Gość: Eva IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.01.05, 18:07 moze macie jakies pomysly lub widzileiscie u kogos? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xiria Re: JAK tanio przyozdobic KOŚCIÓŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:18 Widziałam bardzo ładne dekoracje - po prostu pas białego tiulu, lekko skręcony, udrapowany i umocowany wzdłuż ławek, i przy stole ołtarzowym. Takie pasy tiulu można jeszcze ewentualnie oplątać długimi pędami bluszczu (a takowe można ściąć np. w lesie czy parku). Nie będzie plastikowych kokardek, sztucznych kwiatków i stojaczków z "wiecznymi" bukietami, za to niedrogo, ładnie i bezpretensjonalnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: JAK tanio przyozdobic KOŚCIÓŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:21 Tylko nie inwestuj w sztuczne stroiki! To coś potwornego. U nas kościół przystroiły siostry zakonne, pięknie to zrobiły, one na codzień opiekują się tym kościołem. Kwiaty i zieleninę dostarczyliśmy my, wszystko kupione rano, dzień przed na giełdzie kwiatowej.. Oczywiście kwiaty dopasowane do mojego bukietu, tak jak i wiązanka świadkowej, i butonierki i wiązanka na samochód. Jeny...pięknie było.I małe różyczki leżały wzdłuż drogi do ołtarza...pomysł mojego męża.Było chyba t dużych bukietów i ozdoby na ławki. Frezje, róże, bluszcz i jeszcze jakieś zielone farfocle Pomyśł o tym, część dekoracji była też w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JAK tanio przyozdobic KOŚCIÓŁ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:26 W naszym kościele jest zwyczaj, że wszystkie pary, które tego dnia biorą ślub zrzucają się na dekorację kościoła. Z reguły jednego dnia jest klika ślubów, więc od każdej pary wychodzą niewielkie pieniądze, a kwiatów cała masa i wygląda to naprawdę pięknie. Dekoruje już siostra zakonna, która robi to na codzień, więc ma wprawę Odpowiedz Link Zgłoś
klaryssa Re: JAK tanio przyozdobic KOŚCIÓŁ ??? 21.01.05, 16:49 Ja coprawda ślubu nie miałam ale w zwiazku z ty że florystyka to moje hobby to przystrajałam już niejeden samochód, kościół etc. Faktycznie zwykle jest tak że zajmują się tym siostry zakonne ale czasem pozostawiają pole do popisu młodym. Zdecydowanie odradzam sztuczne kwiaty te tańsze wygladają tandetnie a droższe kosztują czasem więcej niż żywe kwiaty. Zwykle młodzi chcą ograniczyć koszty polecam więc zakup najtańszych w sezonie kwiatów i połaczenie ich z różnymi dodatkami : kolorowe druciki, kłosy zborza, piórka, siateczkowe kokardy, sizol, farbowane trawy, liście nawet krepina. Osobiście lubie wersje minimalistyczne czyli dekoracja z umiarem i bez kiczu. Jeśli jesteś z WWY polecam wizytę na giełdzie kwiatowej tam wyszukasz masę dodatków do dekoracji no i kwiaty. Wystarczy kupić gąbki Oazis (do układania kwiatów, są w różnych kształtach)i puścić wodze fantazji. Jeśli nie masz na to czasu i nikogo kto mógłby się tym zająć można kupić róże i po prostu owinąć je sizolem np. w tym samym kolorze co kwiat i przykleić na teśmę do ławek. Polecam też margerytki.. te kwiaty są w stanie znieść wiele ich "łepbki" można przyczepić dosłownie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś