Dodaj do ulubionych

dlaczego panna mloda nie ma zegarka???

30.06.05, 08:12
Na zadnym zdjeciu slubnym nie widzialam zegarka na reku panny mlodej. Wiem,
ze szczesliwi czasu nie licza... wink Zastanawiam sie tylko, czy jest z tym
zwiazany jakis przesad albo zla wozba??? A moze zegarek po prostu nie
pasuje... Jak to jest?
Obserwuj wątek
    • viinga Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 08:31
      Wydaje mi sie że zegarek poprostu nie pasuje. Na szyi piekna bizuteria, a tu
      jakis tam zegarek na łapce. Chyba, że psował by do reszty bizuterii.
      Moja kolezanka miała na ślubie zegarek bo go zapomniała zdjąć i na dodatek nie
      był on na branzolecie tylko na czarnym pasku, zobaczyła to dopiero na zdjęciach.
    • pepperann Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 08:52
      Też mi się wydaje, że nie jest to związane z przesądem, tylko wyglądem. Zegarek
      musiałby być na ładnej, pasującej do biżuterii bransoletce i wtedy chyba nikogo
      by nie raził. A jeśli panna młoda ma rękawiczki (a wiele się na to decyduje) -
      to chyba całkiem nie pasuje.
    • elld Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 08:53
      można założyć zegarek ale jako "elagancką branzoletką", chociaż z zasady do
      sukni wieczorowej (a za taką można uważać ślubną) nie zakłada się zegarka
    • lulu20 Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 09:01
      E tam, nie znacie sie wink
      Poprostu szczęśliwi czasu nie liczą!
      smile))
      • masza_20 Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 11:38
        Zegarek poprostu nie pasuje, szczegolnie jesli ma sie rekawiczki. W sumie to po
        co na weselu zegarek skoro i tak nikt sie nigdzie nie spieszy. Mysle ze kazda
        panna mloda chcialaby aby ten dzien trwal jak najdluzej, by moc go dobrze
        zapamietac, a nie ciagle patrzec na zegarek z mysla kiedy goscie sobie wreszcie
        pojda smile
    • monikaa13 Re: dlaczego panna mloda nie ma zegarka??? 30.06.05, 11:45
      poprostu nie pasuje, ja bym nie ubrała zegarka n aślub bo by poprostu nei
      pasował do stroju, nie ma chyba z tym żadnych przesądów, w końcu pan młody może
      miec zegarek, a nawet było by wskazane
    • baspie o boże !!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.05, 11:57
      zegarek?? może jeszcze w sukni zamontować kieszonke na telefon komórkowy???
      co wy opowiadacie!!
      • livia79 Re: o boże !!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.05, 12:10
        Baspie, to jest mysl smile tak miedzy faldkami, hihi smile a tak serio, bylam kiedys
        na weselu, gdzie do mlodych wciaz ktos dzwonil z zyczeniami na komore, a oni
        jak szaleni szukali jej po calej sali smile gdyby wykorzystac pomysl z kieszonka,
        nie byloby problemu wink
        • a_weasley Komórka na weselu 30.06.05, 17:37
          livia79 napisała:

> bylam kiedys na weselu, gdzie do mlodych wciaz ktos dzwonil z zyczeniami
          > na komore, a oni jak szaleni szukali jej po calej sali smile
          > gdyby wykorzystac pomysl z kieszonka, nie byloby problemu wink

ROzwiązanie takie sobie, ale problem jest wbrew pozorom serio.
          Nie wiem, czy chcę mieć przy sobie komórkę na weselu, ale na pewno nie chcę
          sobie odcinać kontaktu ze światem. Widzę dwa rozwiązania:
          - oddać świadkowi czy komuś - niech odbiera i w razie potrzeby melduje, co
          zaszło,
          - komórkę co prawda zatrzymać, ale zrobić przekierowanie rozmów na kogoś
          obecnego na weselu - patrz wyżej.

P.S. Bóg pisze się z dużej litery, tak samo jak Allach albo Jehowa (to zresztą
          ta sama osoba).
          • baspie a_weasley 01.07.05, 06:21
            wiesz dobrze ,że taka mądra jesteś i mi powiedziałas bo sama bym na to napewno
            nie wpadła!! a pisac to mogę jak chce prawda?? czy to jakis rozkaz ???
            komórki na ślubie i weselu miec nie bedę bo w tym czasie sie bedę świetnie
            bawić a nie odpisywać na smks-y i telefony odbierać. ty chyba jestes
            uzależniona od komórki!!!!
            • viinga Re: a_weasley 01.07.05, 08:37
              a_weasley to facet smile
            • minerwamcg Re: a_weasley 01.07.05, 14:57
              Baspie, co Ci jest? Nerwica przedślubna? Może łyczek neospasminy? Weasley
              napisał (tak, tak, to jest naprawdę facet!) że obsługę telefonu powierzy komuś
              innemu, nie zamierza osobiście odbierać ani odpisywać. Nie czytałaś? Szkoda.
              A co do ortografii to zwróć uwagę, że nie Ty jesteś odbiorcą tego, co piszesz.
              Piszesz do innych, nie dyskutujesz sama ze sobą. Dlatego przyjmij do
              wiadomości, że może być ktoś, kogo taka pisownia razi.
    • ollus koniecznie z zegarkiem 30.06.05, 12:14
      A ja napewno będę miała zegarek. Bo to mój zaręczynowy. Zamienię tylko pasek na
      szyfonową wstążeczkę. Nie wyobrażam sobie innej możliwosci.
      Dla wątpiących w pomysł, kieckę mam niestereotypową, krótką, żadnych typowych
      dodatków jak welon, rękawiczki... zegarek pasuje idealnie.
      • lama69 Re: koniecznie z zegarkiem 30.06.05, 19:37
        Zegarek jest mało elegancki
        • ollus Re: koniecznie z zegarkiem 01.07.05, 11:52
          wg mnie bardziej elegancki jest solidny zegarek dobrej marki, niż np sztuczne
          perły
          dlatego zdecydowałam się na to pierwsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka