mslepko 28.07.05, 09:59 LADNY CH.. PANI BASIU!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewilia Re: Ślubny terminarz 13.08.05, 12:25 A paznokcie zacznijcie malować trzy lata przed terminem ślubu. Dobierzcie kolor i styl: najlepsze są pomarańczowe lakiery perfumowane. Dostępne na Stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_r Re: Ślubny terminarz 14.08.05, 13:25 dobre... a najbardziej sie usmialam tą orkiestra na 6 mies przed slubem)) paranoja)) Byle tylko nie dac sie zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusiag Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 09:06 Fakt , to dużo za późno, ja moją zamawiałam na 14 miesięcy wcześniej i już dzień po mojej rezerwacji zadzwoniły dwie inne pary chętne na ten termin (i to nie lato, a październik). Ale wiadomo - są rewelacyjni! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 11:00 Oooo, co do orkiestry, to akurat się zgadzam. Ślub w Warszawie w czerwcu 2006 i dramat - gdzie nie dzwonię, to wszystko zajęte, terminy wolne w 2007. Też się zdziwiłam, ale tak to wygląda naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 11:23 Myśmy rozpoczęli w Wawce szukanie i rezerwowanie wszystkiego na 9 miesięcy przed i już wówczas w większości ładnych miejsc nie było wolnych terminów... Jakie było wówczas moje zdziwienie... .W kościele, także, gdy byliśmy, by zaklepać godzinkę, już byby 2 zajęte na ten dzień, który sobie wybraliśmy. Tak się wówczas przeraziłam, że od razu powiedziałam, by poszukać fotografów, filmowców itp.itd. Była to trafna decyzja. W tym czasie nie było jeszcze z tym problemów, choć z tym . Każda Para pragnie mieć wszystko co najlepsze, a biorąc pod uwagę np. popularne miesiące, zapewne z tej przyczyny wynika to szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lila4 Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 10:57 Rezerwowaliśmy kościół 14 miesięcy przed, po miesiącu kilka par próbowało go zamówić - u mnie w kościele w sezonie (kwiecień-październik) jest po 5 ślubów w sobotę, łącznie z kaplicą.A zespół próbowaliśmy zamówić 15 miesięcy wcześniej i - był już zajęty, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 11:02 Ja myślę, że to zależy od miasta, ja mam ślub w Warszawie i ze wszystkim jest problem - na 7 m-cy wcześniej miałam szczęście, że ktoś zwolnił termin na czerwiec w restauracji, fotograf też mi przypadkowo się trafił, ślub na 16.30 : (((, bo późniejsze godziny już zajęte, a z zespołem kiszka. Nie spodziewałam się takiego szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Ślubny terminarz 04.01.06, 11:28 w trojmiescie tez klopot, my slub w czercu i teraz szukamy orkiestry... Odpowiedz Link Zgłoś
asucha Re: Ślubny terminarz 16.01.06, 12:33 CI WSZYSCY CO SIĘ NABIJAJĄ Z TAK DUŻEGO WYPRZEDZENIA MAJĄ PRAWDOPODOBNIE WESELE PRZED SOBĄ. ALBO BARDZO DUZO KASY, BO NIE POSIADAJĄC DUŻĄ GOTÓWKE MOZNA OBUDZIC SIE NA 3 MC PRZED ŚLUBEM... Odpowiedz Link Zgłoś
didis Re: Ślubny terminarz 16.01.06, 23:41 Szczerze mowiac, to nie rozumiem osob, ktore szydza z tych par, ktore duuzo wczesniej zaczely przygotowania.Wy przeciez, jesli nie chcecie nie musicie. Fajnie, ze wam udalo sie wszytsko zorganizowac w krotszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kithara Re: Ślubny terminarz 18.05.06, 13:33 didis--oni nie znają sie jeszcze na zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ślubny terminarz 18.05.06, 14:01 ) ja wesele na prawie 200 osób zorganizowałam w 5 miesiecy bez wiekszych problemów (własciwie bez żadnych) wiec jestem zaskoczona tym co piszecie. na szczescie zanim zaczełam wszystko organizowac niezbyt dokładnie czytałam to forum wiec nie nakrecałam sie niepotrzebnie i nie panikowałam, ze nie zdąże. jestem akurat z tych osób dla których jak cos jest rozwleczone w czasie to traci na wartosci wiec akurat ciesze sie ze u mnie wyszło tak a nie inaczej. a poza tym jestem strasznie niecierpliwa i jakbym miała 15 miesiecy na cos czekac to chyba zniosłabym jajko pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: Ślubny terminarz 21.06.06, 23:16 ja wam wierze ze takie jaja z terminami ale naprawde mi ciezko to pojac bo ja mam slub za 3 miesiace i praktycznie z 2 tygodnie temu zaczelam zalatwiac wszystko i to sama bo on jeszcze za granica i od razu wszystko zarezerwowalam moze 2 dni mi to zajelo wszystko,oczywiscie pozostaly najwazniejsze aspekty zwiazane ze slubem-nauki w kosciele i jeszcze oczekiwanie na sukienke 3 miesiace przed to norma,nawet sie smiejemy ze w jeden dzien wesele zalatwione[sale,orkiestre,cukiernie,suknie,fotografa,kamerzyste,nawet samochod ale brat tu pomogl]bardzo sie ciesze z tego jeszcze jak ten artykul przeczytalam to juz jest niezla szopka az nienaturalne dla mlodych kochajacych sie ludzi tak sie zbierac do wszystkiego wiekami,opieszale a potem czekac miesiacami jakby to wesele mialo zycie odmienic i nadac mu nowy wymiar-paranoja,aha jestem z Krakowa i zycze wam bezproblemowych przygotowan!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwoela Re: Ślubny terminarz 21.06.06, 22:20 Piękne... ale nie realne... Miejsce i orkiestrę żeby mieć oki należy zarezerwować dwa lata wstecz bo potem nie ma już w czym wybierać Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: Ślubny terminarz 21.06.06, 23:25 nie sadze ze nie ma w czym wybierac i 2 lata to juz przesada,nawet moja sasiadka ktora ma hotel nad sama Wisla nieopodal wawelu o wysokim standardzie ma jeszcze wolne miejsca w pazdzierniku.Nie jest chyba tak zle ....a jak sobie pomysle jaka bylam 2 lata temu to troche mi sie zmienil gust i jakbym miala 2 lata czekac na sale to kto wie czy nie stwierdzilabym ze mi juz nie odpowiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwoela Re: Ślubny terminarz 22.06.06, 09:39 I właśnie dlatego ma miejsce... za wysoki standard się płaci... niektórym wystarczy elegancki lokal... ale cóż Ty możesz o tym wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: Ślubny terminarz 22.06.06, 14:41 jak na ironie moje wesele bedzia w eleganckim lokalu a nie w tego typu obiekcie o wysokim tandardzie co dowodzi tylko to ze coz ty mozesz o tym wiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwoela Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 11:01 A ja tylko chciałam Cię uświadomić że każdy pragnie, aby ten dzień był najpiękniejszy w życiu, ale nie każdego stać na organizację wesela w 5-gwiazdkowym hotelu (tak mi się wydaje że tyle ma Sheraton, jeśli chodzi o ten hotel nad Wisłą). Są równie eleganckie "lokale", gdzie nie płaci się za pięc gwiazdek doczepionych do nazwy...ale Tobie pewnie kasa wysypuje się z portfela i nie potrafisz zrozumieć jak to jest u nas prostych szaraków... zresztą może po znajomości masz za friko Pozdrawiam i bez urazy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 19:42 rozbawilas mnie,ale dzieki-pomarzylam sobie jak mi sie kasa wysypuje z kieszeni i jeszcze mam za friko w sheratonie[pewnie nawet wlasciciele nie mieliby za friko ale gdzie im do mnie..]nie chodzilo mi o ten lokal ale to tak na marginesie.Chcialam cie tylko uswiadomic i mam nadzieje ze potrafisz to zrozumiec ze nie jest wazne gdzie wesele lecz z kim.I czy to bedzie w pieciogwiazdkowym lokalu czy w takim jak my bedziemy mialy[bo tak wynika z tego co piszesz ze ty rowniez taki elegancki skromniejszy wybralas]to chyba nie jest takie wazne i nie czuje sie mimo tego jak szarak[w przeciwienstwie do ciebie i dziwie ci sie troche] bo milosc jest taka bogata!a moj dzien bedzie napewno najpiekniejszy w zyciu,i mam nadzieje ze u ciebie bedzie podobnie!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwoela Re: Ślubny terminarz 24.06.06, 10:07 no nieźle... życzę udanego wesela i szczęścia na nowej drodze życia... Ja niestety mam wesele dopiero za rok... bo tak chcieliśmy, a lokale na wybrany przez nas termin były już zajęte ... więc przede mną długa droga przygotowań... Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Ślubny terminarz 21.06.06, 23:40 taaa, masakra z tymi terminami..niedlugo dojdzie do tego, ze jeszcze nie bedzie sie mialo marzeczonego/narzeczonej a juz sale i zespol trzeba bedzie rezerwowac! swiat oszalal Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Ślubny terminarz 22.06.06, 00:44 Tak sie wlasnie nakreca spirale paranoi przedslubnej. W rzeczywistosci na wszystko wystarczy kilka miesiecy (i to na spokojna organizacje), ale ludziom trzeba wmowic,ze jak nie zaklepia terminu 2 lata wczesniej to przechlapane W efekcie pary naprawde zapisuja sie na kosmiczne terminy. Pomine juz ustalanie daty "pod" konkretna sale, orkiestre czy fryzjera, bo to jest tak straszne,ze az smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
aw122 Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 12:15 wszystko zalezy od tego ile pieniazkow maja do dyspozycji mlodzi. My swoja sale rezerwowalismy w listopadze 2005 - slub pod koniec października 2006. Orkiestra - umowa podpisana w grudniu 2005, rezerwacja w listopadzie 2005. Kosciol - rezerwacja miesiac temu (mala miejscowosc pod warszawa). I tak jak napisała wszystko zalezy od pieniazkow - znaleźlemy sale na termin jaki na pasował (Wrzesień), ale cena poraziła bo wyszlo 240 pln/osobe. Zatem uważam , ze aby miec wszystko dobrej jakosci za rozsadna cene trezba wczesniej poszukac , pokombinowac, bo potem sie przeplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
tpara Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 14:15 A my mieliśmy ślub na początku czerwca, a zaczeliśmy załatwiać miejsce dopiero na koniec lutego. A miejsce cudowne i magiczne: w górach, na polance, z widokiem na beskidy i Tatry, dookoła zielony las, na polance jest od razu drewniany przepiękny kościółek w stylu góralskim,100m od kościółka budynek z salą do zabawy na parterze, a na piętrze ładne pokoje dla gości. Godzina w kościele do wyboru przez cały dzień-kiedy tylko nam się podoba. A to wszystko niecałą godzinę jazdy od Krakowa. Do tego kapela góralska (5 osobowa) na błogosławieństwo, msze i życzenia (250zł). Jedzenie (4 gorące dania, zimne płyty, sałatki, obsługa, sala, herbata, kawa + rano na śniadanie szwedzki stół) 80zł/os, nocleg 20zł/os (liczony od użycia łóżka a nie od ilości gości), DJ 850 zł, fotograf (młody uzdolniony, po wygraniu kilku konkursów fotograficznych - zbierający dopiero portfolio) - 500 zł. Goście chwalili, że na tak oryginalnym i klimatycznym weselu jeszcze nie byli, a i dla nas niesamowite przezycie wesele w lesie, w górach..., a nie kolejne w restauracji pod miastem. Zabawa taneczna (nie siedząca) była do 6 rano, a miejsce się tak spodobało, że znajomi, którzy też tam byli zdecydowali, że oni w przyszłym roku też tu zrobią Czyli jak się okazuje, można całkiem sensownie i ciekawie wybrać miejsce, spokojnie pół roku przed weselem (a nawet 3 m-c), nie płacąc za to kosmicznych pieniedzy. Wystarczy się trochę rozejrzeć, a nie brać pierwszej z brzegu knajpy, gdzie robi się wesela z danego miasta. A i to miesjce robi się coraz popularniejsze: jeszcze rok i 2 lata temu były tu 1-2 wesela rocznie, a w tym roku już były 2 i prawdopodobnie będą dalsze. Pozdrawiam wszystkich szukających i życze, aby kazdy znalazł to swoje jedyne i niepowtarzalne miejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
aw122 Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 14:29 No to gratulacje!!!!! Widac wszystko jest mozliwe Fajnie, ze wam sie udało! Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 17:04 czy możesz napisać więcej info na maila? mój narzeczony marzy o takim ślubie... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw Re: Ślubny terminarz 24.06.06, 11:17 ja tez bym poprosila namiary, wprawdzie z warszawy to daleko, ale warto pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
eve26 Re: Ślubny terminarz 26.07.06, 23:07 Czy mozesz mi podac gdzie to bylo i jak toz zalatwialas, bo ja taki slub chce miec w zimie tego roku i bede ci ogromnie wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ślubny terminarz 23.06.06, 14:35 My zaczeliśmy załatwiac wszelkie formalności jakoś na poczatku października 2005 roku. I co?? Okazałoa się, że facet nas "wykiwał" z salą- wymówił mi miejsce i termin w wileki czwartke- na 3 miesiące przed slubem!!!! załamka i od nowa cała polka. No ale gyby ne to, że niedaleko mnie wybudowali nowy hotel z resteuracją (jak szukaliśmy jesienią jeszcze nie był wykończony i nikt nie chciała z nami rozmawiać ze zroumiałych względów), nie byłoby wesela. Naprawdę na 3 miesiące przed nie można było znaleźć niczego konkretnego, poza jakimis remizami i salami o tym standardzie. W efekcie musielismy wszytko przyspieszyć o tydzień. Nikomu jednak nie zycze takich rewelacji jakie spotkałay nas-masa stresu i niepotrzebnych nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrryzka Re: Ślubny terminarz 26.07.06, 22:21 Wszystkiego najlepszego! Mogę prosić o namiary na fotografa na maila gazetowego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulkalodz83 Re: Ślubny terminarz 16.06.07, 18:28 A ja mogę sobie pomarzyc o pięknych lokalach i nie chodzi mi o tych z samej górnej półki.Pomarze o super orkiestrze i wielkim grona rodziny z którego przecież i tak jedynie bym znała może 1/4.Powód: pieniądze.Nie zniosłabym myśli że moi rodzice mieliby życ do końca swych dni z mega kredytem (jeśłi wogóle by się zgodzili bo zmuszac ich nie będe).A jeśli nie oni to także ja. Odpowiedz Link Zgłoś