asiakostecka 07.08.05, 23:49 Kto ma dobry, ale i nie przesadnie drogi pomysł na podróż poślubną w listopadzie? Musi być cieplo ale jakoś Egipt do mnie nie przemawia w świetle ostatnich wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agako78 Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 08:06 my po naszym slubie i weselu chcemy chyba jechac do anglii na jakas wycieczke...pize chyba bo tez nam ciezko sie jest zdecydowac..bralismy po uwage egipt, tunezje...ale jakos tez nie mamy dobrego pomyslu? a Ty slubujesz w pazdzierniku czy w listopadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 08:20 może Chorwacja?, tylko w listopadzie pewnie tez jest tam juz chłodniej, ale nie jest drogo. Mniej więcej 7 dniowy pobyt dla dwóch osób z wyzywieniem ok 1200zł, po sezonie pewnie jeszcze taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 09:14 proponuję z Niemiec - last minute np.: Dominikana, Wyspy Kanaryjskie, Kuba będzie ciepło a cena powinna być przystępna www.ltur.de jedyny minust, tydzień wcześniej będziecie wiedzieli gdzie polecicie... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 10:44 Zwlaszcza, ze last minute na Kube to ok. 1000 EUR na osobe... Odpowiedz Link Zgłoś
cynaamonka Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 10:49 A może Portugalia? Leży nad oceanem, woda jeszcze długo po zakończeniu lata oddaje ciepło na ląd, nawet jesienią jest tam ciepło - chociaż powiedzmy sobie szczerze, nie są to jakieś wielkie upały. A może najlepiej byłoby popytać w biurze turystycznym? Tam na pewno wiedzą gdzie kiedy jaka pogoda i kiedy ceny są niższe bo posezonowe? Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Oj nie:).... 08.08.05, 10:52 Wez pod uwage, ze akurat w tym miejscu (brzeg Portugalii) przeplywa zimny prad i atlantyk nawet w pelni lata do cieplych nie nalezy. W listopadzie jest w Portugalii po prostu zimno. Moze byc i z 10 stopni. Jak chcesz miec cieplo i tanio w listopadzie, to pozostaje Ci Egipt. Super w tym okresie jest w Tajlandii i tamtym kierunku, ale juz musisz przeznaczyc na to wiecej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
elld mylisz się.. 08.08.05, 11:56 ja byłam na Kubie -dwa tygodnie w 4* z Niemiec za 580 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: mylisz się.. 08.08.05, 12:05 zależy dla kogo.. ale nie kosztowało to 1.000 Euro Ty z Monachium, powinnaś mieć jeszcze lepsze oferty) każdy może znaleźć coś w cenie dla siebie odpowiedniej .. tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: mylisz się.. 08.08.05, 12:23 Ja niestety jeszcze z Cottbus. I prawie 600 EUR na tydzien to niekoniecznie Schnäppchen, ale Kuba taniej nie wyjdzie ze wzgledu na przelot. Od nas tez co niektorzy tam latali, po powrocie zachwyty, ze Kubanczycy tacy szczesliwi, ze och ach... Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: mylisz się.. 09.08.05, 10:37 ja byłam z TUI albo Condora (to dobre biura), Kuba szczególny kraj - 1 dolar to podstawa) za wszystko, standard pokoi troszkę niższy niż podają, no i straszna bieda .. za to kraj piękny i wart zobaczenia, zanim Fidel zniszczy go do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
elld z Niemiec .. 08.08.05, 12:03 nie mam czasu dokładnie sprawdzić, ale np.: ceny na Teneryfę zaczynają się od 270 euro - 1.100 zł.. mój kolega wybiera się teraz na 10 dni Dominikana (all includ) -(znalazł na tej stronie) ofertę za nie całe 2.000 zł/osoba nie ma takich cen w W-wa, od wielu lat w ten sposób latam/znajomi również .. trzeba poświęcić sporo czasu, ale można znaleźć perełki .. Odpowiedz Link Zgłoś
loorien Re: z Niemiec .. 08.08.05, 12:06 mam podobny problem szukam pomysłu na podróż w drugiej połowie pażdziernika, karaiby są super ale na razie nie widzialam żadnych ciekawych ofert, wiec wykluczając kraje arabskie myslę o Krecie - ale tam tez wcale nie bedzie juz upałów. Naprawde z lotnisk niemieckich mozna wylececie okazyjnie daleko? Mała uwaga - na dominikanie w listopadzie jest pora deszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: z Niemiec .. 08.08.05, 12:11 ja właśnie w listopadzie byłam na Kubie (też pora deszczowa) chyba dwa razy spadł deszcz, bardzo ulewny ale za 10 minut była pełna lampa i ponad 30 stopni .. z Niemiec byłam: Egipt, Teneryfa, Meksyk, Kuba, Grecja .. teraz przestawiłam się na dalsze kierunki, bo organiując sobie samemu wyjazd z plecakiem również mozna zrobić to w rozsądnych cenach .. poprzeglądaj niemieckie strony we wrześniu, teraz jest drogo bo pół Europy ma w sierpniu wakacje, powinnaś znaleźć później bardzo dobre oferty mój znajomy, który prowadzi biuro turystyczne w W-wa powiedział, że jest po pierwszy rok, gdzie popyt przewyższa podaż, więc u nas na dobre oferty cięzko liczyć .. a od września już myślą o zimie .. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakostecka Re: z Niemiec .. 08.08.05, 23:50 mozesz podrzucić jakiś stronki niemieckie??? Odpowiedz Link Zgłoś
amalita deszczowa dominikana... 08.08.05, 12:15 ....a poniewaz jest tam wtedy deszcz, to Polacy lataja, bo tanio.... i jakos nie zastanawiaja sie, czemu nagle to kosztuje mniej, niz wycieczka do Egiptu. A potem sa lzy i zgrzytanie zebami, bo za te dwa tysiace PLN maja zapuszczona chate bez klimatyzacji z karaluchami 5 km od morza... Ja bym bardzo uwazala na takie "atrakcyjne" oferty. Swego czasu pracowalam z turystyce i widzialam rozne rzeczy. Listopad jest dobry na Azje. Tylko to jest stosunkowo kosztowna atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: deszczowa dominikana... 08.08.05, 12:21 dlatego latałam z Niemiec, tam raczej nie pozwalają sobie na wpadki .. dostajesz dokładnie to co w ofercie mnie Dominikana w ogóle nie pociąga, nuda na maksa .. co do Azji w tej chwili bardzo dobrą ofertę na przelot W-wa - Wiedeń - Bangkok - Wiedeń - Warszawa mają Austria Airline - cena biletu to ok. 2.400 z podatkami .. jeżeli kogoś stać serdecznie polecam można polecieć dalej Laos, Wietnam, Birma, Kambodża - dobre i niedrogie połączenia mają Bangkok Air jest to prawdą, że w Azji można spać za 2-5 USD, standard "akceptowalny" jest od 10USD) jedzenie 2USD, w restauracjach droższe itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Re: deszczowa dominikana... 08.08.05, 15:00 Ja bym uwazala na noclegi w Azji za 10 USD... Czy to jest akcpetowalne, to ja nie wiem: maly zapuszczony hotelik, okna bez szyb (maja z natury glownie drewniane azurowe okiennice), leniwy wiatrak u gory, lazienka na korytarzu. Do tego dochodzi miejscowe robactwo. Takie obiekty ciesza sie spory powodzeniem u amatorow tajlandzkich panienek lub tez uzywek. Do tego obsluga, jak nie dostanie napiwku, potrafi dorzucic heroine do bagazu, a w Tajlandii za to jest kara smierci. Trzeba naprawde uwazac, bo rocznie wielu Europejczykow trafia tam za kratki (niektorzy slusznie, ale nie zawsze...). Dlatego jak juz jechac w "dziki" kraj, to w dobre warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: deszczowa dominikana... 09.08.05, 10:34 przesadzasz, trzeba uważać jak wszędzie, no może szczególnie należy zwracać uwagę na bagaż i pamiętać o "prawie narkotykowym" ja byłam w Birmie, Kambodży, Tajlandii itd. w centrum Bangkoku nocleg za 500BTH (7-10 USD) jest przywoity, w Kambodży za 14 USD spałam w lepszych warunkach niż w Polsce za 100 zł/doba w pensjonacie .. Birma jest szczególna tam za 30USD można dostać luxsus a w Bagan (najciekawsze miejsce historycznie w Birmie) za 30 USD jest bardzo średnio, ale czysto .. Znajomy spał za 7 USD i było tak jak 30 Odpowiedz Link Zgłoś
asiakostecka Re: z Niemiec .. 08.08.05, 23:47 nieeeee....mi mówili wręcz odwrotnie, ze teraz jest tam pora deszczowa, a w listopadzie juz sie wypogadza... Odpowiedz Link Zgłoś
asiakostecka Re: mylisz się.. 08.08.05, 23:46 A mozesz zdradzić skąd wzięłaś taka dobrą ofertę? Jaka firma, jak znalazłaś...Powiem szczerze ze cena jest bardzo dobra jak na egzotyke... Odpowiedz Link Zgłoś
reja33 Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 15:00 W listopadzie byłam na Teneryfie, było bardzo ok., temp. ok. 30 st., tylko jeden dzień pochmurny na dwa tygodnie. Tak więc gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Teneryfa jest super... 08.08.05, 15:12 ...caly rok stala temperatura i fajne zakupy: tam sa najtansze kosmetyki i elektronika. Bo to jest jedna wielka strefa bezclowa. Jedynie ocean troche chlodny, ale to mozna przebolec. Odpowiedz Link Zgłoś