Dodaj do ulubionych

Prezent ślubny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:28
Witam,
11.06 wybieram się na ślub w bliskiej rodzinie (chrześnica mojego taty) i mam
ogromny problem z prezentem. Młodzi (20 i 21 lat) jeszcze przez klika lat
będą mieszkać z rodzicami więc raczej odpada kupowanie prezentów "domowych".
Może macie jakiś fajny pomysł na prezent pasujący do takiej sytuacji?
Oczywiście można dać kasę, ale wolałabym jakiś niebanalny prezent.

Pozdrawiam
Ala
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Prezent ślubny 09.05.05, 08:48
      Ja myślę jednak, że kasa im się bardziej przyda niż niebanalny prezent.
      Kasa to kasa, może pojadą za uzbierane pieniążki w podróż poślubną albo
      np. planują jakiś duzy wydatek i sobie dozbierają.
      Nie jestem zwolennniczką prezentów, a już szczególnie tych niepraktycznych.
      • dafni Re: Prezent ślubny 09.05.05, 09:09
        Ja też myślę, że pieniądze są najlepszym rozwiązaniem. Bardzo trudno wybrać
        taki prezent, który nie trafi później w kąt, tym bardziej, że młodzi nie
        urządzają chwilowo własnego mieszkania.
        • Gość: annyeen Re: Prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 09:39
          ja również uważam że najlepszym prezentem będą pieniądze.
    • Gość: Ala Re: Prezent ślubny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:08
      No tak, kasa to prezent najłatwiejszy ale może jednak jakieś inne pomysły?

Ala
    • reirei Re: Prezent ślubny 09.05.05, 10:23
      Mnie do głowy przychodzi jedynie np. jakaś ładna pościel albo dowiedz czym się
      interesują młodzi i może kupić im razem, albo osobno jakiś ładny album; pare
      miesięcy temu byłam na weselu i wiedząc, że pan młody jest miłośnikiem alkoholi
      kupiłam mu piekny album o winach, może coś w tym stylu im się spodoba? Może
      jakiś artystyczny album na zdjęcia-np. żeby sobie mogli ślubne tam włozyć, czy
      ramkę. Myślę, że taki prezent jak serwis do kawy też może być ok; chyba, że
      młodzi do końca zycia bedą mieszkać z rodzicami wink Ale fajnie by było mieć coś
      własnego, jakąś pamiątkę ze ślubu. Dawniej bardzo często się dawało serwisy,
      moja babcia i mama mają jeszcze jakieś niedobitki w postaci paru filiżanek i
      faktycznie jest to dla nich cenna rzecz i pamiatka. Na razie nic innego mi sie
      przychodzi do głowy.
      pozdrawiam
    • agamaks Re: Prezent ślubny 09.05.05, 10:35
      A rozmawiałaś z młodymi? Może Ci coś zasugerują? A może - skoro to rodzina - da
      się złożyć w parę osób na jakiś poważniejszy prezent? A może - nie znam ludzi,
      więc mogę się sugerować jedynei młodym wiekiem - w niedalekiej przyszłości
      będzie przychówek i przyda się coś pod tym kątem?pozdr smile
    • Gość: ala Re: Prezent ślubny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:50
      Przychówek ma 3 latasmile)

dzięki za pomysły

czeka na więcej
      ala
    • antoninabereza Re: Prezent ślubny 09.05.05, 10:55
      Nie znam tej pary, ale skoro sa mlodzi moze przydalby sie im sprzet turystyczno-
      sportowy? Namiot, albo dwa spiwory, albo cos w tym stylu? To mily prezen, dla
      dwojga, zacheca do wakacji. Ja bym chciala cos takiego dostac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka