alikk 30.06.05, 15:39 Zastanawiam się nad prezentem dla swojej kuzynki (lat 21) Daję pieniądze, ale oprócz tego chciałbym "dorzucić" jakis oryginalny drobiazg, który zostanie w rodzinie na długie lata Może ktoś mógłby coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: prezent ślubny 30.06.05, 15:44 ja swojej kuzynce dałam zegar zrobiony z bambusa, taki na ścianę, kosztował 100zł, ale kasy już nie dawałam Odpowiedz Link Zgłoś
mika761 Re: prezent ślubny 30.06.05, 15:54 ciężko z tymi prezentami własnie bo ja np. takiego zegara z bambusa nie chciałabym do niczego by mi nie pasował, jednemu się coś podoba, a drugi nie chce tego nawet za darmo ja np. mogłabym dostać komplet filiżanek do kawy z czajniczkiem,i z tym czymś na mleko ręcznie malowane, widziałam takie sa piękne ale nie znaczy że komuś też się to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: prezent ślubny 30.06.05, 15:51 my znajomym dajemy ich zdjęcie w ramce(18*24cm) z tylu z dedykacja zdjecie zostalo zrobione na naszym slubie, 2 tyg przed ich slubem oprocz tego kasa Odpowiedz Link Zgłoś
alikk Re: prezent ślubny 30.06.05, 16:02 Chodzi mi o coś niedrogiego ale uniwersalnego. Daje pieniadze, bo wiem,że młodzi ich potrzebują. Ale wiecie jak jest: pieniądze sie rozejdą, nawet na słuszne cele, a po kilkunastu czy kilkudzieisęciu latach nikt nie będzie o nich pamiętał. A taki drobiazg - będzie miłym wspomnieniem samego wydarzenia i, mam nadzieję, darczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika761 Re: prezent ślubny 30.06.05, 16:05 może album ślubny w okładkach z papieru czerpanego, będą mieli gdzie zdjęcia wkleić i pamiatka będzie bardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: prezent ślubny 30.06.05, 16:11 Pomysł mika761 jest bardzo dobry, uniwersalny, niezbyt kosztowny (albumy sa od 10 zł do 100 więc można coś wybrać na własną kieszeń). Ja bym się bardzo ucieszyła z takiego prezentu Jeżeli nie znasz gustu młodej pary, to wybierz album z klasyczną oprawą, bez ozdób. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: prezent ślubny 30.06.05, 16:40 nie znam Twojej kuzynki, ale proponuję album dla nowożeńców. ostatnio kupowałam taki z wyd. św Pawła, kosztował 35 lub 45 zł. miał chyba tytuł Miłość otwiera dzrzwi. są tam aforyzmy, dowcipy itp, miejsca na wklejenie zdjęć ze ślubu, mieszkania, dzieci... miejsca na wklejenie kopert z listami do współmałżonka, kalendarium. mi się ten album bardzo spodobał. sama nam taki kupię. myślę, że to dobra pamiątka i prezent "do ciągłego używania", ale nie każdy musi lubić takie rzeczy. są też inne , ale z tego co widziałam koncentrują się na przygotowaniach do ślubu i w ogóle są "płytsze", więc na prezent ślubny moim zdaniem chyba nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś