Dodaj do ulubionych

chodzi mi o solarium...

04.04.05, 15:07
czy opalając się bez okularów na solarium i nie osłaniając oczu, czyli po
prostu nie mając nic na oczach, a oczy są otwarte to moze sięcoś stać z
oczami? Czy to nie jest groźne? Proszę o odpowiedź, bo to dla mnie
ważne...Opalałam się przez 4 minuty właśnie tak i nie wiem czy to nic
groźnego...Dziękuję z góry za wszytskie odpowiedzi!

Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: chodzi mi o solarium... IP: 217.153.131.* 04.04.05, 16:10
      można podrażnić sobie oczy, najprawdopodobniej skóra na powiekach będzie silnie
      zaczerwieniona ponieważ jest cienka i bardzo wrażliwa... 4 minuty to mało, więc
      wiekszych strat nie powinno być ale następnym razem pamietaj o ochronie...
      • k.mat Re: chodzi mi o solarium... 04.04.05, 16:17
        Jeżeli nic nie czujesz to nie jest najgorzej, ale nie wiem jak wpadłaś na
        pomysł opalania się bez specjalnych okularków i to z otwartymi oczami. Można
        przez to dostać zapalenia spojówej albo bardzo je wysuszzyć. O ile nie jest to
        bardzo dokuczliwe i nie wymaga wizyty u okulisty to można zastosować krople
        nawilżające do oczu kupione w aptece bez recepty.
    • sunny12 Re: chodzi mi o solarium... 04.04.05, 16:22
      dziękuję Wam bardzo-troszkę podniosłyście mnie na duchu...no to głupie z mojej
      strony,ale ja byłam pierwszy raz na solarium i taka trochę dzika i nic nie
      wiedząca byłam...ale teraz jestem mądzrezjsza o to doswiadczenie...no bo w
      sumie 4 minuty to nieduzo, no nie?dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!!!
      • Gość: collin Re: chodzi mi o solarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:46
        Ja opalam się zawsze bez okularów - fakt, że z zamkniętymi oczami ale nigdy nie
        miałam żadnych problemów a chodzę a raczej chodziłam do solarium od kilku lat -
        nie opalam sie intensywnie zwykle po 10 min. do lekkiej opalenizny,w ubiegłym
        roku po wizycie w solarium na moich ramionach pojawiły się białe plamki więc
        zaprzestałąm wizyt w solarium byłam u dermatologa a ona zapisała mi jakąś maść i
        kazała po zakończeniu kuracji udać się do solarium - zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka