Dodaj do ulubionych

3 września 2005

05.01.05, 19:58
Witam serdecznie!!!
Kto jeszcze zmienia stan cywilny tego dnia. Jak idą przygotowania???
Obserwuj wątek
    • hekate_mw Re: 3 września 2005 05.01.05, 20:36
      Ja biorę ślub 17 września 2005. Już zamówiliśmy salę, niedługo będziemy gadać z
      księdzem (jedno z nas nie ma chrztu a chcemy mieć kościelny) a potem lista
      gości i ustalanie menu na wesele. NIe wiem jeszcze tylko jak rozwiązać sprawę z
      sukienką..A jak jest u Ciebie?
      • panda102 Re: 3 września 2005 05.01.05, 21:41
        Mamy zarezerowana salę oraz termin w kancelarii parafialnej. Przednami rozmowa
        z księdzem oraz ..... WSZYSTKO!!!
        • Gość: Trudka Re: 3 września 2005 IP: *.offnoise.com 05.01.05, 23:21
          Wow!
          My mamy zarezerwowaną salę na 10 września
          Wybrany fotograf
          wybrany zespół
          Wybrany model sukienki (jeszcze nie zamówiony)
          Jesteśmy po rozmowie z księdzem
          Wybrane zaproszenia
          Lista gości
          reszta przygotowań przed nami smile
          Pozdrawiam
          • senioorita Re: 3 września 2005 05.01.05, 23:51
            Wreszcie!!!
            Juz sie martwilam ze tylko my mamy zamiar zmienic stan cywilny tego dnia smile
            Mamy sale,zespol,zarezerwowany termin w kosciele,rozpoczete nauki...
            Niebawem zabieramy sie za kamerzyste i fotografa...

mhhhm...3 wrzesnia to bedzie piekny dzien!!!
          • Gość: d222 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:24
            Ja tez 3 wrzesnia zmieniam stan cywilny i mam zalatwione:

sala zaklepana i wplacona zaliczka
            fotograf j.w
            orkiestra rowniez
            fryzjer umowiony
            termin w kosciele uzgodniony
            nauki-indywidualny tok - pod koniec miesiaca zaczynamy
            sukienka zakupiona - zostaly dodatki:welon rekawiczki, buty itp drobiazgi
            zaproszenia rozeslane

chyba calkiem niezle nam idzie...)))
    • m24 Re: 3 września 2005 06.01.05, 10:18
      my tez wybralismy datę 03.09.2005
      jest juz zarezerwowana sala i zrobiona lista gości...
      na razie to wszystko :0
    • Gość: kasia28 Re: 3 września 2005 IP: 217.67.197.* 06.01.05, 12:55
      my też mamy ślub 3 września..
      mamy już zarezerwowaną salę, termin w kościele, oprawę muzyczną, wybrany wzór
      zaproszeń
      zostaje do znalezienia fotograf i sukienka - chociaż już prawie jest smile)
      pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: 3 września 2005 IP: *.wsfiz.siedlce.pl / 212.244.151.* 10.01.05, 11:23
        Ja mam już salę, zespół, kamerzystę, fotografa, zamówioną mszę w kościele i to
        chyba tyle... Pozdrawiam
    • panda102 Re: 3 września 2005 06.01.05, 16:52
      Ups, myślałam, że mnie pocieszycie. A zamiast tego wpadłam w lekką (wielką?)
      panikę z powodu tak niezaawansowanych przygotowań. Dziewczyny, skąd ten
      pośpiech. Czy później nic juz nie da się załatwić, czy po prostu nie możecie
      się doczekać???!!!
      • senioorita Re: 3 września 2005 06.01.05, 21:02
        Nie martw nic...wszystko zalezy od tego w jakim miescie robisz wesele...
        Sale macie a to najwazniejsze no i zespol.
        My tez nie mamy fotografa,kamerzysty,zaproszen i calej reszty drobiazgow i nie
        mam obsesji...
        Moja znajoma wychodzi za maz 10 wrzesnia dodam ze nie w Warszawie i juz od
        wrzesnia/pazdziernika ma wszystko...ale to chyba przesada...
        Wiec nie martw sie!
        Ale za zespolem radzilabym sie rozejrzec... smile
        • panda102 Re: 3 września 2005 06.01.05, 21:52
          Oh, dzięki, to mnie posieszyłaś. Do września przecież jeszcze dużo czasu i
          chyba damy radę, co??? Jeżeli chodzi o zespół, to szczerze się zastanawiam, czy
          chcę go na weselu, stąd moja opieszałość w tym temacie. Może DJ, ale to też
          znak zapytania. Zastanawiamy się nad muzyką z płyt, wcześniej przygotowaną
          przez nas. Ale to chyba niezbyt popularny pomysł na wesele, hmmmm.....
          • senioorita Re: 3 września 2005 06.01.05, 22:08
            Muzyka z plyt nawet Waszych jak najbardziej moze byc...tylko dobrze by bylo
            zeby byl jakis DJ ,ktos kto to bedzie puszczal i "poprowadzi" wesele...
            • panda102 Re: 3 września 2005 07.01.05, 15:55
              Tylko ja tu znaleźć takiego, który nie poprowadzi wesela na manowce (węże i
              inne atrakcje)!!!
              • senioorita Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:20
                Najlepiej kogos sprawdzonego,kto gral juz na jakims weselu na ktorym bylas...a
                jak nie ma nikogo takiego to chyba musisz szukac po "ogloszeniach",jest ich
                mnostwo w gazetach slubnych,na stronach slubnych i sprawdzac.Umawiasz sie na
                spotkanie i DJ powinien pokazac Ci jakis material np.z jakiegos wesela.
                • panda102 Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:26
                  Jeżeli pozwolisz, to zmienię temat... Jak idą nauki przedmałżeńskie? My jeszcze
                  przed. Prawdopodobnie zdecydujemy się na "wieczory dla zakochanych".
                  • senioorita Re: 3 września 2005 07.01.05, 16:31
                    Dopiero pierwsze spotkanie za nami,wiec niewiele moge powiedziec...ale mimo
                    wszystko dalo mi to troszke do myslenia.
                    • Gość: Ivet 23 Re: 3 września 2005 IP: *.agh.edu.pl 20.04.05, 13:15
                      Ja po naukach rzuciłam pigułki antykoncepcyjne!!!Przekonali mniesmile)I jak na
                      razie wszystko idzie dobrze. Polecam nauki w Kościele św. Szczepana w Krakowie
                      na pl. Axentowicza. Bardzo fajniesmile)Przyjazna atmosfera. I o nic nie wypytują.
                      Tylko pokazują możliwości.
          • Gość: Narta Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:30
            Droga pando102, jesli planujecie uroczystosc we wrzesniu i zastanawiacie sie
            nad zespolem to proponuje podjac decuzje jak najszybciej. My mamy slub wlasnie
            3.09, a rozmawiajac z kapelkami na poczatku stycznia bylo slabiutko z
            terminami. Zalezy jeszcze zjakiego jestescie miasta, ale w stolicy moze byc
            kipsciutko! Mimo wszystko zycze powodzenia!
            PS. Za chwilke idziemy do jubilera kupic obraczki!!! smile
        • Gość: Ola_S Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:22
          To prawda, ja z moim Lubym, z racji tego, ze bede slubowac w Warszawie, a bawic
          sie pod Warszawa, a przelom sierpnia/wrzesnia jest bardzo popularnym terminem,
          zaczelismy szukac mozliwosci dosc dawno. (To znaczy szukalam ja, a on
          akceptowal... Mysle, ze tak dzialo sie nie tylko u Nas, a nasi Panowie wcale
          nie protestowali.)
          Akurat tak sie ulozylo, ze w ciagu dwoch dni (zupelnie niechcacy)
          zarezerwowalam sale, uzgodnilam menu, znalazlam osobe, ktora poprowadzi kuchnie
          i bedzie sprawowac opieke nad calym przyjeciem, i kupilam suknie (co zaskoczylo
          mnie i moich najblizszych chyba najbardziej).
          Zdecydowalismy, ze potwierdzamy co mozna, bo np. w kosciele udalo nam sie
          potwierdzic OSTATNI termin w tym dniu, a tuz po nas do sali weselnej
          przyjechala inna para, ktorej wlasciciel musial odmowic (prawo dzungli: kto
          pierwszy, ten lepszy). Tak wiec odrobina szczescia rowniez nie zaszkodzi.
          Brak nam jeszcze zespolu, ale tak to wszystkie "najwazniejsze" skladowe tego
          dnia sa potwierdzone.
          Zycze Nam wszystkim, zeby 3 wrzesnia byl dniem szczegolnie wspanialym pod
          kazdym wzgledem... smile)
          • adrian4u Re: 3 września 2005 10.01.05, 01:01
            to jest dziwnie podejrzany terminsmilesmilesmile

