IP: 82.160.53.* 24.02.05, 11:13
Za ile kupiliscie obraczki i jakie? Ceny sa tak rozne, ze sie powoli gubie.
zastanawia mnie czy cena ma duzy wplyw na jakosc obraczek.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: obraczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:19
      ceny za ładniejsze to ok. 750 zł. Cena zależy od tego czy są standardowe, czy
      na zamówienie, jaka waga/rozmiar i czy samo złoto, czy z białym itd.
    • Gość: olga Re: obraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 11:23
      jeśli masz w domu złoto któego nie nosisz i nie jesteś do niego przywiązana,
      możesz poszukac jubilera, który weźmie je w rozliczeniu obrączek. Rozlicza się
      gram do grama + jakieś pieniądze za wykonanie (około 150 - 200 zł). Oczywiście
      wybierasz sobie kolor złota i obrączki możesz kupić nowe, nie przetapiane z
      tego co oddajesz., lub tez wręcz przeciwnie, poprosić o zrobiemnie nowych z
      Twojego złota.Opłaca się - gram złota kosztuje ok 25 zł. Sprzedając 10 gr złota
      masz 250 zł. Za obrączki (zwykłe) o takiej wadze zapłacisz około 700 zł a przy
      wymianie złota kosztują cię tyle co złoto (250 zł) + 150 za wykonanie.
      • lama_83 Re: obraczki 24.02.05, 11:38
        Ostatnio w Claudii były rewelacyjne i oryginalne obrączki z tytanu. Cena podana
        w kruku to ok 1500 za pare. Mamy znajomego, który zrobi nam takie same i
        dodatkowo bez tej dziwnej pieczatki , zapomnialam jak ona sie nazywa, co
        jeszcze obnizy cene. Natomiast wydaje mi się, że dobrym pomysłem jest ogolnie
        robienie obrączek w rozliczeniu jak napisała olga, cena nie jest ważna, więc
        można zaoszczędzić, liczy się przecież sam symbol...
        • Gość: mc Re: obraczki IP: *.fan-tex.com.pl 05.03.05, 00:36
          Hej lama_83 smile A gdzie będziecie w Ełq zamawiać obrączki z tytanu??
        • ulakoszula Re: obraczki 05.03.05, 10:25
          Obrączki z tytanu kosztują od 300zł do około 1000zł za parę
          Duży wybór wzorów znajdziecie tutaj: www.skarabeusz.com.pl/obraczki.psp
          a tu jest cennik: www.skarabeusz.com.pl/sklep.psp
          • Gość: mc Re: obraczki IP: *.fan-tex.com.pl 05.03.05, 23:39
            Super stronkasmile Obraczki sa ekstra!! Na pewno cos wybierzemysmile Wielkie dziekismile
    • Gość: Magda Re: obraczki IP: 80.72.34.* 28.02.05, 22:38
      Cena ma znaczenie!!! W zależności od tzw Próby Złota cena rośnie. A ta próba -
      wyrażona własnie tą pięczątką w srodu - to oznaka twardości złota, jego koloru
      i jakości. Im wyższa cyfra tym mocniejsze złoto. 24 karatowe to najlepszy
      wybór. Jest dość twarde (więc się nie rysuje, nie matowieje szybko, nie wygina)
      i kolor jest ładny. Powyżej są coraz twardsze ale tracą juz na estetyce.
      Poniżej są coraz miększe. Owszem to symbpl ... ale przecież ma przetwać wiele
      lat!
    • Gość: Karola Re: obraczki IP: *.icpnet.pl 05.03.05, 21:31
      ja bede miała obraczki z Apartu, zawsze chciałem je miec z tej firmy
      • Gość: magdam Re: obraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:00
        My za obrączki zapłaciliśmy 500 zł w AREN jubiler. takie same w Kruku kosztują
        399 za jedną!!1
    • marti_ka82 Re: obraczki 06.03.05, 11:17
      hmm ja biorę ślub za 3 miesiące, kupilismy ładne obrączki w aparcie dla mnie z
      brylancikiem, żeby włacznie z brylantami w pierścionku było ich 7 na szczęscie,
      za 796 zł, plus gratis grawerowanie no i apart daję 20 % rabatu...
      • Gość: magdam Re: obraczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:59
        zapomniałam dodać w Arent jubiler też jest 20% zniżki, grawerowanie gratis,
        brylancik w obraczkę lub złota zawieszka w prezencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka