Dodaj do ulubionych

Taniec godowy

04.02.24, 01:05
"Uśmiech jest rodzajem "zielonego światła" dla mężczyzny, że może podejść do kobiety i rozpocząć rozmowę. Panowie często nie potrafią rozszyfrować, czy uśmiech jest kierowany do nich, czy nie do nich. Z kolei kobieta myśli, że skoro on nie podchodzi, to może nie jest nią zainteresowany. Wtedy zaczyna mimowolnie, często nieświadomie, poprawiać włosy, bawiąc się nimi, odgarniając je z czoła, nawijając na palec, odrzucając do tyłu. Nawet kobiety, które mają krótkie włosy zachowują się w podobny sposób. Opierają też podbródek na dłoniach, eksponują nadgarstki. Niektóre malują sobie usta, inne je lekko oblizują, bawią się biżuterią, zsuwając i wsuwając pierścionek na palec.Jeśli akurat coś piją, dotykają uszka filiżanki, nóżki kieliszka, wodzą palcem po szklance. Czasem bawią się kolczykami, kluczykami od samochodu, zapalniczką. Badacze zachowań "godowych" uważają, że kiedy kobieta jednocześnie, robiąc to, zerka także na mężczyznę, jest to sygnał, że ten może podejść i zacząć rozmowę. Wiele z wymienionych sygnałów jest poza naszą świadomością i często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że je robimy."
Czy ematka też tak robi? Czy to tylko brednie wyssane z palca?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Taniec godowy 04.02.24, 01:18
      Tak, jak chcę, to tak robię.
    • beneficia Re: Taniec godowy 04.02.24, 12:44
      Kolejne bzdurzenie.
      To są zwykłe rzeczy, poprawiam włosy, bawię się pierścionkiem i zapalniczką itd. w dowolnym towarzystwie, również kiedy jestem sama.
    • katriel Re: Taniec godowy 04.02.24, 12:52
      Tanebo przeczytał (na sympatii?):
      Wiele z wymienionych sygnałów jest poza naszą świadomością i często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że je robimy.
      (Swoją drogą, "robimy sygnały"? Gdzie jest redakcja, gdzie jest korekta?)

I natychmiast zapytał:
      Czy ematka też tak robi?

nie zdajemy sobie sprawy, że robimy -> powiedzcie, czy robicie
      Jaaasne.
      • tanebo001 Re: Taniec godowy 04.02.24, 12:59
        Zgadłaś. Czyli Sympatia wciska kit...
    • bistian Re: Taniec godowy 04.02.24, 13:02
      Zabawa zapalniczką przy włosach sposobem na poderwanie strażaka big_grin
      • alpepe Re: Taniec godowy 04.02.24, 13:09
        Albo na krótką fryzurę. Bardzo krótką.
      • pursuedbyabear Re: Taniec godowy 04.02.24, 13:12
        I to jakim szybkim!
    • pursuedbyabear Re: Taniec godowy 04.02.24, 13:11
      Ale ty się wczoraj urodziłeś, prawda?
    • cegehana Re: Taniec godowy 04.02.24, 13:23
      Uśmiech może być skierowany do Ciebie ale też do własnych myśli/wspomnień itd. dopiero jak kogoś blisko znasz, uczysz się rozpoznawać te sygnały. Na początkowym etapie "godów" o wiele lepiej sprawdzają się jasne komunikaty np. "pójdziesz ze mną na kawę?" "Nie".
    • alexandra1984 Re: Taniec godowy 04.02.24, 19:34
      bawie sie bizuteria itd. jak sie stresuje, a poprawiam wlosy tez mega czesto bo mam non stop wrazenie, ze brzydko wygladam wiec rzeczywiscie jest to jakis sygnal dla innych i dla mnie, ze czuje sie niekomfortowo, a jak mi sie chlopak podobal to uciekalam z zasiegu jego wzroku i unikalam go ...
      • alexandra1984 Re: Taniec godowy 04.02.24, 19:35
        wiec chyba nie do konca to zachowanie odpisane w poscie mozna nazwac w moim przypadku tancem godowym
    • angazetka Re: Taniec godowy 04.02.24, 19:38
      To są rady, które z zapałem studiuje się w wieku nastoletnim.
      • a.ax Re: Taniec godowy 04.02.24, 19:55
        Ależ skądże. Tego typu artykuły codziennie czytają 50letni incele, a potem z wypiekami na twarzy dzielą się nimi ze światem.
    • felicjastrelicja Re: Taniec godowy 04.02.24, 20:31
      Hahaha a mi kiedyś kolega w pracy powiedział -„przestań się bawić tymi swoimi włosami”! Ja zbaraniałam i wyjadałam, ale ze o co chodzi a on na to , że kuszę. Padłam ze śmiechu i zrobił mi dzień. Wówczas siedziałam sobie w pokoju sama przed komputerem i zastanawiałam się co napisać, a on wszedł i się przyglądał . Więc również robimy to nieświadomie i nie dla mężczyzn.
      • felicjastrelicja Re: Taniec godowy 04.02.24, 20:33
        Wyjąkałam-miało być
      • tanebo001 Re: Taniec godowy 04.02.24, 21:08
        To piszę do Sympatii że bzdury piszą...
        • felicjastrelicja Re: Taniec godowy 04.02.24, 21:40
          Koniecznie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka