Dodaj do ulubionych

Buty - na koturnach

28.07.05, 11:58
Mam taki problem - do ślubu zostało 11 miesięcy więc kupa czasu, ale poniewaz
wiem, że będę miała ogromny problem ze znalezieniem butów, już dziś się za
nimi rozglądam. Buty na obcasie absulutnie odpadają - mam koszmarnego
platfusa i nie mogę nosić butów na obcasie, po 15 minutach odpadają mi stopy.
Kurcze, ale wstyd, tylu osobom się przyznać do takiego felerusad
Sukienka będzie bezowata, ja jestem niska i muszę sobie dodac centymetrów,
szczególnie, że narzeczony ma 195cm wzrostu. Wymyśliłam więc, że pójdę do
ślubu w butach na koturnach - ale nigdzie nie ma białych butów na koturnach!!
Stąd moja prośba - jeśli ktoś wie, gdzie można kupić białe buty na koturnach
w Wraszaiwe lub w Trójmieście, bardzo proszę o namiar, będę ogromnie
wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • monjan Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:01
      nie obraź sie ale moim zdaniem to fatalny pomysł
      takie buty nie pasują do ślubu, sa za cięzkie, nieeleganckie
      a jak nie mozesz na obacasach to już lepiej na płaskim...
      poza tym białe buty na koturnach kojarzą mi się z panienkami z erotycznych
      gazet...tandeta
      • dafni Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:05
        Też myślę że to średni pomysł. Masz jeszcze masę czasu, może poćwicz trochę na
        obcasach. A skoro za nimi nie przepadasz to może kup takie na grubszym obcasie.

• amalita Zly pomysl 28.07.05, 12:08
        But na koturnie moze nie kojarzy mi sie zlesmile), ale jest zdecydowanie za ciezki
        do sukni slubnej... do jakiejkolwiek. Jest to but zwyczajny, nie nosi sie
        takich do eleganckich rzeczy. I do tego, za zgrabnie sie w nim nie wyglada.
        Jestem pewna, ze nawet z wada stopy znajdziesz dobre obuwie: w najgorszym
        wypadku idz do kaletnika!!
        Mozesz kupic bardziej zabudowane pantofelki na wygodnym obcasie (nie kieruj sie
        szpilkowa moda) i moze zrob sobie na zamowienie jakies wkladki?
        Bedzie dobrze, ale daj spokoj z koturnem, bo taki but wystajacy spod pieknej
        sukni nie przystoi (wyglada zbyt ortopedycznie).
        Dodam, ze ja lubie koturny!!!! Ale do latrania po miesciesmile
        • amalita Doriani 28.07.05, 12:10
          Ta firma ma wygodne skorzane pantofelki, ja moje mialam pierwszy raz w dniu
          slubu, nie trenowalam w nich i ani mnie nie obtarly, ani nic. Sa cale skorzane,
          z poduszeczkami w srodku, tak ze skakalam do 6 rano bez prolemow. Obcas
          stosunkowo niewysoki i stabilny. Dodam, ze roznica pomiedzy mna i mezem wynosi
          30 cm....a ja niska nie jestemsmile)
    • nie.migotka Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:08
      Mi też się wydaje, że to nie jest trafiony pomysł.
      Takie buty moi zdaniem nie pasują do sukni ślubnej,
      nie są odpowiednie na tą okazję.

Lepiej poszukaj butów na niższym obcasie (np. kolekcja Ryłko)
      i nie przejmuj sie tym, że jesteś niższa smile
      Bo ja też jestem dużo niższa od Przyszłego i nie mam zamiaru bujac się cała noc
      na "10 cm szpilach" wink

• kasienka80 Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:10
      Nie wiem gdzie mozna takie kupic, ale pomysl nie jest taki zly. Butow i nie tak
      nie widac
      • monjan Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:15
        nie zgodze się z Toba
        buty widac i to czesto
        wysiadasz z samochodu, wchodzenie po schodach, rzenoszenie przez próg, zdjecia,
        nawet tańce...
        buty sa bardzo istotnym elementem stroju moim zdaniem nie mozna tak podejsc do
        temetu-ze ich nie widać
        ale może ja mam jakieś "zboczenie"?
        • dafni Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:18
          Pewnie, że buty widać. Mam masę zdjęć, na których widać buty.
      • cynaamonka Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:19
        No ja tak właśnie sobie wymyśliłam, że tych butów nie będzie widać. Suknia
        będzie na dole na sztywnym kole, więc nawet jak zrobię 'dużego kroka', to i tak
        but nie powinien wystawać.
        Słuchajcie, ja wiem, że but na koturnie jest ciężki i niezbyt piękny, ja sobie
        wcale nie myślę, że to będzie pierwsza klasa wyglądać, ale nie ma specjalnie
        innego wyjścia. Tak jak napisałam, mam kłopot ze stopami - nie mam zupełnie
        wykształconych mięsni po wewnętrznej stronie stopy - wygodne buty na niskim
        obcasie nic tu nie pomogą, jedynym rozwiązaniem jest but poddtrzymujący stopę
        na całej jej długości. Więc albo płąskie buty, albo koturny. Początkowo
        chciałam płaskie, ale poprzymierzałam trochę sukienek i widzę, że przy moim
        wzroście to nie jest dobre rozwiązanie. Mam jednak nadzieję, że uda mi się
        znaleźć buty na koturnach nie wyglądające jak z sex shopu i może choć trochę
        delikatne. Ostatecznie, jak nie znajdę, to wybiorę płąskie, ale może przez rok
        jednak coś znajdę?
        • monjan Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:27
          masz jeszcze duzo czasu! na pewno uda Ci się znależć cos odpowiedniego
          albo, jak było pisane wczsniej, zrobienie na zamówienie?

powodzenia!!!
          ps. mój post nie wyrażał krytki tylko moja opinie
    • leeloo26 Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:20
      a mnie się wydaje, że skoro Wy uważacie, to koturny nie będą dobre, to po prostu
      nie decydujecie się ich zakladać na swój ślub. cynaamonka czuje sie dobrze,
      dlatego chcialaby je zalozyc. nieprosila o ocene pomyslu, tlyko o rade gdzie
      kupic, a tu kolejny watek w ktorym zaczyna atakowanie pytajacej i jej pomyslow.

cynaamonka ja bym sie nie martwila- koturny weszly w tym sezonie, wiec w Polsce
      (ja to zazwyczaj z opoznieniem) pojawi sie ich spora ilosc w sklepach dopiero w
      pzyszlym roku. Teraz juz sa koncowki wyprzedazy letnich, wiec bedzie Ci naprawde
      trudno znlezc...
      • cynaamonka Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:23
        Dziękuję za zrozumieniesmile
      • mojave Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 12:28
        skoro do slubu masz jeszcze 11 miesiecy to masz szanse jeszcze wyćwiczyc stope -
        idx do dobrego np. ortopedy, on Ci ustali odpowiedniećwiczenia i jeśli
        codziennie systematcznie bedziesz w domu ćwiczyć to juz po pól roku odczujesz
        ogomna różnicę.
        Wierz mi, moja koleżanka ze studiów miała podobny problem i udało się jej go
        pozbyć.
        • cynaamonka Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 13:05
          Ćwiczę od 20 lat, codziennie. Efekt jest taki, że w normalnych butach nie bolą
          mnie stopy i to już jest duże osiągnięcie.
          • amalita Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 14:22
            Cynamonko,

Ja mialam bardzo szeroka suknie, na dwoch kolach, a buty mimo to bylo widac w
            tancu, itd.
            Ja bym Ci radzila pantofelki na stabilnym 3cm obcasiku... Na koturnie tez
            bedziesz miala piete wyzej od palcow stopy. Popytaj u kaletnika, ile
            kosztowaloby zrobienie butow na zamowienie... to nie sa niebotyczne kwoty, a
            atut taki, ze bedzie but dostosowany do Twoich potrzeb. A moze sprobuj miec
            dwie pary? Taka "zrobiona" i "koturnowa", jak juz sie stopa zmeczy?

Powiodzenia
          • greta18 Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 14:29
            A "balerinki"? Myslę, zę jest to trochę lepszy pomysł (mimo, ze mnie te buty w
            ogóle sie nie podobają), ale są duuużo "lzejsze" niz koturny.
            Wzrostem sie nie przejmuj - prawda jest tak, że jak dodasz sobie 5 cm, to i tak
            bedzie bardzo duza róznica wzrostu miedzy Wami... Więc olej to, weź buty na
            płaskim obcasie - moze nie zupełnie, ale nie na takim "kieliszku" tylko
            szerokim obcasie jak np. w mokasynach.

Powodzenia!
    • erpas Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 15:36
      <bialebuty.com.pl/index.php?
      m=page&s=ikoe7ulqyep74po3rv9h8e14tsbuuf31&id=4158> tutaj na tej stronie masz
      buty do kupienia na koturnie nawet ładnie wygladająsmile
      • fioletowa1 Re: Buty - na koturnach 28.07.05, 17:26
        Czy chodzi Ci o podobny typ modelu ?
        www.marketon.pl/bialebuty/pictures/0000300/0034178.jpg
        • cynaamonka Erpas - dziękuję! 28.07.05, 18:28
          Dziękuję erpas za linka, o takich właśnie butach myslałam, jak na buty
          koturnowe to wcale nie wyglądają ciężko. Jeszcze raz bardzo dziękuję!!
          • leeloo26 Re: Erpas - dziękuję! 28.07.05, 18:30
            sa bardzo eleganckie. jesli uwazasz, ze w nich dasz rade- to wg mnie bomba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka