wielebnna 19.06.10, 23:06 mam wiadereczko:) zaraz sobie usmażę w oliwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: kurki 20.06.10, 13:05 szczęściara :) Ja lubię na maśle z młodą cebulką <kapie ślinka> Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: kurki 22.06.10, 19:18 Albo w śmietanie, albo z jajcznicą, albo w risotto albo ... :D Echhh mniam :D Odpowiedz Link Zgłoś
uma76 Re: kurki 23.06.10, 09:42 a wiecie, że ja chyba nigdy nie jadłam? <pąs> a mojemu chłopu się marzą pierogi z kurkami... Macie może jakiś przepis sprawdzony? Dodam, że nigdy nie robiłam pierogów :D Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: kurki 23.06.10, 18:27 Farsz to można usmażyć kurki z cebulą poszadkowaną w kostkę, posolić, popieprzyć mocno i dodać tymianek :) A ciasto to już nie moja bajka - też w życiu pierogów nie robiłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
donerkasia Re: kurki 25.06.10, 15:09 ciasto na pierogi jest proste jak rogal; znaczy się musisz wziąć mąkę i wrzące mleko lub wodę (jak kto woli) i zagnieść z tego ciasto, takie jak na makaron ( w konsystencji ofkors). ciasto zagniatane wrzątkiem jest mięciutkie, elastyczne, jedwabiste i smaczne. zawijasz pierogi i gotujesz w osolonej wodzie, potem wyławiasz, hartujesz w zimnej i pierogi jak marzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: kurki 26.06.10, 00:35 uma76 napisała: > to to jest tylko mąka i woda? =O A skąd!!!!!!!!!!!! sól jeszcze ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
black.angel310 Re: kurki 14.08.10, 11:35 tez lubie na maselku z cebulka, tylko kope jaj dorzucam i jem smiesznie wg rodziny, bo na kromce chleba z masłem:) Odpowiedz Link Zgłoś