Dodaj do ulubionych

Drogie Przyszłe Panny Młode

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:29
Nie róbcie teatru ze swoich slubów i wesel
Wiem że staracie się żeby wszystko było ładnie i cacy
ale...
te strojenie kościoła w sztuczne kwiaty i kokardy
te udziwnione dekoracje na waszych włosach i sukniach
te opinie o sukniach ślubnych
te wszystkie propozycje tańców i zabaw
Nie sądzicie że umiera POLSKA tradycja a wrzucacie cały worek kiczowatego
zlepku z USA????
Poczytajcie jakieś 200 wątków to zobaczycie jakie chore są te przygotowania....
Obserwuj wątek
    • Gość: QQ Re: Drogie Przyszłe Panny Młode IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:33
      Czyzby Tobie typowo polskie wesele kojarzylo sie z brudna stolowka i pijanymi
      wujkami? Chyba kazdemu sympatyczniej jest bawic sie w przystrojonym miejscu.
      Nie bardzo rozumiem sensu Twojej wypowiedzi. Moze zazdrosc? Opowiedz nam o
      swoich przygotowaniach
    • Gość: Stokrotka Re: Drogie Przyszłe Panny Młode IP: *.chello.pl 20.04.05, 15:34
      Chcemy, zeby wszystko bylo dopiete na ostatni guzik, zeby bylo tak jak sobie
      wymarzylismy.
      Chcemy, aby zarowno para mloda, rodzice i goscie byli zadowoleni.
      Radzimy sobie nawzajem, dzielimy sie spostrzezeniami. Czasem sie ze soba nie
      zgadzamy...

Chyba taka jest idea tego forum, nie?
      • Gość: AD Re: Drogie Przyszłe Panny Młode IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:39
        Nie napisałam tego żeby komuś robic przykrość
        Po prostu wiem że każda z Was ma swoje marzenia
        czasami przerastają one możliwości finansowe organizatorów ( najczęsciej rodziców)
        Po prostu jako koleżanka która miała taiego BZIKA na punkcie co by tu jeszcze
        dodać przesłodziłam wesele
        Dlatego radzę nie dopinajcie niewiadomo jakich tradycji
        A propos postu o brudnej stołówce i pijanych gościach...przykro mi że masz takie
        skojarzenia z Polską tradycją

Ja uważam że TEN dzień to przede wszystkim ŚLUB
        najpiekniejsza ceremonia w zyciu
        potem toast
        pierwszy taniec
        i zabawa
        ale też taka która ma na Was skupic uwagę gości
        a niena grillu, barmanie czy fruwających balonach
        TO WY JESTEŚCIE GWIAZDAMI WIECZORU
        ten wieczór się nie powtórzy...
        • boberek76 popieram Cię 20.04.05, 16:18
          Te wszystkie chore dodatki a co by tu jeszcze dodać a tu kwiatki, gołąbki itp
          itd Niedobrze się robi naprawde. Dziewczyny skromność przede wszystkim!
          ja nie bawię się w żadne dodatki, w koncu to ja mam być najważniejsza w tym
          dniu a nie pan barman czy kto inny. Goście przychodzą do mnie na imprezę a nie
          na pokazy prawda?
          • chipsi Re: popieram Cię 20.04.05, 16:30
            A ja właśnie dlatego dodaje te wszystkie "kwiatki, gołąbki ipt" żeby było
            inaczej niż codzień. A właśnie na codzień żyjemy skromnie, więc dlaczego nie
            zaszalec ten jeden raz? Oczywiscie jeśli nas na to stać, bo muszę się zgodzić z
            tym że robienie weselicha ponad własne siły i możliwości jest samobujstwem.
            Wracając do skromności; gdybym założyła skromną sukienkę, żadnych dodatków to
            zginełabym w tłumie na własnym ślubie! A że wymyslamy co by tu jeszcze... przez
            to ten jeden raz wszyscy w koło się nami interesuja a mi to sprawia nieskromną
            przyjemność. Kto co lubi smile
            • Gość: nicka Re: popieram Cię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:50
              skromnie nie oznacza biednie. Liczy się elegancja ale z gustem i smakiem a nie
              na siłę upiększac wszystko co się da. Jak na odpuście w remizie strażackiej
              albo Bóg jedne jeszcze wie gdzie. Ja preferuję elegancję a nie tandetę!
              • pati102 Re: popieram Cię 20.04.05, 16:56
                jest prosta zasada- kazdemu sie wydaje, ze ma dobry gust i niech tak zostanie,
                Ciebie nikt na sile nie ubiera i nie organizuje Ci imprezy i niech to zadziala
                w dwie strony. jak ktos lubi imprezy w remizie to go nie ciagnij do sheratonu
                bo sesu w tym nie ma za grosz.
              • chipsi Re: popieram Cię 20.04.05, 16:57
                nicka, weź to w drugą stronę: nieskromnie nie zawsze znaczy tandetnie smile Moja
                suknia np na pewno skromna nie bedzie a to ze wzgledu na ręcznie wykonane hafty.
                Gwarantuję że mimo to będzie elegancka.
              • pati102 Re: popieram Cię 20.04.05, 17:00
                btw z elegancja jak z klasa jesli mowisz, ze ja masz znaczy, ze jest dokladnie
                odwrotnietongue_out
                • Gość: Ell Pati - ostatni Twój wpis do strzał w 10 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 17:05
                  staram się na tym forum czasami chłodzić emocję niektórych koleżanek ale AD
                  przeginasz ... nie Twoja sprawa jak wyglądają wesela innych osób, wystarczy, że
                  raz wyraziłaś swoje zdanie, nie powtarzaj się już, staje się to nudne .. no i w
                  100% nie jest to eleganckie....

• Gość: nicka obraziły sie te które ten wpis dotyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 17:15
                    tak jak powyżej. Poza tym czy ja którąś obraziłam?? Napisałam tylko o tandecie,
                    dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem, a nie od razu nadskakujecie. To właśnie
                    Wasze zachowanie świadczy... no właśnie same sobie odpowiedzcie
    • Gość: An Re: Drogie Przyszłe Panny Młode IP: *.arcor-ip.net 20.04.05, 17:23
      Gość portalu: AD napisał(a):

> Nie róbcie teatru ze swoich slubów i wesel
      > Wiem że staracie się żeby wszystko było ładnie i cacy
      > ale...
      > te strojenie kościoła w sztuczne kwiaty i kokardy
      > te udziwnione dekoracje na waszych włosach i sukniach
      > te opinie o sukniach ślubnych
      > te wszystkie propozycje tańców i zabaw
      > Nie sądzicie że umiera POLSKA tradycja a wrzucacie cały worek kiczowatego
      > zlepku z USA????
      > Poczytajcie jakieś 200 wątków to zobaczycie jakie chore są te przygotowania....

moim zdaniem to forum jest po to zeby radzic sie innych w sprawach zwiazanych z
      weselem. czy ktos z tych rad skorzysta czy nie to juz jego prywatna sprawa. Czy
      natomiast przystroi sobie sale w golabki czy w balony, czy wlozy suknie biala
      czy bordo i czy bedzie ozdobona zlotem,srebrem albo kwiatami - to jego
      indiwidualna sprawa gustu i smaku i nie nam to oceniac. jezeli przeslodzi to tez
      jego wybor. Forum jest po to zeby dyskutowac na te tematy ale i tak wybor nalezy
      do osoby organizujacej swoje wesele, jej wizji i marzen. Nic tu nikomu do tego i
      nie ma co innych w tej sprawie obrazac.
      jezeli nie podoba Ci sie to, zorganizuj swoje wesele w taki sposob jak uwazasz i
      nie krytykuj nie potrzebnie innych osob.
      • byhanya przedstawienie 20.04.05, 17:37
        moze przykald jakiego uzyje moze kogos urazic, za co z gory PRZEPRASZAM ale
        porownajmy inne KOSCIELNE uroczystosci czy zdarzenia.

przypomnijmy sobie ile wkladu pracy potrzeba na np wybor papieza. nie mowiac o
        wczesniejszej tak smutnej i dotkliwej ceremonii pogrzebu.

zastanowcie sie jakie regoly i szczegoly sa rozpatrywane przy swiecenich i
        innych Koscielnych swietach .... nie wymienie bo nie chce szastac slowami.

Slub jest jeda z 7 swietych sakramentow i teoretycznie RAZ w ZYCIU.
        dlatego mnie osobiscie obchodzi oprawa. poczawszy od sukni przez samochody,
        bukiety do menú.

Chce uswiecic ten dzien tym co mam najlepsze i przyjac tych, ktorzy sie ze mna
        wesela tym co mam najlepszego!!!!
        • Gość: anna Re: przedstawienie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 17:24
          czytam wypowiedź AD i zastanawiam się...
          Kazda z nas chce aby dzień był piękny, jedyny w swoim rodzaju..kazda mazyła
          jako dziecko ze jest ksiezniczką, ma piekną suknie, i Bóg wie co jeszcze...i
          jest to własnie taki czas ze mozna to urzeczywistnić, nikt nie mówi o teatrze,
          ale sorry, przecież kobieta jest na co dzień aktorkątongue_out więc w ten jeden dzień
          chce byc GWIAZDA wieczoru, dlatego wybacz AD ale nie rozumiem twoich słów. A
          jeśli chce któras rózową salę z rózowymi balonami, rózowa suknie i rózowego
          cadilaca to co??????jeśli ja stac to nie ma problemu, chce i ma
          po drugie- na I komunię tez kosciół jest przystrajany, i co? to przecież
          dlatego zeby podniesć wagę uroczystosci, ze to nie jest zwykły cozienny dzień
          tylko ten jeden, najważniejszy!!!!!!!
          Wiec się nie przejmujcie, to wasz dzień i to sie liczy

Oczywiscie nie polecam brać na wesele kredytu 50000 a potem spłacac przez 5 lat
          bo to akurat rozsądne nie jest, ale to co możecie urealnić z waszych snów, to
          urealniajcie
          • Gość: Melisa Re: przedstawienie IP: *.com.pl / *.com.pl 22.04.05, 18:00
            Lubię do Was zaglądać, chociaż ślub brałam prawie 10 lat temu smile Ciekawi mnie
            co się pozmieniało, jak teraz pary przygotowują się do tej najważniejszej
            chwili w życiu... smile
            Dochodzę do wniosku, że ja miałam o nieco łatwiej wink Żadnego internetu, żadnego
            prównywania się do innych, polegania lub nie na opinii właściwie obcych sobie
            osób, co do sukni, którą wybrałam itp, itd.
            Dzień przed ślubem zadzwonili z kwiaciarni, że nie będę miała takiego bukietu
            jaki sobie wybrałam, ponieważ nie dowieźli kwiatów. Ale w ogóle nie przejęłam
            się tym. Były inne "badylki" i też ładnie wyglądały smile

Czytam Wasze posty i czasami robi mi się smutno. Moje przygotowania były
            radosne, spokojne, bez nerwów. Tutaj czasami(!) tak sobie dopiekacie, że aż
            przykro sad
            Więcej tolerancji, moje drogie! smile

Pamiętajcie, że o gustach się nie dyskutuje!

Pozdrawiam serdecznie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka