Dodaj do ulubionych

Pierścionek

IP: *.chello.pl 18.04.05, 16:46
Ile kosztował Wasz pierścionek zaręczynowy?
Czy 2000 to dużo czy mało jak na takowy przedmiot?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ell Re: Pierścionek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.05, 17:07
      nie uważasz, że to powinno zależeć od zasobności przyszłego pana młodego?
      dla jednych te 2000 zł to bardzo dużo, gdyż kupują za 150-300 zł, dla innch
      jest to średnia cena gdyż kupili dużo droższy ..

mój kosztowal więcej i uważam, że był za drogi, ale to nie ja decydowałamsmile))
    • Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:36
      mój kosztował 1700 zł więc to zalezy od Ciebie. Myślę, że to jest ok, ale to
      nie jest najważniejsze
    • Gość: M Re: Pierścionek IP: *.fan-tex.com.pl 18.04.05, 18:41
      A wg mnie to jest drogo. Ja uważa że pierścionek powinien być delikatny. A wiadomo że czym droższy tym bardziej efektowny. Sama bałabym się nosić tak drogocenny pierścionek żeby nie zgubić i żeby złodzieje mi palca z nim nie obcielismile
      • Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:33
        Ja się nie boję nosić, poza tym mój jest skromny z białego złota i z
        brylancikami i naprawde jest delikatny i piękny. To gdzie Ty chodizsz żeby
        palce mieli Ci uciąć??
        • Gość: l. Re: Pierścionek IP: *.chello.pl 18.04.05, 19:46
          Pytam z czystej ciekawosci. Poprostu moj chlopak (mam nadzieje juz niedlugo
          narzeczony) powiedzial, ze wydalby na pierscionek przynajmniej 2000. Jak dla
          mnie to spora kwota jak na mala blyskotke. Ale z drugiej strony to jednorazowy
          wydatek na cale zycie. Nie pytam w kazdym razie z jakiegos snobstwa...
          • Gość: nicka Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:52
            Ja nie mam cię za snoba, przecież po to jets to forum, żeby pytać smile
            Zgadzam się z Tobą to jest wydatek na całe życie, ja jestem z mojego zadowolona
            nawet bardzo smile a i wiesz zasugeruj, żeby ten pierścionek nie był za bardzo
            wymyślny bo moda minie a klasyka zawsze jest modna. Ale co ja Ci będę, decyzja
            do Ciebie smile Pozdrawiam i życzę udanych zaręczyn
            • Gość: l. Re: Pierścionek IP: *.chello.pl 18.04.05, 20:16
              Dziekuje bardzo nicka. Nie chce miec wielkiego pierscionka. Raczej jeden
              brylant w oprawie z bialego zlota. Mysle, ze do wszystkiego pasuje i raczej
              klasykasmile Ale jeszcze pewnie z moim M. pochodzimy po sklepach i mam nadzieje
              wybierzemy cos ladnego. On oczywiscie stwierdzil, ze nie moge patrzec na cenybig_grin
              Pozdrawiam goracosmile
              • asiaaiuto Re: Pierścionek 18.04.05, 20:41
                moj kosztowal chyba okolo 500, jest sliczny, delikatny z bardzo malym
                brylancikiem, sama bym innego nie wybrala!!!
    • minerwamcg Re: Pierścionek 18.04.05, 20:56
      Powiem uczciwie, nie mam najbledszego pojęcia i guzik mnie to obchodzi.
      Pierścionek wybrałam sobie dokładnie taki, jaki chciałam, stare srebro, bo
      złota nie lubię, z koralem, bo za koralami przepadam. Ile kosztował - nie mój
      problem. Liczy się, od kogo go dostałam - i że noszę go na codzień wzbudzając
      powszechne zachwyty, bo drugiego takiego nie ma nikt.
    • Gość: Asia Re: Pierścionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:40
      A moj kosztowal 8500.Zdaje sobie sprawe ze to duzo ale z drugiej strony to
      wyjatkowy pierscionek,taki na cale zyciesmilei wcale nie ma duzego kamienia.Jest
      wyjatkowa skromny tyle ze firmowywinki nie przeszkadza mi jak ktos nazywa mnie
      snobką-zazdrosc rządzi sie swoimi prawami
      pozdrawiam!
    • Gość: marika Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:47
      Ja też uważam, że to nie ma znaczenia ile kosztuje i zależy to od tego ile
      narzeczony może na niego przeznaczyć. A prawdziwa wartość pierscionka to
      uczucie, które symbolizuje.
      Ja oszalałam jak zobaczyłam swój i uważam, że jest sliczny i przypomina mi
      codziennie o tym, że mam kogoś kto chce ze mną spędzic reszte życia.
      Oczywiście z babskiej ciekawości zajrzałam do sklepu i spawdziłam ile kosztuje
      i okazało się, że całkiem sporo, bo ponad 2 tyś. Teraz troche bardziej na niego
      uważam ale podobałby mi się niezależnie od tego ile kosztuje wink
    • Gość: mikolka Re: Pierścionek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:53
      a mój kosztował 420zł i jest najpiękniejszym pierścionkiem pod słońcem - białe
      złoto i trzy maleńkie brylanciki i co najważniejsze - zaklęte w nich uczucie
      mojego narzeczonego. codziennie na niego patrzę i codziennie się uśmiechamsmile
    • rejka Re: Pierścionek 19.04.05, 10:06
      Czy to ma znaczenie?
      Jest to jakis wyznacznik uczuc?
      Moja przyjaciolka nosi na palcu piec "ziarenek grochu", za ktore kupilaby sobie
      samochod. Dla mnie wyglada to bardziej na jablobex niz brylanty, bo takie
      wielkie. Raczej pierscien niz pierscionek. Jest szczesliwa.
      Ja mam okruszek. Tez jestem szczesliwa.
      Kolega oswiadczyl sie dziewczynie. Ilekroc spotykamy sie w gronie znajomych
      pokazuje wszystkim pierscionek i mowi, kosztowal 100 tysiecy. No i co z tego?
      Dla Macka to nie byl wydatek zycia, stac go i tyle.
      Wszyscy maja jej powoli dosyc a i sam narzeczony zastanawia sie czy aby nie
      zostawic i jej i pierscionka.
    • Gość: krakuska Re: Pierścionek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:57
      Aż się zachłysnęłam gdy zobaczyłam tą kwotę.
      Ja mam śliczny z białego i żółtego złota z cyrkonią za 242 zł. Rozumiem, że Twoj
      jest z brylantem - ja nie chciałam tak drogiego pierścionka, bo bałabym się go
      nosić.
    • dorciaszek Re: Pierścionek 24.04.05, 22:18
      przepraszam a czy cena pierscionka jest oznaka twojej milosci?? glupie pytanie
      jak dla mnie!!!
      • helena_f Re: Pierścionek 25.04.05, 09:18
        Moj kosztował ok 300zł i jest to mój wymarzony pierścionek, czyli z bialego
        złota i z szafirami smile Jestem nim zachwycona i nie zamieniłabym go na żaden
        inny.
        Ps. Uwazam ze 2000zł na pierscionek to cholernie duzo i ZA duzo, ale jak ktos
        tyle zarabia że moze sobie na to pozwolic, to czemu nie. MNie osobiscie nie
        ująłby koszt pierścionka, tylko szerość ukochanego w uczuciach. I bałabym sie
        nosić coś takiego.
        • organza77 Re: Pierścionek 25.04.05, 09:33
          2000 zł za pierścionek- jeśli narzeczonego stać na taki zakup- to bardzo proszę
          Ale wolę niewielki-skromny pierścionek z jedną małą cyrkonią za przysłowiowe
          200 zł.

Moja koleżanka chełpiła się olbrzymim pierścionkiem z brylantem-do czasu, gdy
          wieczorem wracając z pracy (wychodząc na stacji metra Służew)- podbiegł do niej
          jakiś facet i kradnąc pierścionek złamał serdeczny palec... sad

Bałabym się nosić taki drogocenny pierścionek.
    • Gość: Niki Re: Pierścionek IP: *.devs.futuro.pl 25.04.05, 09:46
      Moj kosztowal 2500 i byl robiony na zamowienie, specjalnie dla mnie, wiec mam
      pewnosc, ze jest wyjatkowy. Nie tak, jak te z Apartu, zamawiane masowo w chinach.

Nie liczy sie cena, ale relacja ceny do mozliwosci narzeczonego. Jesli facet ma
      mnostwo kasy, to dostajac od niego pierscionek za 200 zlotych mozna pomyslec, ze
      nie zalezy mu na tym, bo raczej oszczedzanie na pioerscionku jest nie na
      miejscu. Ale jesli chlopak niewiele zarabia, to trzeba docenic to, ze potrafil
      odlozyc pieniazki na ten cel.

Moim zdaniem nie liczy sie cena, ale wysilek (takze finansowy), jaki narzeczony
      wlozyl, zeby kupic ten jedyny pierscionek na cale zycie.
    • Gość: devika Re: Pierścionek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.04.05, 12:02
      moj kosztowal 600 zl. biale zlote z brylancikiem. sliczny. 2000 to jednak za
      duzo przynajmniej dla mnie i mojego ukochanego bo teraz kupujemy mieszkanie i
      kazda zlotowka sie liczy. a pierscionek jest sliczny. czasmi te za 2000 sa
      brzydsze od tych tanszych i skoromniejszych. ale kazdy ma inne potrzeby i
      inaczej patrzy na pieniadzesmile
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka