello.pl 26.11.04, 12:10 JESLI CHODZI O LOKALIZACJE, TO MY ORAGANIZUJEMY WESELE W WARSZAWIE, NAJPRAWDOPODOBNIEJ NA WALICOW. PRZY OKAZJI , ZNA KTOS TO MIEJSCE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: wesele z didżejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 13:05 Ja wybrałam dj, bo byłam na 4 weselach z kapelą i miałam dość wrażeń negatywnych: - większość czasu kapela piła lub jadła i wtedy zapadałą cisza - niektóre ich dowcipy lub konkursy były niesmaczne (a trudno kapelę sprawdzić przed weselem - chyba że poleca ją ktoś znajomy) - czasami mają tendencyjny repartuar i nie chcą go zmianić, aby się dostosować do potrzeb klienta Nasz dj był polecany przez restaurację (znał jej układ, wiedział jak się tam poruszać , jakie konkursy się tam zmieszczą itd). Był bardzo aktywny - konkursy, zapraszanie do tańca, życzenia. Umiała wciągnąć do zabawy całe towarzystwo, mimo dużej rozpiętości wiekowej gości. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E&M Re: wesele z didżejem IP: *.chello.pl 26.11.04, 15:50 Czesc, a mozesz przeslac nam namiary na tego dj-a? Jakis e-mail, czy jego strone. Mieliscie wesele w Warszawie? Jak co to moj email mk79pl@yahoo.com Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E&M Re: wesele z didżejem IP: *.chello.pl 07.12.04, 12:37 Moze jeszcze jakies komentarze i oferty??? Odpowiedz Link Zgłoś