jakieś nawarstwienie chyba - jeśli macie kłopoty z salą, muzyką, cateringiem
            itp, to lepiej tydzień wcześniej/później.
            3 września to jakaś paranojka...

niemniej - oby do przodusmile

Adrian
            • panda102 Re: DO ADRIANA 10.01.05, 16:23
              Jaka paranojka i dlaczego podejrzany termin? Wszystko jest pod kontrolą. Nie
              wprowadzaj nerwowej atmosfery!!! Pozdrawiam. smile
    • panda102 Re: 3 września 2005 09.01.05, 14:00
      HALO, HALO!!!!!

Pary z 3 września 2005 łączcie się!!!!
      • senioorita Re: 3 września 2005 09.01.05, 23:04
        Panda,a Wy macie slub i wesele w Warszawie czy w jakims innym miescie?
        • panda102 Re: 3 września 2005 10.01.05, 16:19
          W Poznaniu. Rozumiem, że Wy w Warszawie?
          • senioorita Re: 3 września 2005 10.01.05, 21:48
            Tak,my w Warszawie...
            Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan.My zabieramy sie za szukanie kamerzysty
            i fotografa...
            • Gość: Dzoanka Re: 3 września 2005 IP: *.centertel.pl 20.04.05, 12:49
              Odswiezam watek bo tez bedziemy slubowali tego dnia. Jak teraz wygladaja Wasze
              przygotowania?? ja wczoraj w trakcie nauk uswiadomilam sobie, ze zostalo malo
              czasu i troszke sie zestresowalam. Mamy zarezerwowana sale, DJ-a, fryzjera i
              wizazystke. Msza zacznie sie o 19-tej i nie wiem co zrobic zeby
              zmierzch/wieczor wypadly romantycznie, moze jakies pochodnie przy kosciele???
              Waham sie nad sukienka i jeszcze brakuje nam zaproszen...Ale moj narzeczony
              (oaza spokoju) uspakaja mnie, ze zdazymy ze wszystkim i bedzie tak jak sobie
              wymarzylismy smile
    • Gość: Ivet 23 Re: 3 września 2005 IP: *.agh.edu.pl 20.04.05, 13:10
      Ja biorę ślub tego samego dniasmile)W Stalowej Woli. Nie mam jeszcze sukni ani
      DJ!!!Może znacie jakiegoś Dj'a ze Stalowej Woli. Pomóżcie!!!!!!!!
    • Gość: m24 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:17
      na dzien dzisiejszy to sprawy wygladaja nastepująco: na dniach zaliczkuję
      suknię ślubną, mamy kamerzystę, DJ-a,sale,noclegi, kościoł (godz. 16:00),nauki
      jeszcze nie w calości i to chyba wszystko
      nie mamy jeszcze zaproszen, garnituru, transportu dla gości
    • Gość: evika Re: 3 września 2005 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.04.05, 14:16
      ja nie mogę się doczekać 3 wrześniasmile byliśmy w sobotę na targach ślubnych w
      Bristolu i jeszcze bardziej udzieliła nam się atmosfera przygotowań,
      planowania.. myślę, że ze wszystkim zdążymysmile zarezerwowaliśmy salę, godzinę w
      kościele, orkiestrę i przygotowaliśmy projekt obrączek.. nauki zrobiliśmy
      wcześniej, a niedługo wybieramy się na kurs tańca..
      wink
      • Gość: Dzoanka Re: 3 września 2005 IP: *.centertel.pl 20.04.05, 14:49
        hmm, czytajac Wasze posty uswiadamiam sobie o czym jeszcze zapomnialam sad
        a co z kosciolem? czy ktoras z Was musi sie starac o licencje? ile sie za nia
        placi??
    • Gość: m24 Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:41
      my staramy sie o licencję, kosztuje ona w mojej parafii 100 zl i wstępnie nie
      ma problemu, formalnie jeszcze nie jest zalatwiona ( na wszelki wypadek mamy
      rezerwację w dwoch kosciolach wink
      • Gość: irish_girl Re: 3 września 2005 IP: *.businessman.com.pl 21.04.05, 10:22
        My tez. Na razie mamy: rezerwacje sali, zespolu, wstepnie wybrana suknie
        (bedzie szyta). Zaproszenia sie robia, kosciol poza Wroclawiem wstepnie
        zarezerwowany (telefonicznie), kamerzysta dopiero na etapie wstepnego
        wybierania, podobnie jak buty i cukiernie. Obraczki chcemy najprostsze,
        robione, ale tez trzeba sie bedzie wziac i pojsc do zlotnika. ;-/
        Licencje bedzie trzeba zdobyc, prawdopodobnie we wroclawskim kosciele pana
        mlodego. No i jeszcze nauki przedslubne przed nami....

Czyli jestesmy w glebokim polu wink
        • amoniaaa Re: 3 września 2005 22.04.05, 11:24
          My juz większośc mamy załatwione tzn. orkiestra na pierwsy dzień, DJ na drugi,
          kamerzysta, fotograf, msza, nauki juz prawie za nami, zostały sprawy formalne
          tj. dokumenty z USC i potem podpisanie protokołu na spotkaniu z księdzem.
          Obrączki juz wybrane, kupujemy w maju. No i dopiero potem na jakiś miesiąc
          przed zacznie się cała reszta, bo mamy wesele na ogródkach działkowych więc
          wszystko na naszej głowie. Ale wierzę że będzie oki. Zaczynamy powoli rozdawać
          zaproszenia, a suknia niejedna wpadła mi w oko, ale żadna nie pasowała na mnie.
          Ale teraz już jest ta jedna jedyna i w maju wybieram się do krawcowej wink
          Trzymajcie się. PS. My mamy msze o 15:00. Pozdrawiam
    • Gość: Izabela Re: 3 września 2005 IP: 195.205.149.* 22.04.05, 18:09
      My też 3 go września, w dzień moich imieninsmile)))
      Mamy juz DJa, w szafie wisi sukniasmile, zarezerwowany kościół i sala na wesele,
      od czwartku zaczynamy nauki.No i już nie możemy się doczekaćsmile
      Kamery nie chcemy, zdjęcia będzie robił nam znajomy. Czyli zostały zaproszenia,
      garnitur i obrączki.
      Powodzenie dla wszystkich, który też wtedysmile
      • Gość: Dorota Re: 3 września 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:38
        3 wrzesień Szczecin. Jest tylko - fotograf, kamera, d'j, sala, wybrane menu,
        wstępna wizyta u księdza, na 90 % wybrana lecz jeszcze nie zamówiona sukienka.
        Reszty brak.
        • Gość: Meg Re: 3 września 2005 IP: *.adsl.snet.net 28.04.05, 00:41
          Hej. My 3 wrzesien Plock. Sala, orkiestra, kamerzysta fotograf, dorozka
          zamowione. Zaproszenia na dniach beda zamawiane. Obraczki- wlasnie dzis
          przyszly, musimy jutro jechac po odbior. Suknia juz jest, czeka na poprawki.
          Buty i inne potrzebne mlodej rzeczy sa. W czerwcu zakup garnituru dla mojego
          mezczyzny. W sierpniu wsiadamy w samolot i lecimy na wesele. To bedzie
          szalenstwo, bo w Polsce bedziemy na 1.5 tygodnia przed. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka