Dodaj do ulubionych

podróż poślubna w listopadzie?

07.08.05, 23:49
Kto ma dobry, ale i nie przesadnie drogi pomysł na podróż poślubną w
listopadzie? Musi być cieplo ale jakoś Egipt do mnie nie przemawia w świetle
ostatnich wydarzeń...
Obserwuj wątek
    • agako78 Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 08:06
      my po naszym slubie i weselu chcemy chyba jechac do anglii na jakas
      wycieczke...pize chyba bo tez nam ciezko sie jest zdecydowac..bralismy po uwage
      egipt, tunezje...ale jakos tez nie mamy dobrego pomyslu?

a Ty slubujesz w pazdzierniku czy w listopadzie?
    • viinga Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 08:20
      może Chorwacja?, tylko w listopadzie pewnie tez jest tam juz chłodniej, ale nie
      jest drogo. Mniej więcej 7 dniowy pobyt dla dwóch osób z wyzywieniem ok 1200zł,
      po sezonie pewnie jeszcze taniej.
      • elld Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 09:14
        proponuję z Niemiec - last minute np.: Dominikana, Wyspy Kanaryjskie, Kuba
        będzie ciepło a cena powinna być przystępna
        www.ltur.de
        jedyny minust, tydzień wcześniej będziecie wiedzieli gdzie polecicie...
        • annajustyna Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 10:44
          Zwlaszcza, ze last minute na Kube to ok. 1000 EUR na osobe...
          • cynaamonka Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 10:49
            A może Portugalia? Leży nad oceanem, woda jeszcze długo po zakończeniu lata
            oddaje ciepło na ląd, nawet jesienią jest tam ciepło - chociaż powiedzmy sobie
            szczerze, nie są to jakieś wielkie upały.
            A może najlepiej byłoby popytać w biurze turystycznym? Tam na pewno wiedzą
            gdzie kiedy jaka pogoda i kiedy ceny są niższe bo posezonowe?
            • amalita Oj nie:).... 08.08.05, 10:52
              Wez pod uwage, ze akurat w tym miejscu (brzeg Portugalii) przeplywa zimny prad
              i atlantyk nawet w pelni lata do cieplych nie nalezy. W listopadzie jest w
              Portugalii po prostu zimno. Moze byc i z 10 stopni.
              Jak chcesz miec cieplo i tanio w listopadzie, to pozostaje Ci Egipt. Super w
              tym okresie jest w Tajlandii i tamtym kierunku, ale juz musisz przeznaczyc na
              to wiecej kasy...
          • elld mylisz się.. 08.08.05, 11:56
            ja byłam na Kubie -dwa tygodnie w 4* z Niemiec za 580 Euro
            • annajustyna Re: mylisz się.. 08.08.05, 11:57
              I to jest malo????
              • elld Re: mylisz się.. 08.08.05, 12:05
                zależy dla kogo.. ale nie kosztowało to 1.000 Euro

Ty z Monachium, powinnaś mieć jeszcze lepsze ofertysmile)

każdy może znaleźć coś w cenie dla siebie odpowiedniej .. tylko tyle
                • annajustyna Re: mylisz się.. 08.08.05, 12:23
                  Ja niestety jeszcze z Cottbus. I prawie 600 EUR na tydzien to niekoniecznie
                  Schnäppchen, ale Kuba taniej nie wyjdzie ze wzgledu na przelot. Od nas tez co
                  niektorzy tam latali, po powrocie zachwyty, ze Kubanczycy tacy szczesliwi, ze
                  och ach...
                  • elld Re: mylisz się.. 09.08.05, 10:37
                    ja byłam z TUI albo Condora (to dobre biura), Kuba szczególny kraj - 1 dolar to
                    podstawasmile) za wszystko, standard pokoi troszkę niższy niż podają,
                    no i straszna bieda .. za to kraj piękny i wart zobaczenia, zanim Fidel
                    zniszczy go do reszty
            • elld z Niemiec .. 08.08.05, 12:03
              nie mam czasu dokładnie sprawdzić, ale np.: ceny na Teneryfę zaczynają się od
              270 euro - 1.100 zł..
              mój kolega wybiera się teraz na 10 dni Dominikana (all includ) -(znalazł na tej
              stronie) ofertę za nie całe 2.000 zł/osoba

nie ma takich cen w W-wa, od wielu lat w ten sposób latam/znajomi również ..
              trzeba poświęcić sporo czasu, ale można znaleźć perełki ..
              • loorien Re: z Niemiec .. 08.08.05, 12:06
                mam podobny problem szukam pomysłu na podróż w drugiej połowie pażdziernika,
                karaiby są super ale na razie nie widzialam żadnych ciekawych ofert, wiec
                wykluczając kraje arabskie myslę o Krecie - ale tam tez wcale nie bedzie juz
                upałów. Naprawde z lotnisk niemieckich mozna wylececie okazyjnie daleko? Mała
                uwaga - na dominikanie w listopadzie jest pora deszczowa
                • elld Re: z Niemiec .. 08.08.05, 12:11
                  ja właśnie w listopadzie byłam na Kubie (też pora deszczowa) chyba dwa razy
                  spadł deszcz, bardzo ulewny ale za 10 minut była pełna lampa i ponad 30
                  stopni ..

z Niemiec byłam: Egipt, Teneryfa, Meksyk, Kuba, Grecja .. teraz przestawiłam
                  się na dalsze kierunki, bo organiując sobie samemu wyjazd z plecakiem również
                  mozna zrobić to w rozsądnych cenach ..

poprzeglądaj niemieckie strony we wrześniu, teraz jest drogo bo pół Europy ma w
                  sierpniu wakacje, powinnaś znaleźć później bardzo dobre oferty

mój znajomy, który prowadzi biuro turystyczne w W-wa powiedział, że jest po
                  pierwszy rok, gdzie popyt przewyższa podaż, więc u nas na dobre oferty cięzko
                  liczyć .. a od września już myślą o zimie ..
                  • asiakostecka Re: z Niemiec .. 08.08.05, 23:50
                    mozesz podrzucić jakiś stronki niemieckie???
                • amalita deszczowa dominikana... 08.08.05, 12:15
                  ....a poniewaz jest tam wtedy deszcz, to Polacy lataja, bo tanio.... i jakos
                  nie zastanawiaja sie, czemu nagle to kosztuje mniej, niz wycieczka do Egiptu. A
                  potem sa lzy i zgrzytanie zebami, bo za te dwa tysiace PLN maja zapuszczona
                  chate bez klimatyzacji z karaluchami 5 km od morza...

Ja bym bardzo uwazala na takie "atrakcyjne" oferty. Swego czasu pracowalam z
                  turystyce i widzialam rozne rzeczy.

Listopad jest dobry na Azje. Tylko to jest stosunkowo kosztowna atrakcja.
                  • elld Re: deszczowa dominikana... 08.08.05, 12:21
                    dlatego latałam z Niemiec, tam raczej nie pozwalają sobie na wpadki ..
                    dostajesz dokładnie to co w ofercie

mnie Dominikana w ogóle nie pociąga, nuda na maksa ..smile

co do Azji w tej chwili bardzo dobrą ofertę na przelot W-wa - Wiedeń - Bangkok -
                    Wiedeń - Warszawa mają Austria Airline - cena biletu to ok. 2.400 z
                    podatkami .. jeżeli kogoś stać serdecznie polecam

można polecieć dalej Laos, Wietnam, Birma, Kambodża - dobre i niedrogie
                    połączenia mają Bangkok Air
                    jest to prawdą, że w Azji można spać za 2-5 USD, standard "akceptowalny" jest
                    od 10USDsmile) jedzenie 2USD, w restauracjach droższe

itd..
                    • amalita Re: deszczowa dominikana... 08.08.05, 15:00
                      Ja bym uwazala na noclegi w Azji za 10 USD... Czy to jest akcpetowalne, to ja
                      nie wiem: maly zapuszczony hotelik, okna bez szyb (maja z natury glownie
                      drewniane azurowe okiennice), leniwy wiatrak u gory, lazienka na korytarzu. Do
                      tego dochodzi miejscowe robactwo. Takie obiekty ciesza sie spory powodzeniem u
                      amatorow tajlandzkich panienek lub tez uzywek.
                      Do tego obsluga, jak nie dostanie napiwku, potrafi dorzucic heroine do bagazu,
                      a w Tajlandii za to jest kara smierci. Trzeba naprawde uwazac, bo rocznie wielu
                      Europejczykow trafia tam za kratki (niektorzy slusznie, ale nie zawsze...).
                      Dlatego jak juz jechac w "dziki" kraj, to w dobre warunki.
                      • elld Re: deszczowa dominikana... 09.08.05, 10:34
                        przesadzasz, trzeba uważać jak wszędzie, no może szczególnie należy zwracać
                        uwagę na bagaż i pamiętać o "prawie narkotykowym"

ja byłam w Birmie, Kambodży, Tajlandii itd. w centrum Bangkoku nocleg za 500BTH
                        (7-10 USD) jest przywoity, w Kambodży za 14 USD spałam w lepszych warunkach niż
                        w Polsce za 100 zł/doba w pensjonacie .. Birma jest szczególna tam za 30USD
                        można dostać luxsus a w Bagan (najciekawsze miejsce historycznie w Birmie) za
                        30 USD jest bardzo średnio, ale czysto .. Znajomy spał za 7 USD i było tak jak
                        30smile

• asiakostecka Re: z Niemiec .. 08.08.05, 23:47
                  nieeeee....mi mówili wręcz odwrotnie, ze teraz jest tam pora deszczowa, a w
                  listopadzie juz sie wypogadza...
            • asiakostecka Re: mylisz się.. 08.08.05, 23:46
              A mozesz zdradzić skąd wzięłaś taka dobrą ofertę? Jaka firma, jak
              znalazłaś...Powiem szczerze ze cena jest bardzo dobra jak na egzotyke...
    • reja33 Re: podróż poślubna w listopadzie? 08.08.05, 15:00
      W listopadzie byłam na Teneryfie, było bardzo ok., temp. ok. 30 st., tylko jeden
      dzień pochmurny na dwa tygodnie. Tak więc gorąco polecam!
      • amalita Teneryfa jest super... 08.08.05, 15:12
        ...caly rok stala temperatura i fajne zakupy: tam sa najtansze kosmetyki i
        elektronika. Bo to jest jedna wielka strefa bezclowa. Jedynie ocean troche
        chlodny, ale to mozna przebolec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka