panda102 05.01.05, 19:58 Witam serdecznie!!! Kto jeszcze zmienia stan cywilny tego dnia. Jak idą przygotowania??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hekate_mw Re: 3 września 2005 05.01.05, 20:36 Ja biorę ślub 17 września 2005. Już zamówiliśmy salę, niedługo będziemy gadać z księdzem (jedno z nas nie ma chrztu a chcemy mieć kościelny) a potem lista gości i ustalanie menu na wesele. NIe wiem jeszcze tylko jak rozwiązać sprawę z sukienką..A jak jest u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 05.01.05, 21:41 Mamy zarezerowana salę oraz termin w kancelarii parafialnej. Przednami rozmowa z księdzem oraz ..... WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trudka Re: 3 września 2005 IP: *.offnoise.com 05.01.05, 23:21 Wow! My mamy zarezerwowaną salę na 10 września Wybrany fotograf wybrany zespół Wybrany model sukienki (jeszcze nie zamówiony) Jesteśmy po rozmowie z księdzem Wybrane zaproszenia Lista gości reszta przygotowań przed nami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 05.01.05, 23:51 Wreszcie!!! Juz sie martwilam ze tylko my mamy zamiar zmienic stan cywilny tego dnia Mamy sale,zespol,zarezerwowany termin w kosciele,rozpoczete nauki... Niebawem zabieramy sie za kamerzyste i fotografa... mhhhm...3 wrzesnia to bedzie piekny dzien!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d222 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:24 Ja tez 3 wrzesnia zmieniam stan cywilny i mam zalatwione: sala zaklepana i wplacona zaliczka fotograf j.w orkiestra rowniez fryzjer umowiony termin w kosciele uzgodniony nauki-indywidualny tok - pod koniec miesiaca zaczynamy sukienka zakupiona - zostaly dodatki:welon rekawiczki, buty itp drobiazgi zaproszenia rozeslane chyba calkiem niezle nam idzie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: 3 września 2005 06.01.05, 10:18 my tez wybralismy datę 03.09.2005 jest juz zarezerwowana sala i zrobiona lista gości... na razie to wszystko :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia28 Re: 3 września 2005 IP: 217.67.197.* 06.01.05, 12:55 my też mamy ślub 3 września.. mamy już zarezerwowaną salę, termin w kościele, oprawę muzyczną, wybrany wzór zaproszeń zostaje do znalezienia fotograf i sukienka - chociaż już prawie jest ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: 3 września 2005 IP: *.wsfiz.siedlce.pl / 212.244.151.* 10.01.05, 11:23 Ja mam już salę, zespół, kamerzystę, fotografa, zamówioną mszę w kościele i to chyba tyle... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 06.01.05, 16:52 Ups, myślałam, że mnie pocieszycie. A zamiast tego wpadłam w lekką (wielką?) panikę z powodu tak niezaawansowanych przygotowań. Dziewczyny, skąd ten pośpiech. Czy później nic juz nie da się załatwić, czy po prostu nie możecie się doczekać???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 06.01.05, 21:02 Nie martw nic...wszystko zalezy od tego w jakim miescie robisz wesele... Sale macie a to najwazniejsze no i zespol. My tez nie mamy fotografa,kamerzysty,zaproszen i calej reszty drobiazgow i nie mam obsesji... Moja znajoma wychodzi za maz 10 wrzesnia dodam ze nie w Warszawie i juz od wrzesnia/pazdziernika ma wszystko...ale to chyba przesada... Wiec nie martw sie! Ale za zespolem radzilabym sie rozejrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 06.01.05, 21:52 Oh, dzięki, to mnie posieszyłaś. Do września przecież jeszcze dużo czasu i chyba damy radę, co??? Jeżeli chodzi o zespół, to szczerze się zastanawiam, czy chcę go na weselu, stąd moja opieszałość w tym temacie. Może DJ, ale to też znak zapytania. Zastanawiamy się nad muzyką z płyt, wcześniej przygotowaną przez nas. Ale to chyba niezbyt popularny pomysł na wesele, hmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 06.01.05, 22:08 Muzyka z plyt nawet Waszych jak najbardziej moze byc...tylko dobrze by bylo zeby byl jakis DJ ,ktos kto to bedzie puszczal i "poprowadzi" wesele... Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 07.01.05, 15:55 Tylko ja tu znaleźć takiego, który nie poprowadzi wesela na manowce (węże i inne atrakcje)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:20 Najlepiej kogos sprawdzonego,kto gral juz na jakims weselu na ktorym bylas...a jak nie ma nikogo takiego to chyba musisz szukac po "ogloszeniach",jest ich mnostwo w gazetach slubnych,na stronach slubnych i sprawdzac.Umawiasz sie na spotkanie i DJ powinien pokazac Ci jakis material np.z jakiegos wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:26 Jeżeli pozwolisz, to zmienię temat... Jak idą nauki przedmałżeńskie? My jeszcze przed. Prawdopodobnie zdecydujemy się na "wieczory dla zakochanych". Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:31 Dopiero pierwsze spotkanie za nami,wiec niewiele moge powiedziec...ale mimo wszystko dalo mi to troszke do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivet 23 Re: 3 września 2005 IP: *.agh.edu.pl 20.04.05, 13:15 Ja po naukach rzuciłam pigułki antykoncepcyjne!!!Przekonali mnie)I jak na razie wszystko idzie dobrze. Polecam nauki w Kościele św. Szczepana w Krakowie na pl. Axentowicza. Bardzo fajnie)Przyjazna atmosfera. I o nic nie wypytują. Tylko pokazują możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narta Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:30 Droga pando102, jesli planujecie uroczystosc we wrzesniu i zastanawiacie sie nad zespolem to proponuje podjac decuzje jak najszybciej. My mamy slub wlasnie 3.09, a rozmawiajac z kapelkami na poczatku stycznia bylo slabiutko z terminami. Zalezy jeszcze zjakiego jestescie miasta, ale w stolicy moze byc kipsciutko! Mimo wszystko zycze powodzenia! PS. Za chwilke idziemy do jubilera kupic obraczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_S Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:22 To prawda, ja z moim Lubym, z racji tego, ze bede slubowac w Warszawie, a bawic sie pod Warszawa, a przelom sierpnia/wrzesnia jest bardzo popularnym terminem, zaczelismy szukac mozliwosci dosc dawno. (To znaczy szukalam ja, a on akceptowal... Mysle, ze tak dzialo sie nie tylko u Nas, a nasi Panowie wcale nie protestowali.) Akurat tak sie ulozylo, ze w ciagu dwoch dni (zupelnie niechcacy) zarezerwowalam sale, uzgodnilam menu, znalazlam osobe, ktora poprowadzi kuchnie i bedzie sprawowac opieke nad calym przyjeciem, i kupilam suknie (co zaskoczylo mnie i moich najblizszych chyba najbardziej). Zdecydowalismy, ze potwierdzamy co mozna, bo np. w kosciele udalo nam sie potwierdzic OSTATNI termin w tym dniu, a tuz po nas do sali weselnej przyjechala inna para, ktorej wlasciciel musial odmowic (prawo dzungli: kto pierwszy, ten lepszy). Tak wiec odrobina szczescia rowniez nie zaszkodzi. Brak nam jeszcze zespolu, ale tak to wszystkie "najwazniejsze" skladowe tego dnia sa potwierdzone. Zycze Nam wszystkim, zeby 3 wrzesnia byl dniem szczegolnie wspanialym pod kazdym wzgledem... ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: 3 września 2005 10.01.05, 01:01 to jest dziwnie podejrzany termin jakieś nawarstwienie chyba - jeśli macie kłopoty z salą, muzyką, cateringiem itp, to lepiej tydzień wcześniej/później. 3 września to jakaś paranojka... niemniej - oby do przodu Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: DO ADRIANA 10.01.05, 16:23 Jaka paranojka i dlaczego podejrzany termin? Wszystko jest pod kontrolą. Nie wprowadzaj nerwowej atmosfery!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 09.01.05, 14:00 HALO, HALO!!!!! Pary z 3 września 2005 łączcie się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 09.01.05, 23:04 Panda,a Wy macie slub i wesele w Warszawie czy w jakims innym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
panda102 Re: 3 września 2005 10.01.05, 16:19 W Poznaniu. Rozumiem, że Wy w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: 3 września 2005 10.01.05, 21:48 Tak,my w Warszawie... Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan.My zabieramy sie za szukanie kamerzysty i fotografa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzoanka Re: 3 września 2005 IP: *.centertel.pl 20.04.05, 12:49 Odswiezam watek bo tez bedziemy slubowali tego dnia. Jak teraz wygladaja Wasze przygotowania?? ja wczoraj w trakcie nauk uswiadomilam sobie, ze zostalo malo czasu i troszke sie zestresowalam. Mamy zarezerwowana sale, DJ-a, fryzjera i wizazystke. Msza zacznie sie o 19-tej i nie wiem co zrobic zeby zmierzch/wieczor wypadly romantycznie, moze jakies pochodnie przy kosciele??? Waham sie nad sukienka i jeszcze brakuje nam zaproszen...Ale moj narzeczony (oaza spokoju) uspakaja mnie, ze zdazymy ze wszystkim i bedzie tak jak sobie wymarzylismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivet 23 Re: 3 września 2005 IP: *.agh.edu.pl 20.04.05, 13:10 Ja biorę ślub tego samego dnia)W Stalowej Woli. Nie mam jeszcze sukni ani DJ!!!Może znacie jakiegoś Dj'a ze Stalowej Woli. Pomóżcie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m24 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:17 na dzien dzisiejszy to sprawy wygladaja nastepująco: na dniach zaliczkuję suknię ślubną, mamy kamerzystę, DJ-a,sale,noclegi, kościoł (godz. 16:00),nauki jeszcze nie w calości i to chyba wszystko nie mamy jeszcze zaproszen, garnituru, transportu dla gości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evika Re: 3 września 2005 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.04.05, 14:16 ja nie mogę się doczekać 3 września byliśmy w sobotę na targach ślubnych w Bristolu i jeszcze bardziej udzieliła nam się atmosfera przygotowań, planowania.. myślę, że ze wszystkim zdążymy zarezerwowaliśmy salę, godzinę w kościele, orkiestrę i przygotowaliśmy projekt obrączek.. nauki zrobiliśmy wcześniej, a niedługo wybieramy się na kurs tańca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzoanka Re: 3 września 2005 IP: *.centertel.pl 20.04.05, 14:49 hmm, czytajac Wasze posty uswiadamiam sobie o czym jeszcze zapomnialam a co z kosciolem? czy ktoras z Was musi sie starac o licencje? ile sie za nia placi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m24 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:41 my staramy sie o licencję, kosztuje ona w mojej parafii 100 zl i wstępnie nie ma problemu, formalnie jeszcze nie jest zalatwiona ( na wszelki wypadek mamy rezerwację w dwoch kosciolach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irish_girl Re: 3 września 2005 IP: *.businessman.com.pl 21.04.05, 10:22 My tez. Na razie mamy: rezerwacje sali, zespolu, wstepnie wybrana suknie (bedzie szyta). Zaproszenia sie robia, kosciol poza Wroclawiem wstepnie zarezerwowany (telefonicznie), kamerzysta dopiero na etapie wstepnego wybierania, podobnie jak buty i cukiernie. Obraczki chcemy najprostsze, robione, ale tez trzeba sie bedzie wziac i pojsc do zlotnika. ;-/ Licencje bedzie trzeba zdobyc, prawdopodobnie we wroclawskim kosciele pana mlodego. No i jeszcze nauki przedslubne przed nami.... Czyli jestesmy w glebokim polu Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: 3 września 2005 22.04.05, 11:24 My juz większośc mamy załatwione tzn. orkiestra na pierwsy dzień, DJ na drugi, kamerzysta, fotograf, msza, nauki juz prawie za nami, zostały sprawy formalne tj. dokumenty z USC i potem podpisanie protokołu na spotkaniu z księdzem. Obrączki juz wybrane, kupujemy w maju. No i dopiero potem na jakiś miesiąc przed zacznie się cała reszta, bo mamy wesele na ogródkach działkowych więc wszystko na naszej głowie. Ale wierzę że będzie oki. Zaczynamy powoli rozdawać zaproszenia, a suknia niejedna wpadła mi w oko, ale żadna nie pasowała na mnie. Ale teraz już jest ta jedna jedyna i w maju wybieram się do krawcowej Trzymajcie się. PS. My mamy msze o 15:00. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: 3 września 2005 IP: 195.205.149.* 22.04.05, 18:09 My też 3 go września, w dzień moich imienin))) Mamy juz DJa, w szafie wisi suknia, zarezerwowany kościół i sala na wesele, od czwartku zaczynamy nauki.No i już nie możemy się doczekać Kamery nie chcemy, zdjęcia będzie robił nam znajomy. Czyli zostały zaproszenia, garnitur i obrączki. Powodzenie dla wszystkich, który też wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:38 3 wrzesień Szczecin. Jest tylko - fotograf, kamera, d'j, sala, wybrane menu, wstępna wizyta u księdza, na 90 % wybrana lecz jeszcze nie zamówiona sukienka. Reszty brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: 3 września 2005 IP: *.adsl.snet.net 28.04.05, 00:41 Hej. My 3 wrzesien Plock. Sala, orkiestra, kamerzysta fotograf, dorozka zamowione. Zaproszenia na dniach beda zamawiane. Obraczki- wlasnie dzis przyszly, musimy jutro jechac po odbior. Suknia juz jest, czeka na poprawki. Buty i inne potrzebne mlodej rzeczy sa. W czerwcu zakup garnituru dla mojego mezczyzny. W sierpniu wsiadamy w samolot i lecimy na wesele. To bedzie szalenstwo, bo w Polsce bedziemy na 1.5 tygodnia przed. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś